Ndis
Titika
- Reaction score
- 4.755
Ίσως,γιατί το γράφεις ανά δύο ποστΔεν το έχω γράφει 500 φορές. Εσένα θα σου φάνηκαν πολλές.
Ίσως,γιατί το γράφεις ανά δύο ποστΔεν το έχω γράφει 500 φορές. Εσένα θα σου φάνηκαν πολλές.
Το γράφω σε όσους μου απαντάνε άσχετα σαν reply και μόνο. Εκατό, εκατό, Πεντακόσιοι, πεντακόσιοι.Ίσως,γιατί το γράφεις ανά δύο ποστ
@Costas Coyias (και @Dimifoot). Οι άλλοι μην διαβάσετε (δείτε) και πάθετε τίποτε κανένα θεμελιακό υπαρξιακό, δεν είναι για εσάς, έτσι όπως σας έκοψα χα χα.Να ένας απο το pro audio με διδακτορικό σε NMR spectography, πατέρα Νομπελίστα Φυσικό, Γερμανός , (ξέρεις απο Γερμανούς ? δεν λένε παραμύθια 'η ψέμματα σε τέτοια θέματα, δεν πανά τους περνάς φάλλαγα. 40 χρόνια εμπειρία , founder της ADAM και HEDD audio με παρκατική εμπειρία όχι μηχανικός κομπιουτερας με διαγράμματ που δν έχουν κατσκευάσει στην πράξη ποτέ τίποτε.
Το έιχα ποστάρει και παλιά. ¨Ασχετος και αυτός.
Μετά είναι ο φίλος μου χα χα ο Τεξανός (ξέρεις και απο Τεξανούς ?) Danny Richi πως τον λένε, με 50 χρόνια και αυτός μεπειρία που τον ξεφτύλισαν στο ASR. Εμένα τίμιο παιδί (όσο μπορεί κάποιος τώρα, μη με ταράξεις στην κριτική) μου φάινεται.
Και άλλοι έχουν μιλήσει, ο πρώην της Αουντιοφυσικ , πως το λένε Γιοακίμ ή Γκερχαρντ (μου φαίνεται αυτός είναι ο καινούργιος).
Και άλλοι είναι αλλά και κατσκευαστεές ενισχυτών και ηλεκτρονικών. Και αυτοί ξέρουν μη νομίζεις. Όλοι ξέρουν.
Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου και ιδίως όταν μιλάς για "βρισιές".Βρε έβγαλες μαλακές Τουλ, ολιβ, χαρμάν τους πάντες και εγώ γελοιοποίησα το νήμα;
Σόρρυ δεν πρόλαβα να κάνω κάποιες ψιλες διορθώσεις στο editing καθως απαντούσα στον Ndis.@Costas Coyias (και @Dimifoot). Οι άλλοι μην διαβάσετε (δείτε) και πάθετε τίποτε κανένα θεμελιακό υπαρξιακό, δεν είναι για εσάς, έτσι όπως σας έκοψα χα χα.
Εαν σου άρεσαν κάπως αυτά, you'd love this. (εαν δε το έχεις δεί). Έχει και bonus έκλπηξη στο Q&A (2 μόνο ερωτήσεις).
Χαζοί χαζοί οι ριβιούερς αλλά κάτι καλό αλιεύει κανείς κάποιες φορές.
Λοιπόν άς αφήσουμε τους σχεδιαστές , εαν θεωρήσουμε ότι έχουν κάποιο συμφέρον (ιλουμινάτι χα χα) δήθεν και να πάμε κατευθείαν στην πηγή του αντίθετου συμφέροντος. Ε, δεν γίνεται και καλύτερα απο αυτό (εαν κάποιος δεν είναι ΨΕΚ ή οπαδός ποδοσφαίρου ή ακραίων τοποθετήσεων στο θέμα objective versus subjective ή οπαδός του Αμίρ ή δεν είναι αμφισβητίας σε βαθμό να ξανανακαλύπτει την Αμερική μην σεβόμενος την προηγούμενη γνώση αυτών που ξέρουν.). Τι συναντάμε λοιπόν έστω και εκεί ? Τα ίδια συμπεράσματα.
Γράμμα απο ηλεκτολόγο μηχανικό 30 χρόνια στη δουλειά, της Audio Precision. (υπογράμμιση δική μου).
