Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Να το δοκιμάσεις εκεί οπωσδήποτε και δεν χρειάζεται να νιώθουμε ενοχές για ό,τι μας αρέσει και μας χαλαρώνει - εφόσον δεν θα ήταν βλαβερό για την υγεία μας εννοείται.Ναι έχει, να τα βάλω εκεί δηλαδή?
Υπόψιν ότι τον πήρα αυτόν τον ενισχυτάκο επειδή ήθελα να ακούσω πρώτη φορά λαμπάτο, για δοκιμή και για πείραμα, και εκτίμησα - μου άρεσαν κάποια πράγματα που δεν έχω ακούσει από transistor.
Εννοείται ότι έχω και τον Yamaha standby - δεν κολλάω.. έχω ποικιλία
Ευχαριστώ για την πληροφορία, θα το δοκιμάσω!Να το δοκιμάσεις εκεί οπωσδήποτε και δεν χρειάζεται να νιώθουμε ενοχές για ό,τι μας αρέσει και μας χαλαρώνει - εφόσον δεν θα ήταν βλαβερό για την υγεία μας εννοείται.
Το ζήτημα δεν είναι η ομάδα, αλλά το άθλημα. Να επιλέξουμε δηλαδή αν μας αρέσει το ποδόσφαιρο ή οι ρακέτες στη παραλία.Και ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα από τον Παναθηναικό, να γίνουμε Ολυμπιακοί όλοι δλδ?
Εντάξει, δεν παίζει.. καταλαβαίνετε τι εννοώ!
Επίσης... 100000 euro (ή λίγα λέω?) vs 1000-1200? FAIR ENOUGH!
Εδώ δοκίμασε να συμμετέχεις. Τα υπόλοιπα δεν αλλάζουν κάτι σημαντικό, κερδίζεις εδώ, χάνεις αλλού (βολτ - αμπέρ).Ευχαριστώ για την πληροφορία, θα το δοκιμάσω!
Σε όλα μαζί σου Κώστα μου, αλλά το μέλι; ΤΟ ΜΕΛΙ; Τί φταίει το μέλι;Καλά, ας το γράψω πιο ολοκληρωμένα, πληρέστερα. Η θέση των πικάπ με τροχαλία είναι στα σκουπίδια, μαζί με τις κεφαλές που έχουν σφαιρική ακίδα, τη ζάχαρη, το μέλι, το σιρόπι αγαύης, τη μπύρα, τη μαργαρίνη, το soft βούτυρο και όλα τα σπορέλαια.-
Νικόλα, το πικάπ δεν έχει φύσημα.Τι να σου πω βρε μπακάλη. Εγώ λίγο φύσημα είχα λόγω κακής γείωσης και τρελαινόμουν. Φαντάσου να είχα και το έστω και λιγοστό ( αν μιλάμε για κορυφαίο βινυλιακό σύστημα με προσεγμένους δίσκους ) φύσημα του βινυλίου. Και μας λες τώρα ότι υπερτερεί το βινύλιο έναντι του ψηφιακού. Καλά, όχι ότι δεν ξέρουμε την αλήθεια ή δεν έχουμε καταλάβει ότι αντλείς κύρος απο τα μηχανάκια σου, αλλά να ξέρουμε και τί λέμε! Αν μη τι άλλο, η μπούρδα έχει και τα όριά της!
Κλάμα!!
Απλό και από τα ωραιότερα ποστ που εχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια στο φόρουμΓιατί το πικάπ μου αρέσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες πηγές μου?
Είναι πολύ απλό.
Δεν είναι όλα μετρήσεις! Η ευχαρίστηση και η απόλαυση δεν αποτυπώνεται σε μετρήσεις και διαγράμματα.
Δεν είμαστε robots, δεν έχουμε όλοι κοινό τσιπάκι αποκωδικοποίησης, δεν έχουμε τον ΙΔΙΟ τέλειο χώρο ΟΛΟΙ για να αντιληφθούμε το "ορθολογικά σωστό". Δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι το ίδιο και δεν εισπράτουμε τον ίδιο βαθμό ευχαρίστησης - και ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδή!
Αυτό ας απασχολεί κυρίως επαγγελματίες και studios που είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ τους.
Τα ψηφιακά μετράνε καλύτερα, και τι έγινε?
Και μετράνε ΤΙ? Πως θα μετρηθεί ο χρονισμός το "μέτρο" της μουσικής? Πως θα μετρηθεί ο ρυθμός? Πως θα μετρηθούν οι χροιές? Η ζωντάνεια και η "ψυχή" της μουσικής? Η φυσικότητα στα όργανα και στις φωνές πως μετριέται? Η διαφάνεια?
Ρομαντισμός? Ναι αμέ, γιατί όχι?
Πρόσφατα απέκτησα και έναν μικρό, (πολύ)φθηνό chinese λαμπάτο 4w , ο οποίος φυσικά μετράει σε όλα χειρότερα από τον Yamaha! guess what?..
Τον προτιμώ και δεν θα απολογηθώ κιόλας! Απλά έχει ΨΥΧΗ - φυσικότητα - χρονισμό - ρυθμό - διαφάνεια - low level πληροφορία - ομαλές μεταβατικές - βαθμό ευχαρίστησης πολύ μεγαλύτερο!
Να τις ΒΡΑΣΩ και τις μετρήσεις και τα διαγράμματα - το ίδιο ισχύει και με τα βινύλια vs ψηφιακά.
Προσωπικά έχω από όλα , και βινύλια και cd και αρχεία και συνδρομή tidal (και καλό dac έχω ) .
Τα δύο τελευταία τα χρησιμοποιώ μόνο όταν βαριέμαι πραγματικά και θέλω κάτι για background, και πάντα μετά από λίγη ώρα τα βγάζω και "κάθομαι" να ακούσω κανα βινύλιο να ευχαριστηθώ.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Άκυρο ποστ , ποτέ μην κρίνεις εξ ιδίων!!Υπαρχει καποιος εκ των συμμετεχόντων που να διαθετει πανω απο 500 ή 1000 ή 2000 βινύλια και να μην κανει το μαγκα με 50 κομματια και να ισχυριζεται οτι το πικαπ παιζει καλυτερα; Υπαρχει λόγος που ρωτώ...
Εγώ έχω όλα τα παραπάνω κριτήρια ή σχεδόν όλα και ακούω πικάπ σαν τρελόςΡε παιδιά ωραία όλα αυτά τα τεχνικά, και κανείς δεν αμφισβητεί τις γνώσεις σας, και κανείς δεν αμβισβητεί την εξέλιξη.
Λέτε για στάθμες αναφοράς, παραμορφώσεις κτλ κτλ - έχετε καταλάβει ότι σε πραγματικές συνθήκες το 90% αυτά τα ακούει βερεσέ?
Που ζείτε ? Έχετε μονοκατοικίες όλοι και αποστάσεις από τους γείτονες? Έχετε άλλα άτομα στο σπίτι που μπορεί να κάνουν άλλη δουλειά ή να θέλουν ησυχία ας πούμε? ή έχετε σπίτια >150 τμ?
Ακούτε μουσική σε studio? Είστε μηχανικοί ήχου, ηχολήπτες? Είναι η δουλειά σας?
Αν ναι, δεκτόν, πάω πάσο.
ΟΙ εντάσεις λοιπόν που ακούμε (η συντριπτική πλειοψηφία) είναι χαμηλές προς μέσες και σαφώς χαμηλότερες από αυτές που θα έρθει η "ακουστή" παραμόρφωση.
Οι χώροι που ακούμε μουσική είναι ως επί το πλείστον μικροί προς μεσαίοι, τι εντάσεις? Μπουκώνει και ο χωρος και τα αυτιά μας..
Αναφέρεστε συνέχεια σε "ακροάσεις" - δλδ κάθομαι, προσέχω, αναλύω, και τρώγομαι όλη την ώρα με τις λεπτομέρειες και να αλλάζω και να αλλάζω και να διαβάζω και φαύλος κύκλος ατελείωτος -
ΔΛΔ το ΑΚΟΥΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ! δεν υπάρχει? Εφόσον με ευχαριστεί βέβαια!
Προσωπικά μετά από 35 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης ΠΡΩΤΗ φορά έχω λαμπάτο στο χώρο μου και στις εντάσεις που επιτρέπουν οι συνθήκες ο χώρος μου και τα αυτιά μου, (χαμηλές προς μέσες) λέω με βεβαιότητα ότι είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει με βάση την ευχαρίστηση που μου προσφέρει - αυτό έχει σημασία και για μένα και για τους περισσότερους, καταλάβετέ το , το κριτήριο είναι η ευχαρίστηση που σου προσφέρει αυτό που ακούς.
Και ας λέτε ότι είναι για τα σκουπίδια.
Το ίδιο και με το πικάπ!
Το ίδιο περί "jitter" που κάνει "κακό" στα cd, ε και? ¨Ακουσε" κανείς jitter? Το micromega stage 6 απαρχαιωμένο φορτωμένο με μπόλικο jitter , είναι ΜΑΚΡΑΝ ότι καλύτερο έχω ακούζει σε ψηφιακό γενικώς - δλδ ούτε καν close που λέμε!
Και επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι το θέμα σε αυτό το νήμα, δεν έχει να κάνει με τεχνικές αναλύσεις...
Άκυρο ποστ , ποτέ μην κρίνεις εξ ιδίων!!...και τελειωνω το συλλογισμο μου για να φυγει κι απο μεσα μου. Οποιος λοιπον διαθετει, ας πουμε 1000 βινυλια, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αν ειναι ειλικρινης βεβαια, πως απ' τα 1000 κομματια απολαμβανει γυρω στα 30-40 που τα ακουει καθημερινα διοτι παιζουν αξιοπρεπως. Τα υπολοιπα 970 τα ακουει μια φορα το χρονο-την μια πλευρα μόνο- γιατι δεν παιζουν καθολου. Παραδεχτειτε το, δεν ειναι κακο και μην κοροειδευετε τον εαυτο σας. Σε ολους τους βινυλιακηδες συμβαινει αυτο(κ σε μενα φυσικα), Διοτι οπως εχω ξαναπει, τα πικαπ και τα συνοδα παιζουν οπως εχουν κατασκευαστει να παιζουν. Ολες τις παθογενειες τις εχουν οι ιδιοι οι δισκοι που ειναι για τα σκουπιδια και ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
PS Στα 500 cd που ειχα, επαιζαν μια χαρα τα 495...
Καντε μια αυτοκριτικούλα, καλο θα σας κανει.
Αν ο άλλος είναι κουλός και δεν ξέρει να ρυθμισει το gain, λογικό να φυσάει. Εντάξει, δεν έχει φύσημα το βινύλιο. Έχει θόρυβο επιφάνειας, λίγο ή πολύ. Στο ψηφιακό, έχω απόλυτη ησυχία. Δεν το λες και λίγο πράγμα.Νικόλα, το πικάπ δεν έχει φύσημα.
Αυτό συμβαίνει ( το φύσημα ) σε πολλά ενεργά και σε κάποια προβληματικά συστήματα.
Πολύ συμπίεση φίλε το "ήσυχο" ψηφιακό κατά τα άλλα . Τονισμένα άκρα, υπεραναλύσεις - της πόπης ένα πράγμα...Αν ο άλλος είναι κουλός και δεν ξέρει να ρυθμισει το gain, λογικό να φυσάει. Εντάξει, δεν έχει φύσημα το βινύλιο. Έχει θόρυβο επιφάνειας, λίγο ή πολύ. Στο ψηφιακό, έχω απόλυτη ησυχία. Δεν το λες και λίγο πράγμα.
Μπααααα, δεν ψήνομαι! Αχρείαστα είναι τα μαντηλάκια!Πολύ συμπίεση φίλε το "ήσυχο" ψηφιακό κατά τα άλλα . Τονισμένα άκρα, υπεραναλύσεις - της πόπης ένα πράγμα...
Σου εύχομαι να μην ακούσεις ποτέ σου σοβαρό αναλογικό γιατί θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ
και πλέον με την κορώνα τα μαντιλάκια στοιχίζουν πολύ
'Αμα δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις.Μπααααα, δεν ψήνομαι! Αχρείαστα είναι τα μαντηλάκια!
Βρε Στελάρα, δεν είναι ότι δεν έχω ακούσει βινύλιο και παρόλο που το πικάπ του πατέρα μου έχει παροπλιστει, ούτε είναι της πλάκας, ούτε ήταν πάντα ξερυθμισμένο. Στη τελική, μη ξεχνάμε ότι πρόσφατα άκουσα σύστημα βινυλίου που θεωρείται καλό. Δεν έκοψα φλέβα και άκουσα γνωστό σ'εμενα πρόγραμμα. Αντιθέτως, τρελαίνομαι να εφαρμόσω ισοσταθμιση στο σύστημά μου (οποιο και αν έχω)όχι επειδή το λένε οι δόκτωρες, αλλά επειδή κάτι το ενδιαφέρον άκουσα στη "προεπισκοπηση" που έκανα.'Αμα δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις.
Εγώ στα δίνω τσάμπα, θα τα πούμε πάλι σε λίγα χρόνια που θα έχεις πληρωσει...
τι θα πει υπερανάλυση βρε παιδίμ?Πολύ συμπίεση φίλε το "ήσυχο" ψηφιακό κατά τα άλλα . Τονισμένα άκρα, υπεραναλύσεις - της πόπης ένα πράγμα...
Σου εύχομαι να μην ακούσεις ποτέ σου σοβαρό αναλογικό γιατί θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ
και πλέον με την κορώνα τα μαντιλάκια στοιχίζουν πολύ
Είναι ανάλυση ασκαρδαμυκτί.τι θα πει υπερανάλυση βρε παιδίμ?
όχι με κάλυψεςΕίναι ανάλυση ασκαρδαμυκτί.
Τώρα θα ρωτήσεις τι θα πει ασκαρδαμυκτί;
Μπαίνει λοιπόν ο δάσκαλος του χωριού στο καφενείο, κλείνει την ομπρέλα,όχι με κάλυψες
τι θα πει ασκαρδαμυκτί;