- Reaction score
- 80.557
παρακαλώ μην απαντάτε με ερώτημαΔεν μπορει να γινει μιξη σε 8αμπιτο σημα? Αληθεια?
συνεχίστε ευχαριστώ
παρακαλώ μην απαντάτε με ερώτημαΔεν μπορει να γινει μιξη σε 8αμπιτο σημα? Αληθεια?
Οταν ειναι μονομπιτο.Ας τα ξαναπώ, αν και νόμιζα ότι ήταν γνωστά.
Το DSD είναι σύστημα ψηφιοποίσης που στηρίζεται σε PWM. To DXD είναι σύστημα ψηφιοποίησης που στηρίζεται σε PCM. Η μετατροπή μεταξύ τους είναι μαθηματικά εφικτή. Το DSD δεν έχει πλήρη σουίτα επεξεργασίας, μόνο τα πολύ βασικά. Οτιδήποτε πολύπλοκο προϋποθέτει μετατροπή σε DXD και πίσω. Γι' αυτό οι DSD ηχογραφήσεις είναι συνήθως μινιμαλιστικές και κλασικής μουσικής, για να μην χρειαστούν σημαντικό editing. Τη σουίτα επεξεργασίας για σοβαρή δουλειά θα την αγοράσετε από αυτούς:
Merging Technologies | Highlights | High Resolution
Hi-Res Audio is often defined as “better than CD quality”. That is relatively easy to achieve but at Merging, we have always believed that technology should not interfere with the music. Therefore, pushing the boundaries of digital audio is in our DNA.www.merging.com
Α, και το πικάπ μπορεί να αρέσει περισσότερο, όπως κι εμένα μου αρέσει το γαλακτομπούρεκο περισσότερο. Αλλά ας σοβαρευτούμε, τεχνικά δεν πιάνει μία μπροστά σε ένα immersive, ακόμα και σε ένα 5.0 με SACD. Προσπαθώντας να στήσεις ένα σύστημα να παίζει άψογα το πικάπ, δεν σημαίνει ότι θα παίζει άψογα τα DSD. Ρυθμίζοντας το υπόλοιπο σύστημα να καλύπτει τις αδυναμίες του βινυλίου και να τονίζει τις αρετές του, έρχεσαι σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις των νέων φορμάτ.
Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.Α, και το πικάπ μπορεί να αρέσει περισσότερο, όπως κι εμένα μου αρέσει το γαλακτομπούρεκο περισσότερο. Αλλά ας σοβαρευτούμε, τεχνικά δεν πιάνει μία μπροστά σε ένα immersive, ακόμα και σε ένα 5.0 με SACD.
όπως και ποτέ στα καλλιστεία δεν βγαίνει πρώτη το καλύτερο μωρόΣε καμμια εκθεση συστηματων ηχου ποτε στην ιστορια και παγκοσμια, δοθηκε το 1ο βραβειο καλυτερου ηχου σε συστημα που η πηγη δεν ηταν πικαπ...
grimmaudio
Δέγκζερουν αφτοί. Είναι άσχιετοι.weiss
Άντε πάμε πίσω στην υπεροχή του πικάπ, που είναι πιο διασκεδαστικό θέμα. Πάντα τεκμηριωμένα.
ΣωστόςΣε καμμια εκθεση συστηματων ηχου ποτε στην ιστορια και παγκοσμια, δοθηκε το 1ο βραβειο καλυτερου ηχου σε συστημα που η πηγη δεν ηταν πικαπ...
Ίσως η δυναμική περιοχή και ο διαχωρισμός καναλιών του βινυλίου είναι περιορισμένα και ταιριάζουν καλύτερα σε ένα περιβάλλον με περισσότερο θόρυβο και με μη ιδανικές συνθήκες ακρόασης;Σε καμμια εκθεση συστηματων ηχου ποτε στην ιστορια και παγκοσμια, δοθηκε το 1ο βραβειο καλυτερου ηχου σε συστημα που η πηγη δεν ηταν πικαπ...
βεβαιως και αρκει... αυτο ακριβως που σου ελεγα! Αν τωρα δεν καταλαβαινεις την φραση "is PCM with noise shaping" και μενεις στο "is PCM" στο ξεκαρφωτο, αυτο ειναι δικο σου προβλημα...Not going that route would mean that in order to obtain a ‘pure’ DSD master no editing would be possible; unthinkable, except maybe for remasters of analog tapes. The pragmatic way out has become: make your recording in PCM, edit and mix digitally, then convert to DSD. This is how the vast majority of SACD’s has been made. This also allowed to convert the A-to-D output directly to PCM in stead of via DSD, thus avoiding at least one DSD step.
If a recording made in DSD has to be processed, e.g. the loudness has to be adjusted or some equalizing is required, then the DSD signal has to be converted to PCM in order to be able to do the processing. In the PCM format the signal can be processed, i.e. “produced” as required in order to get a final version. In such a case it does not make sense to do a recording in DSD to start with. A PCM recording at e.g. 88.2kHz / 24 Bit would make much more sense. After the production process the file can always be converted to DSD if required.
Because it has been extremely difficult to carry out DSP operations (for example performing EQ, balance, panning and other changes in the digital domain) in a one-bit environment, and because of the prevalence of solely PCM studio equipment such as Pro Tools, the vast majority of SACDs—especially rock and contemporary music, which rely on multitrack techniques—are in fact mixed in PCM (or mixed analog and recorded on PCM recorders) and then converted to DSD for SACD mastering.
To address some of these issues, a new studio format has been developed, usually referred to as DSD-wide, which retains the high sample rate of standard DSD, but uses an 8-bit, rather than single-bit digital word length, yet still relies heavily on the noise shaping principle. DSD-wide is PCM with noise shaping—and is sometimes disparagingly referred to as "PCM-narrow"—but has the added benefit of making DSP operations in the studio a great deal more practical. The main difference is that "DSD-wide" still retains 2.8224 MHz (64fs) sampling frequency while the highest frequency in which PCM is being edited is 384 kHz (8fs). The "DSD-wide" signal is down-converted to regular DSD for SACD mastering. As a result of this technique and other developments there are now a few digital audio workstations (DAWs) that operate, or can operate, in the DSD domain, notably Pyramix and some SADiE systems.
Direct Stream Digital - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
Αρκεί;
Άντε πάμε πίσω στην υπεροχή του πικάπ, που είναι πιο διασκεδαστικό θέμα. Πάντα τεκμηριωμένα.
Ποιο ειναι το ελάχιστο noise floor ενός βινυλιακού συστήματος+Phono stage?
Βάλτε καμία μέτρηση.
ΤΙ.ΕΙΠΕ.Ο.ΘΕΟΣ.τα bit παραμενουν αναλογικα
Η ισως οι (μουσικοι) κριτες ειναι ηλιθιοι... Ισως... δεν λεω!Ίσως η δυναμική περιοχή και ο διαχωρισμός καναλιών του βινυλίου είναι περιορισμένα και ταιριάζουν καλύτερα σε ένα περιβάλλον με περισσότερο θόρυβο και με μη ιδανικές συνθήκες ακρόασης;
Ειπα οτι το DSD wide ειναι ουσιαστικα 8 ξεχωριστα μονομπιτα DSD... εχεις αντιρηση?ΤΙ.ΕΙΠΕ.Ο.ΘΕΟΣ.
Aποψη σου... Απο την στιγμη ομως που ο ηχος με SACD παραμενει "να σου πεσει το σαγονι" και μονο η συγκριση με το βυνιλιο ειναι που δειχνει πιο ξεκαθαρα απο οτι στα αλλα μου συστηματα, επιτρεψε μου να αμφιβαλλω...Έχω ακούσει κι εγώ σούπερ συστήματα με βινύλιο που όταν έβαλα SACD δεν ήταν τόσο καλά. Αλλά το πρόβλημα για εμένα εντοπίζονται ότι το σύστημα δεν μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις του SACD.
Συμφωνω απολυτα.Όσο για τα "αναλογικά μπιτ", μπορείς πάντα να αντιμετωπίσεις την μετάδοση ενός ψηφιακού σήματος ως μετάδοση ενός υψίσυχνου αναλογικού σήματος. Το αν θα χαρακτηρίσεις ένα σήμα αναλογικό ή ψηφιακό εξαρτάται από πώς το δουλεύεις. Στο αναλογικό πεδίο δεν μπορεί ποτέ στην πράξη να έχεις συνάρτηση δ ή τετραγωνικό παλμό. Από την άλλη, μπορείς να δεις το βινύλιο ως ψηφιακό μέσο σε επίπεδο μορίων