+++
Jonathan Novick writes…
Dear John
John Atkinson pointed me at your recent article about the subjectivist vs activists [sic] and I found it interesting. I am an electrical engineer with 30 years of experience working for test & measurement companies. I also used to follow the hi-fi market (but stayed relatively modest in my purchases). I spent 13 years with Audio Precision selling test gear to all sorts of manufacturers. I was also a VP of the Audio Engineering Society and sat on several standards committees within the Consumer Technology Association (nee CEA). However, I was keenly aware that measurements don’t describe the sounds we hear. Just over 10 years ago, I built a test box to prove this with listening tests side by side with measurements and went on the road with a presentation. Most of my audiences were AES members but I also went to several Hi-Fi shows (RMAF, T.H.E. and others). RMAF recorded it in 2015 and I thought you may find it interesting.
I would be interested in what you think of the video. At one time I had hope for new test standards. Those have been dashed by the realities of the shrinking audio market. Mono smart speakers seem to be what most consumers want these days. At the most recent CES show, there wasn’t even an exhibitor search category for audio. This trend may change someday but I won’t be holding my breath.
Regards,
Jonathan
+++++
Podcast: Jonathan Novick (Audio Precision, AES, CTA) on measuring audio gear | Darko.Audio
"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts” -- Albert Einsteindarko.audio
+++++
Βίντεο του έν λόγω απαντάει στο θέμα , (αλλά εαν καταλαβαίνεις κιόλας) και σε άλλες αδυναμίες αλλά και πονηριές ήθελημένα ή μη (απο ασχετοσύνη) αυτού που εκτελεί τις μετρήσεις.
α) Υπομονή λίγο είναι λίγο Αμερικανιά αλλά καλυτερεύει.
β) Δευτερεύον αλλά ας το αναφέρω μιας και με πρήξανε χα χα : Απαντάει (για όσους πάλι καταλαβαίνουν) και στο ερώτημα που γίνεται η μέτρηση του distortion έστω μέσα στην ανεπάρκεια της , και όχι εκεί που την κάνει ο Αμίρ και εαν έχει νόημα ή όχι.
γ) Πολύ ωραία παρατήρηση για τα standards (που νομίζει ο κόσμος ότι ξέρει να μετράει, τι μετράει , ερμηνεύει ή καταλαβαίνει τη σημασία τους χα χα). Δυο είναι οι λόγοι που φτιάχνονται τα στανταρντς. Ενας απο κατασκευαστές που το δημιουργούν για να φέρουν την επιχείρηση τους σε πλεονεκτική θέση και θέλουν να αναδείξουν μια συγκεκριμένη μέτρηση (μία ε ?) και δεύτερςς απο κατσκευαστές που θέλουν να μπλοκάρουν ενα στάνταρντ που βάζει την επιχείρησή τους σε μειονεκτική θέση. Σου θυμίζει τίποτε πέρα και απο τον Αμίρ (αυτό κάνει μπάμ, εύκολος στόχος με το SINAD του) ? Ας μην πώ, ε, κάποια που μου θυμίζουν, γιατί θα με κρεμάσουν. Αλλά σε παρακαλώ σκέψου, σκέψου πολύ. (no joke)χα χα. Οι μετρήσεις λοιπόν πέρα απο την αδυναμία τους να περιγράψουν τον ήχο (όχι ακρίβεια, ή επαναληπτικότητα σε παραγωγη κλπ) και να βρούμε συσχετισμούς με το υποκειμενικό που ακούμε .... πρέπει να βλέπονται και να ερμηνεύονται μόνο εν συνόλω. Και δεν είναι μόνο αυτές οι απλές που ξέρουμε, ούτε συτές μόνο οι πολύπλοκες που ξέρουμε έστω και ο προηγμένος απο εμάς. Είναι σελίδες ολόκληρες για καθε μια απλή μέτρηση στο χρόνο και στο τρόπο και ... πολλά και.
δ) BONUS χα χα. Ποιός κάθεται πρώτη γραμμή ? και τι ερωτήσεις κάνει ? τι καταλαβαίνετε για την γνώση αυτού του ανθρώπου απο αυτές που κάνει ? Ο Αμίρρρρρρ . Τι ρωτάει εν συντομία ο Αμίρ για όσους δεν καταλαβαίνουν ? Γιατί το όργανο δεν είναι εύκολα ερμηνεύσιμο και έχει πολλούς παράγοντες ? (γιατί δεν είναι δηλαδή για άσχετους χα χα χα), και του απαντάει ευγενικά ο πραγματικά επιστήμονας (εαν και μηχανικός χα χα) σωστά ο άνθρωπος , + δίνοατας πιο μεγάλο έλεγχο (για άσχετους όμως αυτό ε ?) λογικό 'ομως να μειώνεται η χρηστικότητα (για σχετικούς) αλλά η χρησιμότητα είναι πιο μεγάλο εργαλείο + Επιμένει για καλυτέρευση του interface (τους κάνει και παατηρήσεις ήμαρτον χα χα, τόσα τεχνικά θέματα είπε ο άνθρωπος στην παρουσιάση και μάλιστα για θέματα που διαφωνεί θεμελιωδώς , όπως ο συσχετισμός μετρήσεων με ακρόαση και πολλά άλλα .... αλλά ο Αμίρ την μπάλα στην κερκίδα) , τριά πουλάκια κάθονται, .... για την ταμπακιέρα τίποτε, μούγκα, ιλουμινάτι. χα χα) και ο άλλος ευγενικά πάντως με αποστροφή και λίγο ειρωνεία τους λέει να έθετε στη Σουηδία να μαςκάνετε τις υποδείξεις σας και τος προτάσεις σας. Έτσι σφάζουν οι επιστήμονες χα χα.
Πριν εντωμεταξύ είχε ρωτήσει + γιατί δεν του το δείχνει το όργανο κάτι μετρητικά, όταν δεν έχει συνδεδεμένο κάτι για μετρηση ++ χα χα.
Είμαι χαλαρος, σου έχω απαντήσει παρά πολύ ευγενικά. Το τι θα κάνω είναι δικος μου λογαριασμός, αν δε σου αρέσουν αυτά που γράφω το φόρουμ έχει μηχανισμό ignore.Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου και ιδίως όταν μιλάς για "βρισιές".
Ηρέμησε, και να είσαι προσεκτικός , είμαι φιλικός και μου αρέσει η πλάκα, αλλά εσυ δεν κάνεις πλάκα.
Καθώς και:Εδω τωρα μιλάμε για έναν χώρο που βασίζεται σε κάτι "έρευνες" του 1980 απο κανά Όλιβ και Τούλ (και αυτές αμφισβητίσιμες στην ουσία) που κανένας δεν έχει κάνει κανένα follow up απο τότε. Και μάλιστα είδα και μια συνέντευξη του Όλιβ που απορεί κιόλας. Είναι αυτό επιστημονική έρευνα ? Πλάκα κάνουμε. Η πραγματική έρευνα δεν περνάει λίγος καιρός απο τότε που δημοισεύεις και έχουν βγεί εκατό έρευνες πάνω στην δική σου να ψάχνουν τα κενά της ή να την πάνε 1-100 βήματα παραπέρα ή να βρίσκουν άλλους 1002 τρόπους να την επιβεβαιώσουν ή και να την απορρίψουν στο σύνολο της.
Ως αποδείξη της καλοπροαίρετης στάσης μου, δε θα σχολιάσω το παραμικρό. Ούτε θα επανέλθω σε διάλογο, ακόμη και αν προκληθω.Πάρε Π.χ. τα διάσημα και "αποδεκτά" απο παντού τέστ της Χάρμαν με τους πόσους ξέρω 16 ? listeners. που θεωρούνται και βίβλος χα χα. Τι είναι αυτό τώρα τέστ κοινωνικής ψυχολογίας ? χα χα. Και μάλλον ΟΚ ναι , με τι ερωτηματολόγιο ? , ξέρεις τι δουλειά θέλει (έστω και σε αυτές τις επιστήμες) να κάνει κάποιος ενα σωστό ερωτηματολόγιο που να οδηγει σε πραγματικά χρήσιμα συμπεράσματα ?
Δεν καταλάβαίνεις τι λέω και τι θέλω να επικοινωνήσω. Άσε που και τα δύο έχουν ανάλαφρο χαρακτήρα και έχουν σκοπό της καυτηρίαση του πως λειτουργεί η επιστήμη.I rest my case
Είμαι χαλαρος, σου έχω απαντήσει παρά πολύ ευγενικά. Το τι θα κάνω είναι δικος μου λογαριασμός, αν δε σου αρέσουν αυτά που γράφω το φόρουμ έχει μηχανισμό ignore.
Επειδή ισχυρίστηκες ότι διαστρέβλωσα τα γραπτά σου:
Καθώς και:
Ως αποδείξη της καλοπροαίρετης στάσης μου, δε θα σχολιάσω το παραμικρό. Ούτε θα επανέλθω σε διάλογο, ακόμη και αν προκληθω.
