Most visitors online was 5672 , on 12 May 2025
Υπαρχει και σχετική παροιμία γι αυτό…….Εγω που ειμαι νότιος πάντως λέω οτι απο τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο...
Δεν ειναι τα 500-1000 ευρώ που στη τελική τα καις, είναι οτι του ανθρωπου αφενός του γ@μησε τη χαρά, αφετέρου τον θεώρησε φόρα-παρτίδα μαλ@κα.
Θα πω το μακρύ μου κι εγώ, ενα reputation σύστημα για τις αγγελίες δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα.
Θα επιμείνω φίλε μου στην πρόταση που έκανα σε προηγούμενο πόστ. Να σου δώσει όλο το ποσό ολόκληρο πίσω, να πληρώσει για την επιστροφή του ελαττωματικού ηχείου (για μένα ελαττωματικό είναι) και τέλος. Η συγνώμη δεν αλλάζει κάτι απλά τον τιμάει κατά ενός ποσοστό αλλά δεν διορθώνει την κατάσταση.Όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο daharis666 ο οποίος το έπιασε από την αρχή, εδώ δεν ήρθα εδώ για να ψάξω ώμο να κλάψω. Με ξέρετε οι παλιοί, εγώ είμαι ο ώμος. Είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος για την μαλ.κία που έκανα και δεν κατηγορώ κανένα. Όντως είχαμε κανονίσει να πάει ένας φίλος μου να το δει αλλά δεν μπόρεσε. Οπότε, δεν κατηγορώ τον πωλητή για την κατάσταση του ηχείου. Εγώ άνοιξα αυτό το thread για να διακωμωδήσω ή να αφυπνίσω όλους μας. Να μην μας πιάνουν τα ρομαντικά μας και να λέμε "Έλα μωρέ, στο AVsite το είδα. Όλοι εκεί μέσα είναι σαν εμένα." Όχι δεν είναι σαν εσένα ρε τρυφερό πόδι, που θα έλεγε κι ο Λούκι Λουκ. Υπάρχουν κι αυτοί που καλύπτουν τις ατέλειες με photoshop. Αυτό είναι το νόημα.
Το υπόλοιπο post εκτός του photoshop που με ενδιέφερε να δείτε, έγινε και πάλι για να αφυπνιστούμε. Άλλο το τί εννοώ εγώ άριστο, άλλο το τί θεωρεί κάποιος άλλος. Εμένα δεν μου έχει ξανατύχει να γράφει κάποιος "άριστη κατάσταση" και να παραλαμβάνω κάτι υποδεέστερο της αρίστης. Να σας πω γιατί; Το έγραψα και στην αρχή. Όταν είσαι γραμμένος στην cyber ομάδα "Ford Fiestaaara_OLE-5G-PERLA-DiploExatmisoni" είσαι σίγουρος πως επικοινωνείς με άτομα που έχουν ακριβώς την ίδια μούρλα με εσένα. Που θεωρείς το Fiesta -> Fiestara και ΟΛΕ ναούμ. Και όταν πας να αγοράσεις ένα τέτοιο, τότε είσαι σίγουρος πως ακόμη και η σκόνη περνάει με 1 μέτρο απόσταση από την Fiestaaara την ΟΛΕ. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ηχοσυστήματα. Ξέρεις πως εάν δεν πρόκειται για μάρκες τύπου Logitech και ο άλλος σκάει λεφτά (συνήθως πολλά λεφτά), τότε σίγουρα το προσέχει σαν τα μάτια του. Μια φορά θυμάμαι, παραλίγο να βγάλω το μάτι της κόρης μου με το μπλοζόν που έκανα ώστε να μην ακουμπήσει το γυμνό tweeter από το 805 μου. Στο νοσοκομείο την πήγαμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, εγώ μάλλον ήμουν γραμμένος στην ομάδα "Μανούλες του Facebook" και μου έκατσε η Ρούλα.
