Ηχητική αναβάθμιση... από καρδιάς!

Reaction score
30.452
Δεν έθιξες το σπουδαιότερο,πως όταν έχει γίνει οριστική μια διευθέτηση,με κάποιον τρόπο δένει πάντα αισθητικά με το χώρο.
Θες να μας πεις πως κάποτε θα υπάρξει οριστική διευθέτηση και θα κλειδώσουν το "παράλληλο σύμπαν" και το "τυφλα να'χει το ντιρακ";
Γιατί εγώ βλέπω αυτά τα θρεντς να έχουν πιο πολλά "seasons" από σαπουνόπερες όπως η Δυναστεία και το Ντάλας! :tongue:

Εν τω μεταξύ βρε @symos ,εχεις βάλει το θρεντ σου στο "for your eyes only" που ανήκει στο σαμπφόρουμ του Home Cimena αλλά χομ σινεμα δε βλέπω...
Ή ζητά να στο μεταφέρουν στις "ηχητικές αποδράσεις" που ανήκει στο σαμπφορουμ του Audio, ή στήσε τσακα τσακα ένα χομ σινεμα...

Έχεις ακριβώς μια ώρα..
Τικ τακ τικ τακ τικ τακ...

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.516
Οχι ρε συ έχει Home cinema απο την άλλη πλευρά , και είπε ότι θα βάλει το ένα woofer του 801 να παίζει σαν σαμπ που δεν έχει καθόλου.
Δεν διαβάζεις όλα τα μνμ μου φαίνεται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Ίσως αυτά:
Εκτορ, τα the ones τα εκτιμώ περισσότερο απ'οσο νομίζεις, και ως διαστάσεις είναι ακόμα πιο βολικά.

Ωστόσο δεν έχουν καρδιοειδη αρχιτεκτονική, με αποτέλεσμα, όταν το ένα θα έχει από πίσω τζαμαρία και το άλλο μια γωνιά, όπως βολεύει στον σιμο, θα γίνεται το έλα να δεις, όπως και με οποιοδήποτε μη καρδιοειδους λοβου ηχείο.

Ωστόσο, με προσεκτική και συμμετρική ως προς τα οπίσθια τοιχωματικα όρια τοποθέτηση, θα μπορούσαν να είναι τρομερή επιλογή, καθότι ομοαξονικά και αυτά, άρα πολύ βολικά όσον αφορά την τονική ισορροπία της εμμεσης, που είναι κυρίαρχη σε φαρφιλντ.

Last edited:

Reaction score
18.810
Τπάρχει φιλοσοφικό ρεύμα που πιστεύει οτι η αισθητική προηγείται πολλές φορές της φάρμας και λειτουργικότητας και όπως και να έχει στο τέλος αυτά πρέπει να εναρμονίζονται (και τελικά εναρμονίζονται).

Reaction score
11.335
Τπάρχει φιλοσοφικό ρεύμα που πιστεύει οτι η αισθητική προηγείται πολλές φορές της φάρμας και λειτουργικότητας και όπως και να έχει στο τέλος αυτά πρέπει να εναρμονίζονται (και τελικά εναρμονίζονται).
3F
form follows function

Αυτό λέει η λογική , το ανάποδο έχει μόνο προβλήματα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Θες να μας πεις πως κάποτε θα υπάρξει οριστική διευθέτηση και θα κλειδώσουν το "παράλληλο σύμπαν" και το "τυφλα να'χει το ντιρακ";
Γιατί εγώ βλέπω αυτά τα θρεντς να έχουν πιο πολλά "seasons" από σαπουνόπερες όπως η Δυναστεία και το Ντάλας! :tongue:
Οι παραλλαγές χρησιμεύουν στο να δείχνουν πόσοι ικανοί τρόποι διευθέτησης μπορούν να εφαρμοστούν για δεδομένο setup έχουσες επιπτώσεις ανώτερες από οποιαδήποτε εναλλαγή καλωδίων και συναφών παρελκομένων.Δεν βλέπω λόγο να τελειώσει ένα παιγνίδι,ιδίως όταν δεν είναι κοστοβόρο.Οι παραλλαγές εξυπηρετούν επίσης την απόκτηση τεχνογνωσίας και τη σύσταση καταστάσεων αναφοράς...

