NAD 3240 - Να τον κρατήσω;

Reaction score
3
Καλημέρα σε όλους, είμαι νέος στο forum αν και το παρακολουθώ καιρό.

Έχω έναν NAD 3240, αγορασμένο το 1989, σε λειτουργική κατάσταση.

1606119442199.png

Θέλω να χτίσω ένα λογικό (500-600 ευρώ για ηχεία) σύστημα στο οποίο να ακούω TIDAL Hi-Fi, Spotify και περιστασιακά βινύλια.

Θα κρατούσατε τον ενισχυτή που ήδη έχω και θα προσθέτατε απλά τα ηχεία η θα αλλάζατε και τον ενισχυτή;

Να σημειώσω ότι σε περίπτωση αλλαγή και του ενισχυτή το budget μου είναι τα 1000 ευρώ, θα μπορούσα να διαθέσω 400 ευρώ για ενισχυτή.

Επίσης πιστεύετε ότι αξίζει να πάω τον NAD για service; Έχετε κάποια πρόταση ως προς τα που να κατευθυνθώ;

Eυχαριστώ προκαταβολικά, αναμένω τις απαντήσεις σας!

Reaction score
1
Καλώστον. Από τη στιγμή που τον έχεις ήδη τον κρατάς. Έχεις κάτι άλλο από συσκευές; Αθήνα είσαι;

Reaction score
3
Καλησπέρα @tonis καλώς σας βρήκα. Ναι στην Αθήνα βρίσκομαι. Εχω ηχεία, καμμένα και παλιά. Θα αγοράσω καινούργια.

Πιστεύεις ότι ειναι μια καλή βάση αυτός ο ενισχύτης σε σχέση πχ με εναν YAMAHA των 300-400 ευρώ;

Μπορεί να βοηθήσεις κάποιος για το που μπορώ να τον NAD 3240 για service?

Reaction score
6.810
Ειναι ενας NAD ,απο την εποχη που τα nad επαιζαν σαν nad και οποιος εχει μια καποια ηλικια θα καταλαβει τι εννοω.Προσωπικα θα τον κρατουσα ,ασχετα αν θα αγοραζα αμεσα αλλον ενισχυτη ή οχι. Ενα φρεσκαρισμα σιγουρα θα το θελει,μετα απο 30 χρονια. Με δεδομενο οτι μπορεις να δωσεις 400 ευρω για ενισχυτη,θα θεωρουσα σωστο να κρατησεις σαν χρηματικο οριο φρεσκαρισματος τα 100-120 ευρω. Καντο ,παρε και τα καινουγια ηχεια και προφανως καποιο dac (τι θα εχεις για πηγη δεν ειπες),ακου και αν δεις οτι δεν σε ικανοποιει τοτε προχωρας σε αγορα νεου ενισχυτη.Υποψη στα χρηματα αυτα,μια απο τις καλυτερες επιλογες ειναι ο NAD C316BEE,αλλα........ο ηχος τους ειναι διαφορετικος.

Reaction score
8.950
Μπορεί να βοηθήσεις κάποιος για το που μπορώ να τον NAD 3240 για service?
Καλώς ήρθε φίλε μου,
Αν σε ενδιαφέρει έχω πολύ καλό φίλο και τεχνικό που κάνει και επισκευάζει τα πάντα ?
Όσο για τον ενισχυτή σου έχει λίγα watt

Reaction score
778
Καλωσήρθες!!

Πιστεύω, αξίζει να του δώσεις ευκαιρία! Εγώ αυτό θα έκανα!!

Αλλαγή πυκνωτών, καθάρισμα ποτενσιομέτρων και μέτρηση από πιστοποιημένο τεχνικό. Να πάρεις και γραπτώς το τί ακριβώς έγινε στο μηχάνημα σου, μπορεί να σε διευκολύνει κατά την πώληση του, αργότερα.
Αν δέν σε ικανοποιήσει τελικά, τον πουλάς και πέρνει πίσω τα χρήματα που σου κόστισε η σχετική φροντίδα από τον τεχνικό.

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις!!!

ika

News
Reaction score
14.809
Ο NAD για την εποχή του, ήταν αξιόλογος ( https://www.hifiengine.com/manual_library/nad/3240pe.shtml ).
Αν πρέπει να τον κρατήσεις, εξαρτάται από διάφορα θέματα, όπως:
- σε πόσα τετραγωνικά θέλεις να στήσεις το στέρεο
- σε τι στάθμη θ' ακούς
- τι ηχεία λες να πάρεις
- από τι πηγή θα παίζεις
Τα 40W του NAD μπορούν να οδηγήσουν επαρκώς κάποια ηχεία, όχι όμως όλα.
Όπως φαίνεται η τιμή πώλησης του είναι περίπου 200€, ας μην υπολογίσεις άλλα 100€ για service, αμέσως το budget σου έγινε 1200€ που σημαίνει ότι έχεις +200€ για ενισχυτή από αυτά που αρχικά υπολόγιζες.
Αν είχες ηχεία και δεν επρόκειτο να αγοράσεις, τότε ίσως άξιζε το φρεσκάρισμα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.841
Εφόσον όπως λες δεν έχεις ηχεία, πουλάς τον NAD και προσθέτεις το budget αυτό στην αγορά ενεργών ηχείων.

Έτσι είσαι σίγουρος πως έχεις κάτι που παίζει σωστά, χωρίς να μπλέξεις με ιστορίες του τύπου "φτάνουν/δεν φτάνουν τα βατ", "ταιριάζει/δεν ταιριάζει ο ενισχυτής με τα ηχεία", "έκανε καλή δουλειά ο μάστορας" κλπ.

Reaction score
6.810
φόσον όπως λες δεν έχεις ηχεία, πουλάς τον NAD και προσθέτεις το budget αυτό στην αγορά ενεργών ηχείων.
Τα ενεργα θελουν και προενισχυτη ομως......δεν παιζουν ολοι μονο με υπολογιστη και usb dac . Θελει να παιξει και με πικαπ,οπως εγραψε,οποτε θελει και προ.

πως φαίνεται η τιμή πώλησης του είναι περίπου 200€, ας μην υπολογίσεις άλλα 100€ για service, αμέσως το budget σου έγινε 1200€ που σημαίνει ότι έχεις +200€ για ενισχυτή από αυτά που αρχικά υπολόγιζες.
Απο την αλλη θεωρω οτι τα 200 ευρω για ενισχυτη 30 ετων,μεσοχαμηλης κατηγοριας,ειναι μαλλον μια πολυ αισιοδοξη τιμη,για την χωρα μας (το ebay ειναι αλλη ιστορια).Σιγουρα ομως ακομα και το συντηρητικο, 100 πωληση (δεν βαζω ποσο για επισκευη ,ειναι λιγο σχετικο) αφηνει ενα ποσο 500 ευρω για ενισχυτη. Με 500 ευρω βρισκει μτχ. 5ετιας του χιλιαρικου χαλαρα,οποτε ναι δεν αξιζει να ασχοληθει μαλλον.

ika

News
Reaction score
14.809
...Απο την αλλη θεωρω οτι τα 200 ευρω για ενισχυτη 30 ετων,μεσοχαμηλης κατηγοριας,ειναι μαλλον μια πολυ αισιοδοξη τιμη,για την χωρα μας ....
Σωστά μια μέση τιμή έβαλα μιας και υπάρχει από 120 εως 300+ στο ebay.
Στο site πχ, έχει 320ΒΕΕ με 120€.

Reaction score
6.810
Δεν μας λες ομως και το χωρο που θα παιξει το συστημα,τι ηχεια προτιμας σε ογκο (γιατι μπορει να υπαρχουν περιορισμοι παντοφλας) και ποιες αλλες πηγες θα εχεις? Σιγουρα πρεπει να υπαρχει πικαπ,αφου θελεις να ακους βινυλιο και μαλλον καποιο laptop για τις δικτυακες υπηρεσιες,αρα χρειαζεσαι και ενα usb dac.

Reaction score
3
Καλησπέρα και πάλι, ευχαριστώ τόσο για το ενδιαφέρον όσο και για τις απαντήσεις.

Ο χώρος είναι το σαλόνι του διαμερίσματος μου.

D874F483-1B44-4669-9258-096283B0302E.jpeg

Με κόκκινο τα έπιπλα, με μοβ η TV, με πράσινο τα ηχεία (σκέφτηκα απλοϊκα να μπουν εκεί, ανοιχτός σε προτάσεις)

Η μόνη πηγή που έχω αυτή τη στιγμή είναι το πικ απ. Η χρήση του ηχοσυστήματος θέλω να είναι ποιοτική αναπαραγωγή σε υψηλό bitrate από TIDAL η και Spotify. Θα ήθελα να μην έχω PC/Laptop για πηγή καθώς δεν πιστεύω ότι θα έχω καλή ποιότητα. Επίσης μέσω bluetooth διαβάζω ότι το bandwidth είναι χαμηλό με την ποιότητα να πέφτει.

Ψάχνω με ένα σχετικά ποιότικο σύστημα (στο budget που ήδη σας είπα κοντά στα 1000€) να έχω καλή αναπαραγωγής.

Τώρα αν μπορέσω να κρατήσω τον NAD θα χαρώ πολύ γιατί μου αρέσει παρά πολύ το «δωρικό» του design.

Όσον αφορά τα ηχεία, θα ήθελα κάτι «ψηλό» όπου το αποτύπωμα τους να μην ξεπερνά τα 40Χ40 cm

Χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο (ίσως λόγο design) γλυκοκοιτάζω αυτά

BBBBD78D-8A8F-4675-AACF-71605DDC16D1.png

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.719
Αφού έχει έξοδο pre-out, κρατήστε τον και κάντε παιχνίδι με ενεργά, ας πούμε ένα σετ δορυφόρων και υπογούφερ. Υπάρχει και μοντέλο σε ενιαίο κουτί, αλλά είναι πολύ... πολύ ΑΕΚ ρε παιδί μου, δεν κάνει για καθιστικό. Βέβαια, γούστα είναι αυτά.

Δεδομένου του κενού χώρου μέσα στο σασί του, μια άλλη ιδέα είναι να του βάλετε μέσα ένα ζευγάρι class D modules και να πάρετε παθητικά ηχεία. Και πάλι θα έχετε πολύ καλό ήχο, αλλ' υπό την προϋπόθεση πως θα πάρετε ηχεία με 10άρι γούφερ, οπότε το κόστος ανεβαίνει αρκετούτσικα.

Reaction score
6.712
Καλώς ήρθες.....Τα έβγαλαν σε προσφορά η τιμή τούς κανονικά είναι περίπου στα 900 €....
Αν τα προλάβεις δεν νομίζω να μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα....
Κατά εμέ έστω και κατά τύχη σωστά κοιτάς...

Reaction score
6.810
Τα ηχεια πολυ σωστα κατα την κριση μου,τα εχεις βαλει εκει,ειναι η ιδανικη θεση και για να ακους αλλα και η πιο σωστη χωροταξικα.Ο χωρος ειναι μεγαλουτσικος,θελεις ευαισθητα ηχεια,αλλα και με σχετικα ευκολη οδηγηση. Πικαπ υπαρχει,αλλα απο την στιγμη που δεν θελεις υπολογιστη,τοτε βαζεις στον προυπολογισμο και ενα streamer.Με αυτα σαν δεδομενο,ειναι μαλλον μονοδρομος να κρατησεις των Nad σε αυτη τη φαση. Ta klipsch ειναι ηχεια με μεγαλη ευαισθησια (αν και προσπωπικη εκτιμηση οτι η εταιρεια δινει λιγο τσιμπημενα νουμερα προς τα πανω στη μετρηση της.....),αλλα δεν ξερω ποσο ευκολα θα τα οδηγησει ο NAD. Παντως θα πρεπει να κινηθεις στην κατηγορια 550-650 στα ηχεια και 350-450 στο streamer.

Reaction score
3
Επανέρχομαι στο θέμα, πήρα την απόφαση να τον κρατήσω και να τον συντηρήσω.

Πέρα από τον κΤροβά στα Μελίσσια, υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;

Πχ οι Athens Pro Audio ?

Reaction score
12.220
Το streamer θα παίξει μόνο του σαν πηγή ή θα συνοδευτεί απο dac? Γιατί αν είναι να μπει dac στο σύστημα, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας υπολογιστής σαν πηγή, να δοθεί έμφαση στο υπόλοιπο σύστημα και μελλοντικά - κατόπιν δοκιμών - να αγοραστεί και το streamer με αύξηση του budget μεν, αλλά σε άλλη χρονική στιγμή.

Reaction score
80
Επανέρχομαι στο θέμα, πήρα την απόφαση να τον κρατήσω και να τον συντηρήσω.

Πέρα από τον κΤροβά στα Μελίσσια, υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;

Πχ οι Athens Pro Audio ?
Υπάρχει αξιόπιστος και πολύ καλός τεχνικός στο Μοσχάτο!
Ανακατασκεύσα πριν ένα χρόνο περίπου το δικό μου σύστημα (ενισχυτή, πικαπ kai deck )

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.477
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134