Audio Science Review YouTube Channel

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.666
Ο πρόεδρος περίπου 80000 ευρα ο αντιπρόεδρος 150000ευρα μπορεί παραπάνω ο γενικός γραμματέας 100000ευρα εγώ ο πτωχός αν τα μετρήσω απ' το 1977 συν της μακιές που έκανα ο μαλαπερδοπουλος μια 25000 σίγουρα σε

Reaction score
19.386
Όχι βέβαια, δε κατάλαβες καθόλου καλά.

Το ερώτημα δεν είναι εάν έχει καλό ήχο ο Χρήστος, αυτό το θεωρούμε δεδομένο, διότι καταρχάς ικανοποιεί τον ίδιο, ο οποίος ως μουσικός έχει και ένα λόγο παραπάνω, αλλά ικανοποιεί όλο το χαϊενταδικο τιμ των Ιωαννίνων, και μη τους υποτιμάς, έχουν στάξει όλοι τους ένα σκασμό λεφτά για "σοβαρά μηχανήματα", και γιατί να μην υποθέσουμε πως από σένα κι από μένα ξέρουν κι ακούν καλύτερα. 😎

Αυτό όμως που υποτιμάμε ομαδικώς, είναι η επιλογή του Χρήστου στα ηχεία, που δε νομίζω κανένας να έτρεξε να πα να πάρει ίδια με τα ηχεία του Χρήστου, επειδή είπε ο Χρήστος και το γιαννιώτικο τιμ ότι παίζουν ωραιότατα.

Δηλαδή, πρακτικά θα στο πω, δεν κερδίζει κανένας διαβάζοντας τα σχόλια του Χρήστου για τα ηχεία του.

Ομοίως δε κερδίζει κανένας το παραμικρό, διαβάζοντας τα σχόλια του Μάρκου για τα Ψωράλ.

Πρακτικά δηλαδή, όσο επεκτείνουμε αυτή την πραγματικότητα, θα δούμε την απλή αλήθεια: δεν κερδίζει κανένας και τίποτα, διαβάζοντας το τι άρεσε σε κάποιον άλλο, είτε αυτός είναι ο Χρήστος, είτε ο Μάρκου, είτε εγώ, είτε ο μπουτχιας, είτε στο στερεοφιλ και στο τας, είτε ο σταματακος, είτε ο αμίρ.

Δηλαδή θα δούμε την απλή αλήθεια, ότι τα υποκειμενικά σχόλια ακροάσεων, δεν αποτελούν βοήθημα ουσίας για κανέναν και ποτέ.

Τι αποτελεί πραγματικό βοήθημα ουσίας; τι αξίζει να διαβάζεις, διότι από αυτό κερδίζεις πραγματική αληθινή γνώση επί του θέματος; μα τι άλλο, τις μετρήσεις του Αμίρ, το σπινοραμα. Άντε και τις πολύ υποδεέστερης αξίας μετρήσεις του στερεοφιλ.

Κι έτσι απλά, βλέπουμε τι έχει νόημα να διαβάζουμε., τι πραγματικά βοηθάει στην επιλογή. 😎
ΩΩΩ, δεν τα ήξερα αυτά για τον Κο Χρήστο, δεν μιλάω με κάνέναν , ούτε με αυτόν , ρώτα τον εαν δεν με πιστεύεις. Επικοινωνούμε με άλλες μεθόδους.

Εγω νόμιζα, και πάλι μετά απο πολύ καιρό αφού τον είχα ξεχωρίσει σαν καλό άνθρωπο πρώτα, ότι ήταν μόνο μουσικός . Δεν αυτοδιαφημίζεται χα χα και καλά κάνει.

Τι μου τα είπες τώρα ?, θα αυτολογοκρίνομαι, όταν ποστάρω στο νήμα του, υπο το βάρος της γνώσης του. Ευτυχ'ως που είναι καλός και δεν μας κριτικάρει. Άλλος θα ήταν σνόμπ και θα μας την έλεγε συνεχώς με τις βλακείες που λέμε κατά καιρούς. :D

Πίνει λίγο παραπάνω καμιά φορά :D, αλλά όλοι έχουμε ελαττώματα.

Reaction score
19.386
Άνθρωπος που πίνει, είναι καλός.

Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.
Ναι λέει ο σοφός λαός , άνθρωπος που δεν πίνει καθόλου μην τον εμπιστεύεσαι. Τι να πω δεν ξέρω, εγω δεν πίνω καθόλου. :D αλλα είμαι ανθρωπος εμπιστοσύνης.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.666
Thva το μεγάλο θέμα για το πώς ακούμε την μουσική είναι ο χώρος αν έχουμε φροντισμένο χώρο ότι ηχεία και να βάλουμε καλά θα παίξουν

Reaction score
12.240
Thva το μεγάλο θέμα για το πώς ακούμε την μουσική είναι ο χώρος αν έχουμε φροντισμένο χώρο ότι ηχεία και να βάλουμε καλά θα παίξουν
Πολύ καλύτερα από "ανώτερης " ποιότητας σε αφροντιστο χώρο, πιστεύω.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.504
Αυτό όμως που υποτιμάμε ομαδικώς, είναι η επιλογή του Χρήστου στα ηχεία, που δε νομίζω κανένας να έτρεξε να πα να πάρει ίδια με τα ηχεία του Χρήστου, επειδή είπε ο Χρήστος και το γιαννιώτικο τιμ ότι παίζουν ωραιότατα.
Φυσικά και τα υποτιμάμε ομαδικώς! διότι ο καλός ήχος του Χρήστου είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των ηχείων αλλά όλης της αλυσίδας... ενισχυτικά, διαστάσεις χώρου, περιποίηση χώρου κλπ
οπότε...
αν θέλω τον καλό ήχο του Χρήστου, γιατί να τον αντιγράψω στα ηχεία και όχι στο ...ταβάνι!!!;;; :p

Γενικά θα πρέπει ως αναγνώστες review και εντυπώσεων από φίλους και συζητήσεις σε forums και ... κλπ κλπ ....
να μπορούμε (να αποκτήσουμε την "δεξιότητα" να μπορούμε) να κρατάμε αυτά που θα ήταν χρήσιμα για τις δικές μας ανάγκες, πορτοφόλια, θέλω, γούστα...

Reaction score
19.386
Ούτε αυτό είναι η εμεπιρία μου, ακριβώς και απόλυτα, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ γιατί θα με κατηγορήσετε για Χαι Φα. :D

Ισα ισα ενας καλός χώρος θα αναδείξει περισσότερο το καλό σε καλύτερο όμως και το κακό σε χειρότερο. Αρα εαν ένα σύστημα δεν σου αρέσει απο την αρχή, δεν θα σου αρεσει ακόμη πιο πολύ όταν τον φροντίσεις. Εαν σου αρέσει απο την αρχή μετά έχεις ελπίδα να τον καλυτερεύσεις. Πολύ σκέφτεστε χα χα. Εκτός εαν όλα τα κακά οφείλονταν σε αυτόν. Ανάλογα το ποσσοτό αυτών που οφείλονται σε αυτόν και ποια στο σύστημα σου. Μόνο έστι μπορεί να το "δει" το θέμα κανείς. Σαν άρρηκτα συνδεδεμένα.

Να μου πεις πως θα το ξέρω. ? Θέλει και αυτό εμπειρία.

Εχω ακούσει και εξαιρέσεις (μάτριξ χα χα) που "καταργουν" την πραγματικότητα, το έχω ξαναπεί, δεν ξέρω πως το κάνουν.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.893
Ισα ισα ενας καλός χώρος θα αναδείξει περισσότερο το καλό σε καλύτερο όμως και το κακό σε χειρότερο.
Δεν υπάρχει καλός ήχος σε κακό χώρο, ούτε στο ματριξ.

Προσωπικά, χωρίς σοβαρό χώρο, δε στήνω να ακούσω τιποτα παραπάνω από τιβολι.

Reaction score
19.386
Δεν υπάρχει καλός ήχος σε κακό χώρο, ούτε στο ματριξ.
Γιατί αφου, εσεις τα λέτε εκει με τον Bhutia κιόλας, ανάλογα την αρχιτεκτονική των μονάδων , του λοβού, ομοαξονικά κλπ . που εκμηδενίζουν ή μειώνουν πολυ προβλήματα χώρου

Reaction score
19.386
τα ηχεία και όχι στο ...ταβάνι!!!;;;
Γιατί πάλι δεν θα κάνεις δουλειά. Πρέπει να τα αντιγράψεις όλα.
Τίποτα δεν εκμηδενιζει το χώρο.

Υπάρχουν λύσεις μείωσης της καταστροφής, αλλά δεν συγκρίνονται τα αποτελέσματα σε καμία περίπτωση με σοβαρό χώρο.
ναι εντάξει βρε παιδί μου. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες γκριζες περιοχές σε αυτό. Ή του υψους ή του βάθους είναι ?

Εγω για παράδειγμα το άκουσα με ομοαξονικά σε αφροντιστό δωμάτιο .... ενω ε΄μενα είναι κλασικά δίπολα και με πολλές μονάδες και μη σου πω πολυ ποιο φροντισμένος χώρος (ο δικός μου εννοώ). Συγκριτκά πάντα μιλάω. Οπότε μπορεί να μου έκανε εντύπωση ή να ήταν τυχαίο αλλά δε νομίζω. Τόσο καλύτερο ήταν του άλλου σε σκηνή.

μόνο για σκηνή μιλάω ε ...

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.504
Γιατί πάλι δεν θα κάνεις δουλειά. Πρέπει να τα αντιγράψεις όλα.
όχιιι, πρέπει να αντιγράψεις αυτά που αξιολόγησες ως σωστά και ταιριάζουν σε σένα :p

Reaction score
19.386
όχιιι, πρέπει να αντιγράψεις αυτά που αξιολόγησες ως σωστά και ταιριάζουν σε σένα :p
Α, ναι τώρα θυμήθηκα το νόημα του πόστ σου, Σε παρερμήνευσα, ή μάλλον κόλησε το μυαλό.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.519
Μπα, κανονικά. Στο ανάμεσα. Απλώς γράφω γρήγορα. 😂😜

De Quervain με υπέρηχο βγάζει άκρη κανείς;

View attachment 258376

Τες πα, εγώ βγάζω. Ντιμιφουτ συμφωνείς;

Εγκάρσια και επιμήκης διατομή, ελάχιστη η διαφορά στη μέτρηση (1.3-1.5mm, η επιμήκης πάντα παραπλανεί) με εγγυημένη ακρίβεια εξοπλισμού +-1mm.

Είναι το εύρος της πάχυνσης του κοινού ελυτρου, σε έκταση ~1cm, χωρίς συλλογή.
Το έχω κάνει το χειρουργείο πριν 9 χρόνια. Δεν ήξερα τότε να πω του γιατρού να μού μετρήσει το αρτί του καρπού πριν βάλει νυστέρι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.892
Επίσης υπάρχουν βίντεο στο ιντερνετ που τα λένε για όποιον ενδιαφέρεται.
Δεχόμεθα pm. Εμπιστευτικώς, εννοείται.
Εγω πάντως διαφωνώ με τους αντικειμενικούς στο γεγονός π.χ. στα ηχεία (ιδίως) ότι εαν μετράνε π.χ. ολοίδια θα ακουστούν το ίδιο. Δεν ισχύει αυτό.
Όντως, δεν ισχύει.

Ndis

Titika
Reaction score
4.755
Με λίγα λόγια, με λιγότερο από 5κ μπορεί να στηθεί σωστό σύστημα full range (2 δορυφόρων και 2 subs), με dsp , με parametric eq, με room correction που παραμετροποιειται ακόμα και από εγκεφαλικά νεκρούς όπως εγώ, με μικρόφωνα, με κορυφαίο dac, με Bluetooth , με με με... Από ένα σημείο και μετά ούτε πισι δε χρειάζεται.

Παράλληλα το 5κ που γράφω μπορεί γίνει 4κ ή και 3κ με ελάχιστες ή και καμιά υποχώρηση για ακροάσεις σε μικρότερα δωμάτια.

Αυτό προσέφεραν οι αμιρ του κόσμου. Δε χρειάζεται να αγοράσεις grande utopia για να φχαριστηθεις ήχο, δε χρειάζεται να ανήκεις σε κάποια σέχτα χρυσαυτιαδων για μπορείς να ακούς μουσική, δεν είσαι μίασμα όταν το σύστημα σου κοστίζει κάτω από 50k.

Προφανώς τέλος, οποιοδήποτε έχει το δικαίωμα να συντηρεί τη ψευδαίσθηση ότι φέρει τη μοναδική αλήθεια καθώς και ότι ανήκει σε κάτι μεγαλυτερο και διαφορετικό.

Reaction score
19.386
Αυτό προσέφεραν οι αμιρ του κόσμου.
Ο Αμίρ (και όσοι τον. σιγοντάρουν) κατά τη γνώμη κάνουν μεγάλο κακό (τουλάχιστον μακροπρόθεσμα) στο γεγονός ότι λέει ότι όλα (άσχετα με την τιμή που θα κινηθείς ανάλογα με την δυνατότητά σου) ακούγονται το ίδιο και άρα δεν αφήνουν τον κόσμο να πάει να ακούσει απο μόνος του ή να ψάξουν έστω και (για) τα αντικειμενικά κριτήρια που προκαλούν τις διαφορές. Εαν του πεί κάποιος ότι άκουσε διαφορές του λέει placebο ή κάτι άλλο, τον χαρακτηρίζει μη αντικειμενικό, του την πέφτουν εκεί όλοι οι θρησκόληπτοί οπαδοί του χα χα ή τον μπανάρουν και τέλος καλό όλα καλά. Εδω έχω τύχει άλλοι να του το αποδεικνύουν και αντικειμενικά να του λένε και το λόγο (άσχετα εαν είναι ή όχι πλήρης η απόδειξη τους) και ούτε κάν την εξετάζει και τους βρίζει και απο πάνω αντί να τους πεί και ευχαριστώ που συμμετέχουν στο νήμα του. Τους χειροκροτητές τους άσχετους εκεί μέσα που δεν αναρωτιούνται και αμφισβητούν τίποτε, τους έχει στα ωπα ωπα. So much για το "επιστήμονας" που λένε χα χα ... να του κάνουν αυτού peer review και να απαντάει με αυτό το στυλάκι. Δεν γίνονται αυτά παιδιά, δεν υπάρχει κανένας επιστήμονας που να έχει τέτοια στάση. Για αυτό βρίζω κιόλας κάτι Krauss κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι "ιδεολόγοι". Δεν ξέρω τι μόδα είναι αυτή , έχει απλωθεί παντού σε όλα τα φόρουμ και μη audio. Και στα σάιτ της μαγειρικής ζητάνε μελέτες και blind tests πλέον (no joke) χα χα. Κατέρρευσαν οι θρησκείες και ψάχνουμε για άλλες ? χα χα, είναι κάτι κομμουνιστικό-κοινωνικό ? (χλέμπα για το λαό αφου τον πείσουμε πρώτα ότι όλα τα φτηνά που προορίζονται για αυτόν είναι καλά , να μην προσπαθεί και για κάτι καλύτερο οικονομικά σε ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο) ?) γιατί τον βλέπω να υποστηρίζει πολυ την Κίνα αλλά κυρίως μεγάλο μίσος για όλα τα "ακριβα" ιδίως Αμρικάνικά και Δυτικά προιόντα ? χα χα, δεν ξέρω τι γίνεται. Εμένα με ενδιαφέρει κοινωνικά το θέμα , μη σου πω πιο πολύ απο το audio. Βέβαια στην περίπτωση του Αμιρ κάτι πολυ πιο απλό είναι που έχει να κάνει με την προσωπικότητά του και όχι σκευωρίες και κοινωνικά πειράματα.

Τεσπά εαν τον θεωρήσουμε σωτήρα όπως λές που ανοίγει τα ματια στον κόσμο ότι με λίγα λεφτα πλέον ακούς επίσης καλή μουσική ... αυτό δεν είναι επίτευγμα του ... είναι γνωστό ...η "επιστήμη" "προχωράει" και το γνωρίζουμε ....Και αυτό όμως έχει αντίλογο. Π.χ. αυτά που έχουν επιτευχθεί με τα op amps που μετράνε καλά αλλά ε΄χουν π.χ. imd σε μεσαία και υψηλά τόσο ενοχλητικό που πρέπει να "μαγειρευτούν" για να ακουστούν καλά. Αυτά είναι γνωστά απο τις κονσόλες στα στουτιο απο το 1970 (στα αναλογικά που δεν υπήρχαν op amps ή τόσα πολλά). Και σε αυτές μετά 1995 που είναι όλες με op amps για αυτό χρησιμοποιούν κομπρέσορες και distrtion για να τις μαγειρέυσουν να ακούγονται κάπως αποδεκτά. Μάλιστα εγω πιστεύω ότι αντίστοιχα στο Home Hi FI μηχανήματα ισχύει το ίδιο , εάν έχουν μεγαλύτερο (αλλά το κατάλληλο μεγαλύτερο) distortion έχουν καλύτερο ήχο απο αυτά που προτείνει ο Αμίρ. Και για αυτό βλέπεις πολλοι προτιμάνε το μεγαλύτερο distortion (ακόμα μέχρι και ο Αμίρ σε κάποιες υποκειμενικές του ακροάσεις, αλλά έχουμε και ενα face που πρέπει να διασώουμε λόγω μετρήσεων). Εαν ακούσεις πραγματικά op amps μη μαγειρεμένες με distrortion, το αποτέλεσμα είναι βαρετό, χωρίς καθόλου ζωή μέσα του. Αλλα μη φοβού θα σε πείσουν αυτοί ότι όλα καλά και είναι η ιδέα σου χα χα. Αυτά όλα είναι ακοστικές εμπειιρίες κατεαγεγραμμένες απο ανθρώπους της δουλειάς στα στούντιο.

Το μόνο καλό που κάνει είναι οι μετρήσεις και αυτό όταν τις κάνει σωστά γιατί τον κόβω και για τσαπατσούλη. Άλλες φορές μάλιστα δεν καλύπτει όλες τις μετρήσεις που μπορεί να κάνει.

Πάντως εγω μια ερώτηση να κάνω σε κάθε λογικό άνθρωπο. Πως γίνεται να ακούει στις υποκειμενικές του ακροάσεις distortion στα dac μεταξύ 0.000τίποτε και 0,000και κάτι ψηλά, ή 0.3 έναντί 0.00001 , όταν τα ηχεία παράγουν 3-4 % και στις εντάσεις μάλιστα τις υψηλές που λέει ότι εκεί τα ακούει, οι παραμορφώσεις των ηχείων είναι δέκα φορές πιο πάνω. Είναι Αμίρ αντικειμενικότητα αυτή χα χα. Απο την άλλη θεωρητικά συμφωνεί με τον Τούλ που λέει ότι τα ηλεκτρονικά δεν ακούγεται η παραμόρφωση τους συγκριτικά με τα ηχεία και κάθε αποφαση αγοράς θα έχει να κάνει μόνο με καλύτερες μετρήσεις (που και αυτές όμως δεν ακούγονται άρα μην αγοράζετε τίποτε πάνω απο το 99 $ Topping, ποιές 3.000 μου λές ? ). Επειδή διαφορές υπάρχουν όμως δεν θέλουν να αφήσουν τον κόσμο να παέι να τις διαπιστώσει απο μόνος του καθως θα καταπέσει το ιδεολογημά του.ς ή η επιρροή τους. Επίσης αφου εντοπίσουν ότι υπάρχουν διαφορές θα μπορέσουν και να αναρωτηθούν μετά γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφορές. Μετά θα αναρωτηθούν ότι μπορεί να μην οφείλονται μόνο στο distrortion αυτές οι διαφορές, αλλά αλλού και να αρχίζεις να ψάχνεις πιο βαθιά. Δεν μπορεί να είσαι μισο αντικειμενικός ή 70% αντικειμενικός. Οπότε ο μόνος δρόμος που σου μένει είναι να είσαι τυχερός και να μην ακούσεις διαφορές ή και να ακούσεις να δράσει το confirmation bias που σε έχει ταίσει ο Αμίρ και τρίτον κάποιοι άτυχοι χα χα να ακούσουν διαφορές τόσο δραματικές (που κάθε έμπειρος σε ακροάσεις το ξέρει ότι υπάρχουν) που να ταραχθεί το ιδεολόγημα που έχουν φτιάξει μέσα τους (ή τους έφτιαξαν άλλοι για αυτούς). Ο Αμίρ νομίζω το μόνο που καταφέρνει στην χειρότερη, είναι να πολώσει τα πράγματα, και να μείνουν δυο κατηγορίες τα πολυ φθηνά και τα πολυ ακριβά. Εαν οι κατσκευαστές για να ανταποκριθούν στα SINAD του , προσανατολιστούν να παράξουν προιόντα που να μετράνε καλά μόνο σε αυτό και σταματήσουν να εξετάζουν και άλλους παράγοντες και διαρρέυσει αυτό και στο mid Fi ... όταν κάποιος θα θέλει να πάει απο το πάμφθηνο στο mid FI δεν θα βρίσκει διαφορά . Αρα το mid Fi που είναι η καλύτερη ισορροπία, για εμάς τους φτωχούς, θα εξαφανιστεί ή θα μειωθεί η ποιότητα του (προσωρινά βεβαια, λόγω Αμιρ φαινόμενου, η αλήθεια πάντα βγαίνει στο τέλος αλλά θα είναι αργά και θα έχει "παιδευτεί" κόσμος αλλά και στερηθεί καλύτερο ήχο). Οι πλούσιοι άστους , είναι άλλη φάση. Το ίδιο και η ποιότητα των μηχανηματων σε ακριβό επίπεδο. Δεν θα πληγούν ούτε θα αλλάξει τίποτε. Μην σου πω θα πάει προς το αντίθετο, θα ακριβύνουν περισσότερο καθως δεν θα έχουν ανταγωνισμό απο το Mid fi ,που θα είναι εξαφανισμένο. Μη σου πω θα πάνε σε ακόμα πιο εξωτικές και ακριβές αλλά και πιο ποιοτικές όντως υλοποιήσεις, που θα τις πουλάνε ακόμα μεγαλύτερες τιμές , καθώς οι πλούσιοι δεν θα έχουν πρόβλημα να πληρώσουν όσο όσο γαι αυτές. Ο νορμάλ ισορροπημένος άνθρωπος θα πληγεί. Η μεσαία τάξη πάλι χα χα. Άντε να την φάμε να δούμε που θα βγεί χα χα. Δεν θα βγεί σε καλό αυτή η πόλωση σε κανέναν τομέα της ζωής.

Reaction score
19.386
Ο Αμίρ (και όσοι τον. σιγοντάρουν) κατά τη γνώμη κάνουν μεγάλο κακό (τουλάχιστον μακροπρόθεσμα) στο γεγονός ότι λέει ότι όλα (άσχετα με την τιμή που θα κινηθείς ανάλογα με την δυνατότητά σου) ακούγονται το ίδιο και άρα δεν αφήνουν τον κόσμο να πάει να ακούσει απο μόνος του ή να ψάξουν έστω και (για) τα αντικειμενικά κριτήρια που προκαλούν τις διαφορές. Εαν του πεί κάποιος ότι άκουσε διαφορές του λέει placebο ή κάτι άλλο, τον χαρακτηρίζει μη αντικειμενικό, του την πέφτουν εκεί όλοι οι θρησκόληπτοί οπαδοί του χα χα ή τον μπανάρουν και τέλος καλό όλα καλά. Εδω έχω τύχει άλλοι να του το αποδεικνύουν και αντικειμενικά να του λένε και το λόγο (άσχετα εαν είναι ή όχι πλήρης η απόδειξη τους) και ούτε κάν την εξετάζει και τους βρίζει και απο πάνω αντί να τους πεί και ευχαριστώ που συμμετέχουν στο νήμα του. Τους χειροκροτητές τους άσχετους εκεί μέσα που δεν αναρωτιούνται και αμφισβητούν τίποτε, τους έχει στα ωπα ωπα. So much για το "επιστήμονας" που λένε χα χα ... να του κάνουν αυτού peer review και να απαντάει με αυτό το στυλάκι. Δεν γίνονται αυτά παιδιά, δεν υπάρχει κανένας επιστήμονας που να έχει τέτοια στάση. Για αυτό βρίζω κιόλας κάτι Krauss κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι "ιδεολόγοι". Δεν ξέρω τι μόδα είναι αυτή , έχει απλωθεί παντού σε όλα τα φόρουμ και μη audio. Και στα σάιτ της μαγειρικής ζητάνε μελέτες και blind tests πλέον (no joke) χα χα. Κατέρρευσαν οι θρησκείες και ψάχνουμε για άλλες ? χα χα, είναι κάτι κομμουνιστικό-κοινωνικό ? (χλέμπα για το λαό αφου τον πείσουμε πρώτα ότι όλα τα φτηνά που προορίζονται για αυτόν είναι καλά , να μην προσπαθεί και για κάτι καλύτερο οικονομικά σε ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο) ?) γιατί τον βλέπω να υποστηρίζει πολυ την Κίνα αλλά κυρίως μεγάλο μίσος για όλα τα "ακριβα" ιδίως Αμρικάνικά και Δυτικά προιόντα ? χα χα, δεν ξέρω τι γίνεται. Εμένα με ενδιαφέρει κοινωνικά το θέμα , μη σου πω πιο πολύ απο το audio. Βέβαια στην περίπτωση του Αμιρ κάτι πολυ πιο απλό είναι που έχει να κάνει με την προσωπικότητά του και όχι σκευωρίες και κοινωνικά πειράματα.

Τεσπά εαν τον θεωρήσουμε σωτήρα όπως λές που ανοίγει τα ματια στον κόσμο ότι με λίγα λεφτα πλέον ακούς επίσης καλή μουσική ... αυτό δεν είναι επίτευγμα του ... είναι γνωστό ...η "επιστήμη" "προχωράει" και το γνωρίζουμε ....Και αυτό όμως έχει αντίλογο. Π.χ. αυτά που έχουν επιτευχθεί με τα op amps που μετράνε καλά αλλά ε΄χουν π.χ. imd σε μεσαία και υψηλά τόσο ενοχλητικό που πρέπει να "μαγειρευτούν" για να ακουστούν καλά. Αυτά είναι γνωστά απο τις κονσόλες στα στουτιο απο το 1970 (στα αναλογικά που δεν υπήρχαν op amps ή τόσα πολλά). Και σε αυτές μετά 1995 που είναι όλες με op amps για αυτό χρησιμοποιούν κομπρέσορες και distrtion για να τις μαγειρέυσουν να ακούγονται κάπως αποδεκτά. Μάλιστα εγω πιστεύω ότι αντίστοιχα στο Home Hi FI μηχανήματα ισχύει το ίδιο , εάν έχουν μεγαλύτερο (αλλά το κατάλληλο μεγαλύτερο) distortion έχουν καλύτερο ήχο απο αυτά που προτείνει ο Αμίρ. Και για αυτό βλέπεις πολλοι προτιμάνε το μεγαλύτερο distortion (ακόμα μέχρι και ο Αμίρ σε κάποιες υποκειμενικές του ακροάσεις, αλλά έχουμε και ενα face που πρέπει να διασώουμε λόγω μετρήσεων). Εαν ακούσεις πραγματικά op amps μη μαγειρεμένες με distrortion, το αποτέλεσμα είναι βαρετό, χωρίς καθόλου ζωή μέσα του. Αλλα μη φοβού θα σε πείσουν αυτοί ότι όλα καλά και είναι η ιδέα σου χα χα. Αυτά όλα είναι ακοστικές εμπειιρίες κατεαγεγραμμένες απο ανθρώπους της δουλειάς στα στούντιο.

Το μόνο καλό που κάνει είναι οι μετρήσεις και αυτό όταν τις κάνει σωστά γιατί τον κόβω και για τσαπατσούλη. Άλλες φορές μάλιστα δεν καλύπτει όλες τις μετρήσεις που μπορεί να κάνει.

Πάντως εγω μια ερώτηση να κάνω σε κάθε λογικό άνθρωπο. Πως γίνεται να ακούει στις υποκειμενικές του ακροάσεις distortion στα dac μεταξύ 0.000τίποτε και 0,000και κάτι ψηλά, ή 0.3 έναντί 0.00001 , όταν τα ηχεία παράγουν 3-4 % και στις εντάσεις μάλιστα τις υψηλές που λέει ότι εκεί τα ακούει, οι παραμορφώσεις των ηχείων είναι δέκα φορές πιο πάνω. Είναι Αμίρ αντικειμενικότητα αυτή χα χα. Απο την άλλη θεωρητικά συμφωνεί με τον Τούλ που λέει ότι τα ηλεκτρονικά δεν ακούγεται η παραμόρφωση τους συγκριτικά με τα ηχεία και κάθε αποφαση αγοράς θα έχει να κάνει μόνο με καλύτερες μετρήσεις (που και αυτές όμως δεν ακούγονται άρα μην αγοράζετε τίποτε πάνω απο το 99 $ Topping, ποιές 3.000 μου λές ? ). Επειδή διαφορές υπάρχουν όμως δεν θέλουν να αφήσουν τον κόσμο να παέι να τις διαπιστώσει απο μόνος του καθως θα καταπέσει το ιδεολογημά του.ς ή η επιρροή τους. Επίσης αφου εντοπίσουν ότι υπάρχουν διαφορές θα μπορέσουν και να αναρωτηθούν μετά γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφορές. Μετά θα αναρωτηθούν ότι μπορεί να μην οφείλονται μόνο στο distrortion αυτές οι διαφορές, αλλά αλλού και να αρχίζεις να ψάχνεις πιο βαθιά. Δεν μπορεί να είσαι μισο αντικειμενικός ή 70% αντικειμενικός. Οπότε ο μόνος δρόμος που σου μένει είναι να είσαι τυχερός και να μην ακούσεις διαφορές ή και να ακούσεις να δράσει το confirmation bias που σε έχει ταίσει ο Αμίρ και τρίτον κάποιοι άτυχοι χα χα να ακούσουν διαφορές τόσο δραματικές (που κάθε έμπειρος σε ακροάσεις το ξέρει ότι υπάρχουν) που να ταραχθεί το ιδεολόγημα που έχουν φτιάξει μέσα τους (ή τους έφτιαξαν άλλοι για αυτούς). Ο Αμίρ νομίζω το μόνο που καταφέρνει στην χειρότερη, είναι να πολώσει τα πράγματα, και να μείνουν δυο κατηγορίες τα πολυ φθηνά και τα πολυ ακριβά. Εαν οι κατσκευαστές για να ανταποκριθούν στα SINAD του , προσανατολιστούν να παράξουν προιόντα που να μετράνε καλά μόνο σε αυτό και σταματήσουν να εξετάζουν και άλλους παράγοντες και διαρρέυσει αυτό και στο mid Fi ... όταν κάποιος θα θέλει να πάει απο το πάμφθηνο στο mid FI δεν θα βρίσκει διαφορά . Αρα το mid Fi που είναι η καλύτερη ισορροπία, για εμάς τους φτωχούς, θα εξαφανιστεί ή θα μειωθεί η ποιότητα του (προσωρινά βεβαια, λόγω Αμιρ φαινόμενου, η αλήθεια πάντα βγαίνει στο τέλος αλλά θα είναι αργά και θα έχει "παιδευτεί" κόσμος αλλά και στερηθεί καλύτερο ήχο). Οι πλούσιοι άστους , είναι άλλη φάση. Το ίδιο και η ποιότητα των μηχανηματων σε ακριβό επίπεδο. Δεν θα πληγούν ούτε θα αλλάξει τίποτε. Μην σου πω θα πάει προς το αντίθετο, θα ακριβύνουν περισσότερο καθως δεν θα έχουν ανταγωνισμό απο το Mid fi ,που θα είναι εξαφανισμένο. Μη σου πω θα πάνε σε ακόμα πιο εξωτικές και ακριβές αλλά και πιο ποιοτικές όντως υλοποιήσεις, που θα τις πουλάνε ακόμα μεγαλύτερες τιμές , καθώς οι πλούσιοι δεν θα έχουν πρόβλημα να πληρώσουν όσο όσο γαι αυτές. Ο νορμάλ ισορροπημένος άνθρωπος θα πληγεί. Η μεσαία τάξη πάλι χα χα. Άντε να την φάμε να δούμε που θα βγεί χα χα. Δεν θα βγεί σε καλό αυτή η πόλωση σε κανέναν τομέα της ζωής.
Εδιτ (συνέχεια) :

Α, ξέχασα... Χθές ξαναδιάβαζα λίγο χα χα και έχει μερήσεις που εαν φεύγουν απο την Harman καμπύλη χαρακτηρίζει τα προιόντα έμμεσα με μιας ισιαίτερης δικής του εφεύρεσης φρασεολογία χα χα, κακές υλοποιήσεις χα χα. Δεν σκέφτηκε ποτέ ότι κάποιος επιτηδες δεν ακολουθεί την Χάρμαν και θέλει ή θεωρεί καλύτερη στα αυτιά του άλλη καμπύλη και δεν είναι κακή υλοποίηση αυτό ? Είναι επιστημονική στάση αυτό ? χα χα. Στα ακουστικά το διάβαζα, που μάλιστα η Χάρμαν προσαρμόζει την καμπύλη σιγα σιγα κάθε χρόνο και την αλλάζει χα χα. Ε, βέβαια έχει ενα treble boost που ξύριζε και το μειώνει σιγά σιγά. (θα πήρε feedback απο τον κόμσο , δε ξέρω τι γίνεται στον κόσμο των ακουστικών, άλλος χαμός εκεί χα χα)

Επίσης αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα 99 $ είναι αρκετά (μέσα και ο ίδιος ο Αμίρ) γιατί δεν λένε στον κόσμο γιατί έχουν συστήματα των 20-30-50.000 ευρώ και πως τους το δικαιολογούν ? Αυτοί δεν έπρπε να μιλάνε για αυτό το θέμα, μόνο και μόνο για την "αντίθεση" αυτή μεταξύ του τι λένε και προτείνουν στους άλλους και το τι πράττουν οι ίδιοι. Εαν θες να είσαι όντως αντικειμενικός δηλαδή, αυτοεξαιρείσαι- απέχεις απο μόνος σου απο αυτό το θέμα.

Μου θυμίζει πλούσιους Συριζαίους και κάτι αριστερούς που όταν τους λέει κάτι Ο πάμπλουτος Τράγκας χα χα το ακούνε, όταν τους λέει κάτι κάποιος που δεν τους γλύφει να τους λέει αυτό που θέλουν να ακούσουν και αλήθεια να είναι δεν το δέχονται. χα χα. I feel i am on to something here xa xa

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon