Εργαλεία κήπου

Reaction score
428
Η μόνη συντήρηση που θέλει ειναι ένα ψέκασμα με WD40 μετά την χρήση και 5 δευτερόλεπτα λειτουργία ώστε να πάει παντού το λάδι. Τέλος όπως όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία ειναι πολύ πιο ασφαλές επειδή ο κινητήρας δεν έχει αδράνεια, με το που αφήσεις το γκάζι σταματά ακαριαία.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.874
Μου αρέσει πολύ, ευχαριστώ πολύ!

Εδώ το βρίσκω με 3 χρόνια εγγύηση και με το τιμολόγιο μου έρχεται στα 109 χωρίς το ΦΠΑ.
Εχει νόημα να ψαχτώ για πιο φθηνό, σε κάτι τύπου einhell, kraft; Τη Gardena την ξέρω χρόνια στον κήπο.

Reaction score
428
Ναι εφόσον σου δίνουν εγγύηση πολύ καλά όλα.
H Gardena είναι τίμια για τα λεφτά της και ότι πρέπει για ερασιτεχνική χρήση ακόμα και για επαγγελματική.
Προφανώς και αυτά στην κίνα φτιάχνονται αλλά την έχω σε εκτίμηση σε αντίθεση με την einhell, kraft κτλ. Πάντα μα πάντα όλα τα μηχανάκια τους έχουν πολλές αχίλλειες φτέρνες!!!

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
Ρώτησα μόλις τον κολλητό με τα εργαλεία γιατί έρχεται επιτέλους το εργαλείο μου, και μου πρότεινε κι αυτός το Gardena.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.874
Καλέ, κανονικός καταστροφέας το εργαλείο o_O

Θα βγω και θα κουρέψω όλες τις νερατζιές της γειτονιάς, χαμός θα γίνει :laugh:
* πρέπει να έχω και ένα βοηθό να μαζεύει τα κομμένα :roflmao:

παραγγέλθηκε :)

Reaction score
23.403
ένα ψέκασμα με WD40 μετά την χρήση και 5 δευτερόλεπτα λειτουργία ώστε να πάει παντού το λάδι
Το wd40 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΔΙ!!!
Είναι λιπαρό penetrant για επισκευές , όχι για λίπανση συντήρηση!!!!

melina

Cargo 200
Reaction score
42.874
λαδάκι κινητήρα diesel κάνει; ή να ψάχνω για πιο λεπτόρευστο;
έχω και ελαιόλαδο πρόχειρο :biggrin:

ΥΓ δεν θα γράφουν οι οδηγίες του τα σχετικά με τη συντήρηση;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
Αλλά είναι κατάλληλο για να καθαρίσουν οι λάμες απο τα ζουμιά. Κάτι αντίστοιχο πουλάει η Stihl πανάκριβα. Πήρα μια φορά.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.874
To WD40 Multi-use συστήνεται και για καθαρισμό και για προστασία μεταλλικών επιφανειών.

είναι και οικονομικό

Reaction score
23.403
δεν προστατεύει , πάμε για άλλα.
low viscosity oil είναι λιπαντικό λεπτόρευστο , να κάθεται ανάμεσα στα κινητά και ακίνητα μαχαίρια για να μην καταστρέφεται το ακόνισμα από την κίνηση. το wd40 δεν είναι λιπαντικό, σαν καθαριστικό μόνο σε αυτήν την περίπτωση.
δε φάκινγκ...

Reaction score
428
Αφού τα ξέρεις τόσο καλά τελικά τι είναι λάδι ή οχι?

Είναι απαραίτητο μετά απο κάθε χρήση να καθαριστούν οι λεπίδες απο νερό, ρητίνες, υπολείμματα φλοιού κτλ. Αν μείνουν θα πετρώσουν τον χειμώνα και θα θέλει σκαρπέλο να βγούν το καλοκαίρι. Το 35% λαδιού που περιέχει φτάνει και περισσεύει.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.874
Καταλαβαίνω ότι το wd40 απωθεί κυρίως την υγρασία, αυτό από μόνο του δημιουργεί προστασία. Δεν είναι λιπαντικό με την τεχνική έννοια του όρου, να δημιουργήσει ένα φιλμ μεταξύ των κινουμένων μερών για να μειώνεται η τριβή άρα και η φθορά.
Θα έλεγα λοιπόν wd40 μετά από κάθε χρήση και λίγο στεγνό δούλεμα να καθαρίσουν οι επιφάνειες και μετά κάποιο σπρέι λιπαντικού (; ) για την αποθήκευση και πάλι ένα ψέκασμα με λιπαντικό για φρεσκάρισμα πριν τη χρήση. Overkill πιθανόν όλα αυτά αλλά who really knows?

Reaction score
23.403
Το wd40 μπορεί να γράφει ότι είναι και οδοντόκρεμα για την ουλίτιδα, αλλά είναι απλώς ένα αντισκοριακο , διεισδυτικό καθαριστικό με μια δόση λιπαρότητας καθότι πετρελαιοειδές.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λιπαντικό ούτε σαν πάστα συναρμολόγησης γιατί δεν έχει ιδιότητες τέτοιες ώστε να διατηρηθεί στην επιφάνεια.
Αν καθαρίσεις τον μηχανισμό με wd40 μετά θέλει λίπανση με λάδι για λεπίδες , διαφορετικά το τροχισμα πάει εκδρομή.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
Λάδι στις λεπίδες = κλάμα απο το μπάζωμα = λύσιμο για καθάρισμα.
Προσωπικά δεν τις λύνω ποτέ και το Husqvarna είναι 15 χρόνων με χρήση πολλαπλάσια του μέσου ιδιώτη. Δύο φορές γράσαρα εσωτερικά μόνο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.445
Στο ηλεκτρικό Stihl ψαλίδι μπορντούρας 12 χρόνια δεν έχω κάνει το παραμικρό. Δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Reaction score
11.319
Θα τους κάνει αέρα και θα μπουκώσει. Θέλει μπορντούρα εκεί και γι' αυτό σου λέω μπορντούρα και χειροκονταροπρίονο. Για μία φορά το χρόνο δεν έχει νόημα το πριόνι.

Οι μπορντουριέρες δεν απαιτούν υψηλή ισχύ, απαιτούν ακονισμένες λάμες. Τα πιό χοντρά κλαριά κόβονται προοδευτικά, με υπομονή.

Το μεσαίας κατηγορίας επαναφορτιζόμενο Stihl μπορντούρι μου κόβει όπως και το πολύ ισχυρότερο βενζίνης Husqvarna, μόνο επειδή έχει τσίλικες λάμες. Κόβω όλες τις μπορντούρες του κήπου χωρίς ν' αλλάξω μεσαία (AK20) μπαταρία. 120 μέτρα επι τρεις πλευρές με γέρικα σκληρά κλαριά, λιγούστρα, λιγουστρίνια, δάφνες, μυρτιές κι αγγελικές.
Οι μάντρες που έχουν μια πλευρά κοπής θέλουν λιγότερη απο μισή μπαταρία.
Ω Θεέ μου !!!!
Στατιστική και logistic στο κούρεμα του κήπου :dance2:

@melina πάρε έναν κηπουρό (όχι τον μπάρμπα Στρουμφ) πιο φτηνά και ξεκούραστο μου ακούγεται.
και δεν στοκαρεις μηχανηματα
δεν χάνεις χώρο και χρήμα
δεν παθαίνεις τενοντίτιδες, δισκοκήλες, (γεροντικά πράγματα :whistling: :dance2:)

Αν είσαι >55 do it

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
Στατιστική και logistic στο κούρεμα του κήπου :dance2:
Όταν κάνεις κάτι συχνά και είναι πολύ, οι υπολογισμοί γίνονται για πρακτικούς λόγους και συνήθως αυτόματα.
Το να πάω ν' αλλάξω μπαταρία σταματώντας κάθε λίγο είναι για 'μένα απεχθές. Έχω 4 μπαταρίες για τα Stihl και το μόνο εργαλείο του σετ που χρειάζεται αλλαγή κατά τη διάρκεια της δουλειάς είναι το blower όταν κάνω όλο το πάρκινγκ και τον δρόμο του κήπου. Αν φτάσω στον δημόσιο δρόμο κάτω (συχνά :biggrin: ), μπορεί να χρειαστώ και 2,5. :p

Απεχθάνομαι τις μηχανές με Briggs & Stratton μοτέρ όχι γιατί δεν είναι καλές, μιά χαρά είναι (όπως και οι άριστες Honda), αλλά γιατί έχουν πίτσικα ντεπόζιτα βενζίνης 0,9 λίτρων. Έτσι, αφού θα πρέπει να γεμίσω 1-2 φορές σταματώντας, αποκλείεται το 95% των μηχανών γκαζόν της αγοράς για τη δική μου χρήση των 2 στρεμμάτων κάθε 5-6 μέρες. :p
Παίρνω με Kawasaki και 2,5-3 λίτρες βενζίνης. Σοβαρές, γρήγορες και βαριές (απαραίτητες για παχιά γκαζά) μηχανές που δεν σβήνουν ποτέ απο μπούκωμα.

Τώρα που επιτέλους ταξιδεύει απ' τη Σαλονίκη το καινούριο μου ηλεκτρικό τρακτερέλι* του οποίου η κύρια χρήση δεν θα είναι η καλοκαιρινή κοπή, πήρα έξτρα τρίτη μπαταρία (δέχεται 6 συγχρόνως, οι 2 είναι στάνταρντ) ακριβώς για να μη μείνω στη μέση δουλειάς. Αν δεν κόστιζαν μια περιουσία θα έπαιρνα κι άλλες.
Έχω κι ένα θεματάκι όταν βλέπω κενές θέσεις ή όταν δεν είναι όλα ζυγά.

*γ@μώ τα τελωνεία και τα λιμάνια γ@μώ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.481

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.529
Members
38.194