Πρόβλημα με τα ρεύματα του σπιτιού.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.750
Μήπως εντός του σπιτιού, κατά το τελευταίο εξάμηνο, μυρίζατε καμμένο πλαστικό ανεξήγητα, σε τυχαίες στιγμές του 24ώρου; Μήπως κάποιος μάστορας "βρήκε" καλώδιο με το σκαπτικό, ίσως χωρίς καν να το πήρε χαμπάρι, στο σπίτι ή σε γειτονικό ή κοινόχρηστο σημείο, αν πρόκειται για διαμέρισμα;

Reaction score
63
Καλησπέρα,
θα πω και εγώ μια παρόμοια περίπτωση μήπως και βοηθήσει κάπου και στο δική σου περίπτωση.
2018
3φασικη γραμμή στο σπίτι και έπεφτε η μια από τις 3 ασφάλειες στο ρολόι. Αποσυνδεσαμε τα πάντα και συνέχιζε να πέφτει. Συμπέρασμα, ότι κάπου έχει θέμα το καλώδιο από το ρολόι μέχρι τον πίνακα του σπιτιού και θέλει αλλαγή. Λόγω όμως δύσκολης δουλειάς, το σπίτι είναι μακρυά από το ρολόι καμία 80 μέτρα μήκος καλωδίου, αφέθηκε ως έχει και μοιράστηκαν "προσωρινά" οι συσκευές στις υπάρχουσες ασφάλειες. Μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε, ουδέν μονιμοτερο προσωρινού βέβαια έτσι; :whistling:

2021
Δημιουργείται πρόβλημα πάλι, στις ασφάλειες από το ρολόι. Πέφτει άλλη μία ασφάλεια πάλι, φτου και από την αρχή. Ηλεκτρολόγος ξανά, συνδέει τα πάντα στη μια φάση που έμεινε και σηκώνει όλο το βάρος για να μην μείνει το σπίτι χωρίς ρεύμα. Ξεκινάει να σκάβει λοιπόν εξωτερικά του σπιτιού να βρει το πρόβλημα στο καλώδιο. ΕΥΤΥΧΩΣ, ήταν κοντά στο σπίτι. Δεν χρειάστηκε να βγάλει όλο το καλώδιο, αλλά έσκαψε από τον πίνακα εντός του σπιτιού για να περάσει καινούργιο καλώδιο μέχρι και τις συνδέσεις έξω από το σπίτι( δεν θυμάμαι ακριβώς πως λέγονται). Όταν άνοιξε το παλιό καλώδιο να δει μέσα τι γίνεται, είχε πάρει νερό!!!

Μεγάλη ταλαιπωρία και πολλές μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν τα σκαψίματα. Μην σας τύχει πραγματικά.. :(:errwhat:

Reaction score
2.464
Παντως το περιεργο ειναι πως μεχρι τωρα δεν εχει πεσει ποτε μερα. Απογευμα και νυχτα πεφτει...

Ειμαι και σε νοικιαρικο που εληξε το συμβολαιο και περιμενω την ανανεωση. Ισως πρεπει να προετοιμαζομαι για μετακομιση γιατι αρκετα εως παρα πολυ δυσκολο να βγαλω ακρη με την κινεζα ιδιοκτητρια...

Πολυκατοικια του 05 και ειμαι στον πρωτο.

Reaction score
88
Βεβαίως. Η διαρροή είναι μετά τον μετρητή και πριν τον πίνακα του σπιτιού. Είναι ο μόνος πίνακας στο σπίτι; Μήπως υπάρχει κανένας παλιός σε δυσπρόσιτο σημείο, από την όδευση του οποίου παίρνει ρεύμα ο νέος πίνακας; Αν το σπίτι είναι ισόγεια μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα, από πού περνά το καλώδιο που μεταφέρει ρεύμα από τον μετρητή μέσα στο σπίτι; Υπάρχει κάποια πιθανότητα να του έχει επιτεθεί ποντίκι;

Προσωπικά υποψιάζομαι ματισμένο καλώδιο με τον "ελληνικό" τρόπο, ένωση η οποία είναι τυλιγμένη με μονωτική ταινία. Με τα χρόνια χαλάρωσε και τώρα υπό σημαντικό φορτίο έχει φτάσει να καίει και να έχει τραυματίσει γειτονικό καλώδιο που μεταφέρει τη γείωση ή τον ουδέτερο πόλο.
Μου έχει τύχει περίπτωση που δούλεψαν πολλές συσκευές ταυτόχρονα και έπεσε η ασφάλεια - μετά δεν μπορούσε να σηκωθεί. Το πρόβλημα ήταν ότι έλιωσαν καλώδια και ακουμπούσαν μεταξύ τους. Ήταν ακριβώς σε σημείο ένωσης σε μπουάτ και φτιάχτηκε εύκολα. Σε περίπτωση υπερφόρτωσης φαντάζομαι ότι το πρόβλημα "χτυπάει" στο ευαίσθητο σημείο. Σε εμένα ήταν εντός του σπιτιού και έριχνε τις ασφάλειες του πίνακα. Στην περίπτωση του φίλου ή έχει κάποιο πρόβλημα από το ρολόι μέχρι τον πίνακα ή υπάρχει κάτι προβληματικό και λάθος στην δικιά του εγκατάσταση και δεν πέφτει η ασφάλεια ή ο διαρροής του πίνακα του σπιτιού. Η ασφάλεια του σπιτιού είναι λογικά μικρότερη από αυτήν του ρολογιού και αποτελεί το πρώτο μέτρο προστασίας. Αν κάποιος την άλλαξε με μεγαλύτερη για να μην πέφτει τότε μπορεί να περνάει το πρόβλημα στον μετρητή και φυσικά αυτό είναι λάθος.

Reaction score
23.483
λογικά έχεις αποθήκη στο υπόγειο
για την χρονολογία του σπιτιού το φως της αποθήκης έρχεται από τον πίνακά σου.
δες μήπως από κεί γίνεται η πατατιά.

Reaction score
2.464
Δεν ειναι η αποθηκη. Εχει ελεγχθει.

Η εταιρεια που το διαχειριζεται χρειαστηκε μια φορα γιατι εμπαινε νερο απο τον τοιχο. Αυτο εγινε οταν μετακομισαμε. Ηρθανε, σπασανε τον τοιχο,βρηκαν το προβλημα, το εφτιαξαν και αφησαν τον τοιχο τρυπιο.
Μετα απο κανα μηνα ηρθαν να φτιαξουν τον τοιχο γιατι ειχαν ανοιξει μια τεραστια τρυπα, τον κλεισανε αλλα ποτε δεν ολοκληρωσαν τη δουλεια.
Η δουλεια ολοκληρωθηκε απο τη συζυγο που τον εφτιαξε, τον ισιωσε και τον εβαψε...
Ηταν και η τελευταια φορα που τους φωναξα. Προτιμουσα να φερνω εγω μαστορες και να τελειωνω.

Reaction score
18.905
Για το θέμα του ρολογιού και μόνο (όχι πτώση της ασφάλειας), όταν άρχισε να γυρνάει πιο γρήγορα και μάλιστα αρκετά πιο γρήγορα , αποκλείεται δηλαδή να είναι επειδή εκείνη τη στιγμή, εδωσε εντολή ο θερμοστάτης να τραβήξει ρεύμα ο θερμοπομπός ? Νομίζω, γράφεις ότι δούλευε όταν κατέβηκες να πάρεις το βίντεο.

Δε ξέρω βέβαια πως λειτουργεί και τι είδους "θερμοπομπός" είναι.

TGD

Reaction score
8.621
Η εταιρεια που το διαχειριζεται χρειαστηκε μια φορα γιατι εμπαινε νερο απο τον τοιχο.
Ουπς! Μπας κι από κει είναι και το πρόβλημα του ρεύματος;

minas

Πισιά
Reaction score
3.939
Παντως το περιεργο ειναι πως μεχρι τωρα δεν εχει πεσει ποτε μερα. Απογευμα και νυχτα πεφτει...

Ειμαι και σε νοικιαρικο που εληξε το συμβολαιο και περιμενω την ανανεωση. Ισως πρεπει να προετοιμαζομαι για μετακομιση γιατι αρκετα εως παρα πολυ δυσκολο να βγαλω ακρη με την κινεζα ιδιοκτητρια...

Πολυκατοικια του 05 και ειμαι στον πρωτο.
Από τη στιγμή που νοικιάζεις, δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις δικό σου πρόβλημα, δίνοντας μάλιστα 50άρικο στον πρώτο ηλεκτρολόγο που δεν έκανε και τίποτα.
Είναι ευθύνη της ιδιοκτήτριας να διορθωθεί άμεσα. Εάν δεν το κάνει, ενημέρωσε ότι θα φωνάξεις τον ηλεκτρολόγο που εμπιστεύεσαι να κάνει το σπίτι φύλλο και φτερό μέχρι να βρει τη βλάβη και θα αφαιρέσεις από το νοίκι την αμοιβή του.

D

debianfox

Guest
υπαρχει η δυνατοτητα, δοκιμαστικα, να αποσυνδεσεις το καλωδιο απο τον μετρητη,που παει στον πινακα, κ απο τον πινακα του σπιτιου,και να τραβηξεις ενα εξωτερικο καλωδιο απο τον μετρητη ως τον πινακα απ εξω μεσα απο παραθυρο η πορτα?αν αυτο αποκαταστησει την βλαβη, εχεις πλεον τεκμηριωμενα κ αποδεδειγμενα το επιπεδο βλαβης...
αν αυτο δουλεψει, η αρχιζουν σκαωιματα για να βρεις που ειναι η βλαβη, η αν προσφερεται η δομη της πολυκατοικιας μια κ εισαι στον 1ο οροφο, κανουργιοι σωληνες κ καλωδιο

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.464
Από τη στιγμή που νοικιάζεις, δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις δικό σου πρόβλημα, δίνοντας μάλιστα 50άρικο στον πρώτο ηλεκτρολόγο που δεν έκανε και τίποτα.
Είναι ευθύνη της ιδιοκτήτριας να διορθωθεί άμεσα. Εάν δεν το κάνει, ενημέρωσε ότι θα φωνάξεις τον ηλεκτρολόγο που εμπιστεύεσαι να κάνει το σπίτι φύλλο και φτερό μέχρι να βρει τη βλάβη και θα αφαιρέσεις από το νοίκι την αμοιβή του.
Εχω μωρο στο σπιτι και ο μονος τροπος θερμανσης ειναι το ηλεκτρικο. 26 Δεκεμβρη δε θα μου απαντουσε καμια εταιρεια ή ιδιοκτητρια.
Δε με καινε τα 50, με καιει να εχω ρευμα.
υπαρχει η δυνατοτητα, δοκιμαστικα, να αποσυνδεσεις το καλωδιο απο τον μετρητη,που παει στον πινακα, κ απο τον πινακα του σπιτιου,και να τραβηξεις ενα εξωτερικο καλωδιο απο τον μετρητη ως τον πινακα απ εξω μεσα απο παραθυρο η πορτα?αν αυτο αποκαταστησει την βλαβη, εχεις πλεον τεκμηριωμενα κ αποδεδειγμενα το επιπεδο βλαβης...
αν αυτο δουλεψει, η αρχιζουν σκαωιματα για να βρεις που ειναι η βλαβη, η αν προσφερεται η δομη της πολυκατοικιας μια κ εισαι στον 1ο οροφο, κανουργιοι σωληνες κ καλωδιο
Θα το πω στον ηλεκτρολογο που θα ξαναρθει αυριο μετα απο μια δοκιμη που θα κανουμε παλι σημερα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan