ΟLED vs Plasma...... 0-1 Κλαιμε και ζηταμε Calibrator

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.752
κ
Χρονιάρες μέρες, τράβα φάε τίποτα, πιες κανένα ποτάκι, και μην πετάς τις αρλούμπες σου εδώ, δεν είναι χωματερή.
καλέ μη....υπάρχουν κ άλλες κατηγορίες που μπορεί να προσφέρει :biggrin:

φίλε @jazzu4ia σε θέλω σαπόρτ στα νήματα covid....:party:

Υ.Γ. Πάλι δεν μιλάτε.....τέτοιο αστέρι κ κουβέντα στον νταχάρη σταδιάλασας

Reaction score
35
...εύκολα μετά από λίγο ψάξιμο διαπιστώνει κανείς ότι η LG προ-καλιμπράρει κάθε τηλεόραση ξεχωριστά στο εργοστάσιο με δικό της λογισμικό και μετρητή minolta...
...γι'αυτό και κάθε μία έχει τις δικές της διαφορετικές τιμές στις ρυθμίσεις του service menu...
...υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα από οποιαδήποτε επέμβαση να μην αρέσει...
...ας βγεί να μας απαντήσει ο ίδιος ο Μανώλης τι κάνει, όταν ο πελάτης του πεί ότι το αποτέλεσμα δεν του αρέσει...
...φεύγει και τον αφήνει ανικανοποίητο ;
...δεν έχει κάποια εναλλακτική λύση να τον ικανοποιήσει ;
...το σωστό δεν είναι πάντα αρεστό...
...ας βγεί ο κ. Καστρουνής, να ανεβάσει και τις πολυπροαναγγελμένες από τον νηματοθέτη φωτογραφίες...

...happy new yeah !

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.140
...εύκολα μετά από λίγο ψάξιμο διαπιστώνει κανείς ότι η LG προ-καλιμπράρει κάθε τηλεόραση ξεχωριστά στο εργοστάσιο με δικό της λογισμικό και μετρητή minolta...
...γι'αυτό και κάθε μία έχει τις δικές της διαφορετικές τιμές στις ρυθμίσεις του service menu...
...υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο, το αποτέλεσμα από οποιαδήποτε επέμβαση να μην αρέσει...
...ας βγεί να μας απαντήσει ο ίδιος ο Μανώλης τι κάνει, όταν ο πελάτης του πεί ότι το αποτέλεσμα δεν του αρέσει...
...φεύγει και τον αφήνει ανικανοποίητο ;
...δεν έχει κάποια εναλλακτική λύση να τον ικανοποιήσει ;
...το σωστό δεν είναι πάντα αρεστό...
...ας βγεί ο κ. Καστρουνής, να ανεβάσει και τις πολυπροαναγγελμένες από τον νηματοθέτη φωτογραφίες...

...happy new yeah !
Χαραμίζεται η LG... έπρεπε να σε πάρει να τις καλιμπράρεις ξεχωριστά εσύ :D

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.010
Πρόλαβε ο νηματοθέτης να ανεβάσει τη ρυθμισμένη από το λογισμικό της LG με μετρητικό Minolta εικόνα που τον άφησε ενθουσιασμένο. :roflmao:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Πάλι δεν με κατάλαβες. Το ερώτημα μου είναι στις εταιρείες που κοστολογούν αδρά ένα προιόν που χρειάζεται ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρήματα για calibration.

Ας το αφαιροὺσαν από την αρχική τιμή (όχι να το πρόσθεταν). Αλλά (ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ), ΔΕΝ έχω OLED.... με ξενίζει η προσέγγιση.
Καλή χρονιά! Όλες οι εταιρείες προσφέρουν πλέον υποστήριξη λογισμικού για ευκολότερο calibration. Όλες δίνουν filmmaker mode με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις για να διατηρήσουν το "όραμα" του σκηνοθέτη.
Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσα εργαλεία που μπορούν να προσφέρουν εικόνα αναφοράς με τόσο μεγάλη λεπτομέρεια.
Απο εκεί και πέρα πρέπει να θυμάσαι ότι κάθε τεχνολογία έχει και τους περιορισμούς της.
Ένα panel μπορεί να θέλει χρόνο για να σταθεροποιηθεί, προσαρμογή στις συνθήκες του χώρου μας κλπ κλπ
Αυτά δεν μπορούν να γίνουν στο εργοστάσιο.
Μέσα σε όλα ήρθε και το hdr για να περιπλέξει τα πράγματα.
Το γιατί είναι μεγάλη κουβέντα.

Το αστείο είναι ότι ο περισσότερος κόσμος πληρώνει αδρά το προϊόν για να δει μπάλα στη Νόβα και καρασυμπιεσμένη ταινία στο Star. Που να καταλάβει γιατί έδωσε τόσα χρήματα.;
Υπάρχουν κι αυτοί που τους αρέσει να βλέπουν το panel να κοκκινίζει και φτιάχνουν profil d65 σε Woled από monitor lcd. :roflmao:
Τι άκρη να βγάλεις;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.140
Εγω προσωπικά περιμένω το βιβλίο σου για τον ήχο και την εικόνα γιατί τα σεμινάρια που μου έκαναν φαίνονται να είναι μούφα μπροστά στις γνώσεις σου.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.752
...μπα...
...με ιντριγκάρουν περισσότερο οι audiophiles του "σωστού" αχρωμάτιστου φλάτ ήχου...
...εκεί να δείς τι γέλιο θα πέσει !
κ στον covid πέφτει γέλιο βρε…απλά τις περισσότερες φορες εμφανίζεται ο dimifoot :laugh:

πιστοποιητικό εμβολιασμού εχεις ή θα ξεκινήσουμε εντυπωσιακά ;:biggrin:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.909
Σαν κάτοχος plasma tv η οποία κάποτε στοίχισε κοντά στα 3500+ θεωρώ ότι στον τομέα αυτό η τεχνολογία έχει κάνει άλματα! Σήμερα με το 1/2 του παραπάνω κόστους υπάρχουν συσκευές που αφήνουν τον χρήστη με ανοικτό το στόμα!
Μπορεί να θέλουν ρυθμίσεις ή επέμβαση ειδικού για τους τελειομανείς, το τελικό όμως συμπέρασμα όμως είναι αυτό.

Κάποτε με αυτά τα χρήματα αγοράζαμε ένα μπαούλο 30 κιλών και καμαρώναμε για τις 29 ή 32 ίντσες του!

Κάπως έτσι νομίζω ότι είναι οι σημερινές επιλογές έναντι αυτών της προηγούμενης δεκαετίας.

Και ας καμαρώνω που έχω..... plasma! Η αλήθεια είναι πως.. παρακαλώ να έρθει η στιγμή που θα βγάλει την πρώτη της βλάβη, για να μπορέσω να δικαιολογήσω στους οικείους μου άλλα και στον εαυτό μου την αντικατάστασή της!

Reaction score
1.055
Σαν κάτοχος plasma tv η οποία κάποτε στοίχισε κοντά στα 3500+ θεωρώ ότι στον τομέα αυτό η τεχνολογία έχει κάνει άλματα! Σήμερα με το 1/2 του παραπάνω κόστους υπάρχουν συσκευές που αφήνουν τον χρήστη με ανοικτό το στόμα!
Μπορεί να θέλουν ρυθμίσεις ή επέμβαση ειδικού για τους τελειομανείς, το τελικό όμως συμπέρασμα όμως είναι αυτό.

Κάποτε με αυτά τα χρήματα αγοράζαμε ένα μπαούλο 30 κιλών και καμαρώναμε για τις 29 ή 32 ίντσες του!

Κάπως έτσι νομίζω ότι είναι οι σημερινές επιλογές έναντι αυτών της προηγούμενης δεκαετίας.

Και ας καμαρώνω που έχω..... plasma! Η αλήθεια είναι πως.. παρακαλώ να έρθει η στιγμή που θα βγάλει την πρώτη της βλάβη, για να μπορέσω να δικαιολογήσω στους οικείους μου άλλα και στον εαυτό μου την αντικατάστασή της!
Αλματα ναι αλλα και ...σφαλματα ! Δυο βηματα μπροστα και ενα πισω . Η plasma δεν προχωρησαν , η εποχη του 3d .
Η ελευση της τεχνολογιας oled μας εδειξε εμπρακτως οτι το local dimming δεν ειναι η λυση στη φωτεινοτητα της εικονας αλλα και η oled με με τη σημερινη μορφη δεν ειναι ετοιμη να παρει τη πιτα του ευρυ καταναλωτικου κοινου
Αναμενω τι θα μας δειξει η ces 2022 .

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Αλματα ναι αλλα και ...σφαλματα ! Δυο βηματα μπροστα και ενα πισω . Η plasma δεν προχωρησαν , η εποχη του 3d .
Η ελευση της τεχνολογιας oled μας εδειξε εμπρακτως οτι το local dimming δεν ειναι η λυση στη φωτεινοτητα της εικονας αλλα και η oled με με τη σημερινη μορφη δεν ειναι ετοιμη να παρει τη πιτα του ευρυ καταναλωτικου κοινου
Αναμενω τι θα μας δειξει η ces 2022 .
Οθόνες καθρέπτες για να χτενιζόμαστε.. :p
Ή see through για να μην κόβεται τη θέα.. :biggrin:
Για σοβαρά άλματα στην ποιότητα και σε τιμές λογικές (γιατί αν αν βγάλουν κάτι ξεχωριστό και κοστίζει 10-20.000 π.χ. εγώ προσωπικά χ'στηκα.. :roflmao: ) για το ευρύ κοινό πιστεύω θα περιμένουμε μια πενταετία τουλάχιστον.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.909
Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις oled, μάλιστα είχα την εντύπωση ότι επί τέλους λύθηκαν όλα τα γνωστά προβλήματα του χώρου ( μαύρο κλπ). Μάλιστα με στενοχωρεί το θέμα.... Ευτυχώς τουλάχιστον για την μεγάλη εικόνα, υπάρχει ακόμη και σήμερα η αξιόπιστη λύση του προβολέα.
Και μάλιστα σε προσιτές - λογικές τιμές...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να σταθεί σοβαρή συζήτηση περί εικόνας με τόση ασχετοσύνη που επικρατεί.
Τα panel με αυτοφωτιζόμενα pixel πήγαν απ' τα 100-120 nits (σε καρτέλα λευκού μεγέθους 10%) στα 600-700.
Στις πιο ακριβές δε Oled με "πατενταρισμένα" panel (panasonic, νέες sony) φτάνουμε τα 800+ και με λιγότερο επιθετικό αλγόριθμο ABL (Auto Brightness Limiter-Χρησιμοποιείται για να μην κάνουν burn in τα panel, το συναντήσαμε και στις Plasma).
To contrast σε σχέση με τις plasma πήγε από 50-60k:1 στο άπειρο. Το χρωματικό τρίγωνο από rec.709 σε dci (περίπου 25% πάνω).
Η ανάλυση ανέβηκε σε 4k και 8k. Το μέγεθος έφτασε πλέον στις Oled τις 83''.
Σκοπίμως δεν αναφέρομαι στις led, Lcd. Δεν πιστεύω σε τεχνολογίες που δεν ελέγχουν το κάθε pixel τους. Δεν κάνουν για critical viewing. Όχι ότι δεν είναι καλές για σαλόνι κι ότι δεν έκαναν άλματα. Βασικά και για ταινίες είναι super, απλά οι Oled είναι πιο μπροστά.
Είναι όλα τέλεια; Όχι βέβαια. Ποια είναι τα θέματα;

Το βασικότερο είναι ότι έχει καθοριστεί ένα πρότυπο (hdr) που έχει βάλει τα όρια στο θεό. Κυνηγάμε μέχρι και 10k nits και χρωματικό τρίγωνο στα όρια της αντιληπτής μας όρασης (rec.2020)! Αναγκαστικά μπαίνει στην εξίσωση το tone mapping. Το πως θεωρεί ο κάθε κατασκευαστής ότι μπορεί να προσομειώσει καλύτερα ένα πρότυπο που δεν έχει τη δυνατότητα ακόμα να φτάσει δηλαδή.

'Έπειτα είναι οι περιορισμοί της κάθε τεχνολογίας. Οι Oled, ως έχουν, δεν μπορούν να μας δώσουν περισσότερο φως. Δημιουργήθηκαν νέα panel, προστέθηκε αποτελεσματικότερη ψύξη πίσω απ' αυτά, γενικά το τερμάτισαν. Το μεγαλύτερο θέμα κατ'εμέ είναι ότι η ύπαρξη λευκού pixel (όλα τα panel Oled είναι προς το παρόν της LG), η χρήση του οποίου έχει να κάνει με την ενίσχυση της φωτεινότητας, προκαλεί αποκορεσμό των χρωμάτων στα υψηλά IRE (και ειδικότερα στο κόκκινο). Περιμένουμε να δούμε την είσοδο της Samsung φέτος με νέο panel Oled, χωρίς λευκό pixel, αλλά με τη βοήθεια QD (Quadum Dots). Μεσοπρόθεσμα θα είναι η ιδανική λύση.

Φυσικά η απόλυτη λύση θα ήταν να είχαμε led τηλεοράσεις που να ελέγχουν το κάθε pixel τους και να φωτίζουν σαν φάροι... Και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και θα υπάρξουν. Είναι τα microled panels. Πίσω από κάθε pixel βρίσκονται 3 micro leds (RGB) που μπορούν να σβήσουν εντελώς ή να δώσουν λευκό κοντά στα 5000 nits.
Σκεφτείτε το κόστος για ένα 4k panel ( 8,2 εκατομμύρια Pixel). Για να μην πούμε για το πρόβλημα απόστασης των pixel μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πλέον αρκετό υλικό αντάξιο της ποιότητας των τηλεοράσεων.

Last edited:

Reaction score
379

Αντε να δούμε κι αυτές

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR