wnet
Nearfieldένιος
- Reaction score
- 16.506
ο καθένας όπως νοιώθει....Τελικά ακούμε με τα αυτιά μας, ή με την τσέπη μας;.......ιδού η απορία.
εγώ ακούω και με το ...στομάχι!
άμα κουνάει σε κάνα Trance είμαστε καλά !!!
ο καθένας όπως νοιώθει....Τελικά ακούμε με τα αυτιά μας, ή με την τσέπη μας;.......ιδού η απορία.
Με τα μάτια. Και αγοράζουμε με τα μάτια.Τελικά ακούμε με τα αυτιά μας, ή με την τσέπη μας;.......ιδού η απορία.
Ok αλλά μερικές φορές μας βγαίνει και σε καλό. Εγώ ας πούμε έχω εθιστεί με τα Tannoy gold και μου αρέσει ο ήχος τους τα οποία τα επέλεξα και λόγω εμφάνισης αλλά και επειδή μου αρέσει ο ήχος της Tannoy. Πάντως ο Amir για μένα έχει μια βάση καλή χωρίς να είμαι επιστήμονας να τον αξιολογήσω και χωρίς επίσης να έχω ακούσει πολλών χιλιάδων ευρώ συστήματα και να συγκρίνω με συστήματα που έχω ήδη ακούσει και είναι σαφώς φθηνότερα. θεωρώ ότι η καλύτερη περίπτωση είναι να μπορούσε να γίνει συγκριτικό τεστ στον χώρο μας αλλά αυτό είναι ανέφικτο.Με τα μάτια. Και αγοράζουμε με τα μάτια.
Έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές.
Εγώ πάντως, ακούω με τα αυτιά μου, αφού πρώτα μου δώσει το το μικρόφωνο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μέτρησης.Τελικά ακούμε με τα αυτιά μας, ή με την τσέπη μας;.......ιδού η απορία.
Και εσύ με τα μάτια ακούς. Μετράς, βλέπεις τις μετρήσεις και σύμφωνα με αυτές φτιάχνεις ήχο.Εγώ πάντως, ακούω με τα αυτιά μου, αφού πρώτα μου δώσει το το μικρόφωνο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μέτρησης.
Και με το κιλόΜε τα μάτια. Και αγοράζουμε με τα μάτια.
Έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές.
Ναι, αλλά χρησιμοποιώ τις καμπύλες ( τα αποτελέσματα των μετρήσεων ) για να βελτιώσω τον ήχο μου. Μέχρι στιγμής δηλαδή, όσα βήματα έχω κάνει ώστε το σύστημα να πλησιάζει την ιδεατή καμπύλη, έχουν ακουστεί ευχάριστα στα αυτιά μου. Και με το πισωγύρισμα που έκανα σε παθητική λειτουργία και τόσο με υποδεέστερο τελικό όσο και με τον ένα Bryston, καταλαβαίνω πλέον σε πόσο καλό σημείο έχω φτάσει το σύστημά μου με ενεργή λειτουργία των ηχείων ( που πρακτικά, ακόμα δεν έχω αρχίσει ). Για τα δε καλώδια, δεν το συζητώ...Και εσύ με τα μάτια ακούς. Μετράς, βλέπεις της μετρήσεις και σύμφωνα με αυτές φτιάχνεις ήχο.
Ακούς με τα μάτια γιατί αν δεν είναι η καμπύλη όπως την θες δεν θα σου αρέσει.
Όπως και ο pdfάκιας με τα μάτια ακούει και ψωνίζει. Αν δεν δεί τα γραφήματα που θέλει δεν αγοράζει, ούτε ακούει με ευχαρίστηση.
Respect 1000%Και εσύ με τα μάτια ακούς. Μετράς, βλέπεις τις μετρήσεις και σύμφωνα με αυτές φτιάχνεις ήχο.
Ακούς με τα μάτια γιατί αν δεν είναι η καμπύλη όπως την θες δεν θα σου αρέσει.
Όπως και ο pdfάκιας με τα μάτια ακούει και ψωνίζει. Αν δεν δεί τα γραφήματα που θέλει δεν αγοράζει, ούτε ακούει με ευχαρίστηση.
Το υποσυνείδητο έχει συνδέσει την καλή αγορά και την ευχαρίστηση σύμφωνα με όσα θέλει να δει.
Η μία ομάδα θέλει καλά γραφήματα, η άλλη ακριβά μηχανήματα κλπ κλπ.
Πριν τα βήματα, πόσο ευχάριστο/δυσάρεστο ήταν το άκουσμα;Μέχρι στιγμής δηλαδή, όσα βήματα έχω κάνει ώστε το σύστημα να πλησιάζει την ιδεατή καμπύλη, έχουν ακουστεί ευχάριστα στα αυτιά μου.
Νο.Ναι, αλλά χρησιμοποιώ τις καμπύλες ( τα αποτελέσματα των μετρήσεων ) για να βελτιώσω τον ήχο μου. Μέχρι στιγμής δηλαδή, όσα βήματα έχω κάνει ώστε το σύστημα να πλησιάζει την ιδεατή καμπύλη, έχουν ακουστεί ευχάριστα στα αυτιά μου. Και με το πισωγύρισμα που έκανα σε παθητική λειτουργία και τόσο με υποδεέστερο τελικό όσο και με τον ένα Bryston, καταλαβαίνω πλέον σε πόσο καλό σημείο έχω φτάσει το σύστημά μου με ενεργή λειτουργία των ηχείων ( που πρακτικά, ακόμα δεν έχω αρχίσει ). Για τα δε καλώδια, δεν το συζητώ...
Και ο pdfάκιας πιστεύω ότι τελικά με τα αυτιά ακούει, αλλά έχει κάποια προαπαιτούμενα τα οποία εξετάζει με βάση τα pdf's.
Προς το παρόν έχουμε ριβιουερς που δεν ξέρουν την τυφλα τουςΧρειαζόμαστε τυφλούς ριβιούερς
Αστροναύτη τι RT60 έχεις?Ναι, αλλά χρησιμοποιώ τις καμπύλες ( τα αποτελέσματα των μετρήσεων ) για να βελτιώσω τον ήχο μου. Μέχρι στιγμής δηλαδή, όσα βήματα έχω κάνει ώστε το σύστημα να πλησιάζει την ιδεατή καμπύλη, έχουν ακουστεί ευχάριστα στα αυτιά μου. Και με το πισωγύρισμα που έκανα σε παθητική λειτουργία και τόσο με υποδεέστερο τελικό όσο και με τον ένα Bryston, καταλαβαίνω πλέον σε πόσο καλό σημείο έχω φτάσει το σύστημά μου με ενεργή λειτουργία των ηχείων ( που πρακτικά, ακόμα δεν έχω αρχίσει ). Για τα δε καλώδια, δεν το συζητώ...
Και ο pdfάκιας πιστεύω ότι τελικά με τα αυτιά ακούει, αλλά έχει κάποια προαπαιτούμενα τα οποία εξετάζει με βάση τα pdf's.
Είχα τρομερές ενοχλήσεις απο τις ανακλάσεις που η on axis τοποθέτηση βελτίωσε απο μόνη της αρκετά. Δεν είχα καλή στερεοφωνική εικόνα αφού δεν υπήρχε απόλυτη συμμετρία ηχείων και θέσης ακρόασης, πλέον έχω σαφώς καλύτερη στερεοφωνική εικόνα. Ειδικά με το "σιδέρωμα" της καμπύλης ( πειραματικά ) όπου εξανάγκαζα το σύστημα να έρθει σε συμμετρία - ισορροπία, η βελτίωση σε αυτό το τομέα ήταν αξιοσημείωτη.Πριν τα βήματα, πόσο ευχάριστο/δυσάρεστο ήταν το άκουσμα;
Δεν έχω πάρει πρόσφατη μέτρηση καθώς τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκα με το κουνιστό μικρόφωνο ( έπαιζα με τις ρυθμίσεις του EQ και έβλεπα τα αποτελέσματα ως προς τα στάσιμα ). Όχι καλό όμως.Αστροναύτη τι RT60 έχεις?
νομιζω ειναι προτιμοτερο να ασχοληθεις με την φροντιδα του χωρου απο το να παιζεις με τις ρυθμισεις του EQΔεν έχω πάρει πρόσφατη μέτρηση καθώς τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκα με το κουνιστό μικρόφωνο ( έπαιζα με τις ρυθμίσεις του EQ και έβλεπα τα αποτελέσματα ως προς τα στάσιμα ). Όχι καλό όμως.
Θα μετακομίσω σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε δεν θα ασχοληθώ με αυτό το χώρο. Το ταβάνι θα δεχτεί μια κάποια περιποίηση λόγω εσωτερικής θερμομόνωσης με γυψοσανίδα, άντε και να βάλω κανένα απορροφητικό στα σημεία πρώτης ανάκλασης.νομιζω ειναι προτιμοτερο να ασχοληθεις με την φροντιδα του χωρου απο το να παιζεις με τις ρυθμισεις του EQ
Καποιος ειχε πει
,,Ηχεια υψηλής ποιότητας σε ένα δωμάτιο χωρίς ακουστική επεξεργασία/φροντιδα είναι σαν να οδηγεί κανεις ένα σπορ αυτοκίνητο πάνω σε ένα χωράφι με λακουβες.,,
Α, κράτα το για το χεσιμο, είναι ότι πρέπει αντί για τας. Απ'τα γέλια σου φεύγουν όλα.Βαριέμαι, ούτε καν το διάβασα.
Κατούρα ελεύθερα γιατρέ μου, είσαι και σε κρίσιμη για τον προστάτη ηλικία, δεν κάνει να τα κρατάς!!!!Να πάμε στο φίλο μου τον αστροναύτη; με την εμπειρία τόσων ακροάσεων επί σειράς ετών, και με αυτά τα πολύ καλά ενισχυτικά τα μπριστον, που ειλικρινά θα τα κατουρουσα με χαρά; μπα, τον λυπάμαι, είναι και μικρό παιδί, άσε καλύτερα. Πάσο. Καλύτερα να παίξω με υπερήλικες μόνο, που νταξ, όπως είπε κι ο φίλος μου ο φιλόσοφος, είμαστε στο 4ο εγκεφαλικό, όλα δικαιολογούνται, λόγω εμπειρίας. Πολύ μεγάλης εμπειρίας.