Audio Science Review YouTube Channel

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Να ένας απο το pro audio με διδακτορικό σε NMR spectography, πατέρα Νομπελίστα Φυσικό, Γερμανός , (ξέρεις απο Γερμανούς ? δεν λένε παραμύθια 'η ψέμματα σε τέτοια θέματα, δεν πανά τους περνάς φάλλαγα. 40 χρόνια εμπειρία , founder της ADAM και HEDD audio με παρκατική εμπειρία όχι μηχανικός κομπιουτερας με διαγράμματ που δν έχουν κατσκευάσει στην πράξη ποτέ τίποτε.

Το έιχα ποστάρει και παλιά. ¨Ασχετος και αυτός.

Μετά είναι ο φίλος μου χα χα ο Τεξανός (ξέρεις και απο Τεξανούς ?) Danny Richi πως τον λένε, με 50 χρόνια και αυτός μεπειρία που τον ξεφτύλισαν στο ASR. Εμένα τίμιο παιδί (όσο μπορεί κάποιος τώρα, μη με ταράξεις στην κριτική) μου φάινεται.

Και άλλοι έχουν μιλήσει, ο πρώην της Αουντιοφυσικ , πως το λένε Γιοακίμ ή Γκερχαρντ (μου φαίνεται αυτός είναι ο καινούργιος).

Και άλλοι είναι αλλά και κατσκευαστεές ενισχυτών και ηλεκτρονικών. Και αυτοί ξέρουν μη νομίζεις. Όλοι ξέρουν.

Γιατί είπα εγω να μην διαβάζει κανείς Αμίρ ? Αρχίσε πάλι η παρερμηνεία ?

Το αντίθετο είπα . Αυτός είναι που λέει μην διαβάζετε τιποτε άλλο χα χα.

Εγω νομίζω ότι εαν είναι να διαβάσεις να διαβάσεις πολλά , όχι ένα.

Επίσης συζητάμε , κακό είναι ? Τι λες να έχω εγω καμιά έχθρα με τον Αμίρ. Ούτε ξέρω τιποτε, ούτε και με νοιάζει. Εγω λέω τη γνώμη μου για να ξέρει ο αναγνωστης του σάιτ μας μια αντίθετη ίσως άποψη.

Μην αρχίζουμε τώρα ίστορίες ASR που εναν θέλανε και προτιμανε να τον μπανάρουν ή τον βγάλαν αντιπρόσωπο εγκάθετο επειδή ειπε' "Να πάτε να ακούσετε το μηχανημα που θέλετε να αγοράσετε". Εκει έχουν φτάσει.

Αλλα ΟΚ πες μου ότι δεν θέλετε να γραφω την άποψη μου και δεν θα την γραφω. Εχω δεν έχω τετοια προβλήματα. Εαν είχα κάποιο συμφέρον θα έπαιρνα την μια ή την άλλη πλευρά. Εγω τους βρίζω όλους χα χα (για διαφορετικούς λόγους τον καθενα).
Πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη! Ειδικά το κλεισιμο, εκεί που λέει ότι αν ακούσεις μια μόνο οκτάβα με το αριστερό χέρι στο πιάνο, καταλαβαίνεις ότι έχει να γίνει ακόμη πολύ δουλειά στο audio reproduction. Και στο production συμπληρώνω εγώ. Κυρίως.

Κατα τα αλλά, ας συνεχίσουμε να συζητούμε εδώ και σε αλλά νήματα ποσό ωραία ακούγονται τα στερεά μας. Που δεν ακούγονται. Ούτε κατά διανοια. :fuckyou:

Reaction score
19.512
Το έχω γράψει από χθες, το γυρίζουμε στις θεωρίες συνομωσίας δε τρέχει τίποτα!

Φίλοι για πάντα, ξανθό γένος, ελοχιμ, νεφελιμ, τα πάντα όλα.

Ο αμιρ λοιπόν, πολεμά τον ελληνισμό στο πρόσωπο του θεσσαλονικιου , Ντάνι Ρίτσι (Ντάνος ριτσιδης - GR RESEARCH). Συγκεκριμένα αντιμάχεται με μένος τους tube connectors που θα αλλάξουν το μέλλον του audio!

Δε περιγράφω άλλο , παρακαλώ τους mods να μετονομαστεί το νήμα για χρυσαυτιαδες μόνο!
Για ποιούς λές ΄τωρα για τους πσιτούς τους χρυσαυτιά Αμίρ , ή για τους οπαδούς του χρυσαυτιά Ντάνι ή για τους χρυσααυτιάδες εμάς που θέλουμε να ακούσουμε πρίν αγοράσουμε (συν μερήσεις) ? ή όλους ?

Για να καταλάβουμε και την δική σου θέώρηση. όχι τίποτε άλλο.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.768
Επειδή κάπου στα σεντόνια αναφέρθηκε , το υποτιθέμενο holly grail της Harman , η κατηφορική κλίση , με 1db/oct ,να σας ενημερώσω ότι η JBL ουδέποτε την εφήρμοσε σε ηχεία της.
Ούτε καν στα everest τα τόσο αγαπημένα του μανέστρου , που δεν τα έχει ακούσει καν.
Δυστυχώς δεν τα άκουσα εσύ κ Μάρκου τα άκουσες και έβγαλες το συμπέρασμα ότι ξυρίζουν ούαου γιατί;;; Μα έχουν κόρνες και εσύ έχεις αλεργια στης κόρνες ,,😁😆😀😛

Reaction score
19.512
Αυτό που κάνει ο Amir, και ο κάθε Amir που ασχολείται με ήχο δεν είναι επιστήμη, είναι μηχανική (engineering). Επιστήμη σε αυτά τα πεδία κάνουν οι φυσικοί. Υπο αυτή την έννοια το όνομα της σελίδας είναι λάθος αν και φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουν γιατί μπήκε, έστω και αν είναι τεχνικά λάθος, αυτό ο όρος στο όνομα. Δεν τον έχω δει να λέει κάπου ότι είναι επιστήμονας χωρίς να λέω φυσικά ότι δεν το έχει κάνει.

Είναι λίγο δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος σε αυτά που ρωτάς συγκεκριμένα γιατί ο λόγος σου δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής, είναι λίγο συγχητικός και πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο. Δεν σου κάνω κάποια παρατήρηση τώρα απλά σου εξηγώ γιατί είναι δύσκολη η απάντηση σε πολλά απ' αυτά που ρωτάς.

Γενικά όμως εσύ απ' οσα έχεις δει πιστεύεις ότι αυτός που κάνει κακό στον χώρο είναι ο Amir? Σοβαρά τώρα?

Είναι περίεργη η συλλογιστική σου. Λες για παράδειγμα ότι είναι ύποπτη η εκτίμηση του για τα Κινέζικα προϊόντα και όχι για τα ακριβά Δυτικά. Πας να υπονοήσεις κάτι αν καταλαβαίνω καλά, οτι τα παίρνει απο Κινέζους το οποίο τελικά δεν το λες οπότε συγνώμη αν κατάλαβα και λάθος. Ο λόγος όμως που συμβαίνει αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο απλός. Προφανώς, όπως και πολλοί άλλοι έχει 'καεί' από ακριβά δυτικά προϊόντα τα οποία υπόσχονται πράγματα που δεν ισχύουν. Occam's razor, φαντάζομαι ότι το έχεις ακουστά. Το ότι ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνε για πράγματα τα οποία δεν έπαιρνε στο audio (σε audiophile κυκλώματα) δεν ήταν κάτι που απλά συνέβαινε, ήταν κεντρικό θέμα και σχεδόν καθολική πραγματικότητα.
Φίλε ppkstat,

όπως είδες προσπαθησα να απαντήσω σε όλα τα σημεία στα οποία στάθηκες. Τα περισσότερα βέβαια ήταν οι διανθίσεις μου. Είμαι του μότο διασκεδάζω και μαθαίνω χα χα.

