- Reaction score
- 101.058
Ο μετεορολογικος σταθμός στην Πεντέλη μέτρησε το βράδυ 110χλμ ταχύτητα ανέμου.
Ο μετεορολογικος σταθμός στην Πεντέλη μέτρησε το βράδυ 110χλμ ταχύτητα ανέμου.
Αυτό τράβα πέστο στη φύση , που έχει φτιάσει Δάση με πεύκα ολούθε.το γνωρίζω αυτό....
κανονικά θα πρεπε να βγει νόμος που να απαγορεύει αυτά τα είδη εντός αστικού ιστού να τελειώνουμε επιτέλους από αυτό το μπαρούτι
είναι ανεπίτρεπτο μετά το Μάτι ακόμα να ασχολούμαστε με αυτά
η φύση κάνει τη δουλειά της και ο άνθρωπος τη δική του....Αυτό τράβα πέστο στη φύση , που έχει φτιάσει Δάση με πεύκα ολούθε.
Πχ εδώ που μένω εγώ , έχει άπειρα πεύκα , και μεγάλα.
Κάποια είναι πάνω από 100 ετών.
Φταίνε ΚΑΙ τα πεύκα. Μαζί με όλες τις άλλες παθογένειες. Την προηγούμενη εβδομάδα που κάηκε ο ελαιώνας μας δεν είχαμε ούτε σπίτια ανάμεσα, ούτε άσφαλτο, ούτε τίποτα. Καθαρή αγροτική έκταση. Η ζημιά έγινε και ήταν τεράστια αλλά σε ελάχιστη έκταση διότι το λιόξυλο είναι από τα σκληρότερα ξύλα με ΜΗΔΕΝ ρετσίνι. Όταν η φωτιά πήδηξε και πέρασε στο Σερνικάκι μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφτασε Ιτέα καθώς εκεί είχε μόνο χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια τα οποία αρπάζουν για πλάκα. Οι πυροσβέστες μου είπαν πως διέσχισε σε 15 λεπτά γύρω στα 4χλμ. Δεν ξέρω το πόσο υπερβολικοί ήταν αλλά επειδή έχω μια μικρή εμπειρία στο κάψιμο σαν αγρότης δεν μου φαίνεται και πολύ περίεργο.Ναι τα πεύκα φταίνε τώρα.
Στις φλόγες βρίσκοντας μεγάλες εκτάσεις σε Γαλλία Ισπανία και Πορτογαλία!...η Ελλάδα δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει να τις προβλέψει και να τις αποτρέψει κάποιος φταίει.
Και τι θα πω εντάξει μωρέ καίγονται και άλλες χώρες μόνο εδώ?Στις φλόγες βρίσκοντας μεγάλες εκτάσεις σε Γαλλία Ισπανία και Πορτογαλία!
Εδώ ποιος φταίει;
Καύσωνας: "Καίγεται η Ευρώπη" - Έρχεται η πιο ζεστή ημέρα στην ιστορία της Βρετανίας
Συναγερμός από τις αρχές της Βρετανίας για τις ιστορικά υψηλές θερμοκρασίες. Στις φλόγες βρίσκοντας μεγάλες εκτάσεις σε Γαλλία Ισπανία και Πορτογαλία λόγω του ακραίου καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη.www.news247.gr
γιατί τι προσφέρει το πεύκο?Ναι καλά , δεν θα κουρέψουμε όλα τα πεύκα , επειδή κάποιοι δεν μπορούν να παρέχουν την στοιχειώδη Δασοπροστασία.
εκτός από το ρετσίνι όλα τα υπόλοιπα τα κάνουν κ άλλα δέντρα....κ σε καλύτερο βαθμόΑέρα ,σκιά , ομορφιά , ρετσίνι με ξύλα για το τζάκι .
Αν βάλεις ελικόπτερο , μια χαρά θα τα καταφέρει.
Ρώτα τον wnet που έχει κάνει δασολογία .εκτός από το ρετσίνι όλα τα υπόλοιπα τα κάνουν κ άλλα δέντρα....κ σε καλύτερο βαθμό