Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Reaction score
1.857
Δε συμφωνώ αλλά δε πειράζει:)
ούτε χρειάζεται να συμφωνείς, ούτε πειράζει :)

σε όλα τα αυτοκίνητα μπορείς να μείνεις από διάφορους λόγους,
από βενζίνη και μπαταρία μέχρι λάστιχο

δεν λέει κάπου ότι με τα ηλεκτρικά είναι πιθανότερο να μείνεις,
αλλά μάλλον είναι λιγότερο πιθανό, λόγω του ότι υπάρχουν λιγότερα πράματα που μπορεί να χαλάσουν

υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα ηλεκτρικά,
αλλά δε νομίζω να κολώνει κανείς στο να πάρει ηλεκτρικό στην πιθανότητα να μείνει από 12βολτη

Reaction score
1.238
ούτε χρειάζεται να συμφωνείς, ούτε πειράζει :)

σε όλα τα αυτοκίνητα μπορείς να μείνεις από διάφορους λόγους,
από βενζίνη και μπαταρία μέχρι λάστιχο

δεν λέει κάπου ότι με τα ηλεκτρικά είναι πιθανότερο να μείνεις,
αλλά μάλλον είναι λιγότερο πιθανό, λόγω του ότι υπάρχουν λιγότερα πράματα που μπορεί να χαλάσουν

υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα ηλεκτρικά,
αλλά δε νομίζω να κολώνει κανείς στο να πάρει ηλεκτρικό στην πιθανότητα να μείνει από 12βολτη
Φυσικά μιας και κουβέντα κάνουμε ;)
Και εννοείται δε κολλάει κάνεις γενικότερα στο να κάνει μια αγορά γιατί κάποια στιγμή θα χαλάσει...
Όλα χαλάνε στη ζωή μας
Το μόνο που λέω είναι πως δεν είναι τέλεια άφθαρτα και ανεξοδα από θέμα ζημιών μακροπρόθεσμα...

Reaction score
23.483
Δηλαδή φορτίζουν την βοηθητική μέσω δυναμό από την κίνηση αντί να έχουν DC/DC φορτιστή;
Είναι τόσο μλκς σοβαρά τώρα; Και όλοι αυτοί κατασκευάζουν αυτοκίνητα;

Reaction score
1.238
Δηλαδή φορτίζουν την βοηθητική μέσω δυναμό από την κίνηση αντί να έχουν DC/DC φορτιστή;
Είναι τόσο μλκς σοβαρά τώρα; Και όλοι αυτοί κατασκευάζουν αυτοκίνητα;
Όχι φορτίζουν απο την υψηλής μέσω DC/DC.Αλλά μόνο κατα τη διάρκεια που είναι ανοιχτός ο διακόπτης ή είναι σε κίνηση...
Ο DC/DC είναι μέσα στο inverter για να δουλέψει όπως είπα πρέπει να έχει τάση 12 volt Με κλειστό διακόπτη δεν έχει τάση σε αυτά τα κυκλώματα

Last edited:

TGD

Reaction score
8.621
Πχ είχα γράψει κάτσε να δεις τι έχει να γίνει όταν θα αρχίσουν να μένουν τα ηλεκτρικά και η οδική αντί να τα φορτώσει τα τραβάει. Απαγορεύεται η ρυμουλκιση στα ηλεκτρικά για μεγάλες αποστάσεις!!!
Και στα τετρακίνητα απαγορεύεται, ακόμα και για τα πισωκίνητα δεν είναι καλή ιδέα. Εκεί πρέπει να τους ζορίσουμε να φέρνουν πλατφόρμα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.877
Όχι φορτίζουν απο την υψηλής μέσω DC/DC.Αλλά μόνο κατα τη διάρκεια που είναι ανοιχτός ο διακόπτης ή είναι σε κίνηση...
Ο DC/DC είναι μέσα στο inverter για να δουλέψει όπως είπα πρέπει να έχει τάση 12 volt Με κλειστό διακόπτη δεν έχει τάση σε αυτά τα κυκλώματα
Δεν ξέρω γιατί το λες με τόση σιγουριά αυτό, αλλά δεν ισχύει.

Τουλάχιστον στο δικό μου, που είναι και από τα πρώτα και παλιά μοντέλα (πλην Tesla). Πόσο μάλλον (φαντάζομαι) στα πιο καινούργια.

