Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.588
Α, ξεχνάω τα καλώδια, ιδίως τα ρεύματος ένα 50% είναι, δεν είναι;

Πςςςς

ΥΓ και ένα 10% τα υποστηρικτικά καλωδίων, ξέρω, ξέρω, όλα ακούγονται.

Δεν τα υπολογίζεις καλά.
Έχουμε και λέμε:
- κατ'αρχάς ελεκρίσιτι ιζ φίφτι περσέντ -50%
- 70% ο χώρος
- 50% τα ηχεία
- άλλο 50 % η σωστή τους οδήγηση
- ένα 40 με 50% η πηγή
- + 20-30% κέρδος εάν η πηγή είναι αναλογική -πλατώ
- ένα 40% το πλατώ
- άλλο 20-30% το σωστά ρυθμισμένο μοτέρ του
- 20% η σωστή λίπανση του πηγαδιού
- 10% τα αντικραδασμικά πόδια σορμποθάνης στη βάση του πλατώ
- 30% ο βραχίονας
- 30% η κεφαλή
- 30% το φόνο
- 40% τα καλώδια ηχείων
- 30% τα ιντερκονέκτ
- 10% οι μπόρνες, άλλο 10% το καλό σφίξιμο
- άλλο 20% το σωστό καλώδιο γιουεσμπί
- 20% οι αλλαγμένοι πυκνωτές με επώνυμους γιαπωνέζικους ηλεκτρολυτικούς
- +10% εάν το βυνίλιο είναι έγχρωμο
- +10% τα 180 γραμ, +12% τα 200 γραμ.
- εάν ακούμε classic rock μπάντες, Beatles Stones Zeppelin κλπ, + 20% Legendary Minions bonus
- εάν λείπει η γυναίκα μας από το σπίτι +10% ear regeneration rate
- 20% το ένα σαμπ, 30% τα δύο
- 10% εάν το λούστρο των ηχείων είναι piano black στα πιανιστικά κομμάτια
- 10% οι καπλαμάδες royal oak, american cherry, english wallnut στα ορχηστρικά σύνολα

+24% φπα στα παραπάνω

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.401
Λεανδρε , τα quad 989 που εχω εγω βγαζουν τρομερο μπασσο, βεβαια σε χωρο δεδικαδεδδεδ
απ λετε εσεις οι αγγλομαθεις οταν ερχονται τα μελη της ΕΒΙ δεν το πιστευουν οτι τα ηλεκτοστατικα
βγαζουν τοσο μπασσο, :wink: ο χωρος ειναι μεγιστη υποθεση:drinks:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
@Γιάνννης !! το CD ρε συ ποτε θα μου το φερεις! ακομα?!

:roflmao:

ξεχαστηκα, σορρυ, απο συνηθεια.. μου μεινε..

με συγχωρειτε που μαι off topic κι εγραψα στο θεμα μου, σορρυ ε...

Last edited:

Reaction score
11.122
Ρε αδερφή του παιδικού φίλου που έχω να τον δω 4 χρόνια, εκείνα τα κόμιξ "Μίκυ Μάους" που δανείστηκες όταν πηγαίναμε δημοτικό, πότε θα μου τα επιστρέψεις;

Reaction score
30.452
Δεν τα υπολογίζεις καλά.
Έχουμε και λέμε:
- κατ'αρχάς ελεκρίσιτι ιζ φίφτι περσέντ -50%
- 70% ο χώρος
- 50% τα ηχεία
- άλλο 50 % η σωστή τους οδήγηση
- ένα 40 με 50% η πηγή
- + 20-30% κέρδος εάν η πηγή είναι αναλογική -πλατώ
- ένα 40% το πλατώ
- άλλο 20-30% το σωστά ρυθμισμένο μοτέρ του
- 20% η σωστή λίπανση του πηγαδιού
- 10% τα αντικραδασμικά πόδια σορμποθάνης στη βάση του πλατώ
- 30% ο βραχίονας
- 30% η κεφαλή
- 30% το φόνο
- 40% τα καλώδια ηχείων
- 30% τα ιντερκονέκτ
- 10% οι μπόρνες, άλλο 10% το καλό σφίξιμο
- άλλο 20% το σωστό καλώδιο γιουεσμπί
- 20% οι αλλαγμένοι πυκνωτές με επώνυμους γιαπωνέζικους ηλεκτρολυτικούς
- +10% εάν το βυνίλιο είναι έγχρωμο
- +10% τα 180 γραμ, +12% τα 200 γραμ.
- εάν ακούμε classic rock μπάντες, Beatles Stones Zeppelin κλπ, + 20% Legendary Minions bonus
- εάν λείπει η γυναίκα μας από το σπίτι +10% ear regeneration rate
- 20% το ένα σαμπ, 30% τα δύο
- 10% εάν το λούστρο των ηχείων είναι piano black στα πιανιστικά κομμάτια
- 10% οι καπλαμάδες royal oak, american cherry, english wallnut στα ορχηστρικά σύνολα

+24% φπα στα παραπάνω
Κάτι δε μου βγαίνει για να έχω άθροισμα 100%. Μήπως παρέλειψες καμία σημαντική παράμετρο;

Reaction score
6.791
Γιατί τέτοια προσωπική επίθεση από τρίτους που όπως φαίνεται τελικά δεν έχουν μυρωδιά πικάπ και συνοδών του σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο το κατέχει το αντικείμενο και έδωσε μία συμβουλή σε συμφορουμίτη ο οποίος έχει επενδύσει ένα σεβαστό ποσό σε μία φοβερή κεφαλή και πικάπ κορυφαίο, πραγματικά είναι να απορείς.

edit: Να μην ξεχνάμε και την αυλή:gotcha:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.588
Κάτι δε μου βγαίνει για να έχω άθροισμα 100%. Μήπως παρέλειψες καμία σημαντική παράμετρο;
Μόνο τα βασικά έγραψα. Μη νομίζουμε δηλαδή ότι άιντε τα πιάσαμε αυτά και έχουμε σύστημα.
Έχω αφήσει λχ τους εξίσου σημαντικούς στην απόλαυση του συστήματος ψυχολογικούς παράγοντες:

- 50% "διάθεση"
- 20% καλό φενγκ σούι και χωροταξικός προσανατολισμός ηχοσυστήματος
- μείον 30% η κακή συναστρία και ο ανάδρομος Ερμής
- 30% lone ranger bonus εάν ακούμε μόνοι στις 3 τα χαράματα
- 20% αν νίκησε η ομάδα μας
- 10% το blended, 20% το single malt προσαυξανόμενο κατά 1% για κάθε έτος παλαίωσης πέραν των 5, και 1% για κάθε παγάκι με μέγιστο 3
- 10% για κάθε "νι" του ονόματός μας

και πάει λέγοντας

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.780
σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο το κατέχει το αντικείμενο και έδωσε μία συμβουλή σε συμφορουμίτη ο οποίος έχει επενδύσει ένα σεβαστό ποσό σε μία φοβερή κεφαλή και πικάπ κορυφαίο
Κάνεις λάθος.

Δεν έδωσε καμία σοβαρή συμβουλή, απλώς είπε αυτή τη χαζομάρα:

Είναι κρίμα να ακούει τη μισή ηχογραφημένη πληροφορία από ένα βινύλιο έχοντας μια koetsu!
Που προφανώς είναι χαζομάρα, ειλικρινά δε ξέρω αν υπάρχει κανείς άλλος ανάμεσά σας που να πιστεύει πως ο Κοτσίδης ακούει τη μισή ηχογραφημένη πληροφορία, δηλαδή χάνει το 50% της ηχογράφησης (άκουσον άκουσον) γιατί δήθεν ο βραχίονας με αυτή την κεφαλή πάει στα 14 χερτζ (που δε πάει, κι αυτό λάθος ήταν).

Εγώ βλέπω μόνο ένα κακόηθες υποτιμητικό σχόλιο συνοδευμένο με λάθη τεχνικής φύσεως, από έναν άσχετο.
Oτι ειναι αλκοολικός.
Ρε συ Μιχάλη, αφού πήγες πρόσφατα στου Κοτσίδη, για πες, δε σου'βαλε κάνα βινύλιο να ακούσεις;

Έχανε τη μισή ηχογράφηση; :lol:

Reaction score
12.228
Αγαπητέ ντοκτορ, δε μίλησα για τον Γιάννη, αλλά μίλησα για όλους τους υπόλοιπους γνωστούς φωστήρες που έχουν άποψη και γνώση επί παντός επιστητού, ακόμα και για τα αναλογικά και δε ξέρουν ούτε τα βασικά, δηλαδή αν μια κεφαλή ταιριάζει με ένα βραχίονα...
Ούτε φυσικά γνωρίζουν τι δυνατότητες μπορεί να προσφέρει ένα phono με ρυθμίσεις στο τελικό αποτέλεσμα.
Ο Γιάννης άλλωστε ο ίδιος είπε ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει βραχίονα και φόνο.
Με το υπάρχον όμως σεταπ χαντακωνεται η koetsu γιατί απλά δε μπορούν να συνοδά να υποστηρίξουν τις δυνατότητες της.
Κρίμα δεν είναι??
Και αν έχουμε ακούσει καλοστημένο βινυλιακο σύστημα και πάλι έχουμε την ίδια άποψη...? Τότε, τι...?
Γιατί τέτοια προσωπική επίθεση από τρίτους που όπως φαίνεται τελικά δεν έχουν μυρωδιά πικάπ και συνοδών του σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο το κατέχει το αντικείμενο και έδωσε μία συμβουλή σε συμφορουμίτη ο οποίος έχει επενδύσει ένα σεβαστό ποσό σε μία φοβερή κεφαλή και πικάπ κορυφαίο, πραγματικά είναι να απορείς.

Βρε ναι, έχουμε άγνοια! Αλλά προσωπικά έχω ακούσει τουλάχιστον ένα καλοστημένο σύστημα και δεν νιώθω να υστερω σε κάτι παρα μόνο στο χώρο. Γιααα πείτε!

Reaction score
30.452
δηλαδή χάνει το 50% της ηχογράφησης (άκουσον άκουσον) γιατί δήθεν ο βραχίονας με αυτή την κεφαλή πάει στα 14 χερτζ (που δε πάει, κι αυτό λάθος ήταν).

Εγώ βλέπω μόνο ένα κακόηθες υποτιμητικό σχόλιο συνοδευμένο με λάθη τεχνικής φύσεως, από έναν άσχετο.
Θα έβαζα λαϊκ, αλλά κινδυνεύω να χαρακτηριστω αυλοκολακας...
Παρεμπιπτόντως, μόνο το 25% της πληροφορίας χάνεται από τον βραχίονα.
Το άλλο 25% χάνεται από τη μετρικ... :biggrin:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
Κάνεις λάθος.

Δεν έδωσε καμία σοβαρή συμβουλή, απλώς είπε αυτή τη χαζομάρα:

Που προφανώς είναι χαζομάρα, ειλικρινά δε ξέρω αν υπάρχει κανείς άλλος ανάμεσά σας που να πιστεύει πως ο Κοτσίδης ακούει τη μισή ηχογραφημένη πληροφορία, δηλαδή χάνει το 50% της ηχογράφησης (άκουσον άκουσον) γιατί δήθεν ο βραχίονας με αυτή την κεφαλή πάει στα 14 χερτζ (που δε πάει, κι αυτό λάθος ήταν).

Ρε συ Μιχάλη, αφού πήγες πρόσφατα στου Κοτσίδη, για πες, δε σου'βαλε κάνα βινύλιο να ακούσεις;

Έχανε τη μισή ηχογράφηση; :lol:

ελα, ενταξει, επειδη βλεπω τωρα λετε αληθειες, να σας πω την πραγματικοτητα.

Αναλογως καταστασης χανω εως και 50% ( σαν τις εκπτωσεις )

Καποιες φορες του ρχεται και παιζει το ενα ηχειο, 50%

Καποιες φορες παιζει συχνοτικα απ τα μισα και κατω, αλλες απ τα μισα και πανω, μονο πριμα και κατι μεσαια, πχ 1khz-20 khz.

Αλλες φορες, σε φωνητικα κυριως το παθαινω αυτο παντα, λεει τα μισα λογια.
Κοβονται οι φωνες, δε λενε ρεφρεν κουπλε και τετοια.

Αλλες φορες, παιζει τις μισες μερες τις εβδομαδας, αναλογως εως 50% αν ειναι δισεκτο το ετος.

Αλλες φορες βαζω τον δισκο και παιζει τα μισα τραγουδια, η δεν παιζει απ την αλλη πλευρα, τα b sides.
Eως 50% παλι κι εκει.

Μα το Θεο ομως με τα ψηφιακα ποτε δε μου κανε τετοια κολπα, τετοια τσαλιμακια.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.237

Όπως και την...άϋλη (συνταγογράφηση)... :sneaky:
Ο ίδιος δεν συλλαμβάνω επιθέσεις και οπωσδήποτε όχι προσωπικής υφής.

Δεν παύει όμως να ισχύει ότι στο πλαίσιο διαδικτυακού διαλόγου τα λόγια ισοδυναμούν με δράσεις και οι δράσεις επιφέρουν αντιδράσεις...Όπως λ.χ. οι αφορισμοί πάνω σε setup που δεν υπάρχει τρόπος αξιολόγησής τους,ενώ παράλληλα δεν ισχύουν βάσιμα δεδομένα για την ασυμβατότητα των κρίκων τους υπό τυπικές οικιακές συνθήκες - δηλαδή όχι τις τωρινές του Ear.

Δεν έχω προδιάθεση να συνηγορώ υπέρ επιλογών του Ear,όπως κι εκείνος λ.χ. δεν θα συνηγορούσε για τις δικές μου δικαναλικές προτιμήσεις.Κάτι τέτοιο όμως δεν αλλάζει την ανάγκη να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις σε βάρος ηλεκτρομηχανικών δεδομένων.

Reaction score
6.791
Εντάξει ωραία η πλάκα και το γέλιο αλλά κατάλαβες τι εννοούσε και φυσικά δεν είπε μόνο αυτό.
Εντέχνως παρέλειψες και το θέμα του ενισχυτή της κεφαλής. Καλός χρυσός ο Σάκης , φίλος μου και φοβερός συνεργάτης όποτε τον χρειάστηκα και οι επισκευές του τέλειες αλλά ρε παιδιά αλήθεια περιμένετε να ακούσετε πάνω από το 50% της πληροφορίας από οδήγηση κεφαλής των τριών χιλιάδων ευρώ με phono των 150 ευρώ;
Φαντάσου τα ηχεία σου να οδηγούνται από γουόκμαν. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, αλήθεια.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.237
Εντάξει ωραία η πλάκα και το γέλιο αλλά κατάλαβες τι εννοούσε και φυσικά δεν είπε μόνο αυτό.
Εντέχνως παρέλειψες και το θέμα του ενισχυτή της κεφαλής. Καλός χρυσός ο Σάκης , φίλος μου και φοβερός συνεργάτης όποτε τον χρειάστηκα και οι επισκευές του τέλειες αλλά ρε παιδιά αλήθεια περιμένετε να ακούσετε πάνω από το 50% της πληροφορίας από οδήγηση κεφαλής των τριών χιλιάδων ευρώ με phono των 150 ευρώ;
Φαντάσου τα ηχεία σου να οδηγούνται από γουόκμαν. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, αλήθεια.
Παραλείπω συνειδητά όσα πράγματα δεν ανήκουν σε δικούς μου λογαριασμούς...Άσε δε που αυτή η ψυχή ο Buchalis εξαφανίστηκε χωρίς να προλάβει ν'αποκαλύψει τι...phono stage θα διέθετε προς πώληση.Είναι να μη θέλει η τύχη μερικούς...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.035
Παρεμπιπτόντως, μόνο το 25% της πληροφορίας χάνεται από τον βραχίονα.
Το άλλο 25% χάνεται από τη μετρικ... :biggrin:
Ασχετοι είστε όλοι.
Απο την μέτρικ χάνεται όλη η πληροφορία. Είναι ψηφιακή, άρα καταστρέφεται η μουσικότητα, γίνεται μικρά μικρά κομματάκια, τα οποία δεν μπορούν να ανασυντεθούν με κανέναν τρόπο.

Όλα εγώ θα σας τα λέω;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.780
To quote Kotsidis, "Μπροστά στο ψηφιακό, ακούς τα μισά". :D
Βασικά ο Κοτσίδης, πρόσεξε για να καταλάβεις γιατί έχει κάτι τέτοιους "ξυπνάκηδες" να του λένε αυτά:

Γιατί το καλό αναλογικό πικάπ, το πάει στη μετρικ, εκεί το μετατρέπει σε ψηφιακό (φτου αίσχος), μετά του ρίχνει και ψηφιακά φίλτρα ισοσταθμισης, μετά του τραβάει κι ένα κρος στο ψηφιακό πεδίο (γιατί δε θέλει να του λείπει το τούλιπ) και μετά περνάει από 4 κανάλια Ντακ για να ξαναγίνει αναλογικό το σήμα για να πάει στους πσηφιακούς χυπεξ ενισχυτές να χαλάσει κι άλλο το σήμα από αυτούς και μετά να πάει στα σαμπ και στα ηχεία, όπου βεβαίως τα σαμπ το χαλάνε κι άλλο.

Ψηφιακό πικάπ με πσηφιακή ισοστάθμιση και πσηφιακό κρος και πσηφιακούς ενισχυτές και στο καπάκι και 2 σαμπ;;;, θες να αρέσει στο μέλος λεανδρος;

Αφού στα 14 χερτζ το'βγαλε, αριθμητική του ΚΚΕ μλ.

Πας καλά χριστιανέ μου; :gotcha:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.568
Members
38.199
Νεότερο μέλος