Το καφενείο των φιλόζωων

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546
Προφανώς η γυναίκα έχει την ατζεντούλα της, δεν λέω. Ωστόσο, αληθεύει αυτό που λέει, αντικειμενικώς; Το τμήμα του πόσο έχει παίξει η είδηση εννοώ, σε μέσα και σόσιαλ. Τα λοιπά που λέει είναι τα δικά της.

Reaction score
1.511
Προφανώς η γυναίκα έχει την ατζεντούλα της, δεν λέω. Ωστόσο, αληθεύει αυτό που λέει, αντικειμενικώς; Το τμήμα του πόσο έχει παίξει η είδηση εννοώ, σε μέσα και σόσιαλ. Τα λοιπά που λέει είναι τα δικά της.
όπως έλεγε και ο Umberto Eco...

“Social media gives legions of idiots the right to speak when they once only spoke at a bar after a glass of wine, without harming the community ... but now they have the same right to speak as a Nobel Prize winner. It's the invasion of the idiots”

Reaction score
1.698
Mα η τοποθετηση της δεν μεμφεται το ρολο των σοσιαλ. Πώς θα μπορουσε αλλωστε, οταν ολη της η πολιτικη υπαρξη ειναι να επιπλεει μεταξυ φθορας και αφθαρσιας μεσω των σοσιαλ;

Αυτο που γραφει, ειναι μομφη προς τη νομοθεσια και τη δικαιοσυνη. Το προβλημα δεν ειναι οτι κρινει τη δικαιοσυνη η τη νομοθεσια. Το προβλημα ειναι οτι εκμεταλλευεται την δημοσιοτητα που πηρε μια λυπηρη κατασταση , για να βγει και η ιδια στην επιφανεια και να πεταξει το τσιτατο της. Ακομα μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι το παραληρημα της (σκοπιμο παντως-αυτη ειναι η ατζεντα της, να παραληρει και να προκαλει για να ακουγεται το ονομα της) κανει focus σε λαθρο, πραγμα που υπονοει οτι δεν την ενδιαφερει τοσο ο βιασμος ως πραξη και η καταδικη του γενικοτερα, οσο ο βιασμος οταν γινεται απο λαθρο. Το λεει ευθεως αλλωστε, αφου μια απο τις βασικες "ανησυχιες" της στην οποια εστιαζει με..."αγωνια" ειναι αν θα απελαθει ή οχι.

Τελος, δεν τη βοηθα και το timing στο συλλογισμο της διοτι ειναι οι μερες που δικαζονται οι της Τοπαλουδη (και Ελληνας και Αλβανος, εκτος αν η ανησυχια της περιοριζεται στους μελαμψους), αποδειξη πως ουτε οι βιαστες περναν "στα ψιλά" οπως αφηνει να ενοηθει , αρπαζοντας απο τα μαλλια την ευκαιρια ενος κακοποιημενου ζωντανου. Και παρολο που τρεχει η υποθεση Τοπαλουδη, αυτη για να κανει την αντιπαραβολη της, απεφυγε να αναφερθει σε αυτη την υποθεση, αλλα πηγε στην υποθεση ενος κακοποιημενου ζωου. Γιατι;

Παρεπιπτοντως, η τοποθετηση ειναι εμμεση μομφη και για τον υπουργο της, τον κυριο Θεωδορικακο που πρωτος ετρεξε για το θεμα της κακοποιησης. Τι καθεται λοιπον σε ενα κομμα που -κατα το σκεπτικο της- δινει παραπανω βαρος σε μια κακοποιηση ζωου, απ'οτι σε ενα βιασμο απο Πακιστανο; Ας παει στου Μπογδανου που πρεσβευουν παρομοιες αποψεις (εκτος αν την εχουν ηδη σουταρει απο ΝΔ-δε παρακολουθω το θεμα της και πολυ).

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546
όπως έλεγε και ο Umberto Eco...

“Social media gives legions of idiots the right to speak when they once only spoke at a bar after a glass of wine, without harming the community ... but now they have the same right to speak as a Nobel Prize winner. It's the invasion of the idiots”

...κι όλα αυτά, με το ευγενέστερο όλων, το όχημα της ελευθεροτυπίας και της ισηγορίας.

αλλά τελοσπάντων.
Γνωρίζει μήπως κανείς, μια και μιλάμε για ζώα συντροφιάς, εάν θα επιμείνουν στο θέμα της υποχρεωτικής στείρωσής τους μέχρι τον Σεπτέμβριο;
Έχει η μητέρα μου ένα σκυλάκι ήδη 7 ετών, και δεν θα ήθελε να το στειρώσει αφού τα πηγαίνει μια χαρά όπως είναι.

Last edited:

Reaction score
1.698
...κι όλα αυτά, με το ευγενέστερο όλων, το όχημα της ελευθεροτυπίας και της ισηγορίας.

αλλά τελοσπάντων.
Γνωρίζει μήπως κανείς, μια και μιλάμε για ζώα συντροφιάς, εάν θα επιμένουν στο θέμα της υποχρεωτικής στείρωσής τους μέχρι τον Σεπτέμβριο;
Έχει η μητέρα μου ένα σκυλάκι ήδη 7 ετών, και δεν θα ήθελε να το στειρώσει αφού τα πηγαίνει μια χαρά όπως είναι.
Δεν νομιζω να αλλαξει η νομοθεσια περι στειρωσης. Δεν εχω ακουσει να υπαρχει καν προς συζητηση αυτο το ζητημα.

sk

Reaction score
499
Γνωρίζει μήπως κανείς, μια και μιλάμε για ζώα συντροφιάς, εάν θα επιμείνουν στο θέμα της υποχρεωτικής στείρωσής τους μέχρι τον Σεπτέμβριο;
Μπορεί εναλλακτικά της στείρωσης, να καταθέσει δείγμα γενετικού υλικού στο εργαστήριο φύλαξης και ανάλυσης DNA ζώων συντροφιάς.

Στείρωση ή αποστολή DNA για τα ζώα συντροφιάς (naftemporiki.gr)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546
Ως προς συζήτηση μάλλον υπάρχει αφού έχει πάρει το μάτι μου αντιρρήσεις περί αντιεπιστημονικότητας της θέσης για στείρωση σώνει και καλά, αλλά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω αφού δεν έχω ασχοληθεί.

sk

Reaction score
499
Off topic/on

Εμένα πάντως η απορία μου είναι πως θα τεκμαίρεται η στείρωση στα θηλυκά…

Off topic/off

Reaction score
1.698
Ως προς συζήτηση μάλλον υπάρχει αφού έχει πάρει το μάτι μου αντιρρήσεις περί αντιεπιστημονικότητας της θέσης για στείρωση σώνει και καλά, αλλά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω αφού δεν έχω ασχοληθεί.
Συζητηση τυπου "κουβεντα να γινεται" κλπ μπορει να υπαρχει, οπως υπαρχει για την πλειονοτητα των θεματων, απο το αν πρεπει να αυξηθει ο κατωτατος μεχρι το αν τα εμβολια κατα του COVID εχουν 5G τσιπακι.

Θεμα αλλαγης νομοθεσιας δεν υπαρχει και δεν εχει ακουστει, απ'οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.998
... καλα που να δει κανεις τι προβλεπουν οι νομοι τις μετενσαρκωσης σχετικα... 🐒

Reaction score
1.698
Off topic/on

Εμένα πάντως η απορία μου είναι πως θα τεκμαίρεται η στείρωση στα θηλυκά…

Off topic/off
Εγγραφως απο χαρτι κτηνιατρου.
Οπως ακριβως θα τεκμαιρεται και η μη στειρωση αν υπαρχει καποιος απο τους λογους εξαιρεσης του κατοικιδιου απο αυτην.

ika

News
Reaction score
14.852
Ο τυπος δεν ειναι απλα σεσημασμενος, αλλα υποδικος απο το 2017 για εμποριο 87 κιλων χασις. Κυκλοφορει ελευθερος μεχρι και σημερα καθως εληξε το 18μηνο προφυλακισης του και δεν εχει οριστει δικασιμος για εκεινη την υποθεση 5 χρονια μετα ( ! ).
.....
Μπορεί να εμπλέκεται και κανένας επώνυμος και γι' αυτό έχει "ξεχαστεί σε συρτάρι", μήπως και παραγραφεί

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546
Δλδ για να καταλάβω, από το δείγμα DNA θα καταλαβαίνουν εάν δεδομένο αδέσποτο σκυλάκι προέρχεται από δεδομένο μη στειρωμένο σκύλο; Γιατί προφανώς εκεί αποσκοπεί η τράπεζα DNA αφού προτείνεται ως εναλλακτική λύση της στείρωσης όλων.

Είχα την εντύπωση ότι επιστημονικώς δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με απόλυτη -100%- βεβαιότητα η σχέση γονέως και παιδιού από μόνο το DNA. Μόνο -γενικώς- η συγγένεια.

Μήπως, λέω, όλα γίνονται για το 150ρι;

Reaction score
1.698
Δλδ για να καταλάβω, από το δείγμα DNA θα καταλαβαίνουν εάν δεδομένο αδέσποτο σκυλάκι προέρχεται από δεδομένο μη στειρωμένο σκύλο; Γιατί προφανώς εκεί αποσκοπεί η τράπεζα DNA αφού προτείνεται ως εναλλακτική λύση της στείρωσης όλων.

Είχα την εντύπωση ότι επιστημονικώς δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με απόλυτη -100%- βεβαιότητα η σχέση γονέως και παιδιού από μόνο το DNA. Μόνο -γενικώς- η συγγένεια.

Μήπως, λέω, όλα γίνονται για το 150ρι;
Εξαιρωντας σκοπιμως το τελευταιο ερωτημα, για τα υπολοιπα , ναι , ειναι ακριβως ετσι.
Εκτιμουν πως αν βρεθει ενα αδεσποτο, μπορουν να διασταυρωσουν αν ο/οι γονεις, προερχονται απο την τραπεζα DNA οπου θα καταχωρουνται τα αστειρωτα κατοικιδια των οποιων οι ιδιοκτητες ειναι αρνητες στειρωσης.

Το αν αυτη η μεθοδος ειναι επιστημονικα διατρητη ή οχι, προσωπικα δεν το γνωριζω. Στους ανθρωπους παντως, η πατροτητα αναγνωριζεται μεσω του συγκεκριμενου τεστ εδω και χρονια και δε σηκωνει καμια αμφισβητηση. Με τα ζωα δεν γνωριζω αν αλλαζει κατι τοσο σημαντικα που να μην ειναι αναγνωρισιμοι με απολυτο τροπο οι γονεις .

ika

News
Reaction score
14.852
Με το σωστό μοριακό τεστ, ο αποκλεισμός πατρότητας είναι 100% ενώ η επιβεβαίωση πατρότητας >99% γενικώς.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.546
Έχω την εντύπωση ότι στους ανθρώπους αποδεικνύεται η συγγένεια, και δεδομένων των χαρακτηριστικών του είδους μας (χρονική απόσταση γενεών, αναπαραγωγική ηλικία, διάρκεια κυοφορίας κλπ.) αλλά και λοιπών στοιχείων τεκμαίρεται ότι πρόκειται για πατέρα και τέκνο και όχι παππού και εγγονό ή θείο και ανηψιό.

Οι σκύλοι είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Από μια γέννα μπορούμε να έχουμε 4-5 σκυλάκια. Και σε 2-3 χρόνια να έχουμε ήδη την επόμενη γενιά. Αυτό λοιπόν ρωτώ, είναι δεδομένο ότι από την τράπεζα DNA θα έχουμε σαφή απάντηση ότι πρόκειται για πατέρα και γιο και όχι συγγενείς 5ου πλάγιου βαθμού; Εκεί εάν θυμάμαι ήταν και οι αντιρρήσεις ενός άρθρου που είχα διαβάσει πέρσι, αλλά δεν έχω συγκρατήσει περισσότερες λεπτομέρειες, και όχι δεν μου φάνηκε ότι ήταν το μακρύ και το κοντό του καθενός.
Με το σωστό μοριακό τεστ, ο αποκλεισμός πατρότητας είναι 100% ενώ η επιβεβαίωση συγγένειας >99% γενικώς.

Άλλο ο αποκλεισμός της πατρότητας, ναι εκεί φυσικά χρησιμοποιείται κατά κόρον, είναι το κύριο μέσο.
Για την τεκμηρίωση της πατρότητας ρωτώ, που αυτή ενδιαφέρει την τράπεζα DNA.

sk

Reaction score
499
Καταλαβαίνω ότι με γνώμονα την ριζική εξάλειψη των αδέσποτων, η μεν στείρωση αποσκοπεί στην μη δημιουργία τους, το δε DNA στην ιχνηλάτηση και εύρεση του υπευθύνου για την δημιουργία τους.

Αρχικώς με προβλημάτισε το πως θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στα χωριά της επαρχίας, αλλά μετά σκέφτηκα ότι εκεί είθισται να μην διατηρούν ζωντανά που δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.

Reaction score
1.698
Να το παω ενα βημα παρακατω.

