Ποδήλατο

Reaction score
17.312
Άλλαξε το caad Σώτο, νομίζω εφέτος και είναι επίσης ποδηλατάρα σε λιγότερες παράδες View attachment 245835
Το ξέρω, δείχνω το παλιότερο... το νέο δεν με συγκινεί ιδιαίτερα, είναι σαν όλα τα άλλα, σχεδιαστικά πάντα. Γιατί ως κατασκευή νομίζω παραμένει καλή.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Δεν έχεις άδικο, η σχεδίαση είναι ίδια σχεδόν για όλους πχιά.
Ωστόσο η Cannondale ήταν πάντα μια σοβαρή εταιρία στο χώρο και παραμένει.
Και εμένα προσωπικά δεν με πολύ συγκινούν οι καρά αέρο σκελετοί που τάχαμου εξοικονομούν βατ...
Παραμένω πιστός στα σκελετά για λίγους και καλούς!! ;)
PXL_20220224_184753627.PORTRAIT.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
@wizzy Να προσπαθήσουμε λίγο να το ανεβάσουμε αυτό

IMG_20220327_202916.jpg

Εκεί κοντά στο 80rpm θα ήταν ιδανικά υπό όλες τις συνθήκες.
Έχεις επιλογή να αλαφρωσεις τη σχέση στο ανήφορο ή ανεβαίνεις με πρώτη?

Reaction score
1.556
Μπράβο στα παιδιά του ΑΟΦ Λαμίας έχει πέσει πολύ δουλιά από πίσω και υπάρχουν και αφανείς ήρωες που ενεργοποίησαν μια ομάδα που υπήρχε μόνο τυπικά. Πραγματικά αξίζουν χίλια respect.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.787
Μπράβο στα παιδιά του ΑΟΦ Λαμίας έχει πέσει πολύ δουλιά από πίσω και υπάρχουν και αφανείς ήρωες που ενεργοποίησαν μια ομάδα που υπήρχε μόνο τυπικά. Πραγματικά αξίζουν χίλια respect.
Τα σχέδια για τα jerseys του AV Cycling club μας είναι έτοιμα; :biggrin:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.787
Σήμερα είχε ανάβαση σε υψόμετρο 1200μ και λίγο παραπάνω. Διαδρομή και φωτογραφίες, αργότερα.
Η διαδρομή ήταν αυτή:

1648642668417.png

Ανεβήκαμε σε υψόμετρο 1256μ. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα τη διαδρομή μέχρι τα Κιόνια. Συνήθως πήγαινα μέχρι και 5χλμ πριν το σημείο που ξεκινάει (για την ακρίβεια, συνεχίζει) η ανάβαση για τα Κιόνια. Το είχα απωθημένο, μου δόθηκε η ευκαιρία, το έκανα. Ήμουν εντελώς απροπόνητος, κάτι το οποίο, τελικά, δεν μου δημιούργησε πρόβλημα επειδή είχαμε μαζί μας έναν δεκαεξάχρονο πιτσιρικά αθλητή της ποδηλασίας ο οποίος "έχτιζε βάση" και έπρεπε να κάνει τη διαδρομή εντός συγκεκριμένου εύρους παλμών. Ως αποτέλεσμα, ούτε εμείς οι υπόλοιποι "πιέσαμε" ιδιαίτερα. Η κατάβαση ήταν εντυπωσιακή. Ο αθλητής κι ο προπονητής του κατέβηκαν τα 5χλμ με κλίση 10% σαν σαΐτες - ο άλλος ποδηλάτης κι εγώ σιγά σιγά, ήρεμα κι όμορφα. Λάστιχα και φρένα πρόσθεσαν σιγουριά στον χειρισμό του ποδηλάτου κι - αν και μπορεί να είναι νωρίς ακόμα - επιβεβαιώνονται οι πολύ καλές προτάσεις που είχα.

Καλά ήταν. Κάποια στιγμή θα επαναλάβω τη διαδρομή, όντας σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Όχι τίποτα άλλο, θα την κάνω με υψηλότερο average cadence για να μην μου την λέει ο @bretsos! :p

Δύο φωτογραφίες:
Εδώ ανεβαίνουμε:
1648558263662.jpg

Όπως βλέπουμε τη φωτογραφία, αριστερά ο Κωνσταντίνος (ο προπονητής), εγώ (με το "Rush - Fly by night" jersey), αμέσως μετά ο Νικόλας και δεξιότερα ο Χρήστος (ο αθλητής).

Εδώ έχουμε φτάσει και βγάζουμε την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία:
1648558263646.jpg

Σχόλια: Ναι, είχε χιόνια! Όχι δεν κρύωνα! Ναι, έβλεπα τους άλλους κι ίδρωνα! Ναι, με "δούλευαν" σε όλη τη διαδρομή ότι ντύθηκα ελαφρά κι ότι θα πάγωναν τα @@ στα Κιόνια επειδή έχει χιόνια! Όχι, στην κατάβαση δεν κρύωσα - την ώρα που κατεβαίναμε είχε fucking 20 βαθμούς Κελσίου, σιγά να μην κρύωνα! Ναι, είμαι χοντρός (τώρα). Ναι, θα αδυνατίσω (μόλις επανέλθω στις προπονήσεις - δεσμεύομαι!)

@wizzy Να προσπαθήσουμε λίγο να το ανεβάσουμε αυτό

View attachment 246110

Εκεί κοντά στο 80rpm θα ήταν ιδανικά υπό όλες τις συνθήκες.
Έχεις επιλογή να αλαφρωσεις τη σχέση στο ανήφορο ή ανεβαίνεις με πρώτη?
Η πλάκα είναι ότι αυτό το γραφικό εγώ δεν το βλέπω στο Strava μου. Όπως και να 'χει, το average cadence είναι χαμηλό επειδή δεν "πιέσαμε" - το εξήγησα πιο πάνω. Συν το γεγονός οτι είμαι 1,5 μήνα εκτός προπονήσεων. Με βάση τα στατιστικά στο TrainerRoad το average cadence μου είναι κοντά στο 90, οπότε δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα το δείγμα από αυτή τη συγκεκριμένη ποδηλασία.

Συνήθως, τις ανηφόρες τις ανεβαίνω με 2α ή 3η (δεν θυμάμαι αριθμό "δοντιών") και καλό cadence - οι φορές που χρησιμοποιώ 1η είναι σπάνιες, π.χ. σε κάτι ανήφορα με κλίση 12-13%.

Reaction score
17.312
Το γραφικό φαίνεται έτσι στο app για mobile συσκευές, αν το βλέπεις στο desktop φαίνεται αλλιώς

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Ο λόγος που έθιξα το cadence είναι καθαρά για να μη φας τα γόνατα Γιώργη, ανηφόρα με 50-60 rpm είναι καταστροφή...Ειδικα άμα αυτό κρατάει για πολύ ώρα.
Το υψηλό rpm (προσωπικά φροντίζω να είμαι 80+ ανηφόρα και 90+ ευθεία) βοηθάει εκτός των άλλων ώστε να μη γαλακτόνουν τα Ποδάρια

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.362
Ο λόγος που έθιξα το cadence είναι καθαρά για να μη φας τα γόνατα Γιώργη, ανηφόρα με 50-60 rpm είναι καταστροφή...Ειδικα άμα αυτό κρατάει για πολύ ώρα.
Το υψηλό rpm (προσωπικά φροντίζω να είμαι 80+ ανηφόρα και 90+ ευθεία) βοηθάει εκτός των άλλων ώστε να μη γαλακτόνουν τα Ποδάρια
Αλλά ταυτόχρονα προϋποθέτει ότι το καρδιοαναπνευστικό είναι σε ένα επίπεδο που μπορεί να αντεπεξέλθει. :biggrin:

Ο απροπόνητος θα σκάσει γρήγορα είτε από πόδια είτε από "παροχή".

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.290
Εννοείς προφανώς εφόσον τα watt παραμένουν σταθερά.
Δηλαδή αν είναι να ανέβεις μια ανηφόρα με 2,5watt/kg, τότε καλύτερα να την ανέβεις με 80rpm παρά με 50rpm.

Όμως αν κρατάς σταθερά τα watt/rpm και άρα ρίχνοντας τα rpm απλώς ανεβαίνεις πιο αργά, τότε δεν κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στα γόνατα λόγω αργότερης περιστροφής, σωστά;

//edit: ΟΚ, technically το watt/rpm είναι λάθος, θα έπρεπε να είναι Wh/rpm, αλλά καταλάβατε τι εννοώ.

Reaction score
1.556
Τα σχέδια για τα jerseys του AV Cycling club μας είναι έτοιμα; :biggrin:
Ότι και να πεις δίκιο θα έχεις-έχετε Απαράδεκτος! Επιφυλάσομαι ότι θα επανορθώσω σύντομα

Υ.Γ. Αυτά τα όποια ζω πάνω από ένα χρόνο είναι λες και με έχουν χώσει στην ιερά εξέταση εγώ να λέω ομολογώ τα πάντα και οι εξεταστές να μην πείθονται με τίποτα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.279
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.