Λες να είναι τόσο χαζό το αυτοκίνητο που να μην μπορεί να φορτίσει την 12βολτη μπαταρία όταν είναι παρκαρισμένο; Εδώ κάνει άλλα κι άλλα. Η Tesla π.χ. έχει Sentry mode με κάμερες που καταγράφουν, ζεσταίνουν/κρυώνουν τη μπαταρία αν η εξωτερική θερμοκρασία ξεφύγει από κάποια όρια, επικοινωνούν με τον server της εταιρείας για να δηλώσουν θέση κλπ. κλπ. κλπ. Στη φόρτιση θα κολλήσει επειδή είναι "κλειστός ο διακόπτης";

1645602971607.png

Reaction score
1.238
Δοκίμασε με ένα πολύμετρο να δεις αν φορτίζει ;)
Προσοχή ΔΕΝ ακουμπάμε ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ καλώδιο!!!
Δεν φορτίζει αν δε θέλεις να μπεις σε κόπο
Θα έπρεπε ολόκληρη μονάδα inverter να δουλευει 24/24 για να φορτίσει μια μπαταριούλια με λίγα Ah.Αυτο σημαίνει θα έπρεπε να δουλευει το κύκλωμα ψύξης γι αυτό, απώλειες κτλ...

Last edited:

Reaction score
1.238
Και στα τετρακίνητα απαγορεύεται, ακόμα και για τα πισωκίνητα δεν είναι καλή ιδέα. Εκεί πρέπει να τους ζορίσουμε να φέρνουν πλατφόρμα.

Για άλλο λόγο σε αυτά.Μπορεί να γίνει ζημιά στη τετρακίνηση (ανάλογα το αυτοκίνητο)
Στα ηλεκτρικά υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιας!!!

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.877
Δοκίμασε με ένα πολύμετρο να δεις αν φορτίζει ;)
Προσοχή ΔΕΝ ακουμπάμε ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ καλώδιο!!!
Δεν φορτίζει αν δε θέλεις να μπεις σε κόπο
Θα έπρεπε ολόκληρη μονάδα inverter να δουλευει 24/24 για να φορτίσει μια μπαταριούλια με λίγα Ah.Αυτο σημαίνει θα έπρεπε να δουλευει το κύκλωμα ψύξης γι αυτό, απώλειες κτλ...
Ποιό πολύμετρο φίλε μου και πορτοκαλί καλώδια;

Υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν ψάξει ενδελεχώς και το έχουν αναλύσει όσο δεν πάει. Έχω δει αναλυτικά διαγράμματα με την τάση φόρτισης μέσω OBD, έχω εγώ app στο κινητό μου που δείχνει real time την τάση της μπαταρίας (οπότε καταλαβαίνεις πότε φορτίζει όταν από 12,5-13V πάει στα 14.7, αν θυμάμαι σωστά το νούμερο), έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις στα αντίστοιχα forums, έχουν αναλυθεί cases ανθρώπων που τους χάλασε το σύστημα αυτό και έμειναν από μπαταρία κλπ κλπ κλπ.

Λες τώρα να πιάσω το πολύμετρο και να περιμένω πάνω από τη μπαταρία 3 μέρες για να δω αν θα φορτίσει; Σιγά μην βγω και με τον χαρταετό στην καταιγίδα για να επιβεβαιώσω ότι οι αστραπές είναι ηλεκτρισμός.

Ξαναλέω, δεν ξέρω από που προκύπτει αυτή η σιγουριά σου, αλλά έχεις λάθος.

Reaction score
1.238
που να ξέρω πως έχεις obd να το δεις...
Το έχεις κλειδωμένο και φορτίζει η 12v μπαταρία μόνη της; Χλωμό...
Μήπως φορτίζει όταν φορτίζεις και το αυτοκίνητο;
Τι αυτοκίνητο έχεις;

Reaction score
23.483
δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος η μπαταρία του κυκλώματος ελέγχου των πάντων να μην φορτίζεται αν χρειαστεί , αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα είναι κολοσσιαίου, υπερτιτάνιου ασύλληπτου μεγέθους !@5!@$5!$!@$

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.877
Το έχεις κλειδωμένο και φορτίζει η 12v μπαταρία μόνη της; Χλωμό...
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις...

Πέραν του γεγονότος πως, όπως λέει και ο @pankrok, αυτό που λες θα ήταν απολύτως μη αναμενόμενο, παράλογο και λάθος (οπότε θα έπρεπε αμέσως να σε κάνει να το αμφισβητείς), στο επιβεβαιώνω και εγώ με στοιχεία. Αλλά πάλι δεν το δέχεσαι. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

Reaction score
1.238
Πλέον στο γκρουπ βαγκ εγκαθιστούν "νεότερης τεχνολογίας 12-βολτη" και θα την αλλάξουν και στα δικά μας τα παλιότερα, δωρεάν.
Πολύ πιθανώς, λιθιου.
Μέχρι τότε, φορτίζει συνεχώς με διακοπτομενη τάση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (έγινε με ΟΤΑ) και δεν έχει υπάρξει κανένα τέτοιο περιστατικό, ακόμα κι όταν το αυτοκίνητο βγάζει μήνυμα πως η 12-βολτη θέλει αλλαγή. Δε πέφτει. Θα την κρατάει φορτισμένη.
Το έγραψε και ο @costas EAR
ΔΕΝ υπήρχε αυτη η δυνατότητα και την πρόσθεσαν με update προσωρινά λόγο προβλήματος.
Φυσικά και είναι μη αναμενόμενο
Δεν είναι πως δε γίνεται ή δε θα γίνει...
Δε μιλάω για tesla
Δεν επιμένω παραπάνω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.854
Γενάρης.
Δεν παρέδωσε η Τεσλα, και έγινε η επέλαση του ομίλου Volkswagen, με 11 id4 και 5 id3! 😜😁

Νέα είσοδος στην αγορά, το Cupra Born του ομίλου Volkswagen.

Και Skoda Enyaq βεβαίως...

Επέλαση κανονική!

Και 2 Porsche. 😎

Φρέσκο και το Peugeot Expert Traveller.

FB_IMG_1645612207662.jpg

Βγήκαν οι ταξινομήσεις του Ιανουαρίου από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ) με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

VW i.D4 ταξινόμησε 11
Opel Mokka e ταξινόμησε 8
Smart forfour ταξινόμησε 7
Mercedes EQΑ ταξινόμησε 7
Audi Q4 ταξινόμησε 7
Ford Mustang Mach-E ταξινόμησε 6
Audi E-Tron ταξινόμησε 6
Fiat 500-e ταξινόμησε 5
VW iD.3 ταξινόμησε 5
Kia EV6 ταξινόμησε 5
Skoda Enyaq iV ταξινόμησε 3
Volvo XC40 ταξινόμησε 4
Smart fortwo ταξινόμησε 2
Citroen e-C4 ταξινόμησε 2
Porsche Taycan ταξινόμησε 2
Nissan e-NV200 ταξινόμησε 2
BMW iX ταξινόμησε 2
Mini Electric ταξινόμησε 1
Bmw i3 ταξινόμησε 1
Hyundai e-Kona ταξινόμησε 1
Cupra Born ταξινόμησε 1
Nissan Leaf ταξινόμησε 1
Lexus UX 300e ταξινόμησε 1
Mercedes EQV ταξινόμησε 1
Peugeot Expert Traveller ταξινόμησε 1

Reaction score
1.186
Τα νούμερα των πωλήσεων ζαλίζουν, 1 αμάξι τον μήνα πούλησε η μια εταιρία, 2 αμάξια η άλλη, χαμός! :D
Ναι αλλά συνολικά 91 ολόκληρα τεμάχια!! :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.854

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.854
Τα νούμερα των πωλήσεων ζαλίζουν
Και να ήθελες παραπάνω, προς ώρας δεν έχουν αυτοκίνητα να δώσουν. 😂😜😁

Βεβαίως τα ηλεκτρικά στην Ελλάδα είναι το 3% (αν θυμάμαι καλά) των νέων ταξινομησεων, πολύ μικρό ποσοστό.

Σε άλλες χώρες, είναι πολύ υψηλότερα τα ποσοστά των ηλεκτρικών, άσε τη Νορβηγία που είναι πάνω από 80%..

Δεν είναι να χαίρεσαι που είμαστε τόσο πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα μικρά νούμερα στα ηλεκτρικά, δείχνουν το ποσό υστερούμε σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, σε πολλούς τομείς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan