Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.350
received_974900026432565.jpeg

Shell.

Εγκαίνια 9 φορτιστών 175kW στη Shell, με τηλεοπτικά συνεργεία κλπ. Τιμή £0.49/kWh.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν μόνο βενζινάδικο, τώρα είναι μόνο ρευματάδικο.

gid

Reaction score
9.621
Εγκαίνια 9 φορτιστών 175kW στη Shell, με τηλεοπτικά συνεργεία κλπ. Τιμή £0.49/kWh.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν μόνο βενζινάδικο, τώρα είναι μόνο ρευματάδικο.
Δεν είναι μόνο ρευματάδικο, είναι ρευματάδικο και φαρμακείο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.350
Στη Σκωτία το ανωτέρω, από φίλο που μένει κει στη γειτονιά.

Πλέον εκεί κυκλοφορούν μπόλικα ev, οπότε τέτοια κίνηση έχει επιχειρηματική βάση, σε συνδυασμό με ένα καφεδάκι, ένα κάτι, γιατί στα 10-15 λεπτά στάση για φόρτιση, κάτι θέλει να πιει ο πελάτης, και πολλές φορές το κόστος του καφέ/σαντουιτς είναι υψηλότερο του κόστους φόρτισης.

D

Deleted member 35

Guest

Στα σχόλια πέφτει γέλιο. Οι μισοί κράζουν και οι άλλοι μισοί τονίζουν πως είναι 100% αντιγραφή από αλλού.

Τέτοιο FUD έχω να δω μια εικοσαετία τότε που η AMD έβγαλε τους πρώτους athlon και έγινε ισότιμος παίκτης στους επεξεργαστές. Ο μαστρό Μήτσος της γειτονιάς δεν έβαζε AMD στους πελάτες διότι έπαιρναν φωτιά. Ναι το έχουν πει σε εμένα όταν ήμουν μικρός και αθώος και ήθελα να στηρίξω τα Μαγαζιά της πόλης μου.

Reaction score
459
Το ποστ αυτο αν δεν ειναι προβοκατορικο τοτε αυτος που το γραψε ειναι εκτος τοπου και χρονου και σιγουρα ηλιθιος.

Ειναι σαν να προσπαθεις να πιασεις με τις τιμες καταναλωσης που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες βενζινης πετρελαιου κτλ.... 4.5 σε μικτο κυκλο και 4 σε επαρχιακο κοκ. Απλα ουτοπια.

Τρια τα τινα. Ειναι ηλιθιος ενα. Ειναι τοσο νιουμπης και ασχετος δυο. Ειναι προβοκατορας τρια.

Η κοινη συνιστωσα και των τριων τινων ειναι δυστυχως οτι ειναι ηλιθιος....

Και τα λεω εγω που δεν ασπαζομαι την ηλεκτροκινηση για τους δικους μου λογους. Αλλα οταν το διαβασα απλα γελασα με το ποσο χαζος ειναι ο κοσμος.

Γιατι οκ συ εισαι ηλιθιος. Ταφ λακ. Ο αλλος που σε πιστευει τι ειναι?
Μπέμπα all the way... η χόντα τι ακριβώς έβγαλε? Το αμάξι του μίστερ Bean?
Απο κοντα ειναι γαματο και το εσωτερικο τελειως φουτουριστικο.

Για πλακα το αγοραζα αν ειχα τα λεφτα το χοντα. Υπεροχο. Για πολη φυσικα.

D

Deleted member 35

Guest
Απο κοντα ειναι γαματο και το εσωτερικο τελειως φουτουριστικο.

Για πλακα το αγοραζα αν ειχα τα λεφτα το χοντα. Υπεροχο. Για πολη φυσικα.
Δεν είχα δει καθόλου το εσωτερικό. Φοβερό. Βέβαια τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι για άλλες αγορές και πορτοφόλια. Είδα πολύ μικρή αυτονομία. Καθαρά πόλης.

Reaction score
2.297

Στα σχόλια πέφτει γέλιο. Οι μισοί κράζουν και οι άλλοι μισοί τονίζουν πως είναι 100% αντιγραφή από αλλού.

Τέτοιο FUD έχω να δω μια εικοσαετία τότε που η AMD έβγαλε τους πρώτους athlon και έγινε ισότιμος παίκτης στους επεξεργαστές. Ο μαστρό Μήτσος της γειτονιάς δεν έβαζε AMD στους πελάτες διότι έπαιρναν φωτιά. Ναι το έχουν πει σε εμένα όταν ήμουν μικρός και αθώος και ήθελα να στηρίξω τα Μαγαζιά της πόλης μου.
Το ποστάρισμα έχει κάποιες υπερβολές και σαχλαμάρες αλλά να ρωτήσω, φεύγω καθημερινή απο Αθήνα ,Πειραιά να πάω Σπάρτη για δουλειά. Με πόσα θα πηγαίνω;

D

Deleted member 35

Guest
Το ποστάρισμα έχει κάποιες υπερβολές και σαχλαμάρες αλλά να ρωτήσω, φεύγω καθημερινή απο Αθήνα ,Πειραιά να πάω Σπάρτη για δουλειά. Με πόσα θα πηγαίνω;
Αυτό δεν το γνωρίζω καθώς ΔΕΝ έχω ηλεκτρικό. Στο χάρτη βλέπω ότι είναι 213χλμ και 2:20 με υπολογισμένα τα όρια ταχύτητας. Αν πας σαν άνθρωπος και όχι σαν παλαβός γιατί να μη σε βγάλει; Επίσης στο Plugshare μέτρησα 3 σταθμούς υψηλής τάσης για φόρτιση και κάμποσους μικρούς.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα σωστά το έθεσε ο @toolman

Τρια τα τινα. Ειναι ηλιθιος ενα. Ειναι τοσο νιουμπης και ασχετος δυο. Ειναι προβοκατορας τρια.

Η κοινη συνιστωσα και των τριων τινων ειναι δυστυχως οτι ειναι ηλιθιος....
Έδωσε 30.000€ για να αγοράσει αυτοκίνητο ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑΣ τεχνολογίας χωρίς να ψάξει τα βασικά της φόρτισης; Κάπου ώπα. Ή είναι προβοκάτορας ή απλά κακομαθημένο πλουσιόπαιδο το οποίο κοιτάει να βγει στη δημοσιότητα.

Και το γράφω πάλι. Τα ηλεκτρικά ακόμη ΔΕΝ είναι για όλους. Ναι για όσους κάνουν χιλιόμετρα ΔΕΝ κάνουν σήμερα εκτός αν έχουν πολύ συγκεκριμένα δρομολόγια. Θα μου πεις τότε για ποιον είναι. Έγραψα πριν λίγες ημέρες μερικά παραδείγματα. Υπάρχει αγοραστικό κοινό και αυτοί ζυγίζουν.

Reaction score
5.587
Αυτό δεν το γνωρίζω καθώς ΔΕΝ έχω ηλεκτρικό. Στο χάρτη βλέπω ότι είναι 213χλμ και 2:20 με υπολογισμένα τα όρια ταχύτητας. Αν πας σαν άνθρωπος και όχι σαν παλαβός γιατί να μη σε βγάλει; Επίσης στο Plugshare μέτρησα 3 σταθμούς υψηλής τάσης για φόρτιση και κάμποσους μικρούς.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα σωστά το έθεσε ο @toolman

Έδωσε 30.000€ για να αγοράσει αυτοκίνητο ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑΣ τεχνολογίας χωρίς να ψάξει τα βασικά της φόρτισης; Κάπου ώπα. Ή είναι προβοκάτορας ή απλά κακομαθημένο πλουσιόπαιδο το οποίο κοιτάει να βγει στη δημοσιότητα.

Και το γράφω πάλι. Τα ηλεκτρικά ακόμη ΔΕΝ είναι για όλους. Ναι για όσους κάνουν χιλιόμετρα ΔΕΝ κάνουν σήμερα εκτός αν έχουν πολύ συγκεκριμένα δρομολόγια. Θα μου πεις τότε για ποιον είναι. Έγραψα πριν λίγες ημέρες μερικά παραδείγματα. Υπάρχει αγοραστικό κοινό και αυτοί ζυγίζουν.
Δεν είναι κανείς εδώ εναντίον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Απλά οι ενστάσεις αφορούν το γεγονός ότι τουλάχιστον προς το παρόν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν περιορισμούς (κόστος απόκτησης, μειωμένη αυτονομία κ.λ.π) και δεν αποτελούν την βέλτιστη λύση για έναν οικογενειάρχη π.χ που θέλει μόνο ένα αυτοκίνητο γενικής χρήσης για να κάνει τα ταξίδια του και να το χρησιμοποιεί και στη δουλειά/πόλη.
Υ.Γ: το ID3 58KWh που υποτίθεται ότι έχει αυτονομία 300Km (θεωρητική) κάνει 40.000 ευρώ (και παίρνεις επιστροφή από το κράτος 5.000) + 1000 ευρώ ο φορτιστής για το σπίτι=36.000

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.350
.Γ: το ID3 58KWh που υποτίθεται ότι έχει αυτονομία 300Km (θεωρητική)
421 κατά wltp.

Έχω βγάλει 400 στο δρόμο Χαλκιδικής.

Το κόστος του αυτοκινήτου ξεκινάει από 33 χιλιάρικα συν επιδότηση. Δηλαδή, θα σου βγει 33.

Απλώς θα περιμένεις να λάβεις τα λεφτά της επιδότησης, όταν.

Σε άλλα νέα της ημέρας..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.350
Charging hub - exclusive lounge, by Audi:

Audi-Charging-Hub-Exterior.jpg

Εντός πόλης πολλαπλές θέσεις ταχυφόρτισης (320kW όλες) σε συνδυασμό με πολυτελή χώρο για καφέ και φαγητό.

Η εγκατάσταση διαθέτει αποθήκη ενέργειας 2,45 MWh (μπαταρίες) και φωτοβολταϊκά στη στέγη.

Η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρισμού είναι μια απλή οικιακή παροχή, η οποία σε συνδυασμό με τα φωτοβολταϊκά και τις μπαταρίες, αρκεί.

Αυτάαααα...

gid

Reaction score
9.621
Εντάξει, οι ιδιοκτήτες των Audi με το που θα δούν τη λέξη "exclusive" στον τίτλο του άρθρου θα σπεύσουν... :biggrin:

Η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρισμού είναι μια απλή οικιακή παροχή, η οποία σε συνδυασμό με τα φωτοβολταϊκά και τις μπαταρίες, αρκεί.
Δε θα το 'λεγα....

Since Audi’s charging cubes have 2.45 MWh of interim storage, they only require a 200 kW power connection to the readily available low-voltage network. That connection, on top of the 30 kW of solar power from the roof, is enough to continuously keep the hub’s energy storage filled.

Reaction score
490
Καλησπέρα σας ανεβάζω ένα άρθρο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Και να μην την φάτε όπως την φάγανε και οι φίλοι μου σε 10 χρόνια και βλέπουμε

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μάριου Παπαλουκά

ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Φανατικός οπαδός της ηλεκτροκίνησης έζησα μια 24ωρη εμπειρία (τόσο άντεξα) με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ το πλεονέκτημα είναι ότι στα φανάρια «ρίχνεις στα αυτιά» και σε Φερράρι ακόμη. Και κάπου εδώ τελειώνουν όλα τα καλά της ηλεκτροκίνησης για τον ιδιοκτήτη. Ο σιωπηλός κινητήρας είναι και επικίνδυνος μέσα στα στενά διότι οι περαστικοί δε σε ακούν. ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ μιλάμε για ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου. Ξεκίνησα για μικρό ταξιδάκι μέχρι τη Σπάρτη για δουλειά (άρα δεν είχα περιθώρια για σπατάλη χρόνου). Το αυτοκίνητο κοστίζει 40.000€ και είχε θεωρητική αυτονομία 350 χλμ. Αυτό φυσικά όπως έμαθα (the hard way), ισχύει μόνο αν οδηγείς με 90χλμ/ώρα. Οδηγούσαμε στα 120 έως 150 όπως όλος ο κόσμος. Με την ταχύτητα αυτή με το ζόρι κάνεις 200χλμ.

Μέχρι να φτάσουμε στα Μέγαρα η φόρτιση κατέβηκε στο 75% οπότε ανησυχήσαμε κι αποφασίσαμε να ψάξουμε που έχει φορτιστές. Λοιπόν φορτιστές υπάρχουν μόνο στα Μέγαρα, στην Κόρινθο, στην Τρίπολη και έξω από τη Σπάρτη. ΟΜΩΣ οι φορτιστές αυτοί είναι 22ΚW και χρειάζονται 8 ώρες για να φορτίσουν πλήρως ένα μικρό ηλεκτρικό. Φορτιστές 50KW υπάρχουν ένας στα Μέγαρα κι ένας 20 χλμ από τη Σπάρτη (Πελλάνα). Αυτοί θέλουν 1,5 ώρες για πλήρη φόρτιση. Φορτίσαμε λοιπόν γύρω στα 45 λεπτά το αυτοκίνητο στα Μέγαρα και καθήσαμε όρθιοι πίνοντας μια πορτοκαλάδα. Με την ψυχή στο στόμα και διαπληκτιζόμενοι αν θα έπρεπε να το παρκάρουμε στην Τρίπολη και να πάρουμε το ΚΤΕΛ για σιγουριά, φτάσαμε Σπάρτη σχεδόν άδειοι και το βάλαμε σε φορτιστή 22KW που βρισκόταν 1 χλμ έξω από τη Σπάρτη και καλέσαμε ραδιοταξί για να πάμε στη δουλειά μας.

Μάριος Παπαλουκάς: “Αφού δεν μπορούσαμε να φτάσουμε Αθήνα με μισό γέμισμα, αναγκαστικά ξανασταματήσαμε”

Μετά από 4 ώρες φόρτισης επιστρέψαμε εκεί με ταξί μετά τη δουλειά μας και είχε φορτίσει στο 50%. Αφού δεν μπορούσαμε να φτάσουμε Αθήνα με μισό γέμισμα, αναγκαστικά ξανασταματήσαμε στην Πελλάνα στο φορτιστή των 50KW όπου μείναμε καμία ωρίτσα όρθιοι στο Κυλικείο μέχρι να φτάσει η φόρτιση στο 100%. Οδηγήσαμε προς Αθήνα με 90-100 χλμ την ώρα οπότε ενώ οδηγούσαμε αυτοκίνητο που «πατάει» και φερράρι, στο δρόμο μας περνούσαν και Zastava και μας μούτζωναν κιόλας που τους εμποδίζαμε.Θα μου πείτε ναι αλλά τουλάχιστον ταξιδεύεις φθηνα. Αμ δε, που ταξιδεύεις φθηνά. Το αυτοκίνητο παίρνει περίπου 60KW. Στον 50άρη φορτιστή στο δρόμο (που κάνει 1,5 ώρες να φορτίσει), το KW χρεώνεται περίπου 60λεπτά κι επομένως για ένα γέμισμα θέλεις 35€. Με αυτά τα 35€ κάνεις μετά βίας 200 χλμ αν οδηγείς σαν άνθρωπος. Δηλαδή για να κάνεις 400χλμ θέλεις 70€ !!! Πιο φθηνά πας με το LEXUS 450 hybrid, που είναι αμαξάρα SUV 3 τόνων.Με απλά λόγια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι παιχνίδια για πλούσια αγόρια που έχουν κανα-δύο άλλα αυτοκίνητα για να κάνουν τη δουλειά τους και θέλουν κι ένα ακόμη πολύ ακριβό παιχνίδι για να «ρίχνουν» στα φανάρια στις φερράρι, στα παπάκια και στα βεσπάκια.Αν το θέλετε για κανονικό αυτοκίνητο, ξαναδέστε το σε 10 χρονάκια. Μέχρι τότε μια χαρά είναι τα υβριδικά.

Reaction score
2.025
είναι γνωστό ότι τα ηλεκτρικά εκτός πόλης έχουν ακόμη κάποια θέματα ,
δεν χρειάζονται οι υπερβολές και οι αντιφάσεις του παραπάνω άρθρου

πχ

στο δρόμο μας περνούσαν και Zastava και μας μούτζωναν κιόλας που τους εμποδίζαμε.Θα μου πείτε ναι αλλά τουλάχιστον ταξιδεύεις φθηνα. Αμ δε, που ταξιδεύεις φθηνά.
άμα σε περνάνε τα ζάσταβα, τότε ταξιδεύεις φθηνά,
άμα θες να τρέξεις και να φορτίσεις γρήγορα στο δρόμο θα πληρώσεις, αλλά όχι παραπάνω από βενζίνη

ωστόσο μεγάλες αποστάσεις με τις συνήθεις ταχύτητες (πχ 140 στην εθνική) θα πάρουν περισσότερο χρόνο, όχι τραγικά περισσότερο αλλά σίγουρα περισσότερο
είτε θα τον φας στις φορτίσεις είτε πηγαίνοντας με 120 (και λιγότερες φορτίσεις)
(τα έχει γράψει αναλυτικά με νούμερα ο ear).

Για τις πόλεις, δεν υπάρχει επιστροφή,
είναι ότι καλύτερο σε άνεση (από όλες τις απόψεις) και οικονομικότερο (σε κατανάλωση) υπάρχει

Reaction score
490
είναι γνωστό ότι τα ηλεκτρικά εκτός πόλης έχουν ακόμη κάποια θέματα ,
δεν χρειάζονται οι υπερβολές και οι αντιφάσεις του παραπάνω άρθρου

πχ

άμα σε περνάνε τα ζάσταβα, τότε ταξιδεύεις φθηνά,
άμα θες να τρέξεις και να φορτίσεις γρήγορα στο δρόμο θα πληρώσεις, αλλά όχι παραπάνω από βενζίνη

ωστόσο μεγάλες αποστάσεις με τις συνήθεις ταχύτητες (πχ 140 στην εθνική) θα πάρουν περισσότερο χρόνο, όχι τραγικά περισσότερο αλλά σίγουρα περισσότερο
είτε θα τον φας στις φορτίσεις είτε πηγαίνοντας με 120 (και λιγότερες φορτίσεις)
(τα έχει γράψει αναλυτικά με νούμερα ο ear).

Για τις πόλεις, δεν υπάρχει επιστροφή,
είναι ότι καλύτερο σε άνεση (από όλες τις απόψεις) και οικονομικότερο (σε κατανάλωση) υπάρχει
Ξανά διάβασε το μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά
Θα σου κάνω την εξής ερώτηση εγώ είμαι από Θεσσαλονίκη και θέλω να πάω Τσεχία Πράγα ο φίλος μου έχει ηλεκτρικό εγώ έχω ένα Toyota IQ Ποιος θα φτάσει πρώτος στον προορισμό του και πιο οικονομικά.
Και για να σε δώσω την απάντηση να μη σε κουράζω εγώ θα φτάσω πρώτος και πιο οικονομικά

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.944
Καλησπέρα σας ανεβάζω ένα άρθρο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Και να μην την φάτε όπως την φάγανε και οι φίλοι μου σε 10 χρόνια και βλέπουμε
Ευχαριστουμε για το heads -up
Για 15 μηνυματα πριν το δικο σου συζηταγαμε το αρθρο που εβαλες :biggrin:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.497