Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.603
Να αγιασει το πληκτρολογιο σας @STENTOR KAI @Bhutia :hi:
Aυτο το θεμα ειχα συζητηση με τον κ. Μαρκου λεγοντας οτι τα ηχεια πεζνε το 10% μιας συμφωνικης ορχηστρας και ο Ιωαννης με κουφανε λεγοντας ΟΧΙ πεζνε το 65%!!!!!!!!!:gamer:
του λεω οταν θα ελθω στην ΑΘΗΝΑ θα παρω και το κλαρινο μαζι μου να βαλουμε να πεζ το κονσερτινο του ΒΕΜΠΕΡ θα σταματαμε το σεταπιον και το μερος του ΚΛΑΡΙΝΟΥ θα το πεζω εγω να ακουσουμε τι διαφορες υπαρχουν ΑΝ:dance2:ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Μια κορνετα να πεζ σε ενα δωματιο το πιο φροντισμενο των φροντισμενων η διαφορα ειναι καταθλιπτικη υπερ του ζωντανου ηχου
Δεν πα να κανουν τα ηχεια 862 000 ευρα και 32 λεπτα με αρχιτεκτονικες εκεινες της αλλες της παρακατω της παραπανω ;)δεν αλλαζει το αποτελεσμα;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.540
Aυτο το θεμα ειχα συζητηση με τον κ. Μαρκου λεγοντας οτι τα ηχεια πεζνε το 10% μιας συμφωνικης ορχηστρας και ο Ιωαννης με κουφανε λεγοντας ΟΧΙ πεζνε το 65%!!!!!!!!!:gamer:
του λεω οταν θα ελθω στην ΑΘΗΝΑ θα παρω και το κλαρινο μαζι μου να βαλουμε να πεζ το κονσερτινο του ΒΕΜΠΕΡ θα σταματαμε το σεταπιον και το μερος του ΚΛΑΡΙΝΟΥ θα το πεζω εγω να ακουσουμε τι διαφορες υπαρχουν ΑΝ:dance2:ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Μια κορνετα να πεζ σε ενα δωματιο το πιο φροντισμενο των φροντισμενων η διαφορα ειναι καταθλιπτικη υπερ του ζωντανου ηχου
Δεν πα να κανουν τα ηχεια 862 000 ευρα και 32 λεπτα με αρχιτεκτονικες εκεινες της αλλες της παρακατω της παραπανω ;)δεν αλλαζει το αποτελεσμα;)
Καλά τα λες κ. Χρήστο, αλλά βάζεις λάθος στόχους.

Reaction score
19.221
Χα χα τι τραβάς και εσυ Κε Χρήστο.

Δεν πειράζει όμως, με τον Κο Μάρκου και τον Μπούτια θα εκπαιδευτείς στην Ηρακλείτιο φιλοσοφία των αντιθέσεων, η οποία είναι η γενεσιουργός αιτία του "λόγου" στο σύμπαν και θα επιτύχεις ακόμη καλύτερη αντίληψη της αληθειας πέρα απο το τοπικό κατσκεύασμα που φτιάχνουμε όλοι , κινούμενοι μόνο μέσα σε αυτό, αγνοώντας τις διαφορές μεταξύ αισθήσεων και νοητικής σύλληψης , και μην μπορώντας να κρατήσουμε ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών κόσμων. Ο Πόλεμος που δημιουργείται μεταξύ αυτών των δυο καταστάσεων, αποτελεί αλλά και δημιουργεί την ενέργεια (δηλαδή το πυρ κάτα τον Ηράκλειτο). 😍

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσένα. Θα γίνεις μάστερ και των δύο κόσμων και θα τους ξεπεράσεις, αφήνοντας τους αυτούς καταδικασμένους να κινούνται μόνο στον έναν. :D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.540
Ω εστι μεθερμηνευομενο Δημητρη:)
Δεν μπορείς να αναπαράγεις πλήρως συμφωνικές ορχήστρες, ούτε καν μεμονωμένα όργανα, ειδικά αυτά με μεγάλο δυναμικό εύρος, σε οικιακά συστήματα αναπαραγωγής.
Ούτε το μέσο (το μουσικό αρχείο) περιλαμβάνει- δεν πρέπει να περιλαμβάνει- το σύνολο της πληροφορίας.

Reaction score
19.221
Δέν είναι στόχος όμως του κου Χρήστου. Δεν είπε κάτι τέτοιο. ϊσως στόχος κάποιων άλλων....

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.603
THVA ειπα στον κ. Μαρκου οτι δεν ξερω τι θα γινει το 2122μχ εγω δεν θα ειμαι σ αυτο τον πλανητη αλλα ΙΣΩΣ εκει που λαμπει ΞΕΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ :hi:
Αλλα θα ερχομαι στην ΓΗ με το αστρικο μου σωμα να ακουω ΜΟΥΣΙΚΗ:dance2:

Reaction score
19.221
THVA ειπα στον κ. Μαρκου οτι δεν ξερω τι θα γινει το 2122μχ εγω δεν θα ειμαι σ αυτο τον πλανητη αλλα ΙΣΩΣ εκει που λαμπει ΞΕΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ :hi:
Αλλα θα ερχομαι στην ΓΗ με το αστρικο μου σωμα να ακουω ΜΟΥΣΙΚΗ:dance2:
Είπαμε με ηχεία (που δεν βλέπω λύση στο πολυ κοντινό μέλλον, αλλά είναι όντως ένας σωστός στόχος η προσπάθεια αύξησής του) με efficiency 2-4 % αίσθηση δυναμικών δύσκολο έως αδύνατον να επιτευχθεί. Οπότε το κλαρίνο ... μόνο Live. :D Και να τον χρεώνεις όταν παίζεις χα χα.

Το "αστρικό" σου σώμα θα είναι παγωμένο στο χρόνο και πλήρως αποτυπωμένο σαν πληροφορία στον ορίζοντα της μαύρης τρύπας. Απο εκεί θα σε ξανασυνθέσω. No problem.

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.460
Το δικάναλο δε θα πεθάνει ποτέ, όχι επειδή είναι καλύτερο αλλά επειδή είναι (και απ' ότι φαίνεται θα είναι) ο καλύτερος ...συμβιβασμός.

Το μονοκάναλο είναι προφανώς φτωχό, το πολυκάναλο θέλει ριζική ανατροπή (εξοπλισμό, χώρο, σετάρισμα....) και δε μπορεί να γίνει (ακόμα και να υποθέσουμε πως ενδιαφέρει...) από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Και μένουμε (οι πολλοί) με το αγαπημένο μας δικαναλάκι, χωρίς να αναστατώσουμε το σύμπαν, χωρίς να ψάχνουμε αν έβγαλαν οι ...pink floyd πολυκάναλο για να τους αγοράσουμε ....ακόμη μια φορά... στο "νέο επαναστατικό φορμά"....

Γενικά χωράνε και θα συνεχίσουν να χωράνε όλα... ακόμα κι αυτό το νήμα που μιλάει για το θάνατο του δικάναλου έχει κλείσει ήδη 3 χρόνια! και δεν πέθανε ακόμη... πόσοι χομπίστες συμφορουμίτες να έκανα άραγε μετάβαση;;;; το θέλει τώρα το poll ή δεν το θέλει;;;!!!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.460
Το δικάναλο δε θα πεθάνει ποτέ, όχι επειδή είναι καλύτερο αλλά επειδή είναι (και απ' ότι φαίνεται θα είναι) ο καλύτερος ...συμβιβασμός.

Το μονοκάναλο είναι προφανώς φτωχό, το πολυκάναλο θέλει ριζική ανατροπή (εξοπλισμό, χώρο, σετάρισμα....) και δε μπορεί να γίνει (ακόμα και να υποθέσουμε πως ενδιαφέρει...) από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Και μένουμε (οι πολλοί) με το αγαπημένο μας δικαναλάκι, χωρίς να αναστατώσουμε το σύμπαν, χωρίς να ψάχνουμε αν έβγαλαν οι ...pink floyd πολυκάναλο για να τους αγοράσουμε ....ακόμη μια φορά... στο "νέο επαναστατικό φορμά"....

Γενικά χωράνε και θα συνεχίσουν να χωράνε όλα... ακόμα κι αυτό το νήμα που μιλάει για το θάνατο του δικάναλου έχει κλείσει ήδη 3 χρόνια! και δεν πέθανε ακόμη... πόσοι χομπίστες συμφορουμίτες να έκανα άραγε μετάβαση;;;; το θέλει τώρα το poll ή δεν το θέλει;;;!!!
Συνεχίζω μόνος μου :p

Τα παραπάνω τα γράφω όσον αφορά την ακρόαση μουσικής.
Για ταινίες είναι φυσιολογικότατο (ακόμη και για ένα νέο ζευγάρι - ακόμη και αν δεν έχουν ηχητικές ...ανησυχίες) να πάρεις μια ηχομπάρα (έτσι κι αλλιώς οι τηλεοράσεις παίζουν ...σκατά). Αν δε η ηχομπάρα έχει και ασύρματα surround (έστω να θέλουν μόνο ρεύμα) αγγίζει την "τελειότητα"!
Αν είχα μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι, έβαζα άνετα.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.603
Πολυκαναλο εχει ΜΟΝΟ ο ΧΕΡ ΝΤΟΚΤΟΡ :hi: που εχει μονοκατοικια σε τεραστιο οικοπεδο και μπορει να πεζ 135 ντιμπια:hi:
Α μρε χερ ντοκτορ δεν υπηρετησα στο τριτο σωμα να ερχομουνα με τους συναδελφους στο ακτινολογικο να ριξουμε μια πενια :dance2:για να πας στον ΩΡΙΛΑ μετα :gamer:
Οπως εκανα στο 401 στον φιλο μου ΑΝΧΗ τοτε αλλα τον ηξερα απο Ανθυπιατρο
Θες του λεω να ακουσεις τι σημαινει να πεζνε 20 πνευστα κλαρινα, κορνετες, κορνα, ευωνια , αλτικορνα και ενα μπασο ΜΙ υφεση ΝΑΙ ΜΕ ΛΕΕΙ ΘΕΛΩ αμ επος αμ εργο
Λεω στους Μουσικους παμε την ντο ματζορε στην αρχη δυο πιανα και κρεσεντο δυο φορτε:)
Μεχρι που ανεβηκε ο Ταξιαρχος Διοικητης του 401 στον τεταρτο οροφο λεγοντας τι εγινε εδω ;)
Του ειπαν οι δοκτορες γελουσε ο Ανθρωπος;)
Το "αστρικό" σου σώμα θα είναι παγωμένο στο χρόνο και πλήρως αποτυπωμένο σαν πληροφορία στον ορίζοντα της μαύρης τρύπας. Απο εκεί θα σε ξανασυνθέσω. No problem.
:) :hi::drinks::party:

Last edited:

Reaction score
19.221

Εσύ πρέπει να αρχίσεις να έχεις εμπιστοσύνη και λίγο στα αυτιά σου, και να αναγνωρίσεις την ανωτερότητα του πικάπ στο dynamic range έναντι του cd. :)

Και μακρυά απο τον Fonte με τις Fourier αναλύσεις του, που προυποθέτουν γραμμικότητα , η οποία όμως δεν υπάρχει.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.603
Δεν εχει πικ απ μρε thva o nearfieldenios τι να το κανει ο Αρχιτρανσμεταλοφρικουλας :drinks: :drinks::party:

Reaction score
8.826
δεν ξερω πραγματικα, αλλα ποσοι μπορει να ψηθουν με κατι νεο οταν διαβαζουν για μεγαλυτερο κοστος, πολλα ηχεια πολλα σαμπς, επεξεργαστες, ολα ιδια, ολα σε ισες αποστασεις και αναλογως το στησιμο θα ακους ειτε το ενα Auro ειτε το αλλο dolby. Καληνυχτα :biggrin:

Reaction score
19.221
Δεν εχει πικ απ μρε thva o nearfieldenios τι να το κανει ο Αρχιτρανσμεταλοφρικουλας :drinks: :drinks::party:
Δεν λές είναι ο πιο φιλικός εδω μέσα με το πικάπ (και ας μην έχει) xa xa. . Μην μου τον στενοχωρείς και αλλάξει σε εντελώς αδιάλλακτη στάση. Ακούει και μουσική που εντάξει , έπεσε στην δεκαετιά που το βινυλιο είχε τα χειρότερα πρέσινγκ , οπότε καλό είναι και το cd. :D
δεν ξερω πραγματικα, αλλα ποσοι μπορει να ψηθουν με κατι νεο οταν διαβαζουν για μεγαλυτερο κοστος, πολλα ηχεια πολλα σαμπς, επεξεργαστες, ολα ιδια, ολα σε ισες αποστασεις και αναλογως το στησιμο θα ακους ειτε το ενα Auro ειτε το αλλο dolby. Καληνυχτα :biggrin:
Ναι αλλά αφού αυτό απαιτείται για πραγματική υψηλή ποιότητα. Τι να πουν ψέμματα ?

Απο την άλλη βέβαια λένε ότι η ηχομπάρα είναι καλύτερος ήχος και απο ενα καλό και ποιοτικό δικάναλο. Οπότε είσαι άδικος στη περιγραφή σου. :D Γενικώς τα πάντα ακούγονται, με Ηρακλείτεια βέβαια δημοκρατία χα χα.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.615
Άντε πάλι. Το πρόβλημα δεν είναι αν έχεις αλλά αν θες. Αν θες θα τον βρείς τον τρόπο. Αν δεν θες δεν θα βρείς τίποτα, πας παρακάτω.

Τα "πολλά ηχεία, μεγάλο κόστος, πολλά sub, επεξεργαστές, όλα ίδια, αποστάσεις κλπ" είναι οι δικαιολογίες που ταΐζεις τον εγκέφαλο σου ώστε να σταματήσει την επεξεργασία λύσεων.

Από το "δεν μπορώ" πρέπει να πας στο "πώς μπορώ", και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Τσεκαρισμένο, αν θέλετε με ακούτε. 😉🙂

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.603
Επισης πρεπει να πω οτι εγω ακουω την Μουσικη απο το σεταπιον εχοντας την φωτος της Μαιριλην Μονροε στο κρεβατι διπλα μου ισως οχι και ολοσωμη :) ;)
Ενω ο χερ ντοκτορ με τα ιμερσιβια του τα πολυκαναλα του τα ντιπιεσια του τα πολαπλα σαπγουφα του δορυφορους κλπ κλπ εχει την Μαιριλιν ΚΟΥΚΛΑ στο κρεβατι του που εχει και μαλλια αλαβαστρινο δερμα εχει και τρυπουλα για να περνει ζεστο νερο 36 βαθμους κελσιου ΑΛΛΑ το
σπουδεοτερο εχι ΦΩΝΗ που του λεει τι μου κανεις ζγουρομαλλι μου:drinks:
πως να συγκριθω εγω ο πτωχος πληβειος;):drinks:με τον Χερ Ντοκτορ με την καμια απ λεει και ο
Θρακομακεδων:dance2:που δεν ειναι απο την Θρακη ουτε απ την Μακεδονονια Μακαρι να ειτανε:dance2::gamer:

Reaction score
19.221
Συνεχίζω μόνος μου :p

Τα παραπάνω τα γράφω όσον αφορά την ακρόαση μουσικής.
Για ταινίες είναι φυσιολογικότατο (ακόμη και για ένα νέο ζευγάρι - ακόμη και αν δεν έχουν ηχητικές ...ανησυχίες) να πάρεις μια ηχομπάρα (έτσι κι αλλιώς οι τηλεοράσεις παίζουν ...σκατά). Αν δε η ηχομπάρα έχει και ασύρματα surround (έστω να θέλουν μόνο ρεύμα) αγγίζει την "τελειότητα"!
Αν είχα μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι, έβαζα άνετα.
Εγω θα ήθελa home cinema , μόνο για να βλέπω αυτά. Παρακαλώ, όλες καλές δεν λέω αλλά προσοχή στην κάτω αριστερά. (China girl αγγίζει την τελειότητα).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.737
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis