Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
4.764
Μπορεί να είναι και 26.8.8 αν αυτό έχει ανάγκη. Ο χώρος και η τσέπη του θα του το πει όχι εμείς.
Αυτό που λέω είναι ότι αυτά τα 26 πρέπει να είναι τα κατάλληλα για το χώρο, να συνδυάζουν τιμή προς απόδοση στο μέγιστο της χρήσης που πρέπει να καλύψουν. Όχι να θέλουμε ηχεία για 30m2 και να πάρουμε για 50m2 γιατί έτσι.
Βέβαια και αυτό το "έτσι" δεν θα το ορίσουμε εμείς. Όσο αντέχει και ότι θέλει ο καθένας. Εδώ μιλάμε για ματσάρισμα χρήση - τιμή - απόδοση.
Το "έτσι" είναι άλλη κατηγορία.
Η αλήθεια είναι έτσι αλλά ....
Στην πράξη εάν βάλεις κ άλλα Σάμπ δεν πρόκειται να τα βγάλεις .
Εξαρτάται και από τον χώρο .
Παράδειγμα ο Στάθης η ο trane .
Υπερβολικα πολλά μεγάλα ηχεία και Σάμπ για τον χώρο .
Δεν διαννοεισαι καν όμως να αφαιρέσει κάτι κάνεις .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Το βλέπω τώρα στο σαλόνι με τον Lyngdorf. Mε το καλημέρα καλός ήχος, χωρίς πολλά-πολλά.
Που να δεις τι γίνεται σε άριστο χώρο, με άριστη τοποθέτηση (με μετρήσεις τοποθέτηση) και με άριστη ισοστάθμιση τρινοβ, χωρίς πολλά πολλά.

Πιθανώς να μη το δεις ποτέ στη ζωή σου.

Εγώ όπως ξέρεις, δε λέω τίποτα στον αέρα, και ήμουν ας πούμε ο μόνος που όταν πήγα στου τερματογκαζι κι είδα τα ρικοφον ολοβερ, είπα έλεος, ξηλώστε τα, δε γίνεται έτσι δουλειά.
Ο τερματογκαζι τα ξήλωσε πλέον, πήγε σε Μ2, έφτιαξε σωστό χώρο με διάχυση στο ταβάνι όπως έμαθα, κι έχει εξαφανιστεί, έκλεισε.

Στου τερματογκαζη το Μ2 δε τερματίζει μήπως; θες να βάλω ένα κομμάτι με 10-11 Hz με τα 3.5 κιλοβατ που έχει για το Μ2 να δεις το γουφερ να γίνεται χαρταετός και να προσγειωνεται στην αυλή του ντιμιφουτ;

Θες να πάω στου Τζιοβάνι να δεις για πότε θα τερματίσω τα μεγάλα pmc; τα καίω κιόλας, σε 30", όλα κάρβουνο ρε.

Ποιο σαμπ δε τερματίζει; θες να πιάσουμε ένα οποιοδήποτε svs να δεις πως το κάνω νταντελα; θες να πιάσουμε τα ρε που έχεις 2 μέσα στο δωμάτιο να δεις πως καίγονται σε ντετέ; τι δε τερματίζει;

Πόσο μπαοκ είσαι;

Είχες ήδη τα 2 ρε, με καμπίνες από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι, τα τέρατα του λοχ νες, κι ήξερες πως παίζουν, όταν πήρες το 1 τεμάχιο 870 και μόνος σου έγραψες όσα έγραψες, πως τα ρε δεν είχαν να προσθέσουν τίποτα στο 870, πως επαιζε σε στάθμες ΡΑ και ποιοτικά ταυτόχρονα.

Εσύ τα'γραψες, όχι εγώ.

Δηλαδη τι θα έγραφες άμα είχες 2 τεμάχια 870;
Τι θα έγραφες άμα είχες 3;

Και τι θα έγραφες άμα είχες 4 τεμάχια 870 εκεί μέσα;

Εγώ φίλε μου, έχω κάτι παραπάνω από 4 τεμάχια 870 μέσα στον προσεκτικά σχεδιασμένο χώρο μου. Ιδέαν δεν έχεις.

Μόνο ήρθες τώρα γιατί στη βάρεσε το λοκ νταουν ή γιατί δε σου κάθεται η σύζυγος δε ξέρω, να μας πεις ότι τερμάτισες τα 870 κάποτε, ο παοκ μέσα μας βγήκε όξου.

Αστειότητες.

Κι άμα μιλάμε για απόκριση, μέχρι τους 10 κύκλους που λες, θες να δεις γράφημα; ή μιλάμε κουκουρούκου μπαοκτσίδικα;

Έχεις γράφημα από τα ρε στο χώρο σου να δω 10 κύκλους έως 80 τι κάνουν; διότι και αυτά λάθος τοποθετημένα είναι, και τα δύο στην πίσω ακμή του χώρου, θα έπρεπε να είναι ένα μπροστά στο κέντρο κι ένα πίσω στο κέντρο, αλλά που να μιλήσω για λογική τοποθέτησης 2 σαμπ και να βρω ανταπόκριση σε τέτοιες καταστάσεις απερίγραπτου κάλλους τίγκα στο ρικοφον ολοβερ...

Ήρθαν τα ρικοφον να μας μιλήσουν παοκτσίδικα ζητώντας το βραβείο τερματισμού του 870 κάπως κάποτε κι έτσι.
Αϊντε νταξ, το λοκνταουν έχει φτάσει στα όρια πολύ κόσμο, όλα δεκτά πλέον.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
αυτα ισχύουν όταν θες να καθορίσεις το μίνιμουμ ......από εκεί και περα το ανώτατο όριο το καθορίζει η τσέπη του κάθε ιδιοκτήτη και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν....
Λάθος, αυτά τα κάνεις όταν θες να καθορίσεις το maximum potential. Μέσα στο maximum potential υπάρχει και η λογική.
Το επόμενο στάδιο που λες είναι η υπερβολή.
Είτε το ένα όριο είτε το άλλο το θέτει ο ιδιοκτήτης, και εννοείται ότι δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

P

PMC

Guest
Δυο πολύ σημαντικές παρατηρήσεις.
Να μην τις αναλύσουμε, θα έχουμε κλάματα
καλυτερα να αναλύουμε ποσό κρίμα είναι να έχει δώσει κάποιος χρήματα για σύστημα και τελικά να ακούει ...ΑΑΑ

Αχρωμα ,άγευστα , άοσμα.....

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.458
Η αλήθεια είναι έτσι αλλά ....
Στην πράξη εάν βάλεις κ άλλα Σάμπ δεν πρόκειται να τα βγάλεις .
Εξαρτάται και από τον χώρο .
Παράδειγμα ο Στάθης η ο trane .
Υπερβολικα πολλά μεγάλα ηχεία και Σάμπ για τον χώρο .
Δεν διαννοεισαι καν όμως να αφαιρέσει κάτι κάνεις .
Μιλάμε για πλήρη σχεδιασμό. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να έχει μέσα 2,4,8,18 subs.

Σε κάθε χώρο από ένα σημείο και μετά ξεκινά η υπερβολή. Τεχνικά μπορεί να οριστεί, ψυχολογικά είναι αδύνατο.

P

PMC

Guest
Θες να πάω στου Τζιοβάνι να δεις για πότε θα τερματίσω τα μεγάλα pmc; τα καίω κιόλας, σε 30", όλα κάρβουνο ρε.
αυτο που λες δεν γίνεται......λες μπουρδες γίνεσαι ρεζίλι.
παρε την pmc και ρωτα την αν γίνεται .....
δεν καίγονται αυτά τα μεγάφωνα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
20 χρόνια εγγύηση έχουν και δεν πιστεύω να την έχει Χρησιμοποιήσει κανείς.
κλεινει ο Ενισχυτής από παραμόρφωση και το ηχείο δεν καταλαβαίνει τίποτα. ;)

Reaction score
5.395
τι δε τερματίζει;
Συμφωνώ, όλα τερματίζουν. Αλλά κάποια πιο εύκολα από άλλα.
Το 870 τερματίζει πολύ πιο εύκολα από το RE18XXX.

Αν θέλω να ρίξω τοίχους για μισή ώρα να γουστάρω, στα δυο PA Vega 21'' θα λυσσάξω πιο άνετα και χωρίς φόβο. Κι αν καούν, ας καούν.
Αν θέλω τρόμο να πλέει όλο το δάπεδο και να λυγίζουν οι τοίχοι, τα δυο RE Audio XXX18 είναι πιο κατάλληλα, σε Hz όπου τα PA και τα Neumann θα αμολήσουν τζούφιες.

Εσύ που είσαι πιο του hi-fi, δεν αντιλέγω ότι έκανες το καλύτερο δυνατό στήσιμο για τις ανάγκες σου.

Εγώ μπορεί να βαριόμουν με μια τελειότητα τέτοιου τύπου.
Αλλά είπαμε, εγώ δεν κάνω και πολύωρες ακροάσεις. Όλα από το τι ανάγκες έχει ο καθένας ξεκινούν.

Αν θες να με βαφτίσεις Sonos, τιμή μου.
Εξάλλου πάντα υπέρ του μουσικού χαλιού ήμουν, εξ ου και ο έρωτάς μου με τα παντοκατευθυντικά Duevel.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
καλυτερα να αναλύουμε ποσό κρίμα είναι να έχει δώσει κάποιος χρήματα για σύστημα και τελικά να ακούει ...ΑΑΑ

Αχρωμα ,άγευστα , άοσμα.....
αυτο ειναι και το ζορικο, το ζητουμενο, αλλα περνανε χρονια μεχρι να το κατανοησουμε, να το νιωσουμε μεσα μας πρωτα απ ολα και μετα φυσικα, αντε να το εφαρμοσουμε...
;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
αυτο που λες δεν γίνεται......λες μπουρδες γίνεσαι ρεζίλι.
παρε την pmc και ρωτα την αν γίνεται .....
δεν καίγονται αυτά τα μεγάφωνα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Αν βάζεις στοίχημα, θα κατέβω να στα κάψω.
Άστα φουλ ρειντζ, θα τους δώσω τόνο 11 κύκλους τέρμα το γκάζι στον τρινοβ, από μουσικό κομμάτι, ξέρω τι να βάλω, μην ανησυχείς, να δεις πως μυρίζει το καμένο πιεμσι.

Τσουφ είναι πανεύκολο να στο κάνω.
Δε μου χρειάζεται ούτε 1 λεπτό.
Σε ντετέ ρε, σε ντετέ.

P

PMC

Guest
Είσαι τρελός ?
Εγώ δεν βγάζω από μέσα τίποτα για να έχω τα ίδια ηχεία .
Μου θυμίζει το ανέκδοτο....

ναι , έχεις δίκιο !!!!
Εσυ έχεις πιο πολλα στο υπόγειο :p
Αν βάζεις στοίχημα, θα κατέβω να στα κάψω.
Άστα φουλ ρειντζ, θα τους δώσω τόνο 11 κύκλους τέρμα το γκάζι στον τρινοβ, από μουσικό κομμάτι, ξέρω τι να βάλω, μην ανησυχείς, να δεις πως μυρίζει το καμένο πιεμσι.

Τσουφ είναι πανεύκολο να στο κάνω.
Δε μου χρειάζεται ούτε 1 λεπτό.
Σε ντετέ ρε, σε ντετέ.

Οταν πάρεις σοβαρά ηχεία ( που στο εύχομαι ) κάποια στιγμή , θα με Θυμηθείς ;)

P

PMC

Guest
αυτο ειναι και το ζορικο, το ζητουμενο, αλλα περνανε χρονια μεχρι να το κατανοησουμε, να το νιωσουμε μεσα μας πρωτα απ ολα και μετα φυσικα, αντε να το εφαρμοσουμε...
;)
Ναι ...έτσι είναι ...για να αποδεικνύω στον εαυτό μου και στους άλλους ότι είμαι εκπαιδευμένος ακροατής θα βάλω τα αυτιά μου να ακούνε άχρωμα άοσμα και άγευστα....:lolsign:

Reaction score
8.790
έχει νόημα να διαβάσω τις πίσω σελίδες?
...μάλωσε κανένας ή μπα? :p
Ψόφια πράματα:biggrin:
Αν δεν ξεκινήσουν για δυναμικό εύρος, αποστάσεις, ντισπερσιον και ηχοπερατες δύσκολο το κοβω:biggrin:
Εγω πάντως θεωρώ δεδομένο ότι θα αλλάξει τα ηχεία του ο κωσταυτιας στο μέλλον:tongue:

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.607
Αμα ειναι ο Κωστας να τσουρουφλισει τα ηχεια του Τζιο, κερναω απο εισιτηρια μεχρι...Μαρτινι. Θα φερω και φιλες μου να ακουσουν το μπαμ...Παμε κοριτσια.:):):):p

Μονο ο τρινοφ μην παθει τιποτα με τους υποηχους..:drinks:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM