- Reaction score
- 1.825
με ενδιαφέρει πρωτίστως αν πάρω κάποιο dac να έχει έξοδο coaxial για να παίξω το adcom....
έχει coaxial in για να παίξει αυτό ως dac.Αν σε ενδιαφέρει έχει coaxial. Δες δίπλα από τα RCA OUT.
View attachment 187053
ok σωστός το κατάλαβα διαφορετικά.έχει coaxial in για να παίξει αυτό ως dac.
Εγώ θέλω coaxial out για να τροφοδοτήσω το adcom.
Εγώ δε κρύβω ότι είμαι οπαδός της παλιάς σχολής στα dac, θα έπαιρνα anytime ένα αρχαίο sonic frontiers ή κάποιο άλλο old school γίγαντα.Πάντως εταιρείες σοβαρές στον χώρο, δεν αλλάζουν εύκολα τις προτάσεις τους! Πχ η C.A. ... πόσα χρόνια κυκλοφορούν τα dac της? Και καλο πωλούνται ακόμη και σήμερα, και ακούγονται αξιοπρεπέστατα, ακόμη και σήμερα!
Δεν θα μπορούσε να τα αναβαθμίζει συχνότερα για να μην μένει πίσω στον ανταγωνισμό? Για να μην το κάνει, κάτι ξέρει, ή κάτι παίζεται!
Αφού καταλήξαμε ότι στα συνήθη οικιακά δικάναλα συστήματα, SINAD>85 είναι μη απαραίτητο (από άλλες συζητήσεις για ενισχυτές), γιατί είναι στα DAC; Δηλαδή ένα "παλιό" DAC με SINAD>85 γιατί να διαφέρει στην "πράξη" (κατά την ακρόαση στο σπίτι δηλαδή) από ένα καινούργιο; Αφού υποτίθεται δεν έχει ακουστή διαφορά.Δυναμικό εύρος. Sinad.
Μεταφράζεται σε ..δυναμικό εύρος.
Επίτρεψέ μου να σημειώσω ότι το τελικό συμπέρασμα όπως τεκμηριώθηκε στη διαδρομή του σχετικού νήματος ήταν ότι χρειάζεται SINAD ανώτερο του 100 για περιπτώσεις setup τα οποία θα είχαν σύνθεση και χώρο με υψηλά περιθώρια δυναμικού εύρους,ο χρήστης τους θα ήταν διατεθειμένος ν'ακούει καλές παραγωγές σε υψηλές συνεχόμενες στάθμες και βεβαίως δεν θα βασίζονταν σε συνήθεις...λυχνιακές υλοποιήσεις - όπου το SINAD εκεί είναι χαμένο ΄΄από χέρι΄΄...Αφού καταλήξαμε ότι στα συνήθη οικιακά δικάναλα συστήματα, SINAD>85 είναι μη απαραίτητο (από άλλες συζητήσεις για ενισχυτές), γιατί είναι στα DAC; Δηλαδή ένα "παλιό" DAC με SINAD>85 γιατί να διαφέρει στην "πράξη" (κατά την ακρόαση στο σπίτι δηλαδή) από ένα καινούργιο; Αφού υποτίθεται δεν έχει ακουστή διαφορά.
π.χ παλιό Benchmark DAC-1 (2003) 20ετίας σχεδόν:
THD+N (ref. 1kHz at 0dBFS): 0.00056% (–105dB)......
To παλιό Benchmark DAC-1 τι SINAD έχει; ( η εταιρεία αναφέρει THD+N (ref. 1kHz at 0dBFS): 0.00056% (–105dB)Επίτρεψέ μου να σημειώσω ότι το τελικό συμπέρασμα όπως τεκμηριώθηκε στη διαδρομή του σχετικού νήματος ήταν ότι χρειάζεται SINAD ανώτερο του 100 για περιπτώσεις setup τα οποία θα είχαν σύνθεση και χώρο με υψηλά περιθώρια δυναμικού εύρους,ο χρήστης τους θα ήταν διατεθειμένος ν'ακούει καλές παραγωγές σε υψηλές συνεχόμενες στάθμες και βεβαίως δεν θα βασίζονταν σε συνήθεις...λυχνιακές υλοποιήσεις - όπου το SINAD εκεί είναι χαμένο ΄΄από χέρι΄΄...
Δεύτερον,το μόνο ενδιαφέρον που θα έβρισκα προσωπικά σε παλαιότερες υλοποιήσεις,θα ήταν η προοπτική να έχω στη συλλογή κάποιο DAC που να μην έκανε...upsampling στο κλασσικό 16/44 σήμα του CD,έτσι για λόγους νοσταλγίας κι εκκεντρικότητας.Τίποτε άλλο.
Κι εγώ για λόγους κυρίως εκκεντρικοτητας θα ήθελα ένα σφυρί να σπάω τα παλιά ντακ όπου τα βρίσκω, αλλά τι σφυρί; παλιό, σκουριασμενο, του παππού, για λόγους νοσταλγίας τώρα.για λόγους νοσταλγίας κι εκκεντρικότητας
To παλιό Benchmark DAC-1 τι SINAD έχει; ( η εταιρεία αναφέρει THD+N (ref. 1kHz at 0dBFS): 0.00056% (–105dB)
Τέτοια συσκευή ήδη έχω και δεν την...αποχωρίζομαι.Κι εγώ για λόγους κυρίως εκκεντρικοτητας θα ήθελα ένα σφυρί να σπάω τα παλιά ντακ όπου τα βρίσκω, αλλά τι σφυρί; παλιό, σκουριασμενο, του παππού, για λόγους νοσταλγίας τώρα.
Δηλαδή στα συνήθη οικιακά σεταπ δεν ακούς καμιά διαφορά.![]()
Benchmark DAC2 vs. DAC1 - Is There an Audible Difference?
Many people have asked if the DAC2 sounds better or different than the DAC1. This paper examines the subtle audible differences between the DAC1 and the DAC2.benchmarkmedia.com
Δηλαδή έχει SINAD>100 φαντάζομαι με τόση χαμηλή παραμόρφωση.
Τέτοια συσκευή ήδη έχω και δεν την...αποχωρίζομαι.
Πράξε όπως θες κατά τα άλλα...Δεν προτίθεμαι να γίνω εξουσιαστής στην...εκκεντρικότητα του άλλου.![]()
Το ερώτημα που επαναλαμβάνεις, είναι κατά βάση "γιατί ακούγονται διαφορές" μεταξύ των ντακ, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δεν διαφέρουν σημαντικά.το ερώτημα του musicfanatic..
Θα μας τρελανεται εσείς, τόσα χρόνια δεν φωνάζετε ότι όλα τα καλώδια είναι ίδια, και κάθομαι και σας ακούω.Το ερώτημα που επαναλαμβάνεις, είναι κατά βάση "γιατί ακούγονται διαφορές" μεταξύ των ντακ, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δεν διαφέρουν σημαντικά.
Η απάντηση αυτού του ερωτηματος είναι απλή:
Διότι ακούγονται διαφορές μεταξύ καλωδίων.