Αλλά, δεν ήταν όλα γενικά. Αυτό που πρέπει (έπρεπε συν τα άλλα ΟΚ αλλά και αυτό μέσα) να σε απασχολήσει, και εαν θες μου απαντάς και εμένα που δεν ξέρω έιναι το ερώτημα πως ακούει distortion και κάνει κατάταξη κιόλας βαθμολογικά σε dac amps, όταν τα ηχεία έχουν 10 δες φορές ντιστόρτιον και μάλιστα σε τέτοιες υψηλές εντάσεις που είναι ακόμα μεγαλύτερο (για τα ηχεία).

Ποια αντικειμενική και "επιστημονική" απάντηση έχει αυτό.

Εαν θες και άλλα συγκεκριμένα ερωτήματα , διαβασε και το παραπάνω που πόσταρα για το jbl στον κύριο JOHN MARKOU. Δες και πες μου πως δεν ακούει το υψηλότατο στο θεό ντιστόρτιον του JBL και το κατατάσει ψηλά και ακούει το ντιστόρτιον των ηλεκτρονικών που είναι 100 φορές μικρότερο.

Επίσης είχα διαβάσει παλιά ενα ριβιού του για τα Σενχαίζερ 650 vs 600. Δεν είχε πετύχει καλό sealed (άσε που τεστάρει και μεταχειρισμένα) και έβγαλε αλλά αποτελέσματα απο χιλιάδες άνθρωπους που τα έχουν μετρήσει πρίν απο αυτόν. Όταν του επισημάνθηκε απο πολύ γνώστη στις μετρήσεις (μεγαλύτερη απο αυτόν) ακόμη και με αναπαράσταση των συνθηκών ελλειπούς seal και με διαγράμματα .... πήγαινε να δες, θα το βρείς, πως του φέρθηκαν του άνθρωπου. Τον μπανάρισαν χα χα.Μιλάμε τώρα για μεγάλο γνώστη όχι κανέναν λαλά. Ακόμα δεν έχει κάνει διόρθωση νομίζω ο Αμιρ της γνωμης του (μεχρι τότε τουλάχιστον που ειχα διαβάσει). Πλήρης εγωισμός, και ενταξεί γαιτί δεν έκανε μετά μετρήσεις και με καλό seal και με χαλαρό seal ? H απάντηση τους ήταν ε, έτσι και αλλιώς κάποτε θα χαλάσουν τα σφουγγαράκια .... τι έτσι θα μετράνε τα ακουστικά ? χα χα. Αυτά βέβαια πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις όλες τις σελίδες. ¨ολοι μενουν στην κριτική του. Μτεά έγινε θέμα να ξέρεις και άρχισε ο κόσμος να ακούει δήθεν την έλλιεψη χαμηλού (παλσίμπο) λόγω της κριτικής αυτής ενω δεν υπήρχε πρόβλημα χα χα Μιλάμε χάος δημιουργήθηκε.
Δυστυχώς δεν τα άκουσα εσύ κ Μάρκου τα άκουσες και έβγαλες το συμπέρασμα ότι ξυρίζουν ούαου γιατί;;; Μα έχουν κόρνες και εσύ έχεις αλεργια στης κόρνες ,,😁😆😀😛
Τα ουέβγκάιντ φταίνε και οι αλγόριθμοί τους με τους οποίους τα υπολογίζουνε. :D

Ο Κος Μλαρκου δεν κάνει λάθος ποτέ.

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.770
Για ποιούς λές ΄τωρα για τους πσιτούς τους χρυσαυτιά Αμίρ , ή για τους οπαδούς του χρυσαυτιά Ντάνι ή για τους χρυσααυτιάδες εμάς που θέλουμε να ακούσουμε πρίν αγοράσουμε (συν μερήσεις) ? ή όλους ?