Η εναλλακτικη με την τραπεζα DNA προσφερεται στους αρνητες στειρωσης. Αν λοιπον ειναι αρνητες και αυτης της μεθοδου με την τραπεζα DNA, εγω θα εδινα μια 3η τιμιοτατη εναλλακτικη: Για καθε αναπαραγωγικο κυκλο του καθε αστειρωτου κατοικιδιου που ειναι παραλληλα και ακαταχωρητο στην τραπεζα DNA, ο ιδιοκτητης του θα χρεωνεται αντιστοιχο αριθμο αδεσποτων ζωων. Πχ εχεις θυληκη γατα αστειρωτη γιατι θεωρεις βαναυση τη στειρωση και παραλληλα αρνεισαι να την καταχωρησεις σε τραπεζα DNA γιατι θεωρεις οτι ειναι επιστημονικα διατρητη η μεθοδος; Κανενα προβλημα: Υπολογιζεται οτι σε 1 χρονο μια αστειρωτη γατα γενναει πχ 8 γατακια; Σου δινουν 8 αδεσποτα γατακια που μαζεψαν απο το δρομο. Επιμενεις να μην τα στειρωνεις και να μην τα καταχωρεις σε τραπεζα DNA; Τον επομενο χρονο παιρνεις αλλα 8 γατακια ανα γατα, δηλαδη 72 ή οσα υπολογιστουν για καθε αρσενικο/θυληκο per year. Και συνεχιζει ετσι τα επομενα χρονια κι ειναι ολοι ευχαριστημενοι . Παραλληλα αντιμετωπιζεται και το βασικο θεμα των αδεσποτων, σιγα σιγα.

Εννοειται βεβαιως οτι αναθετουν την τακτικη παρακολουθηση του ιδιοκτητη και των αστειρωτων κατοικιδιων του σε φιλοζωικη. Δηλαδη αν τα 8, 72, 500 γατακια ταιζονται, ποτιζονται, καθαριζονται, εμβολιαζονται κλπ απο τον ιδιοκτητη τους.

Αυτο ειναι η απαντηση στο ερωτημα για το αν ολα γινονται για το 150ρι. Ας μην πληρωσει κανεις το 150ρι αν δε θελει, αλλα ας αναλαβει τις ευθυνες που προκυπτουν λογω της μη στειρωσης. Και ειναι αρκετα σοβαρες. Το οτι το προβλημα δεν ειναι στην πορτα μας, αλλα στην πορτα του διπλανου ή στο Δημο ή στις φιλοζωικες που δεν εχουν χωρο για αλλα αδεσποτα, δε συνεπαγεται οτι εμεις απαλασσομαστε της προσπαθειας για περιορισμο των αδεσποτων επειδη ετσι γουσταρουμε (στο "ετσι γουσταρουμε" μπορει ο καθενας να συμπεριλαβει οποιαδηποτε δικαιολογια αρνησης στειρωσης/τραπεζας DNA, για την οικονομια της συζητησης).

Last edited:

sk

Reaction score
499
Και η εναλλακτική της εναλλακτικής είναι να δηλώσεις Ερασιτέχνης Εκτροφέας …

ika

News
Reaction score
14.852
Έχω την εντύπωση ότι στους ανθρώπους αποδεικνύεται η συγγένεια, και δεδομένων των χαρακτηριστικών του είδους μας (χρονική απόσταση γενεών, αναπαραγωγική ηλικία, διάρκεια κυοφορίας κλπ.) αλλά και λοιπών στοιχείων τεκμαίρεται ότι πρόκειται για πατέρα και τέκνο και όχι παππού και εγγονό ή θείο και ανηψιό.

Οι σκύλοι είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Από μια γέννα μπορούμε να έχουμε 4-5 σκυλάκια. Και σε 2-3 χρόνια να έχουμε ήδη την επόμενη γενιά. Αυτό λοιπόν ρωτώ, είναι δεδομένο ότι από την τράπεζα DNA θα έχουμε σαφή απάντηση ότι πρόκειται για πατέρα και γιο και όχι συγγενείς 5ου πλάγιου βαθμού; Εκεί εάν θυμάμαι ήταν και οι αντιρρήσεις ενός άρθρου που είχα διαβάσει πέρσι, αλλά δεν έχω συγκρατήσει περισσότερες λεπτομέρειες, και όχι δεν μου φάνηκε ότι ήταν το μακρύ και το κοντό του καθενός.

Άλλο ο αποκλεισμός της πατρότητας, ναι εκεί φυσικά χρησιμοποιείται κατά κόρον, είναι το κύριο μέσο.
Για την τεκμηρίωση της πατρότητας ρωτώ, που αυτή ενδιαφέρει την τράπεζα DNA.
Ως μέθοδος έχει >99% αξιοπιστία και μπορεί να φτάσει και μέχρι 5-6 βαθμού συγγένειας στον άνθρωπο τουλάχιστον.
Στα ζώα κούρσας χρησιμοποιείται πολύ καιρό απ' όσα ξέρω.
Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πλήθος και την επιλογή των γονιδίων που εξετάζονται. Μην ξεχνάμαι πως χρειάζεται δείγμα από γεννήτορες και γόνο.
Για τ' αδέσποτα, θα εξαρτάται και από το πλήθως των καταχωρημένων ζώων, μιας και δεν θα υπάρχει ο υποψήφιος γονέας να δώσει άμεσα δείγμα.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106