Καλό μας βράδυ και καλό ξημέρωμα
Ουδείς είναι σε θέση να ακούσει παραμόρφωση σε τόσο χαμηλά επίπεδα, να την αντιληφθεί δηλαδή, αλλά μπορεί -σχετικά συχνά- να τη συγκρίνει και να διακρίνει διαφοροποιήσεις, ειδικά αν είναι λίγο υποψιασμένος ή εκπαιδευμένος. Ακούγοντας σε ανοικτή δοκιμή Α-Β, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί αρκετά πράγματα, υπό την προϋπόθεση ότι επικρατεί συμβατό περιβάλλον, το οποίον οπωσδήποτε δεν διευκολύνει τη μια, ή την άλλη συσκευή.Ο Τούλ εαν θες να ξέρεις , (όπως και το έγραψα αλλα εσυ δεν διαβάζεις) διαφωνεί με το γεγονός οτι μπορεί να ακούσει κάποιος ντιστόρτιον ηλεκτρονικών,...
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει την εργασία, το γράφεις κιόλας. Εκτίθεσαι αναπαράγοντας μπούρδες κάποιον καταγκιοζηδων του Ίντερνετ.Η προτίμηση στην καμπύλη της Χαρμον όσον αφορά τα ηχεία τουλάχιστον (χωρίς να έχω δει εγω τα στοιχεία) είναι επιβεβαιωμένη και απο α΄λλου πέρα απο την αρχική εργασία που νομίζω είχε 16 άτομα.
Το θέμα είναι ότι είναι απλώς προτίμηση. Εγω μπορεί να προτιμάω (και προτιμάω) άλλη καμπύλη.
++ Ουδείς είναι σε θέση να ακούσει παραμόρφωση σε τόσο χαμηλά επίπεδα, να την αντιληφθεί δηλαδή, αλλά μπορεί -σχετικά συχνά- να τη συγκρίνει και να διακρίνει διαφοροποιήσεις, ειδικά αν είναι λίγο υποψιασμένος ή εκπαιδευμένος.++Ουδείς είναι σε θέση να ακούσει παραμόρφωση σε τόσο χαμηλά επίπεδα, να την αντιληφθεί δηλαδή, αλλά μπορεί -σχετικά συχνά- να τη συγκρίνει και να διακρίνει διαφοροποιήσεις, ειδικά αν είναι λίγο υποψιασμένος ή εκπαιδευμένος. Ακούγοντας σε ανοικτή δοκιμή Α-Β, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί αρκετά πράγματα, υπό την προϋπόθεση ότι επικρατεί συμβατό περιβάλλον, το οποίον οπωσδήποτε δεν διευκολύνει τη μια, ή την άλλη συσκευή.
Και κάτι ακόμα. Αν σε τέτοια δοκιμή, δύο συσκευές ακούγονται όμοια ή σχεδόν όμοια, τότε είναι καλές σχεδιάσεις, είναι αυτό που λέμε "καλά μηχανήματα", εντός των περιορισμών της αρχιτεκτονικής τους, βεβαίως. Είναι φύσει αδύνατον και μαθηματικώς εξόχως απίθανο, δύο διαφορετικοί κατασκευαστές να έχουν κατασκευάσει δύο μέτριες συσκευές, που κάνουν το ίδιο σφάλμα.
Πόσα άτομα ήταν στην αρχική εργασία. ? εσυ που την έχεις διαβάσει, Κάπου που την πήρε το μάτι μου καπου καποτε (όχι τι άκουσα) ήταν ή 16 ή 25 κάτι τετοιο. Το πειβεβαιώνεις ?Μάλλον δεν έχεις διαβάσει την εργασία, το γράφεις κιόλας. Εκτίθεσαι αναπαράγοντας μπούρδες κάποιον καταγκιοζηδων του Ίντερνετ.
Κάτσε διάβασε, αλλιώς μην το παίζεις επιστήμονας.
Τεσπά εγω έγραψα για σένα περισσότερο που σέβεσαι και νa βλέπω ότι καταλαβαίνεις. Αυτό ήταν η κινητήριος δύναμη. Εσυ χα χα.Βασικά, όλα distortion είναι. Απλώς, έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε παραμόρφωση μόνον τη γραμμική, και στις άλλες έχουμε δώσει ιδιαίτερα ονόματα.
Σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να έχεις ανατρέξει στη σχετική βιβλιογραφία και όχι να ρωτάς εμένα.Δεν το παίζω επιστήμονας. Είμαι επιστήμονας.
Καληνύχτα.Σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να έχεις ανατρέξει στη σχετική βιβλιογραφία και όχι να ρωτάς εμένα.
Ω, ναιΚαληνύχτα.
Εγω νόμιζα οτι είχες άλλες απόψεις επί των θεμάτων αυτών.Φυσικά είναι χρήσιμα. Ειδικά το βίντεο του Novick - όχι ότι τα λέει για πρώτη φορά.