Βρε να ακουσεις, να δεις να μυρίσεις, να διαβάσεις. ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.

Εγώ εγραψα στα π@π@ρια μου τα pdf και τις μετρήσεις και επέστρεψα genelec για kali , έχοντας συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου (κόστος subwoofers πρώτιστα, μετέπειτα χρήση σε δεύτερο χρόνο).

Απλά δεν πάω να βγάλω λάθος όλη την εικουμένη για να δικαιολογήσω την επιλογή μου.

Reaction score
19.512
Βρε να ακουσεις, να δεις να μυρίσεις, να διαβάσεις. ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.

Εγώ εγραψα στα π@π@ρια μου τα pdf και τις μετρήσεις και επέστρεψα genelec για kali , έχοντας συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου (κόστος subwoofers πρώτιστα, μετέπειτα χρήση σε δεύτερο χρόνο).

Απλά δεν πάω να βγάλω λάθος όλη την εικουμένη για να δικαιολογήσω την επιλογή μου.
Οκ δε σε καταλάβαινω. Εαν εννοείς εμένα ότι πάω να βγάλω κα΄ποιον λάθος , τι να σπου πω.

Ο Αμίρ κάνει και καλά πράγματα και δεν ακυρώνεται έτσι απλά απο κάποια λάθη. Απλώς καλά είναι να έχουμε πάντα την δική μας κρίση και να ερ=μηνευόυμε μόνοι μας κάποιες μετρήσεις ή και πάντα να ακούμε την αντίθετη άποψη.

Βασικά αυτός έθεσε τόσο υψηλα στανταρντ για τον ευατό του κράζοντας πολλούς για άσχετους .... για αυτό κρίνεται αυστηρά. Οι άνθρωποι κρίνονται με τα στανταρντ που βάζουν οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Για αυτό και οι επιστήμονες δεν είναι έτσι και δουλεύουν όχι με εγωισμούς και φανφάρες αλλά με κριτήριο την συνεργασία και ομαδικότητα για να βρούν την αλήθεια. Επίσης επιζητούν οι ίδιοι να τους ξεσκονίσεις και να βρείς λάθος στα συμπεράσματα τους 'η/και στην μεθοδολογία τους.

Τεσπά έγω όπως έχω πεί με εκνευρίζει όταν ακούω ανθρωπους να μιλάνε στο όνομα της επιστημης, ενω οι απόψεις τους είναι προσωπικές. Μόνο σε τέτοια θέματα αντιδράω και με τσατίζουν.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.060
Οπως σου είπα και από τηλεφώνου , το ηχείο τσίριζε, ιδίως μετά από κάποια ακρόαση υψηλής στάθμης , και μετά.
Αυτός που το αγόρασε , μας είπε χαρακτηριστικά , καταλαβαίνω γιατί δεν σας άρεσε αυτό το ηχείο.
Η κόρνα και το τουίτερ ήταν 10db επάνω ή ίσως και περισότερο , από τα γουφερς.
Ο κλάδος που έκανε την ισοστάθμιση δεν έκανε τίποτα απολύτως , τα μεγάφωνα παίζανε στον γάμο του καραγκιόζη.
Αντικατέστησε ολο τα κροςς και στα δύο ηχεία , και πάλι βάσει των λεγομένων του πάλι πριμαριστό είναι , στις μεσουψηλές και υψηλές.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.768
Φίλε ppkstat,

όπως είδες προσπαθησα να απαντήσω σε όλα τα σημεία στα οποία στάθηκες. Τα περισσότερα βέβαια ήταν οι διανθίσεις μου. Είμαι του μότο διασκεδάζω και μαθαίνω χα χα.

Αλλά, δεν ήταν όλα γενικά. Αυτό που πρέπει (έπρεπε συν τα άλλα ΟΚ αλλά και αυτό μέσα) να σε απασχολήσει, και εαν θες μου απαντάς και εμένα που δεν ξέρω έιναι το ερώτημα πως ακούει distortion και κάνει κατάταξη κιόλας βαθμολογικά σε dac amps, όταν τα ηχεία έχουν 10 δες φορές ντιστόρτιον και μάλιστα σε τέτοιες υψηλές εντάσεις που είναι ακόμα μεγαλύτερο (για τα ηχεία).

Ποια αντικειμενική και "επιστημονική" απάντηση έχει αυτό.

Εαν θες και άλλα συγκεκριμένα ερωτήματα , διαβασε και το παραπάνω που πόσταρα για το jbl στον κύριο JOHN MARKOU. Δες και πες μου πως δεν ακούει το υψηλότατο στο θεό ντιστόρτιον του JBL και το κατατάσει ψηλά και ακούει το ντιστόρτιον των ηλεκτρονικών που είναι 100 φορές μικρότερο.

Επίσης είχα διαβάσει παλιά ενα ριβιού του για τα Σενχαίζερ 650 vs 600. Δεν είχε πετύχει καλό sealed (άσε που τεστάρει και μεταχειρισμένα) και έβγαλε αλλά αποτελέσματα απο χιλιάδες άνθρωπους που τα έχουν μετρήσει πρίν απο αυτόν. Όταν του επισημάνθηκε απο πολύ γνώστη στις μετρήσεις (μεγαλύτερη απο αυτόν) ακόμη και με αναπαράσταση των συνθηκών ελλειπούς seal και με διαγράμματα .... πήγαινε να δες, θα το βρείς, πως του φέρθηκαν του άνθρωπου. Τον μπανάρισαν χα χα.Μιλάμε τώρα για μεγάλο γνώστη όχι κανέναν λαλά. Ακόμα δεν έχει κάνει διόρθωση νομίζω ο Αμιρ της γνωμης του (μεχρι τότε τουλάχιστον που ειχα διαβάσει). Πλήρης εγωισμός, και ενταξεί γαιτί δεν έκανε μετά μετρήσεις και με καλό seal και με χαλαρό seal ? H απάντηση τους ήταν ε, έτσι και αλλιώς κάποτε θα χαλάσουν τα σφουγγαράκια .... τι έτσι θα μετράνε τα ακουστικά ? χα χα.

Τα ουέβγκάιντ φταίνε και οι αλγόριθμοί τους με τους οποίους τα υπολογίζουνε. :D

Ο Κος Μλαρκου δεν κάνει λάθος ποτέ.
Οπως σου είπα και από τηλεφώνου , το ηχείο τσίριζε, ιδίως μετά από κάποια ακρόαση υψηλής στάθμης , και μετά.
Αυτός που το αγόρασε , μας είπε χαρακτηριστικά , καταλαβαίνω γιατί δεν σας άρεσε αυτό το ηχείο.
Ο κλάδος που έκανε την ισοστάθμιση δεν έκανε τίποτα απολύτως , τα μεγάφωνα παίζανε στον γάμο του καραγκιόζη.
Αντικατέστησε ολο τα κροςς και στα δύο ηχεία , και πάλι βάσει των λεγομένων του πάλι πριμαριστό είναι , στις μεσουψηλές και υψηλές.
Δεκτό αν είναι τα πράγματα 😊παντός με της κόρνες έχεις ένα θέμα κ Τζόνυ τα σέβη μου😏

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Όχι βέβαια, δε κατάλαβες καθόλου καλά.

Το ερώτημα δεν είναι εάν έχει καλό ήχο ο Χρήστος, αυτό το θεωρούμε δεδομένο, διότι καταρχάς ικανοποιεί τον ίδιο, ο οποίος ως μουσικός έχει και ένα λόγο παραπάνω, αλλά ικανοποιεί όλο το χαϊενταδικο τιμ των Ιωαννίνων, και μη τους υποτιμάς, έχουν στάξει όλοι τους ένα σκασμό λεφτά για "σοβαρά μηχανήματα", και γιατί να μην υποθέσουμε πως από σένα κι από μένα ξέρουν κι ακούν καλύτερα. 😎

Αυτό όμως που υποτιμάμε ομαδικώς, είναι η επιλογή του Χρήστου στα ηχεία, που δε νομίζω κανένας να έτρεξε να πα να πάρει ίδια με τα ηχεία του Χρήστου, επειδή είπε ο Χρήστος και το γιαννιώτικο τιμ ότι παίζουν ωραιότατα.

Δηλαδή, πρακτικά θα στο πω, δεν κερδίζει κανένας διαβάζοντας τα σχόλια του Χρήστου για τα ηχεία του.

Ομοίως δε κερδίζει κανένας το παραμικρό, διαβάζοντας τα σχόλια του Μάρκου για τα Ψωράλ.

Πρακτικά δηλαδή, όσο επεκτείνουμε αυτή την πραγματικότητα, θα δούμε την απλή αλήθεια: δεν κερδίζει κανένας και τίποτα, διαβάζοντας το τι άρεσε σε κάποιον άλλο, είτε αυτός είναι ο Χρήστος, είτε ο Μάρκου, είτε εγώ, είτε ο μπουτχιας, είτε στο στερεοφιλ και στο τας, είτε ο σταματακος, είτε ο αμίρ.

Δηλαδή θα δούμε την απλή αλήθεια, ότι τα υποκειμενικά σχόλια ακροάσεων, δεν αποτελούν βοήθημα ουσίας για κανέναν και ποτέ.

Τι αποτελεί πραγματικό βοήθημα ουσίας; τι αξίζει να διαβάζεις, διότι από αυτό κερδίζεις πραγματική αληθινή γνώση επί του θέματος; μα τι άλλο, τις μετρήσεις του Αμίρ, το σπινοραμα. Άντε και τις πολύ υποδεέστερης αξίας μετρήσεις του στερεοφιλ.

Κι έτσι απλά, βλέπουμε τι έχει νόημα να διαβάζουμε., τι πραγματικά βοηθάει στην επιλογή. 😎
Ούτε αυτά μετράνε βρε..
Όπως για τον κ. Χρήστο και τον κ. Μάρκου και για όλους μετράει τι γουστάρουμε οι ίδιοι..
Οπότε αγοράζετε όπως και όσο γουστάρετε αλλά μην το λέτε πουθενά.. :roflmao: :roflmao: :roflmao: 🤘

:lolsign:

Reaction score
19.512
Εαν δεν διορθώνεται και με αυτά που είπες ότι έκανε , νομίζω είναι θέμα αρχιτεκτονικής ουειβγκάιντ, κόρνας κλπ. Αυτά δεν διορθώνονται και όταν κάπως έρχοντια είναι αφυσικό μουντό πνιγμενο με εξάρσεις σε κάποιες συχνότητες .... ¨Αλα της ... τι είπα ο μεγάλος σχεδιαστής (μόδας) :D .... κάπου το έχω διαβάσει, δεν ξέρω ντίπ.:D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.060
Δεν ξέρω , αυτός που το αγόρασε είναι NY .
Το ηχείο πάντως δεν μου άρεσε ποτέ , από την αρχή που το άκουσα , μέχρι που χάλασε θεωρητικά το κρος .

Reaction score
19.512
Πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη! Ειδικά το κλεισιμο, εκεί που λέει ότι αν ακούσεις μια μόνο οκτάβα με το αριστερό χέρι στο πιάνο, καταλαβαίνεις ότι έχει να γίνει ακόμη πολύ δουλειά στο audio reproduction. Και στο production συμπληρώνω εγώ. Κυρίως.

Κατα τα αλλά, ας συνεχίσουμε να συζητούμε εδώ και σε αλλά νήματα ποσό ωραία ακούγονται τα στερεά μας. Που δεν ακούγονται. Ούτε κατά διανοια. :fuckyou:
Ναι το λέει για τα δυναμικά και πόσο πολύ πίσω είμαστε σε αυτό το θέμα και δεν βλέπει και κάποιο φως στο μέλλον. Στην μέση νομίζω (δεν θυμάμαι το έχω δει πρίν καιρό μόλις βγηκε) της συνέντευξης λέει και για τις μετρήσεις και πως δεν σχετίζονται απόλυτα με το τι ήχο περιμένει κάποιος να ακούσει, και αυτές είναι μόνο ενα εργαλείο. Ε, τα λέει και λίγο διστακτικά, δεν μιλάνε και πολύ , φοβούνται και αυτοί τι νομίζεις. Βλέπουν τι τάσεις επικρατούν στο κόσμο και ....

Μιλά τους όμως προσωπικά τηλεφωνικά, ή εαν σε ξέρουν λίγο κα δούν ότι δεν είσαι κανένα φανμπόι, να δεις τι θα σου πούν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.485
το ηχείο τσίριζε, ιδίως μετά από κάποια ακρόαση υψηλής στάθμης , και μετά.
Το RT60 του χώρου; οι διαστάσεις του χώρου;

Τι τοποθέτηση; τι απόσταση ακρόασης;

Και το πιο σημαντικό: ποια σαμπ είχε; ποιο το σοφτγουερ ενσωμάτωσης και τι ταργκετ κερβ έδωσε;

ΥΓ. Σε υψηλές στάθμες, θέλει τραγικές ποσότητες ισχύος το ζώο. Και όσο πιο υψηλές οι στάθμες, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για πολύ υψηλές στάθμες στην 1η οκτάβα, ώστε να κάνει αυτό το μασκινγκ που πρέπει να κάνει στα μεσαιοπρίμα. Το ταργκετ κερβ οφείλει να έχει τόσο υψηλότερα τις πρώτες οκτάβες, όσο υψηλότερα θες τις στάθμες, και ταυτόχρονα ακόμα μεγαλύτερη βύθιση στο πάνω μέρος του φάσματος. Παν πακέτο αυτά.

Στις χαμηλές στάθμες θες λαουντνες. Στις νορμάλ στάθμες (αναφοράς) δε χρειάζεται τίποτα τρομερό, παίζουν μια χαρά και ταργκετ κερβ με 7-9 dB κλίση. Στις υψηλές στάθμες (αναφοράς +20) θες 15 dB κλίση στο ταργκετ κερβ. Σε πιο υψηλές στάθμες, θες ακόμα μεγαλύτερη κλίση. Φακτς οφ PA.

Last edited:

Reaction score
8.899
Και γω στην αρχή καθόμουν και διάβαζα για το τάδε και το δείνα ηχειο μέχρι που ανακάλυψα το πολυκαναλο. Επικρατεί η αντίληψη ότι θα σπρώξει κάποιος λεφτά σε ένα δικάναλο σεταπ και θα αγγίξει την τελειότητα. Παπαριες καμαρωτες.
Έχω κάνει πείραμα στο σπίτι μου με τυχαίο ζευγάρι που δεν σκαμπάζει από συστήματα. Από δικάναλο απμιξινγκ το γύρισα σε δικάναλο. Έπρεπε να δείτε τις φάτσες τους. Ενταξει του λέω στο δικάναλο που το γυρνάω πέφτει και λίγο και η στάθμη. Ααα..... είπε ο δυστυχής.
Θα βάλω και ένα πανί προβολής και θα τους ξανακαλεσω σκέφτηκα... να πεσουν και τα τσιμέντα :lolsign:

Reaction score
19.512
Το RT60 του χώρου; οι διαστάσεις του χώρου;

Τι τοποθέτηση; τι απόσταση ακρόασης;

Και το πιο σημαντικό: ποια σαμπ είχε; ποιο το σοφτγουερ ενσωμάτωσης και τι ταργκετ κερβ έδωσε;

ΥΓ. Σε υψηλές στάθμες, θέλει τραγικές ποσότητες ισχύος το ζώο. Και όσο πιο υψηλές οι στάθμες, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για πολύ υψηλές στάθμες στην 1η οκτάβα, ώστε να κάνει αυτό το μασκινγκ που πρέπει να κάνει στα μεσαιοπρίμα. Το ταργκετ κερβ οφείλει να έχει τόσο υψηλότερα τις πρώτες οκτάβες, όσο υψηλότερα θες τις στάθμες, και ταυτόχρονα ακόμα μεγαλύτερη βύθιση στο πάνω μέρος του φάσματος. Παν πακέτο αυτά.

Στις χαμηλές στάθμες θες λαουντνες. Στις νορμάλ στάθμες (αναφοράς) δε χρειάζεται τίποτα τρομερό, παίζουν μια χαρά και ταργκετ κερβ με 7-9 dB κλίση. Στις υψηλές στάθμες (αναφοράς +20) θες 15 dB κλίση στο ταργκετ κερβ. Σε πιο υψηλές στάθμες, θες ακόμα μεγαλύτερη κλίση. Φακτς οφ PA.
Που να τα ξέρει ο άνθρωπος όλα αυτά που ρωτάς ? :D

Δηλαδή συγγνώμη είσαι εσυ στο 4ο εγκεφαλικό, πρέπει να προκαλέσεις και στον κο Μάρκου κανένα ? :D

Σκευωρία, μου θυμίζει, σε έβαλε το φιλαράκι σου ο Κος Χρήστος να τα ρωτάς αυτά ε, που σου έβαλε και like ? :D

Α, και τον Αμίρ γιατί δε τα ρωτάς αυτά ? :D

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.431
Στις υψηλές στάθμες (αναφοράς +20) θες 15 dB κλίση στο ταργκετ κερβ. Σε πιο υψηλές στάθμες, θες ακόμα μεγαλύτερη κλίση. Φακτς οφ PA
Κάτσε ρε, γιατί;

Reaction score
19.512
με τυχαίο ζευγάρι
Καλό ζευγάρι ? Γερμανίδα αυτή ? Τον αγαπάει ? ή τον έχει για σούτ langsam langsam ? Έχεις ελπίδες μελλοντικώς ? :D

Αυτές οι απορίες μου γεννήθηκαν εμένα. :D
Κάτσε ρε, γιατί;
Γιατί έχει πάθει 5ο χα χα. Για πάρτον κανά τηλέφωνο, εσείς που γνωρίζεστε. Ζεί ? :D

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.770
Χαλί-(has no) end συνέχεια

Αν είχα δώσει 14κ για dac/hp amp, μαλάκα θα τον έλεγα κι εγώ τον κοκομιρ! Σιγά μην έλεγα τον εαυτό μου...

Θεουλης παντως ο chοrd: DAVE stands for ‘Digital to Analogue Veritas in Extremis. Το επόμενο στη σειρά, που θα κοστίζει κάνα 30αρη θα έχει και το illuminati μέσα στο ακρωνύμιο ;)

ΥΓ Ψάχνω σοβαρά για επενδυτές για boutique brand στο audio. H εταιρεία θα εχει σίγουρα αρχαιοελληνικό όνομα και μια από τις καινοτομίες θα είναι ότι τα προϊόντα μας θα κατασκευάζονται από παρθένες.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.431
Αν είχα δώσει 14κ για dac/hp amp, μαλάκα θα τον έλεγα κι εγώ τον κοκομιρ! Σιγά μην έλεγα τον εαυτό μου...
Μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει το μηχανάκι. Ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσει με την εταιρία να του στείλουν άλλο.

Ndis

Titika
Reaction score
4.770
Μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει το μηχανάκι. Ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσει με την εταιρία να του στείλουν άλλο.
Μακάρι να είναι έτσι για τους ανθρώπους που το αγόρασαν.

Στο ποιοτικό έλεγχο πάντως δεν λες ότι έσκισαν έτσι;

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr