JOHN MARKOU
Münchhausen
- Reaction score
- 28.553
Ετσι πρέπει να λειτουργούν τα air conditions , 24/7/12.
Ρε αρχηγέ; δεν έχουν ρυθμιζόμενες χρεώσεις αυτά τα προγράμματα, Τιδεγκαταλαβαινεις..
Επίσης δεν έχουν σκαλοπάτια κατανάλωσης, πάνω από τα οποία αλλάζει η χρέωση.
Όσο για τις 2000 kWh το τετράμηνο, είχα 4.000 kWh το τετράμηνο χωρίς ηλεκτρικό αυτοκίνητο..
11,5 MWh το έτος, χονδρικά 1000 kWh το μήνα.
Χωρίς ev.
(αλλά έχω 17 ενεργά ηχεια στο στέρεο)
![]()
Τα κλιματιστικά έτσι πρέπει να δουλεύουν.Ναι αλλά εσύ αφήνεις τα κλιματιστικά αναμμένα 24/7/12/(πώς βάζουν το ρημάδι το άπειρο)
άσε που έχεις και κάτι χιλιάδες εκατομμύρια ηχεία εκεί μέσα με 8 οκάδες ενισχυτές έκαστο
ήθελα να στο γράψω , μήπως μιλά για ρήτρες αναπροσαρμογής, αλλά δεν μου ερχότανε στο μυαλό η λέξη και την έψαχνα, μέχρι που έφυγα ξαφνικά,Sorry, my mistake...
Για κάποιον ηλιθιο λόγο, νόμιζα ότι μιλούσες για ρήτρες..
τι; παράγγειλες ηλεκτρικό;Τι; Μλκια έκανα;![]()
Εαρ, πληρώνεις την Πέμπτη
Όχι ακόμα. Εκανα αίτηση για αυτο το συμβόλαιο της ΔΕΗ, ενάντια στις αρχές μουτι; παράγγειλες ηλεκτρικό;
Σήμερα ή και αύριο λογικά (έως 2/12). Εγώ χθες που κοίταξα είχε αρκετά ραντεβού διαθέσιμα σε κάποια καταστήματα, π.χ. στους Αγ. Αναργύρους που έκλεισα. Δεν θες να δεις μήπως προλάβεις να κλείσεις κι εσύ;Μοναδική περίπτωση να προλάβεις είναι στα γραφεία για να καταχωρηθεί ή αίτηση σήμερα.
Όταν λες "χαμηλής ισχύος" εννοείς κάτι συγκεκριμένο; Ή έναν κλασικό AC φορτιστή σπιτιού; Δηλαδή 7kW σε μονοφασικό και 11 ή 21kW σε τριφασικό;Όχι ότι με επείγει, αλλά έριχνα μια ματιά σε επιλογές για οικιακό φορτιστή χαμηλής ισχύος.
Αυτό εν πολλοίς εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου. Εγώ προτίμησα να πάρω έναν φθηνό φορτιστή χωρίς application και λοιπά bells & whistles, έβαλα όμως ένα Sonoff στον πίνακα οπότε μπορώ να τον χειρίζομαι μέσω του smart home. Προς το παρόν δεν τον έχω συνδέσει καν, έχω αρκεστεί στο να περάσω στο Sonoff απλά το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος, οπότε ανοίγει μόνο του αυτές τις ώρες. Αν θέλω να φορτίσω εκτός ωραρίου, απλά πατάω τον διακόπτη και ανοίγει ή το ανοίγω από το app της Sonoff.Από πλευράς λογισμικού και ευκολιών, έχει κανείς ξεκάθαρη εικόνα / προτίμηση;
Ξέχασες το άπειρο, μέχρι εκεί ήξερα κι εγώ...Ετσι πρέπει να λειτουργούν τα air conditions , 24/7/12.
Ναι, μέχρι 7kW μονοφασικό εννοώ ή και ακόμα λιγότερο, γιατί τα 7kW στον χώρο που κοιτάω απαιτούν σημαντικές επεμβάσεις στην καλωδίωση - έχω 2 γραμμές 16A, αλλά είναι πολύ δύσκολο να περάσει νέο καλώδιο.Όταν λες "χαμηλής ισχύος" εννοείς κάτι συγκεκριμένο; Ή έναν κλασικό AC φορτιστή σπιτιού; Δηλαδή 7kW σε μονοφασικό και 11 ή 21kW σε τριφασικό;
Αυτό εν πολλοίς εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου. Εγώ προτίμησα να πάρω έναν φθηνό φορτιστή χωρίς application και λοιπά bells & whistles, έβαλα όμως ένα Sonoff στον πίνακα οπότε μπορώ να τον χειρίζομαι μέσω του smart home. Προς το παρόν δεν τον έχω συνδέσει καν, έχω αρκεστεί στο να περάσω στο Sonoff απλά το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος, οπότε ανοίγει μόνο του αυτές τις ώρες. Αν θέλω να φορτίσω εκτός ωραρίου, απλά πατάω τον διακόπτη και ανοίγει ή το ανοίγω από το app της Sonoff.
Πέρα από αυτό, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλες ουσιαστικές ευκολίες θα μπορούσε να σου παρέχει ένας φορτιστής.
Τώρα αν στο μέλλον με τα Φ/Β θέλω να κάνω κάτι πολύ πιο περίπλοκο, βλέπουμε. Αν και γενικά προτιμάω να τα κάνω όλα κεντρικά (στο smart home) παρά να εξαρτώμαι από τις δυνατότητες της κάθε συσκευής.