Βάζοντας τέλος, θα ήθελα να απευθυνθώ σε πολλούς αθεράπευτα ρομαντικούς εδώ στο AVite και να βάλω έναν υπότιτλο:
"Υπάρχουν αυτοί που καλύπτουν τις ατέλειες με photoshop και με ένα συγγνώμη αγιοποιούνται". Αυτό το έπιασε ο Ndis το οποίο δεν το κατάλαβα ρε παιδιά. Είμαστε και αφορίζουμε επί 60 μηνύματα τον πωλητή (βάζω και τον εαυτό μου μέσα παρ όλο που δεν το έκανα) και μόλις αυτός παραδέχεται την πράξη του, ξαφνικά: όλα καλά ρε καρντάση, δεν τρέχει κάστανο. Όλα φραπές.
Καθίστε ρε μάγκες. Ο πωλητής δεν είναι 15 χρονών για να τον δικαιολογήσω. Είναι υπεύθυνος των πράξεών του.
ΥΓ:
Ο πωλητής λέει στο post του πως δεν σταμάτησε την επικοινωνία μαζί μου. Επιβεβαιώνω στον Zizik που ρώτησε, πως σταμάτησε την επικοινωνία μαζί μου μόλις του έστειλα τις φωτογραφίες του photoshop την 05.04.22. Και μου απάντησε, αφότου προηγήθηκε το thread αυτό κι αφότου απάντησε με to δικό του post #52 δηλαδή στις 11.04.22. Επίσης όλα αυτά που λέει στο post περί επιστροφής μέρους του ποσού κλπ, έγιναν μετά την απάντησή και πάλι. Η μόνη επιστροφή που μου είχε προτείνει εξ αρχής, ήταν 50 euro επειδή είχα παραπονεθεί έντονα για την "άριστη κατάσταση", ποσό το οποίο περισσότερο με προσέβαλε παρά με ικανοποιούσε.
Είμαι ο πρώτος που ''συγχώρησα'' (ως παρατηρητής φυσικά χωρίς να μου πέφτει παραπάνω λόγος και χωρίς να θέλω να επηρεάσω άλλα μέλη ) την πράξη του αυτή λόγω παραδοχής και μεταμέλειαςΒάζοντας τέλος, θα ήθελα να απευθυνθώ σε πολλούς αθεράπευτα ρομαντικούς εδώ στο AVite και να βάλω έναν υπότιτλο:
"Υπάρχουν αυτοί που καλύπτουν τις ατέλειες με photoshop και με ένα συγγνώμη αγιοποιούνται". Αυτό το έπιασε ο Ndis το οποίο δεν το κατάλαβα ρε παιδιά. Είμαστε και αφορίζουμε επί 60 μηνύματα τον πωλητή (βάζω και τον εαυτό μου μέσα παρ όλο που δεν το έκανα) και μόλις αυτός παραδέχεται την πράξη του, ξαφνικά: όλα καλά ρε καρντάση, δεν τρέχει κάστανο. Όλα φραπές.
Καθίστε ρε μάγκες. Ο πωλητής δεν είναι 15 χρονών για να τον δικαιολογήσω. Είναι υπεύθυνος των πράξεών του.
Αυτό ούτε εγώ το καταλαβαίνω. Λάικς;Βάζοντας τέλος, θα ήθελα να απευθυνθώ σε πολλούς αθεράπευτα ρομαντικούς εδώ στο AVite και να βάλω έναν υπότιτλο:
"Υπάρχουν αυτοί που καλύπτουν τις ατέλειες με photoshop και με ένα συγγνώμη αγιοποιούνται". Αυτό το έπιασε ο @Ndis το οποίο δεν το κατάλαβα ρε παιδιά. Είμαστε και αφορίζουμε επί 60 μηνύματα τον πωλητή (βάζω και τον εαυτό μου μέσα παρ όλο που δεν το έκανα) και μόλις αυτός παραδέχεται την πράξη του, ξαφνικά: όλα καλά ρε καρντάση, δεν τρέχει κάστανο. Όλα φραπές.
Καθίστε ρε μάγκες. Ο πωλητής δεν είναι 15 χρονών για να τον δικαιολογήσω. Είναι υπεύθυνος των πράξεών του.
Εγώ που είμαι λίγο δικομανης από την αρχή βλέπω μια λύση...Δύο λύσεις βλέπω εγω:
1) Πίσω το προϊόν, πίσω όλα τα λεφτά με μεταφορικά πήγαινε έλα, κλπ. Ούτε € χαμένο.
2) Να τα πάρει πίσω με δικά του έξοδα ο πωλητής, να τα επισκευάσει σε κάποιον ειδικό/αντιπροσωπεία, και να τα στείλει σωστά φτιαγμένα, ΟΝΤΩΣ σε άριστη κατάσταση στον αγοραστή.
Οτιδήποτε άλλο είναι sugarcoating μιας εντελώς κακής συναλλαγής με βαθμό κουτοπονηριάς 101%.
Προσωπικά δεν θα αγόραζα από κανέναν εξ' αποστάσεως κάτι, από τον εν λόγω κύριο δεν θα αγόραζα μάλλον ούτε από κοντά.
μπορούμε να κανονίσουμε και την πλήρη επιστροφή του.
(...)
είμαι στην διάθεση σου για να λήξουμε το θέμα με όποιον τρόπο επιθυμείς.
Παρομοίως, με τον ενισχυτή Technics που όταν συνειδητοποίησα ότι δεν λειτουργούσε ο ανεμιστήρας του και ενώ δεν ανέβαζε θερμοκρασία, προτίμησα να κλείσω την αγγελία πώλησης και τον έβαλα για κλήρωση. Χίλιες φορές να αγοράσω ένα καλώδιο λιγότερο, παρά να είμαι με το άγχος μη κάτσει καμία στραβή και χαλάσουμε τις καρδιές μας, ειδικά εδώ μέσα που θεωρώ ότι είμαστε μια παρέα.Θα επιμείνω φίλε μου στην πρόταση που έκανα σε προηγούμενο πόστ. Να σου δώσει όλο το ποσό ολόκληρο πίσω, να πληρώσει για την επιστροφή του ελαττωματικού ηχείου (για μένα ελαττωματικό είναι) και τέλος. Η συγνώμη δεν αλλάζει κάτι απλά τον τιμάει κατά ενός ποσοστό αλλά δεν διορθώνει την κατάσταση.
Πρόσφατα χάρισα ένα subwoofer με ελάττωμα στο rca και είπα στον νικητή ότι αν έχει πρόβλημα και δεν του κάνει να έρθω να το πάρω πίσω και σκέψου ότι ήταν και χάρισμα.
Φιλικά Κωνσταντίνος
ΧΩΡΙΣ ΝΑΜΑΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ Η ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥΝΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙΜαλιστα.
Αρα συμφωνα με το τελευταιο ποστ του ts , οχι μονο για like δεν ειναι ο πωλητης που δηθεν "παραδεχτηκε" το ατοπημα του , αλλα οτι εγραψε το εγραψε για τα ματια του κοσμου, χωρις να ισχυουν τα περισσοτερα (πχ περι συνεχους επικοινωνιας ή οτι προσφερθηκε να επιστραφει το προιον και ολο το χρηματικο ποσο αντιστοιχα, κατι που τελικα το εκανε κατοπιν του κρα σε αυτο εδω το θρεντ κι οχι πριν...).
Αρα και ο δολος και το θρασος παραμενουν στη θεση τους με τη διαφορα οτι ειναι σε χειροτερο βαθμο, απ'οσο θα υπεθετε κανεις: Εκτος απο το οτι φροντισε να ξεγελασει τον αγοραστη, επειτα φροντισε δημοσιως να ξεγελασει και ολους εμας.
Interesting.
και οι χαι ρες φωτό στρώνουν με το φωτοσοπ....μη νομίζειςΈχω ξαναπεί ότι οι αγγελίες πάσχουν στο Avsite. Θα επαναφέρω την αίτηση μου για κανονισμό που θα απαιτεί επισύναψη πολλών high resolution φωτογραφιών με κάθε ανάρτηση αγγελίας.
εδώ άλλοι σχεδόν απειλούν τους υποψήφιους αγοραστές....στο ''για όσους ξέρουν'' θα κολλήσουμεόχι ηλίθια σχόλια τύπου "για όσους ξέρουν"
Oσο γραφεις το κανεις ακομα χειροτερο. Στην τελευταια παραγραφο γιατι κατακρινεις μια τακτικη που ακολουθησες εσυ ο ιδιος και τελος παντων δεν καταλαβαινω, θες και τα ρεστα;Αφού τα γραπτά μένουν και μπορούμε να τα αναπαράγουμε με ένα copy paste, αυτή ήταν η ακριβής πρόταση μου στον Γιάννη που προφανώς δεν ξέρω τόσο καλά όσο εσείς: «Αν μπορώ και δεν σε προσβάλω με αυτό θα ήθελα να επιστρέψω 50€ στον λογαριασμό σου για να συνεισφέρω τουλάχιστον στην επισκευή της μπόρνας».
Τελικά ήταν προσβλητική η πρόταση μου και το μαθαίνω τώρα, αλλά δεν δέχθηκα ποτέ και κάποια αντιπρόταση.
Δικομανής δεν είμαι σίγουρα αλλά ούτε και φυγόδικος. Εδώ φτάσαμε όμως να δικάζουμε μέχρι και τα like και τα dislike. Αν δεν απαντούσα θα δικαζόμουν ερήμην οπότε επέλεξα να μην λουφάξω, αλλά κατακρίνομαι και γι αυτό. Και θρησκευόμενος δεν είμαι σίγουρα, αλλά έχω κι εγώ το δικαίωμα να προσπαθήσω από ζώων να γίνω άνθρωπος.
Όντας αρκετές φορές θύμα πάντως (ταυτίζομαι παρόλο που στον προκειμένη περίπτωση είμαι ο θήτης) σε αγορές μου, που έψαχνα κατόπιν εορτής να βρω ψυχρές κολλήσεις σε μηχανήματα που δούλευαν ίσα για το demo… θα ήθελα να βρεθεί ένας θρασύς να μου πει, έστω και κατόπιν εορτής, sorry είμαι looser πάρτα πίσω και φέρε το σαπάκι που σου έδωσα.
Σιγά μην ανοίξουμε και studio για να μπει μιά αγγελία. Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά, επικοινωνείς και το βλέπεις ζωντανά το αντικείμενο. Φωτό σου βρίσκω άπειρες. Δεν έχει νόημα. Αν περιμένεις να αγοράσεις μηχάνημα χιλιάδων ευρώ από φωτό και μόνο εσύ έχεις το πρόβλημα, όχι ο πωλητής.Έχω ξαναπεί ότι οι αγγελίες πάσχουν στο Avsite. Θα επαναφέρω την αίτηση μου για κανονισμό που θα απαιτεί επισύναψη πολλών high resolution φωτογραφιών με κάθε ανάρτηση αγγελίας. Όχι αργότερα, όχι αύριο αλλά μαζί με την ανάρτηση κειμένου. Είναι απαράδεκτο σε site τεχνολογίας το 2022 να μη μπαίνουν φωτογραφίες στις αγγελίες. Αντί αυτού βλέπεις αγγελίες που ζητάνε χιλιάδες ευρώ χωρίς μία φωτογραφία. Πόσα μέλη δεν έχουν ούτε τηλέφωνο ούτε ψηφιακή μηχανή; Εγώ όταν ανεβάζω αγγελία ούτε flash δε χρησιμοποιώ για να είναι όσο περισσότερο αντικειμενικές οι φωτογραφίες. Αν δε βρίσκω τον κατάλληλο φωτισμό περιμένω την ώρα και την ημέρα που θα τον βρω, είτε στο σπίτι είτε στο μπαλκόνι. Άλλωστε μια αγγελία δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου, δε χρειάζεται να ανέβει αυτή τη στιγμή, μπορεί και αύριο.
Η γνώμη μου είναι ότι οι αγγελίες δε πρέπει να είναι θέμα συζήτησης και αστείων, κλειδωμένες by default και ο μόνος που ποστάρει να είναι αυτός που ανοίγει το θέμα, οτιδήποτε άλλο με προσωπικό μήνυμα. Ωφείλει όμως εξαρχής να έχει καλύψει τον υποψήφιο αγοραστή με στοιχεία, links και φωτογραφίες, όχι ηλίθια σχόλια τύπου "για όσους ξέρουν" και θα ανεβάσω αργότερα.