Το setup των Triton/Dynaudio έχει κλείσει ως προς τη διευθέτηση,ενώ μένει και μια εναλλακτική διόρθωση με καμπύλη-στόχο Bruel & Kjaer αντί Harman.

Η τρέχουσα μορφή στο setup των Vecteur έχει μονιμοποιηθεί και μένουν να δοθούν τελικές μετρήσεις για τη διορθωμένη κατάσταση.Εάν στο μέλλον εγκατασταθεί εκεί ζεύγος HS8 με sub,αυτό θα είναι όπως λένε ΄΄a whole new ballgame΄΄...

Το δε setup με τις αγαπημένες σου κόρνες έχει καταλήξει προ πολλού στο άκρον άωτον,αλλά η τελευταία λέξη μπορεί να ειπωθεί ανά πάσα στιγμή με αναπάντεχους τρόπους...

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.799
Έτσι.
Θέλω να μου πείτε άλλη επιλογή στα 20.000€, είτε ενεργό είτε παθητικό+ενισχυτικά, που θα παίξει έτσι στο σαλόνι σας. Και στα 30.000.
Και τόσο δυνατά. Γιατι και το Kii και το D&D μπορούν να παίξουν έτσι σε σαλόνι, αλλά σε πολυ πιο μικρη δυναμική περιοχή.
-
Mέσα από ενα video στο net λένε πώς δεν μπορεις να δεις πολλά .
Θέλω να ...να δείξω πώς κουνιέται η εικόνα όταν μπαίνει το Sab στο αυτό video .
* και As βγάλουμε και ένα κοστολόγιο γιά άλλη επιλογή στα 20000
α - Harbeth super hl5 plus :) ....βάλε pmc 26 ....βάλε Focal Sopra No 1 .....
β - Hegel H300
γ - 2 x monolith subwoofer 15"
δ - .....βάλε και δυό κραουνάκηδες για τα sab .....ά εχουν ενισχυτή αυτά ! αν δεν ειχαν όμως ..
-

-
Δέν ξέρω αν κάποιος σε δύο monolith 15άρια - μπροστά τους - τοποθετούσε ενα tweeter ενα mid και ενα super tweeter τι θα κατάφερνε ... , ό Πέτρος μας θα ξέρει κάτι παραπάνω .
Το " μυστικό " είναι στο οστικό κύμα από το sab .
......μιμείται το ανθρώπινο στόμα . Όλοι οι ήχοι έρχονται απο ένα σημείο . Μπάσα πρίμα χροιές ,,,.
....και αν βγάλεις κάτι καλό με τα monolith .....τι κοστολόγιο θα εχει κάποιος ;
.....λέμε τώρα , μπορει να είναι τρελά όλα αυτά .

-

Reaction score
30.452
Οχι ρε συ έχει Home cinema απο την άλλη πλευρά , και είπε ότι θα βάλει το ένα woofer του 801 να παίζει σαν σαμπ που δεν έχει καθόλου.
Δεν διαβάζεις όλα τα μνμ μου φαίνεται.
Χομ σινεμα με Sony Pascal ρε;
Μην ακούσεις εσύ τζαπανεζικη παλιατζουρα, αμέσως να πεταχτείς! :tongue:

Reaction score
18.810
3F
form follows function

Αυτό λέει η λογική , το ανάποδο έχει μόνο προβλήματα.
Για αυτό βλέπω τόσο ασχήμια γώρω μου χα χα. Και απορούσα ...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
γιά πες , και συγνώμη που δεν κατάλαβα .
Δες την μέτρηση. Πιστεύεις πως το σύστημα που περιέγραψες, σε ενα τυχαίο κακό σαλόνι σαν του @symos θα παίξει έτσι; Ή θα παίξει ΓΤΠΚ στο τετράγωνο;

Reaction score
11.335
Για αυτό βλέπω τόσο ασχήμια γώρω μου χα χα. Και απορούσα ...
Αυτο δε σημαίνει ότι το άσχημο λειτουργεί.
προφανως πρόκειται για κακούς επαγγελματίες που απέτυχαν και στους δυο στόχους. (Μορφή και Λειτουργία )
Αν είναι άσχημο (σχετικό και υποκειμενικό / αντικειμενικό) αλλά λειτουργεί, τότε έχει ένα λόγο ύπαρξης.
αν είναι άσχημο και μη λειτουργικό , δεν έχει λόγο να υφίσταται.
Προφανώς πρέπει να προσπαθούμε και για τα δύο.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.799
Δες την μέτρηση. Πιστεύεις πως το σύστημα που περιέγραψες, σε ενα τυχαίο κακό σαλόνι σαν του @symos θα παίξει έτσι; Ή θα παίξει ΓΤΠΚ στο τετράγωνο;
-
Το συγκεκριμένο τύπου ηχείο - δεν μιλώ γιά μάρκα και κόστος - όπου και να το βάλεις θα παίξει άριστα - τέλεια , φτάνει να βρεις την θέση του .
Αυτό που περιέγραψα εγώ πιό πάνω θέλει δουλειά γιά να το φτάσει ....αλλά δεν θα κανει 20000 .

-

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
-
Το συγκεκριμένο τύπου ηχείο - δεν μιλώ γιά μάρκα και κόστος - όπου και να το βάλεις θα παίξει άριστα - τέλεια , φτάνει να βρεις την θέση του .
Αυτό που περιέγραψα εγώ πιό πάνω θέλει δουλειά γιά να το φτάσει ....αλλά δεν θα κανει 20000 .

-
Δεν θα το φτάσει ποτέ. Χάνει σε όλα παταγωδώς, απόκριση, μέγιστη στάθμη, παραμόρφωση, SBIR, είναι Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Εορδαϊκού. Και ο Εορδαϊκός παίζει με δέκα παίκτες.

Reaction score
18.810
Αυτο δε σημαίνει ότι το άσχημο λειτουργεί.
προφανως πρόκειται για κακούς επαγγελματίες που απέτυχαν και στους δυο στόχους. (Μορφή και Λειτουργία )
Αν είναι άσχημο (σχετικό και υποκειμενικό / αντικειμενικό) αλλά λειτουργεί, τότε έχει ένα λόγο ύπαρξης.
αν είναι άσχημο και μη λειτουργικό , δεν έχει λόγο να υφίσταται.
Προφανώς πρέπει να προσπαθούμε και για τα δύο.
Μεγάλο θέμα και ενδιαφέρον. Καταλαβαίνω φυσικά , τι θέλεις να πείς αλλά να μη χαλάσουμε το νήμα. Είμαι σίγουρος οτι και εσυ με κατάλαβες καθως βλέπω είσαι αρχιτέκτονας. Κρίμα που στην Ελλάδα είχαν πρώτο λόγο οι πολιτικοί μηχανικοί έναντι των αρχιτεκτόνων (όχι και οτι και οι τελευταίοι δεν έχουν ¨διαβρωθεί¨κατά τη γνώμη στην προσπάθεια είτε να εναρμονιστούν σε αυτήν την ασχήμια , είτε γιατί πρέπει να κάνουν και να προσφέρουν κάτι καινούργιο - διαφορετικό). Δεν είμαι και πολύ οπαδός του μεταμορντενισμού , όπως κατάλαβες χα χα.

Reaction score
11.335
Μεγάλο θέμα και ενδιαφέρον. Καταλαβαίνω φυσικά , τι θέλεις να πείς αλλά να μη χαλάσουμε το νήμα. Είμαι σίγουρος οτι και εσυ με κατάλαβες καθως βλέπω είσαι αρχιτέκτονας. Κρίμα που στην Ελλάδα είχαν πρώτο λόγο οι πολιτικοί μηχανικοί έναντι των αρχιτεκτόνων (όχι και οτι και οι τελευταίοι δεν έχουν ¨διαβρωθεί¨κατά τη γνώμη στην προσπάθεια είτε να εναρμονιστούν σε αυτήν την ασχήμια , είτε γιατί πρέπει να κάνουν και να προσφέρουν κάτι καινούργιο - διαφορετικό). Δεν είμαι και πολύ οπαδός του μεταμορντενισμού , όπως κατάλαβες χα χα.
:hi: Για το :offtopic:

:hi: Για την άποψη.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
Παιδιά μην σκάτε για το off topic.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, εὐκοπώτερόν ἐστιν κάμηλον διὰ τρυπήματος ῥαφίδος διελθεῖν ἢ κρατήσεις εν thread του avsite on topic 🤣

Οπότε δεν έχει νόημα να καθυστερείς το αναπόφευκτο. Ελεύθερα!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.556
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM