Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.989
Κατά τη γνώμη μου, και σύμφωνα με την ως τώρα εμπειρία μου, εδώ θα βρείτε ό,τι πιο αντικειμενικό για το Range, από την σελίδα του Cupra

FB_IMG_1644503801453.jpg

Πατήστε στο σύνδεσμο και σκρολαρετε προς τα κάτω, μέχρι να δείτε το εργαλείο υπολογισμού αυτονομίας

https://www.cupraofficial.gr/cars/cupra-range/born.html

Μπράβο Cupra. 😎

ΥΓ. Το είχε και η πόρσε, ακριβώς το ίδιο. Είναι απευθείας από group vag.

ΓΓ. 2.

Kia EV6, 19' το 10-80%!👏👏👏👏👏

Στα 800 βολτ, φόρτιση σα την πόρσε! ❤

ΥΓ. 3.

Δειτε το όλο.

😜🤣😜😂😂😜🤣😜😂😂😜🤣😜😂

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.989

Πλάνο των 5 δις. Για αρχή στους αυτοκινητόδρομους.
Μα πόσο σωστό... 😎

"at least four EVs simultaneously at 150 kW"

Αυτό λέω και γω εδώ και πολύ καιρό, τα 150 είναι τέλεια, αρκεί να τα υποστηρίζει το όχημα, κι όχι μόνο στην αρχή, στο 5%-25% της μπαταρίας, αλλά μέχρι 70-80% να μένει εκεί στα 150.

Οι δυνατότητες φόρτισης λόγου χάριν του id3 είναι τραγικά χειρότερες, καθώς η μέση ισχύς φόρτισης στο εύρος 5%-73% της μπαταρίας, είναι μόλις 80 kW και με το νέο ΟΤΑ οριακά θα φτάσει τα 90 kW..

1593423793745~3.jpeg

Με 150 kW συνεχή και σταθερή ισχύ φόρτισης για 15', θα μπορείς να παίρνεις 37,5 kWh, δηλαδή 200+km αυτονομίας. Σούπερ τέλειο θα είναι.

Μακάρι να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο σε όλα τα ev (ως δυνατότητα φόρτισης) και βεβαίως μακάρι να υπάρχουν τέτοιες υποδομές φόρτισης ανά τακτά διαστήματα στους δρόμους.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.989
Σε κάτι τέτοιες στιγμές σου περνάει από το μυαλό να πάρεις την αστυνομία για να έρθουν να κόψουν κλήση σε θερμικό που πάρκαρε σε θέση φόρτισης, μόνο και μόνο για να δεις τι θα γίνει.

FB_IMG_1644667787139.jpg

😜🤣😜😂😜🤣😜😜🤣😜😂

minas

Πισιά
Reaction score
3.939
Σε κάτι τέτοιες στιγμές σου περνάει από το μυαλό να πάρεις την αστυνομία για να έρθουν να κόψουν κλήση σε θερμικό που πάρκαρε σε θέση φόρτισης, μόνο και μόνο για να δεις τι θα γίνει.

View attachment 240237

😜🤣😜😂😜🤣😜😜🤣😜😂
Θα μπορούσαν απλά να παρκάρουν στη θέση για ανάπηρους, και δεν θα μπορούσες να τους πεις και τίποτα ;)

Reaction score
1.044

melina

Cargo 200
Reaction score
42.932
"Κάθε μέρα το αυτοκίνητο κάνει περίπου 500 km και για αυτά χρειάζονται ενδιάμεσα το πολύ δύο φορτίσεις (από 2-2,5 ώρες η κάθε μία)."

5 ώρες το 24ωρο στη φόρτιση. Δηλαδή εκεί που είχες 2 12ωρες βάρδιες είσαι περίπου στην καλύτερη των περιπτώσεων στις 2 9ωρες βάρδιες.

"Εξαίρεση είναι οι μέρες που γίνονται διαδρομές σε ανοιχτό δρόμο, όπως για παράδειγμα τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο στα οποία η κατανάλωση της μπαταρίας αυξάνεται σημαντικά. Αλλά δεν αποτελεί εμπόδιο διότι υπάρχουν φορτιστές στο αεροδρόμιο, όπου μπορεί ο οδηγός να γεμίσει την μπαταρία και να εξασφαλίσει την απαιτούμενη αυτονομία, μέσα σε μόλις μισή ώρα."

Οπου στο αεροδρόμιο έχεις από χέρι μια 3ωρη αναμονή τουλάχιστον στην πιάτσα. Και όχι, δεν φορτίζεις ενώ περιμένεις, πας φορτίζεις αν θες και μετά μπαίνεις στη σειρά σου. Και θα παρακαλάς μη σου τύχει πελάτης στο αεροδρόμιο και σε πάει μακριά γιατί δεν θα ξέρεις αν σε φτάνει η μπαταρία ή αν θα βρεις εκεί που θα πας να φορτίσεις για να γυρίσεις.

"Κόστισε 48.500 ευρώ διότι επέλεξα την μεγάλη, 80άρα μπαταρία, η οποία είναι απαραίτητη για ένα επαγγελματικό όχημα. Με μικρότερη μπαταρία το κόστος περιορίζεται σημαντικά. Έχω κάνει αίτηση για την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» η οποία μαζί με την απόσυρση παλαιού οχήματος ανέρχεται στα 22.500 ευρώ. Δεν έχω λάβει τα χρήματα ακόμα αλλά είμαι ενήμερος ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκταμίευση."

Οταν λοιπόν τα λάβει θα του έχει στοιχίσει 26.000 ευρώ.
~30Κ κάνει κατάλογο το αντίστοιχο Kodiaq πετρέλαιο. Στην τιμή καταλόγου όμως το τέλος ταξινόμησης είναι υπολογισμένο για ΙΧ και είναι 3500, για ταξί θα είναι 450. Οπότε περίπου 27Κ, μία ή άλλη στο κόστος αγοράς θα του έβγαινε και χωρίς να δώσει μπροστά όλα τα χρήματα.
Αν βάλουμε δε στην εξίσωση ότι όταν πας σε skoda η σοφή επιλογή είναι ένα octavia όπως το 90% των ταξί που κυκλοφορούν εκεί πλησιάζεις τα 20Κ για αγορά.

Δεν είναι τυχαίο που μόνο 4 κυκλοφορούν για την ώρα, το είχα γράψει νομίζω και όταν γράφαμε στην αρχή για το πρώτο πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά, τα ταξί θα αργήσουν να μπουν στο χορό, για πάρα πολλούς λόγους.

Από τα συμφραζόμενα βέβαια καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος είναι ιδιοκτήτης και δεν το δουλεύει ο ίδιος το αυτοκίνητο παρά έχει πάνω 2 οδηγούς. Οταν το βασικό σου κίνητρο είναι η πρωτοπορία και η καινοτομία τότε δικαιολογούνται αυτές οι κινήσεις :whistling:
"Αν και σαφώς παρατηρώ εξοικονόμηση στην καθημερινή χρήση το βασικό κίνητρο για εμένα ήταν η επαφή με την πρωτοπορία και την καινοτομία."

Reaction score
8.819

Reaction score
571
Όσοι νομίζουν ότι θα υπάρξει φθηνό ρεύμα, Αέριο, πετρέλαιο κλπ παραμυθιάζονται ξεκίνησε και θα συνεχίσει εις τούς αιώνες των αιώνων....αμηνννν ,μέχρι τον αφανισμό του ανθρώπινου γένους
Αυτά

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.607
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29