Οίκοι ευγηρίας-Γηροκομεία-Πανσιόν ηλικιωμένων

blackhill66

"Επαγγελματίας"
Reaction score
283
Η μανούλα με 'ανοια στα 81 της πια, την είχαμε στο σπίτι στο χωριό με μια γυναίκα να την φυλάει λιγες ώρες πρωί βράδυ ,όμως αυτη την κοπάνησε και μείναμε ψάχνοντας για άλλη για πιο πολλες ώρες μιας και η κατάστασή της όσο πάει επιδεινώνεται αλλά δυστυχώς δεν βήκαμε και αν βρίσκαμε ζητάγαν πολλά ,έτσι την φέραμε εδώ και την βάλαμε σε μια πανσιόν (παράνομη βέβαια ,στο μιλητό) αλλά δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης εκε'ι δεν βλέπω ναναι ανθρώπινες και υπάρχει και μια υπόνοια κακοποίησης(δέσιμο στο κρεββάτι κτλ) .Το ρεζουμέ ειναι πως ψαχνουμε απεγνωσμένα κάτι ανθρώπινο σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά οι τιμες που ζητάνε ε'ιναι για μας απαγορευτικές (1100 και πανω) πραγματικά έχω απηυδήσει με τα μαγαζάκια ολα αυτά εκμμεταλευσης του ανθρώπινου πόνου πόσο δε μάλλον με ένα κράτος που δεν παρέχει τ'ιποτα απολύτως στους απόμαχους αυτής της ζωής,'ετσι είπα να πω τον πόνο μου και αν κάποιος γνωρίζει και θέλει ας με κατευθύνει,ευχαριστω.

Reaction score
5.493
Έψαχνα κάποτε για τη δικιά μου τη μανούλα. Είχα δει το centaurea στο Μαρούσι αλλά δεν έπαιρναν άτομα με τραχειοστομια.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία, μόνο ένα ραντεβού έκανα μαζί τους αλλά λόγω τραχειοστομιας δεν την πήγα εκεί τελικά.
Μου έκανε καλή πρώτη εντύπωση πάντως.
Εύχομαι ότι καλύτερο για τη μητέρα σου!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.613
δοκίμασε καμιά αγγελία ζήτησης ατόμου στο fb.....όλο και κάτι θα βρεθεί....
συνήθως συνταξιούχες νοσοκόμες (που βαράνε ενέσεις στα μαύρα) γνωρίζουν άτομα που κάνουν τέτοιες δουλειές

Ndis

Titika
Reaction score
4.813
Στον Πειραιά πρόχειρα, υπάρχει το γηροκομείο Πειραιώς και η γενική κλινική ζηλακος που θα αναλάβουν τη μαμά σε νούμερα κάτω από χιλιαρικο.

Οι συνθήκες βέβαια σε όλα αυτά είναι από μέτριες ως κακές (δωμάτια με πολλούς γερακούς και γριουλες, ελάχιστες ανεσεις).

Δυστυχώς η άνοια είναι ότι δυσκολότερο μπορεί να σας τύχει , η μαμά θα χρειαστεί 24ωρη παρακολούθηση.

Εύχομαι από τη ψυχή μου, τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία, πρωτίστως για τη μαμά και δευτερευόντως για εσάς.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.803
......αυτά είναι τα δράματα !
Κουράγιο άνθρωπε .
Καλά έκανες και το μοιράστηκες μαζί μας .
Εύχομαι τα καλύτερα .

Reaction score
379
Είχαμε 12 και χρόνια την αδελφή της μητέρας μου στην Αρήτη Γέρακας (https://arete.gr).
Εξαιρετικό με πολύ καλό προσωπικό αλλά ακριβό.
Στην τιμή που αναφέρεις και έχεις δίκιο σε όλα που γράφεις, δύσκολα θα βρεις. Καλό κουράγιο.

Reaction score
5.731
Αν υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις την μητέρα σου να μείνει μαζί σας στο σπίτι είναι ό,τι καλύτερο. Θα βρείς και μια κυρία για τις ώρες που λείπετε στη δουλειά με λογική τιμή. Τα πέρασα και εγώ.

blackhill66

"Επαγγελματίας"
Reaction score
283
βρήκα κατι στο Μοσχάτο θα φανεί στην πορεία αν ειναι ανθρώπινο,πάντως σας ευχαριστώ όλους σας και πάνω απ¨ολα αξιοπρέπεια και σεβασμός στα παπούδια μας και ...έρχεται και η σειρά μας οσονούπω..

Reaction score
5.622
Ευχομαι να σας βγει με την πρωτη η κλινικη.Υπομονη και οτι καλυτερο ευχομαι.

Reaction score
3.125
Η μανούλα με 'ανοια στα 81 της πια, την είχαμε στο σπίτι στο χωριό με μια γυναίκα να την φυλάει λιγες ώρες πρωί βράδυ ,όμως αυτη την κοπάνησε και μείναμε ψάχνοντας για άλλη για πιο πολλες ώρες μιας και η κατάστασή της όσο πάει επιδεινώνεται αλλά δυστυχώς δεν βήκαμε και αν βρίσκαμε ζητάγαν πολλά ,έτσι την φέραμε εδώ και την βάλαμε σε μια πανσιόν (παράνομη βέβαια ,στο μιλητό) αλλά δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης εκε'ι δεν βλέπω ναναι ανθρώπινες και υπάρχει και μια υπόνοια κακοποίησης(δέσιμο στο κρεββάτι κτλ) .Το ρεζουμέ ειναι πως ψαχνουμε απεγνωσμένα κάτι ανθρώπινο σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά οι τιμες που ζητάνε ε'ιναι για μας απαγορευτικές (1100 και πανω) πραγματικά έχω απηυδήσει με τα μαγαζάκια ολα αυτά εκμμεταλευσης του ανθρώπινου πόνου πόσο δε μάλλον με ένα κράτος που δεν παρέχει τ'ιποτα απολύτως στους απόμαχους αυτής της ζωής,'ετσι είπα να πω τον πόνο μου και αν κάποιος γνωρίζει και θέλει ας με κατευθύνει,ευχαριστω.
Αν υπάρχει υπόνοια κακοποίησης επίσημη καταγγελία....
Οι μάνες αξίζουν ότι καλύτερο και δε μιλάω προσωπικά για σένα.
Έχω προσωπική εμπειρία από ηλικιωμένη συγγενή με άνοια,alzheimer, κατάκοιτη,δεν κινείται καθόλου, με levine τρώει,εγκεφαλικό,έμφραγμα,κατακλίσεις κτλ που το πολεμάμε και ενώ οι γιατροί μας λένε ότι είναι θέμα ωρών-ημερών να ζήσει,οι μήνες περνάνε και το παλεύει. Την έχουμε μαζί μας,θέλει πολύ δύναμη,υπομονή κτλ. Όμως την αγαπάμε πολυ και δεν την αφήνουμε μέχρι τέλους.
Οτι μπορεί ο καθένας φυσικά.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.613
Αν υπάρχει υπόνοια κακοποίησης επίσημη καταγγελία....
Οι μάνες αξίζουν ότι καλύτερο και δε μιλάω προσωπικά για σένα.
Έχω προσωπική εμπειρία από ηλικιωμένη συγγενή με άνοια,alzheimer, κατάκοιτη,δεν κινείται καθόλου, με levine τρώει,εγκεφαλικό,έμφραγμα,κατακλίσεις κτλ που το πολεμάμε και ενώ οι γιατροί μας λένε ότι είναι θέμα ωρών-ημερών να ζήσει,οι μήνες περνάνε και το παλεύει. Την έχουμε μαζί μας,θέλει πολύ δύναμη,υπομονή κτλ. Όμως την αγαπάμε πολυ και δεν την αφήνουμε μέχρι τέλους.
Οτι μπορεί ο καθένας φυσικά.
συγνώμη κιόλας....δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κρίνω....

,έχω ζήσει αντίστοιχη ταλαιπωρία με μια γιαγιά φυτό λόγω ζαχάρου(εκεί ήταν εξαιρετικά δύσκολα)....και άλλη μία με αλτσχάιμερ (που ευτυχώς πρόλαβε κ έφυγε όρθια κ όσο να ναι μας άφησε τρομερές ατάκες τα εγγόνια να θυμόμαστε :biggrin:),

αλλά δεν είναι λίγο εγωιστική αυτή η περιγραφή αγάπης?

Reaction score
3.125
συγνώμη κιόλας....δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κρίνω....

,έχω ζήσει αντίστοιχη ταλαιπωρία με μια γιαγιά φυτό λόγω ζαχάρου(εκεί ήταν εξαιρετικά δύσκολα)....και άλλη μία με αλτσχάιμερ (που ευτυχώς πρόλαβε κ έφυγε όρθια κ όσο να ναι μας άφησε τρομερές ατάκες τα εγγόνια να θυμόμαστε :biggrin:),

αλλά δεν είναι λίγο εγωιστική αυτή η περιγραφή αγάπης?
Έχεις δίκιο εν μέρει όμως δεν θα της αφαιρέσω εγώ ή οικογένεια μου την ζωή της. Δηλαδή θα την προσέχουμε όσο η καρδούλα της αντέξει. Επικοινωνεί με τα μάτια και λέει μερικές λέξεις. Όταν την ρωτάω πως είναι ακόμα απαντάει : πολύ καλά... έχει πολύ δύναμη μεσα της και το βλέπω στα μάτια της ότι θέλει να ζήσει.. αλλιώς θα είχε πεθάνει εδώ και πολύ καιρό.. είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ενοχλούσε κανέναν.. ούτε γκρίνιαζε.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.287
Members
38.445
Νεότερο μέλος