Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.980
Ε, ναι, θέλει να το έχεις λίγο μέσα σου.

Στα χρόνια που πέρασαν, τις 99 στις 100 φορές που πήγαινα βενζινάδικο ήταν με λαμπάκι και συνήθως μισοφαγωμενη κι η ρεζέρβα...

Η γυναίκα μου έχει άγχος θέλει άμεσα να μπει σε βενζινάδικο άμα φτάσει στο 1/4..

Διάβαζα προ λίγου το νέο Τεσλα Υ ΑWD (2022) που ετοιμάζεται με τις νέες μπαταρίες, έβγαλε ΕΡΑ αυτονομία 279 μίλια.

To model Y LR είναι στα 330 και το περφορμανς στα 303.

Αρα βγαίνει με μικρότερη μπαταρία τώρα. 😎

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.016
Ε, ναι, θέλει να το έχεις λίγο μέσα σου.

Στα χρόνια που πέρασαν, τις 99 στις 100 φορές που πήγαινα βενζινάδικο ήταν με λαμπάκι και συνήθως μισοφαγωμενη κι η ρεζέρβα...

Η γυναίκα μου έχει άγχος θέλει άμεσα να μπει σε βενζινάδικο άμα φτάσει στο 1/4..
Φαντάσου ότι αν το τηλέφωνό μου είναι κάτω από 70% δεν βγαίνω από το σπίτι πριν το φορτίσω. Κι ας έχω πάντα 20άρι powerbank μαζί μου. :biggrin:

Δεν είναι θέμα "φόβου". Για παράδειγμα, όταν πάω εκδρομή δεν θέλω τίποτα που μπορεί να ενοχλήσει την ηρεμία μου. Άρα θέλω να έχω τόση βενζίνη ώστε να ξαναβάλω όταν τυχαία περνάω από βενζινάδικο κι όχι όταν αδειάσει και πρέπει να το σκεφτώ ή, ακόμα χειρότερα, να ψάξω πρατήριο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.980
Μαζεύονται σα στρατιωτάκια τα μοντελ Υ στο Βερολίνο.
22 Μάρτη η παράδοση, με φιέστα.

Ήδη μιλάνε για εξαιρετική ποιότητα κατασκευής..

model-y-fleet-berlin-1024x550.jpeg

model-y-berlin-fleet-1024x604.jpeg

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.495
Και ζάντες, και καταλύτες σε λίγο στα θερμικά, και βενζίνη από το ρεζερβουάρ κ.α. 😅
Εχθές γέμισα κάτω από 2.00€ και ένας με κοίταξε καλά καλά. Σκιάχτηκα. Έβαλα το νίτρο και εξαφανίστηκα. 😅

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.643

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.495
📍Ο Δήμος Λαυρεωτικής υπέβαλε για χρηματοδότηση το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)
➡Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», οι Δήμοι μητροπολιτικών κέντρων, οι μεγάλοι ηπειρωτικοί Δήμοι, οι Δήμοι πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και οι μεγάλοι και μεσαίοι νησιωτικοί Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.
➡Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
➡Στο πλαίσιο της εκπόνησης της υπηρεσίας «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Λαυρεωτικής», πραγματοποιήθηκε η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, η οποία περιλαμβάνει την καταγραφή των στοιχείων υπερκείμενου σχεδιασμού και ειδικότερα την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις εθνικές στρατηγικές και στρατηγικές περιφερειακού και επιπέδου, τη μελέτη των πολεοδομικών χαρακτηριστικών της περιοχής καθώς και την ανάλυση των πληθυσμιακών δεδομένων και κατανομής της κατοχής οχήματος και θέσεων στάθμευσης τα οποία αποτελούν τη βάση για τη χωροθέτηση των ηλεκτρικών φορτιστών.
➡Επίσης, μελετήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης εντός των ορίων του Δήμου, οι ειδικές θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. (όπως για παράδειγμα ΑμεΑ), θέσεις ΤΑΧΙ, λεωφορείων και φορτοεκφορτώσεων, έγινε ανάλυση των υποδομών του οδικού δικτύου, των ποδηλατοδρόμων, των πεζοδρόμων και των μέσων μαζικής μεταφοράς σε συνδυασμό με την καταγραφή των μελλοντικών αναπλάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όπως προκύπτουν από αντίστοιχα Σχέδια και προτάσεις όπως π.χ. το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
➡Τέλος, χωροθετήθηκαν θέσεις στάθμευσης και σημεία επαναφόρτισης Η/Ο, οχημάτων ΑΜΕΑ, λεωφορείων, ΤΑΞΙ, οχημάτων τροφοδοσίας και τουριστικών λεωφορείων σύμφωνα με τις αντίστοιχες Τεχνικές Οδηγίες του ΥΠΕΝ. Συγκεκριμένα έχουν προβλεφθεί: 29 θέσεις φόρτισης για ΙΧ (AC 22kW), 5 θέσεις φόρτισης για ΑμεΑ (ΑC 22kW), 2 θέσεις φόρτισης για ΤΑΧΙ (DC 150kW), 15 θέσεις μικροκινητικότητας (AC 3.7kW), 2 θέσεις φόρτισης για Φ/Ε (AC 22kW), 2 θέσεις για Τουριστικά Λεωφορεία (DC 150kW).
Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) Δήμου Λαυρεωτικής χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ)» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2020.
✔Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Ο Δήμος Λαυρεωτικής περνάει στην επόμενη ημέρα! Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης μειώνει σημαντικά το κόστος της ενέργειας και προστατεύει το περιβάλλον, αφού μειώνει σοβαρά τους ρύπους. Είναι στρατηγική μας απόφαση η συμμετοχή στα προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, αφού ανάπτυξη χωρίς προστασία στο περιβάλλον και χωρίς μείωση των ενεργοβόρων δραστηριοτήτων δε νοείται στις μέρες μας».

FB_IMG_1647611072097.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.980
Όποιος θέλει ev, ας προλάβει, να πα να καπαρώσει ένα EV6.

Tο EV6 AWD με έξτρα 3.500 από 65.500 πάει μείον 2.000 promo που έχει , μείον 7.900 η εταιρική έκπτωση της ΚΙΑ, μείον 8.000 το κινούμαι ηλεκτρικά -> 47.600 για AWD , 385 HP και μέχρι στιγμής από τα καλύτερα εσωτερικά και εξωτερικά που έχω δει (από κοντά) και φανταστικό στο δρόμο (πολύ δεμένο αυτοκίνητο).

Η συμβουλή της ημέρας.. 😎

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.980
13% δίνει εταιρική έκπτωση η ΚΙΑ.

Η AUDI 4% , η VW 6% , mercedes 2-15%.

😎

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score