- Reaction score
- 6
Γεια σας παιδιά! Θέλω να πάρω ηχεία,ενισχυτή και πικαπ έχω τσεκάρει τα dali spektor 6, τον Yamaha as201 και το rega planar 1! Είναι καλός σαν συνδυασμός?
Αν επιτρέπεται, για ποιο λόγο αποκλείεις τα ενεργά και θέλεις να πας στο "κλασικό παλιό σύστημα"?Παιδιά καλημέρα! Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις! Φίλε astronaut με μπέρδεψες περισσότερο τώρα που σχεδόν το είχα ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου και σχεδόν είχα καταλήξει. Ο χώρος είναι το σαλόνι, δεν το έχω μετρήσει , περίπου 20-30 τετραγωνικά... Η αλήθεια είναι ότι τα ενεργά ηχεία τα είχα αποκλείσει θέλω το κλασικό παλιό σύστημα! Γνωρίζω ότι ο 201 είναι μικρός αλλά δεν μου επιτρέπει το μπάτζετ να ξεφύγω πολύ. Επίσης θέλω να συνδέσω cd player και τηλεόραση μαζί με το πικάπ γίνεται αυτό? Όταν ρωτάω αν είναι καλά συνδυαστικά αυτά τα τρία εννοώ εάν αποδίδουν σωστά και καλά γιατί άκουσα και κάτι περίεργα για τα 6 ομ των ηχείων ότι δεν ταιριάζουν και κάτι τέτοια. Παρεμπιπτόντως είμαι άσχετος με όλα αυτά γι αυτό ρωτάω, κατάλαβα ότι εδώ υπάρχουν άτομα με απεριόριστη γνώση πάνω στο θέμα. Δεν θέλω να κάνω το ηχοσυστημα του Bob Rock στο σπίτι μου αλλά να έχω ένα καλό σύστημα νε μπάτζετ 1000 άντε και λίγο παραπάνω το πολύ!
Να πω εγώ μια περίπτωση και ας έχω ενεργά....Αν επιτρέπεται, για ποιο λόγο αποκλείεις τα ενεργά και θέλεις να πας στο "κλασικό παλιό σύστημα"?
Δείχνει πως ισχύει αυτό:άκουσα και κάτι περίεργα για τα 6 ομ των ηχείων ότι δεν ταιριάζουν και κάτι τέτοια
Δεν δικαιούσαι να αποκλείεις τίποτα, όπως έκανες εδω:Παρεμπιπτόντως είμαι άσχετος με όλα αυτά γι αυτό ρωτάω
Διότι εδώ που μπήκες είναι σφηκοφωλια, οπως σωστά είπες εδω:Η αλήθεια είναι ότι τα ενεργά ηχεία τα είχα αποκλείσει θέλω το κλασικό παλιό σύστημα!
Για να κλείσουμε την κουβέντα επί της επιλογής των πραγμάτων που ζήτησες:γι αυτό ρωτάω, κατάλαβα ότι εδώ υπάρχουν άτομα με απεριόριστη γνώση
Με συνολικό κόστος ένα χιλιάρικο όπως λες, καταρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι πικάπ κεφαλή και φόνο στειτζ μέσα σε αυτό το ποσό (που συμπεριλαμβάνει ενισχυτή και ηχεία) θα είναι λίαν επιεικώς "μετρίων" επιδόσεων, ενώ μέσω streaming (Tidal & spotify) μπορείς να έχεις ατελείωτη δισκοθήκη με εξαιρετική ποιότητα ήχου, που δε θα την πιάσει το καλύτερο και ακριβότερο πικάπ του πλανήτη ούτε σε 63 αιώνες.Θέλω να πάρω ηχεία,ενισχυτή και πικαπ
Παιδιά παίρνω περισσότερες πληροφορίες από αυτές που μπορώ να επεξεργαστώ!!! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την ανταπόκριση αλλά η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα χειρότερα χαχαχα! Δεν θέλω να ακούω από spotify και τα σχετικά. Βινύλιο cd και ταινίες και playstation αυτή θα είναι η χρήση. Με ενεργά ηχεία χωρίς ενισχυτή πως θα το κάνω αυτό? Επίσης επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω και πράγματα πουν για εσάς φαίνονται απλά για μένα να είναι βουνό!Αν επιτρέπεται, για ποιο λόγο αποκλείεις τα ενεργά και θέλεις να πας στο "κλασικό παλιό σύστημα"?
Κακώς. Το spotify θα παίξει πολύ καλύτερα απο το playstation, άσε που δύσκολα θα διακρίνεις διαφορές προς το χειρότερο σε σχέση με το απλό cd. Εναλλακτικά υπάρχει και το tidal που παίζει σε cd quality, οπότε εκεί κι αν δεν θα σου λείψει τίποτα απο τα παραπάνω.Δεν θέλω να ακούω από spotify και τα σχετικά. Βινύλιο cd και ταινίες και playstation αυτή θα είναι η χρήση.
Με προενισχυτή. Αντί για τον ενισχυτή που έχεις στο μυαλό σου, θα έχεις προενισχυτή, με ενσωματωμένο phono stage. Αντί για καλώδια ηχείων, θα στέλνεις στα ηχεία καλώδια σαν κι αυτά με τα οποία συνδέεις το cd player σου. αν π.χ. το cd player σου είχε μεταβλητή έξοδο ( όχι σταθερής τάσης όπως τα περισσότερα ), θα μπορούσες να οδηγούσες τα ηχεία απο το cd player σου ( αν και δεν θέλεις κάτι τέτοιο, αφού σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις και πικάπ ). Βγαίνει το budget. Ανάφερα το minidsp και το dsp γενικότερα στη περίπτωση που θέλεις μελλοντικά να στήσεις ένα πολύ καλό σύστημα.Με ενεργά ηχεία χωρίς ενισχυτή πως θα το κάνω αυτό?
Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο και μπήκα σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατήσεις και να πάρεις ό,τι βρεις μπροστά σου ακολουθώντας συνταγές του παρελθόντος, αλλά να πάρεις το χρόνο σου, να ενημερωθείς, να ακούσεις και μερικά συστήματα και τότε να αποφασίσεις.Επίσης επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω και πράγματα πουν για εσάς φαίνονται απλά για μένα να είναι βουνό!
Έχουμε δαιμονοποιήσει το κροσόβερ ή είναι δαίμονας απο μόνο του; Δεν του πρότεινα να πάρει καμπίνες και να παίξει με ενεργό κροσόβερ, αλλά να πάρει έτοιμα ενεργά. Ούτε να μπλέξει με ματσαρίσματα ενισχυτών, ούτε καμία παθογένεια των παθητικών ηχείων. Όσο για τις ευκολίες ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή, σιγά τα λάχανα βρε τρελόπαιδο. Χτυπάει και ένα ρότελ προενισχυτή στη τελική και τα έχει όλα στη διάθεσή του, τονικότητα, phono stage και πάει λέγοντας. Τυχαίο παράδειγμα ο ρότελ, να εξηγούμαστε.Να πω εγώ μια περίπτωση και ας έχω ενεργά....
Για να μη ψάχνεται στο τι θα πάρει για να συνδέσει τις πηγές του και πως θα ρυθμίζει ένταση.....
Καλώς ή κακώς, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής είναι ευκολία στις περισσότερες περιπτώσεις.... διαλέγεις πηγή, ρυθμίζεις ένταση, έχεις έξοδο για ακουστικά, μπάσα/πρίμα, τηλεκοντρολ κ.λπ.
Έχουμε "δαιμονοποιήσει" τόσο το κροσόβερ που δεχόμαστε να μπλέξουμε με χίλιες δυο παπαριές για λίγο παραπάνω ποιότητα.... ε καμιά φορά η ευκολία είναι προτιμότερη ή τουλάχιστον δε τη ζυγίζουν όλοι το ίδιο
ΟΚ.Δεν θέλω να ακούω από spotify και τα σχετικά. Βινύλιο cd και ταινίες και playstation αυτή θα είναι η χρήση