Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης ενός dac

Reaction score
19
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης ενός dac με έναν υπολογιστή, υπάρχει καλύτερος τρόπος σύνδεσης, έχω 3 επιλογές, USB - οπτική Ίνα - και ομοαξονικό. έχω να κερδίσω κάτι από τη μία σύνδεση στην άλλη. Κι αν ναι θα πρέπει να προσέξω και το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσω.
ADI-2 DAC FS ευχαριστώ.

Reaction score
5.531
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης ενός dac με έναν υπολογιστή, υπάρχει καλύτερος τρόπος σύνδεσης, έχω 3 επιλογές, USB - οπτική Ίνα - και ομοαξονικό. έχω να κερδίσω κάτι από τη μία σύνδεση στην άλλη. Κι αν ναι θα πρέπει να προσέξω και το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσω.
ADI-2 DAC FS ευχαριστώ.
USB πιστεύω (από υπολογιστή προς την συσκευή DAC).

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.315
Μέσω usb θα πετύχεις την μεγαλύτερη δειγματοληψια. Οπότε μεγαλύτερη ανάλυση.

Reaction score
19
Μέσω usb θα πετύχεις την μεγαλύτερη δειγματοληψια. Οπότε μεγαλύτερη ανάλυση.
ποσο σημαντικο ρολο παιζει το καλωδιο. να παρω ενα usb απο εκτυπωτη 2-3€ η να παω σε κανα 50αρι κατι καλο.εχει ουσια?ευχαριστω

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.315
ποσο σημαντικο ρολο παιζει το καλωδιο. να παρω ενα usb απο εκτυπωτη 2-3€ η να παω σε κανα 50αρι κατι καλο.εχει ουσια?ευχαριστω
Το έχω κάνει και αυτό. Δεν είδα διαφορά να πω την αλήθεια. Τώρα άλλοι μπορεί να σου πουν ότι είδαν.

TGD

Reaction score
9.104
Κυκλοφορεί και σαβούρα σε USB καλώδια, αλλά 50 ευρώ, όχι δεν χρειάζεται. Απλά φρόντισε να είναι πιστοποιημένο. Αν έχει το σωστό logo επάνω είναι ΟΚ. Ή θα γράφει στη συσκευασία USB-IF certified.

Last edited:

Reaction score
19
Κυκλοφορεί και σαβούρα σε USB καλώδια, αλλά 50 ευρώ, όχι δεν χρειάζεται. Απλά φρόντισε να είναι πιστοποιημένο. Αν έχει το σωστό logo επάνω είναι ΟΚ. Ή θα γράφει στη συσκευασία USB-IF certified.
ευχαριστώ

Reaction score
6.829
Παράδειγμα με καλώδιο belden usb μισό μέτρο και με καλώδιο ενός μέτρου των 60 ευρώ δεν θυμάμαι τώρα την μάρκα είναι πολλά μερόνυχτα διαφορά. Μιλάμε ότι κάνεις ΑΒ και με το άλφα νομίζεις ότι έχεις βάλει πνίχτη ή κόφτη στο σύστημα.
Με καλώδιο εκτυπωτή δεν έχω δοκιμάσει αλλά μετά τις προτροπές μελών εδώ μέσα που πίνουν νερό ή "φτιάχνονται" με ονόματα τύπου belden ή mogami με τα πρώτα την πάτησα. Εντάξει μικρό το κακό οικονομικά αλλά γενικά οι καιροί είναι δύσκολοι και στην ουσία η βλακεία είναι ότι το άλλο που θα πάρεις πχ 60 ευρώ το έχεις πληρώσει 80 ( συν το 20ρικο που έδωσες για την ξενέρα δηλαδή )
Έτσι όμως είναι η ζωή και αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις😀😀

Reaction score
437
Χρησιμοποιώ τα παρακάτω, Audiophinics Pulsar USB και Wireworld Chroma 8 USB δεν ξέρω εάν είναι acoustic placebo αλλά έχω την αίσθηση πιο "γεμάτου" και "σταθερού" ήχου σε σχέση με τα απλά καλώδια, υπάρχει και η λύση να παρεμβάλεις μια συσκευή, όπως το Toping D10S μεταξύ υπολογιστή και dac.

Reaction score
19
Χρησιμοποιώ τα παρακάτω, Audiophinics Pulsar USB και Wireworld Chroma 8 USB δεν ξέρω εάν είναι acoustic placebo αλλά έχω την αίσθηση πιο "γεμάτου" και "σταθερού" ήχου σε σχέση με τα απλά καλώδια, υπάρχει και η λύση να παρεμβάλεις μια συσκευή, όπως το Toping D10S μεταξύ υπολογιστή και dac.

για ντακ εχω καλουτσικο το ADI-2 DAC FS . οσο για usb το κιτρινακι που εστειλες λεω να δοκιμασω.

Reaction score
19
Άριστο είναι, όχι καλούτσικο
Έχω συνδυάσει την κάρτα αυτήν ADI-2 DAC FS με ηχεία Focal Aria 906 και ενισχυτή αρκαμ sa20 και υπάρχει πρόβλημα. όσα τραγούδια έχουνε συγκεκριμένες συχνότητες και το χουν όλα τα τραγούδια Απλώς μερικά το έχουνε σε πολύ μεγαλύτερη έμφαση, ένα από αυτά ας πούμε είναι το Dust in the Wind, κάθε φορά που παίζει και κρατάει νοτα - τη χορδή να το πω έτσι δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορώ να το εξηγήσω - σαν να συντονίζει το ηχείο και τα δύο ταυτόχρονα και ακούγεται υπερβολικά δυνατός αυτός ο ήχος σε σημείο που δεν είναι μουσική αυτό. όταν απομακρυνθώ από τα ηχεία γίνεται λιγότερο αισθητός Όχι ότι εξαφανίζεται. Ευτυχώς το dac που έχω σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις με τα εκουαλαηζερ και μπορώ λιγάκι να μειώσω το πρόβλημα αυτό αλλά ταυτόχρονα χάνω και ήχο. Δεν ξέρω αν είναι τα καλώδια το πρόβλημα, δεν έχω Τίποτα σπουδαίο από καλώδια βασικά έχω τα ποιο άπλα. αλλά έχω δοκιμάσει αρκετά και διάφορα Και το μήκος τους και το φάρδος τους, με ακουστικά δεν ακούω το πρόβλημα.
Με τα ηχεία Focal πάνω έχω δοκιμάσει τρεις ενισχυτές το πρόβλημα παραμένει Εννοείται τα μπάσα και τα πρίμα είναι flat όλο το Equalizer είναι flat. Εκτός αν θέλω να διορθώσω Όπως είπα πριν Οπότε κάπου μεταξύ μεσαίων προς χαμηλών ρίχνω αρκετά χαμηλά το το volume για να μειωθεί το πρόβλημα.
τραγούδια στα οποια δεν υπάρχει το πρόβλημα αυτό, οπου ειναι χαμηλες αυτές οι συχνότητες δεν καταλαβαίνεις τίποτα παίζουν Μία χαρά όλα. Δεν ξέρω αν το έχει συναντήσει κάποιος άλλος αυτό. δεν ξέρω κάποιον τρόπο να περιγράψω σωστά το πρόβλημα θα προσπαθήσω να το ηχογραφήσω με βιντεάκι να το ανεβάσω στο YouTube και να στείλω link μήπως και μπορέσει κάποιος και μου δώσει κάποια συμβουλή.

Ο συνδυασμός του συστήματος Όπως είπα και πιο πάνω είναι κάρτα ήχου ADI-2 DAC FS ηχεία Focal Aria 906 ενισχυτής sa20 arcam Και το πρόβλημα παραμένει ανεξάρτητα από την Πηγή είτε θα παίξω cd είτε θα παίξω Spotify είτε θα παίξω tidal η flac.

Reaction score
2.000
You know room modes?
αυτό εννοείς φαντάζομαι ή όχι;

Screenshot_20220608_140722.png

και άντε τις κορυφές τις φτιάχνει το DSP, για τις βυθίσεις τι κάνει κανείς εκτός από αλλαγή θέσης;

άσχετος είμαι ακόμη, απλά πήρα μία μυρωδιά τι γίνεται

δείτε την κόκκινη γραμμή, τι μετράει το ίδιο ηχείο, ίδια μέρα, ίδιος χώρος, μετακίνηση μισό μέτρο

και το σημαντικό: και οι δύο θέσεις χωρίς καραυγαλέα λάθος τοποθέτηση, σε απόσταση από πλευρικό και μπροστά τοίχο, θέση ακρόασης με αρκετό ελεύθερο χώρο πίσω, ισόπλευρο τρίγωνο κλπ
που να δεις τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις

τι να σιάξεις μετά με καλώδια, ντακ και ενισχυτές

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Desmios1924