Denon 1600 χαμηλή ενταση

Reaction score
43
είχα τον Yamaha rx-v381 και πήρα τον Denon 1600 ο οποίος στα χαρτιά είναι πιο πολλά watt.παρολαυτα ο Denon για να παίξει στην ίδια ένταση με τον Yamaha θέλει 15 σχεδόν dB παραπάνω στην ένταση ( τον denon πρεπει να τον βάζω στο 65 με 70 ενω τον yamaha τον είχα στο 50 με 55) .που οφείλεται αυτό; έχω απογοητευτεί λιγάκι. τα speaker levels είναι ίδια με το yamaha που είχα.

Reaction score
9.046
Καλημέρα @adok13 και καλή χρονιά,
Αυτό το κάνει επειδή έχει άλλο Auto room set up (Audyssey) πήγαινε στις manual λειτουργίες και ανέβασε σε όλα τα ηχεία σου τα db.

Reaction score
43
Καλημέρα @adok13 και καλή χρονιά,
Αυτό το κάνει επειδή έχει άλλο Auto room set up (Audyssey) πήγαινε στις manual λειτουργίες και ανέβασε σε όλα τα ηχεία σου τα db.
καλημέρα και καλή χρόνια. οπότε λόγω του audyssey βλέπω αυτή τη διαφορά ε; σευχ;ριστω πολύ.

Reaction score
968
προσπαθείς να καταλάβεις διαφορές ισχύος μεταξύ ενός ενισχυτή 2x70 Wrms και ενός 2x80 Wrms ... στα χαρτιά

πέραν αυτού, τα αναγραφόμενα dB της σχετικής στάθμης στα display των συσκευών δεν συγκρίνονται απευθείας μεταξύ διαφορετικών μονάδων

Reaction score
43
προσπαθείς να καταλάβεις διαφορές ισχύος μεταξύ ενός ενισχυτή 2x70 Wrms και ενός 2x80 Wrms ... στα χαρτιά

πέραν αυτού, τα αναγραφόμενα dB της σχετικής στάθμης στα display των συσκευών δεν συγκρίνονται απευθείας μεταξύ διαφορετικών μονάδων
δε προσπαθώ να καταλάβω τη διαφορά , μου φαίνεται περίεργο που δύο ενισχυτές που είναι στα ίδια επίπεδα ισχύς , ο ένας για να φτάσει την ένταση του αλου πρέπει να ειναι 15 dB παραπάνω.

Reaction score
5.622
Δεν ισχυει οτι ειναι ιδιου επιπεδου ισχυος, ο denon στα χαρτια ειναι αρκετα δυνατοτερος γιατι ανακοινωνει ισχυ στα 8Ω ενω ο yamaha στα 6.Το βηματικο του ποτανσιομετρου που εχει παρολο που τα db σου φαινονται ιδια δεν ειναι.Αν ηταν δυο ιδιας εταιριας και ιδιας σειρας ενισχυτες θεωρητικα θα μπορουσες να συγκρινεις, και αυτο μονο πριν επεμβει η οποιαδηποτε διορθωση(Ypao ,audissey ,κ.λ.π).

Reaction score
43
Δεν ισχυει οτι ειναι ιδιου επιπεδου ισχυος, ο denon στα χαρτια ειναι αρκετα δυνατοτερος γιατι ανακοινωνει ισχυ στα 8Ω ενω ο yamaha στα 6.Το βηματικο του ποτανσιομετρου που εχει παρολο που τα db σου φαινονται ιδια δεν ειναι.Αν ηταν δυο ιδιας εταιριας και ιδιας σειρας ενισχυτες θεωρητικα θα μπορουσες να συγκρινεις, και αυτο μονο πριν επεμβει η οποιαδηποτε διορθωση(Ypao ,audissey ,κ.λ.π).
κατάλαβα. μάλλον αυτό που λες είναι. γιατί κ ο Yamaha ενώ ακουγόταν πολύ δυνατά με λίγα dB από ένα σημείο και μετα δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά όταν ανεβαζα ενώ ο Denon συνεχίζει και ανεβάζει ένταση με την ίδια κλιμακα.

Reaction score
43
έχω άλλο ένα πρόβλημα. μετά τη ρύθμιση του audyssey , με το dyn. volume - off και το Dyn eq.- on , τα surround ηχεία ακούγονται πολύ δυνατά. σε ένα ντέμο Atmos που έβαλα στο Xbox σχεδόν χανοντουσαν τα μπροστά. το audyssey τα είχε ρυθμίσει 3 dB πιο δυνατά από τα υπόλοιπα , τα κατεβασα αλλά , καλυτερέψαν αλλά πάλι είναι δυνατά.

Reaction score
1.873
Έχεις spl meter; με την ένταση στο 0 (στην αρνητική κλίμακα) πρέπει τα ηχεία να είναι περίπου στα 75 db.
Μπορείς να μετρήσεις και με το κινητό αλλά χωρίς μεγάλη ακρίβεια.

Reaction score
43
Έχεις spl meter; με την ένταση στο 0 (στην αρνητική κλίμακα) πρέπει τα ηχεία να είναι περίπου στα 75 db.
Μπορείς να μετρήσεις και με το κινητό αλλά χωρίς μεγάλη ακρίβεια.
θα το κάνω , ευχαριστώ. πάντως δεν ξέρω αν φταίω εγώ που δεν είμαι πολύ σχετικός με τον ήχο, αλλα ο Yamaha που είχα μου φαινόταν και πιο φιλικός με το μενού του κ πιο δυνατός σε ισχύ παρόλο που στα χαρτιά ήταν πιο λίγα KW. ο Denon με το audyssey φτιάχνω το ένα και χαλάει το άλλο.

Reaction score
43
θα το κάνω , ευχαριστώ. πάντως δεν ξέρω αν φταίω εγώ που δεν είμαι πολύ σχετικός με τον ήχο, αλλα ο Yamaha που είχα μου φαινόταν και πιο φιλικός με το μενού του κ πιο δυνατός σε ισχύ παρόλο που στα χαρτιά ήταν πιο λίγα KW. ο Denon με το audyssey φτιάχνω το ένα και χαλάει το άλλο.
τελικά όσο τον μαθαίνω τόσο τον αγαπάω αυτόν τον ενισχυτή.😃😃
θέλει λίγο να πειράζω το Dyn eq. ανάλογα το τι ακούω , και έχω πάντα κλειστό το dyn volume το οποίο σε όλα τα περιεχόμενα μόνο κακό κάνει.

Reaction score
2.815
τελικά όσο τον μαθαίνω τόσο τον αγαπάω αυτόν τον ενισχυτή.😃😃
θέλει λίγο να πειράζω το Dyn eq. ανάλογα το τι ακούω , και έχω πάντα κλειστό το dyn volume το οποίο σε όλα τα περιεχόμενα μόνο κακό κάνει.
Αν έχεις επάρκεια στις χαμηλές ,έστω και να είναι οι καμπύλες σου χάλια λόγω χώρου, δώστου κατηφόρα κάπως έτσι γιατί to audyssey δεν τα μαζεύει ώστε να είναι ευχάριστο αυτό που ακούς
43BEBF91-6B21-4C1B-ABA7-58166EB887CF.png

Reaction score
43
Αν έχεις επάρκεια στις χαμηλές ,έστω και να είναι οι καμπύλες σου χάλια λόγω χώρου, δώστου κατηφόρα κάπως έτσι γιατί to audyssey δεν τα μαζεύει ώστε να είναι ευχάριστο αυτό που ακούς
View attachment 195318
δεν έχω το πρόγραμμα για να πειράξω τις καμπυλες

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.154
Members
38.416
Νεότερο μέλος
kostas2025