- Reaction score
- 36.273
μερακλης!!!Εσύ ξέρεις τι απολαμβάνεις
Και εγω έχω μάθει να έχω γυμνόστηθη την κοπέλα μου να κάνει τον DJ όταν θέλω να χαλαρώσω με μουσική και παίζει με τα CDJ-100S.
Το απολαμβάνω.
μερακλης!!!Εσύ ξέρεις τι απολαμβάνεις
Και εγω έχω μάθει να έχω γυμνόστηθη την κοπέλα μου να κάνει τον DJ όταν θέλω να χαλαρώσω με μουσική και παίζει με τα CDJ-100S.
Το απολαμβάνω.
Διάβασε τον τίτλο του θρεντ: "Γιατί το πικάπ μού αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου;"Ναι, αλλά όταν μιλάμε για υπεροχή, ότι δηλαδή κάτι παίζει καλύτερα, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε ακουστικές εντυπώσεις ( που έχουν να κάνουν με το γούστο του καθενός, σεβαστό, αλλά όχι αντικειμενικό κριτήριο ). Άρα, όταν στη συζήτηση μπαίνει ο παράγοντας της σύγκρισης, εκεί μιλάνε μόνο οι μετρήσεις. Ή έτσι πρέπει.
Έχω διαβάσει τον τίτλο του thread. Γιατί αρέσει στον συντάκτη πιο πολύ το πικάπ. Υποκειμενική άποψη, θέμα γούστου. Σεβαστό. Δεν αναφέρει πουθενά ότι υπερέχει σαν μέσο αναπαραγωγής. Κι εμένα μου αρέσει να σβήνω το φως και να βλέπω τα λαμπάκια του pc και του dac μου, τη βρίσκω έτσι. Μου αρέσει και να μην ακούω χρατς χρουτς ή να μη σηκώνομαι για να αλλάξω πλευρά στο δίσκο. Εδώ μιλάμε για γούστο. Αν όμως εξετάζαμε την υπεροχή κάποιου εκ των δύο μέσων, τότε το λόγο θα είχαν μόνο οι μετρήσεις και οι προδιαγραφές ( άσχετα αν ακουστικά προτιμώ το ψηφιακό ).Διάβασε τον τίτλο του θρεντ: "Γιατί το πικάπ μού αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου;"
Αφήνω τα τέλεια συστήματα στα τέλεια αυτιά. Χαίρομαι για όσους έχουν συστήματα που μετράνε τέλεια και τα ακούνε τέλεια. Δεν ανήκω σε αυτούς.
Αν δεν είναί κάποιος διατεθιμένος να κάτσει να ακούσει μουσική, ας μην ισχυρίζεται πως αγαπάει τη μουσική.... Τι να κάνουμε....Και όμως... Σκέψου ότι σε μία εποχή "υψηλών ταχυτήτων", ένα cd έχει διάρκεια, τουλάχιστον, 40 λεπτών, για να το ακούσεις ολόκληρο πρέπει να αφιερώσεις αυτό το χρόνο, να απομακρύνεις άλλες σκέψεις, να προσηλωθείς στο άκουσμά του. Μπορείς να το κάνεις;
Είναι κακό αυτό ως δυνατότητα;Μπορείς να μη χρησιμοποιήσεις το τηλεχειριστήριο για να προσπεράσεις το τραγούδι που θεωρείς ότι δε σου αρέσει στην 1η ακρόαση του δίσκου;
Σ' αυτό τι φταίει το σιντί; Ό,τι κι μέσο αν ακούς, το κινητό θα κάνει τα δικά του.Μπορείς να μη κοιτάξεις το κινητό σου, που ήδη στα πρώτα 11 λεπτά έχει ηχήσει 6 φορές για να ειδοποιήσει πως κάποιος έγραψε κάτι στο φόρουμ ως απάντηση στο νήμα σου ή κάποιος ανέβασε/απάντησε κάτι στο facebook/insta/tik tok κλπ;
Το ότι θέλω-δε-θέλω θα διακόψω την ακρόαση για να αλλάξω πλευρά, το βρίσκω απλά απαράδεκτο. Αν θέλω να σταματήσω για λίγο το σιντί, τίποτε δε με εμποδίζει. Πατώ ένα κουμπάκι κι αυτό ήταν.Στο βινύλιο μπορείς, έτσι και αλλιώς σε 6 -7 λεπτά τελειώνει η πλευρά, θα σταματήσεις την ακρόαση για να αλλάξεις πλευρά, θα δεις τα μηνύματα, ίσως απαντήσεις κιόλας και στη συνέχεια θα απορροφηθείς για τα υπόλοιπα λεπτά στο άκουσμα της 2ης πλευράς.
Αν ακούσεις ένα "κορυφαίο" αναλογικό σύστημα και ένα "κορυφαίο¨ ψηφιακό σύστημα σύμπακτων δίσκων, τότε θα διαπιστώσεις ότι το ένα είναι πολύ κοντά στο άλλο ως αναπαραγωγή!Εδώ συμφωνώ. Άλλο όμως το συναισθηματικό κομμάτι που περιγράφεις και άλλο το πως αποδίδει - πραγματικά - ένα μέσον. Να απαντήσω για την αφεντιά μου, σπάνια ακούω ολόκληρο κάποιο άλμπουμ και όσα ακούω τα έχω γνωρίσει απο βινύλια ( τα οποία έχω σε ένα ντουλάπι, όπως έχω και το πικάπ σε ένα ράφι του ρακ ).
Παραδείγματα: war - love is all around, warrant - dog eat dog, kraftwerk - man machine, όλα τα άλμπουμς της Βίκυ Λέανδρος, Cerrone - supernature, Bruce Dickinson - Tattoed millionaire.
Με τους warrant και Bruce Dickinson ανασύρω και μνήμες απο τα παιδικά μου χρόνια, με τους Kraftwerk δε, θυμάμαι ότι πάντα έτριζαν τζάμια και πόμολα στο σπίτι. Ωραίες εποχές!
Ποιος σου ειπε οτι στο πικ απ ειναι ασυμπιεστος ο ηχος.Αν ειναι ετσι τοτε γιατι θελει ειδικο προενισχυτη,μονο επειδη ειναι χαμηλο το σημα?Φυσικά θα παίζει καλύτερα το πικάπ. Ασυμπίεστος ήχος, αναλογικός , χωρίς τονισμένα άκρα.
Ακούς μποτιές και εκτός τον τρόμο (μιας και είναι και της μοδός) καταλαβαίνεις μέχρι και το δέρμα.
Μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα και για πάρα πολύ ξύλο σε όλο το φάσμα.
Εννοείται ότι απαραίτητες προϋποθέσεις είναι αξιοπρεπείς κεφαλές - phono συν συμβατότητες.
Ειλικρινά απορώ με τέτοιες απορίες.
α) Έμμεσα αναφέρεται (11 + 7 = 18)α) Ο δίσκος μπρος-πίσω πόση διάρκεια έχει;
β) Όταν ακούς από πικάπ το κινητό σου βουβαίνεται;
γ) 20λεπτο είναι η πλευρά σε ένα 12ιντσο 33 στροφών.
δ) Σου επιστρέφω αυτό που είπες. Ακριβώς, μέσα είσαι.
ε) Αυτό είναι μια δικιά σου ερμηνεία.
α) Δεν είναι ότι δε θέλει, είναι ότι η διάρκεια χρόνου που απαιτείται για την ακρόαση, χωρίς διακοπή, ενός cd είναι μεγάλη. Ευκολότερα διαθέτεις για τον εαυτό σου, την ακρόαση, το να "είσαι εκεί" και "μόνο εκεί" 20 λεπτά (για να ακολουθήσω του χρόνους του Πέτρου) παρά 40 λεπτά,α) Αν δεν είναί κάποιος διατεθιμένος να κάτσει να ακούσει μουσική, ας μην ισχυρίζεται πως αγαπάει τη μουσική.... Τι να κάνουμε....
β) Είναι κακό αυτό ως δυνατότητα;
Σε συγκεκριμένο σιντί που μου αρέσει πάρα πολύ, το 2ο κομμάτι δε μου αρέσει καθόλου, ειδικά μετά τα υπέροχο 1ο. Κάθε φορά λοιπόν, προγραμματίζω αυτό να μην παιχτεί. Είναι κι αυτό κακό; Πρέπει να ακούσω το κομμάτι που με ξενερώνει; Σοβαρά τώρα;
γ) Σ' αυτό τι φταίει το σιντί; Ό,τι κι μέσο αν ακούς, το κινητό θα κάνει τα δικά του.
δ) Το ότι θέλω-δε-θέλω θα διακόψω την ακρόαση για να αλλάξω πλευρά, το βρίσκω απλά απαράδεκτο. Αν θέλω να σταματήσω για λίγο το σιντί, τίποτε δε με εμποδίζει. Πατώ ένα κουμπάκι κι αυτό ήταν.
Θανάση δοκίμασε αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τα δύο main σου και βλέπεις.Έχω δύο απορίες......
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σαμτ όταν ακούω βινύλιο η θα με ενοχλούν οι πρώτες οκτάβες ?
Μπορώ άμα θελήσω να ακούσω σε πολυκάναλο στέρεο 7 καναλιών η θα αλλοιωθεί η ακουστική απόλαυση ?
Για να διχάσουμε πάλι !!!!
Κάτσε όμως τώρα γιατί λες ότι έτσι ακούς ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΙΣΚΟ. Τη μία πλευρά.α) Δεν είναι ότι δε θέλει, είναι ότι η διάρκεια χρόνου που απαιτείται για την ακρόαση, χωρίς διακοπή, ενός cd είναι μεγάλη. Ευκολότερα διαθέτεις για τον εαυτό σου, την ακρόαση, το να "είσαι εκεί" και "μόνο εκεί" 20 λεπτά (για να ακολουθήσω του χρόνους του Πέτρου) παρά 40 λεπτά,
Άρα το ίδιο λέμε. Δική σου ερμηνεία. Προσαρμόζεις το γεγονός της παύσης κατά πως σε βολεύει.δ) Στα 40 λεπτά, όλο και κάτι θα θυμηθείς... Οπότε, σου αρέσει, δε σου αρέσει, την παύση θα την πατήσεις. Ε, το βινύλιο το κάνει μόνο του, λες και σε... σκεφτεται για να μην αισθανθείς άσχημα που σταμάτησες αυτό που έκανες για εσένα εκείνη τη χρονική περίοδο
Φίλε @kanakiani και εγώ αυτής της άποψης είμαι ότι σε στέρεο άκουσμα μου αρέσει χωρίς σαμπ γιατί όταν παίζει χτυπάει δυνατά αλλά σου χαλάει τη εικόνα ακούς μπουμ-μπουμ, φυσικά αν έχεις δαπέδου ηχεία γιατί με βάσης τα χρειάζεσαι.Θανάση δοκίμασε αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τα δύο main σου και βλέπεις.
Αν και έχω 2 sub svs 12'' συν immersive atmos με 11 μονάδες (χωρίς τα σαμπ) προτιμώ να ακούω μουσική μόνο με τα δύο main από stereo προ όμως με τον ίδιο τελικό του πολυκάναλου των main ηχείων.
Μοναδική εξαίρεση κάποιες dolby atmos παραγωγές από το τιντάλ που κάνει ωραία παιχνίδια ο ήχος από το ταβάνι.
Ευτυχώς που δεν είναι για το Σύριζα θα μας ζήταγες 20050 ευρω υπερ Πασοκ. ευχαριστω.
εχουν ανεβει σε τιμη η σε πχιοτητα?
50 ευρω υπερ Πασοκ. ευχαριστω.
εχουν ανεβει σε τιμη η σε πχιοτητα?