Audio Science Review YouTube Channel

Reaction score
19.386
Από την στιγμή που οι έρευνες των Toole, Olive, κλπ. είναι κατά την γνώμη σου... λάθος έστω... εμείς που είμαστε στον κλάδο αυτό, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, έχεις απορρίψει αυτούς που θεωρούμε κορυφαίους στον κλάδο μας, θα ακούσεις εμάς τους νέους με τα "μοντέρνα" πτυχία που παίρνονται ελαφρά τη καρδία, κλπ. ?

Από την στιγμή που δεν δείχνεις να καταλαβαίνεις, αλλά ούτε και να θες να καταλάβεις τι κάνει κάποιος, πως και γιατί, γιατί να ασχοληθεί κανείς; Και μπορεί να σου ακούγονται ειρωνικοί κάποιοι, μπορώ να γίνω χειρότερος εγω :D αλλά δεν θα το κάνω.
Ακόμα αδυνατείς να δεχτείς πως π.χ. χρησιμοποιείται ημί-λανθασμένα από τον Amir το SINAD ως κατάταξη (εγω προσωπικά θα χρησιμοποιούσα όλα τα μετρητικά δεδομένα, με διαφορετική βαρύτητα το καθένα σαφώς), τι να πούμε;

Για την ακοή που λες πως γνωρίζει ο άνθρωπος καλά... ψιλοσκατά ξέρουμε. Και αν κάποιος πρέπει να εκφέρει άποψη για αυτή, είναι αυτοί, οι γιατροί, αυτοί οι καταραμμένοι ΩΡΛ :D
Σε σχέση με άλλες ειδικότητες στην ανθρώπινη ακοή είμαστε μπορείς να πεις και σε βρεφονηπιακό στάδιο...
Τα ίδιια λέμε.

Ασυ τι είσαι , ηλεκτρολόγος μηχανικός, φυσικός ?

Last edited:

Reaction score
19.386
τα σεντόνια σε αυτό το νήμα έχουν ξεπεράσει και αυτά του Πρινς.....πως γίνατε έτσι?
O Πρίνς με τον Αμίρ έχου κοινα χα χα. Του το είπα πειραχτικά αλλά δεν απάντησε. Μπορεί να μην ξέρει ποιός είναι ο Αμίρ.

Ετσι είμαστε εμεις οι γέροι γραφουμε σεντόνια. Εσείς οι νέοι μιλάτε με 2 λέξεις στα sms και social media και νομίζετε ότι σας καταλαβαίνει κανένας ή ότι λέτε μεγάλες σοφίες :D

Εγω είμαι ο Πρίνς .... με άλλο όνομα Thva :D

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.882
Εσύ δλδ τώρα είσαι αστείος?
Από που ψωνίζεις χιούμορ? Να τον κόψεις . Δεν σου δίνει καλό πράγμα. :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Στο φόρουμ του Αμίρ, συμμετέχουν και τα απόλυτα κορυφαία ονόματα του οντιο, όπως ο ολιβ κι ο τουλ.

Το Ρισπεκτ το έχει κερδίσει ο αμίρ, στην εκλεκτή κοινότητα των επιστημόνων του ήχου. Το τι λέμε μεις οι 5 δω πέρα, είναι στα όρια του κωμικού. Ιδίως μη επιστήμονες του ήχου, που παν να θάψουν από αμίρ έως τουλ. Αυτά είναι κωμικά περιστατικά. Όταν μιλάει ο ολιβ, πχ, όλοι βαράνε προσοχή. Δικαίως.

Τέλος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Λοιπόν, με ξέρετε, δεν είμαι ευγενικός σα τον μπούτια, αλλά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να είμαι όσο ευγενικός γίνεται. Να το τερματίσω το κοντέρ. Πάμε λοιπόν:

Ο αγαπητός μου ολιβ, δηλαδή ο Dr Sean Olive, είναι αδιαμφισβήτητα μια αυθεντία στο χώρο, ένας καθηγητής, δάσκαλος, σοφός.

20220725_170632.jpg

Ούτε με σύνδρομο down δεν δικαιούσαι να φέρεις αντίρρηση σε ότι πει ο ολιβ, είναι θεσφατο, τέλος.

Έχει κάνει ο άνθρωπος άπειρες δημοσιεύσεις (πρωτότυπες έρευνες) στην AES, ήταν και δντης της AES, είναι ειδικός στην αντίληψη του ήχου από ηχεία και ακουστικά, ειδικός στην ψυχοακουστικη επιστήμη (δηλαδή αν είσαι με σωας τας φρένας δε τολμάς να του πεις ότι ξέρεις τι ακούς και τι σου αρέσει, διότι μόνον αυτός ξέρει τι ακούς και τι σου αρέσει, όχι εσύ) , ειδικός και στις ηχογραφήσεις και στο μαστερινγκ, το σπούδασε, και αντιγράφω μόνο τμήμα του τι έχει καταφέρει:

He directs the Corporate R&D group, and oversees the subjective evaluation of new audio products. Prior to 1993, he was a research scientist at the National Research Council of Canada where his research focused on the perception and measurement of loudspeakers, listening rooms, and microphones. Sean received a Bachelors in Music from the University of Toronto, and his Masters and Ph.D. degrees in Sound Recording from McGill University in Montreal. He has written over 50 research papers on the perception and measurement of audio for which he was awarded the Audio Engineering Society (AES) Fellowship Award in 1996, two Publication Awards (1990 and 1995) and best peer-reviewed paper award at AES 143rd. in 2017.

Λινκ εδώ

Βεβαίως οι διάνοιες του αβουσαϊτ νομίζουν πως έχουν κατακτήσει το δημοκρατικό δικαίωμα να αμφισβητούν τον ολιβ.

Γελάνε και οι πέτρες.

FB_IMG_1658698799555.jpg

ΥΓ. Ο σιν ολιβ, βαράει προσοχή στον τουλ.

Last edited:

Reaction score
8.864
Αυτος ειναι ο Αμιρ? δεν ψηθηκα και πολυ να πω την αληθεια με τα παρακατω :lolsign:

I am an Electrical Engineer by degree and hobby. After 35 years in technology sector, I retired as VP of Digital Media at Microsoft in 2008. I am the founder of Madrona Digital which is a company that specializes in mid to high-end electronics for residential and commercial properties. I also advise local companies in digital media and co-founded a company in that domain that was sold a few years ago.

Audio, photography and woodworking are my hobbies. And participating in social media to discuss the same, my passion.

Thanks for looking :).

Equipment:

• Mark Levinson amplifiers and DAC.
  • Revel Salon 2 Speakers
  • Berkeley Alpha USB->AES/EBU converter
  • Windows 10, silent, custom PC music server
  • Roon Music Management
  • Tidal Music Streaming

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.074
αν είσαι με σωας τας φρένας δε τολμάς να του πεις ότι ξέρεις τι ακούς και τι σου αρέσει, διότι μόνον αυτός ξέρει τι ακούς και τι σου αρέσει, όχι εσύ
Αν και καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς όταν γράφεις (και ξαναγράφεις, και ξαναγράφεις) το παραπάνω, παρόλα αυτά πιστεύω πως με τον τρόπο που το γράφεις είναι παρεξηγήσιμο και δημιουργεί αχρείαστες αντιδράσεις. Ειδικά για όσους δεν ξέρουν (ή δεν έχουν εμπεδώσει, ή απλώς δεν καταλαβαίνουν) τα όσα έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά εδώ. Και οκ, θα μου πεις "μα τα έχουμε εξηγήσει!". Ε, όλα τα έχετε εξηγήσει, αλλά μιας και τα ξαναλέμε...

Οπότε ίσως θα μπορούσε να γραφτεί με κάποιον πιο σαφή τρόπο, δηλαδή κάπως έτσι:

Δεν έχει καμία σημασία τι σου αρέσει ή τι νομίζεις ότι σου αρέσει. Το μόνο που έχει σημασία είναι τι έχει αποδειχτεί (βάσει δεκάδων ερευνών των Τουλ, Όλιβ κλπ.) ότι αρέσει στη μεγάλη πλειοψηφία. Εσένα μπορεί να σου αρέσει ο ήχος από το γραμμόφωνο (και μπράβο σου), αυτό δεν τον κάνει reference ήχο ή εσένα άξιο να συμβουλέψεις τους άλλους. Μόνο τα χαρακτηριστικά που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι χαρακτηρίζουν τον "καλό" ήχο έχουν αξία.

Just my 2c.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Ούτε αυτό δεν ισχύει.

Και ποιος κακός ήχος ξέρουν σε ποιους αρέσει και γιατί.
Και ποιος καλός.

Αντιθέτως εγώ νομίζω ότι ξέρω τι μου αρέσει όταν ακούω κάτι, και το τι νομίζω ότι μου αρέσει, είναι κάτι που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Τύποι σα τον ολιβ, σε κάνουν ρόμπα ακόμα και σε όσα νομίζεις πως σου αρέσουν, γιατί αυτοί έχουν σπουδάσει και ανακαλύψει τι αρέσει και τι δεν αρέσει, είτε αν είναι καλό είτε κακό.

Είναι ρε παιδί μου σα να μου λες εσύ ο άσχετος, πως έβαλες το τάδε ντακ και παίζει καλύτερα, και σίγουρα δυνατότερα και σαφώς πιο γεμάτα και σαρεσει κλπ. Και σου δείχνω τον τρόπο να τα βάλεις και τα δύο σε ίδια στάθμη, και μετά να αλλάζει την πηγή ο γιος σου, και δε βρίσκεις ποιο σαρεσει και ποιο είναι ποιο. Εγώ ξέρω ότι ήταν η διαφορά στάθμης η μόνη παράμετρος που άκουσες και νόμιζες ότι έπαιζε καλύτερα, κι εσύ δε το ήξερες.

Ε, αυτό συμβαίνει σε όλες τις παραμέτρους του ήχου με ανθρώπους σα τον ολιβ. Αυτοί ξέρουν και τι σου αρέσει και γιατί. Εσύ νομίζεις ότι ξέρεις, αλλά κάνεις λάθος.

Ακόμα και ο θόρυβος που λέμε, για το σιναντ, οι 99 στους 100 δε ξέρουν τι είναι και ποιο είναι όταν ακούνε. Κατά πάσα πιθανότητα κανένας τους δε το έχει ακούσει ποτέ. 😁😂😜

Οι περισσότεροι το μπερδεύουν με το θόρυβο ηρεμίας της ηχογράφησης, με το φύσημα το ηχογραφημένο. Τι οι περισσότεροι, μάλλον όλοι. Και ποιος ξέρει σε τι ισχύ το μετράει αυτό ο αμίρ και σε τι ισχύ γενικά η βιομηχανια του οντιο. 😜😁😂

Reaction score
8.864
παντως ρε παιδια για να ευθυμισουμε και λιγο, ετσι και εμπαινε εδω μεσα ο αμιρ ιγκογνιτο και παρουσιαζε απλα το ηχοσυστημα του,
Equipment:

• Revel Salon 2 Speakers
  • Roon Music Management
  • Tidal Music Streaming

δικαναλο με δυο παθητικα μονιτορακια, χωρις σαμπ, με ενισχυση κλας μπεεε και AES/EBU μετατροπεις........ ειχε να ακουσει τον πατο του. :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

ποιος ξερει αραγε τι ρτ60 εχει το γατι, σαν του μιχαλακη?:lolsign:

εβαλε και tidal streaming το ψωνιο, ε ναι το σποτιφαι εχει γρεζι.:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
παντως ρε παιδια για να ευθυμισουμε και λιγο, ετσι και εμπαινε εδω μεσα ο αμιρ ιγκογνιτο και παρουσιαζε απλα το ηχοσυστημα του,
Equipment:

• Revel Salon 2 Speakers
  • Roon Music Management
  • Tidal Music Streaming

δικαναλο με δυο παθητικα μονιτορακια, χωρις σαμπ, με ενισχυση κλας μπεεε και AES/EBU μετατροπεις........ ειχε να ακουσει τον πατο του. :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

ποιος ξερει αραγε τι ρτ60 εχει το γατι, σαν του μιχαλακη?:lolsign:

εβαλε και tidal streaming το ψωνιο, ε ναι το σποτιφαι εχει γρεζι.:lolsign:
Εκτίθεσαι, όπως πάντα.

FB_IMG_1658698799555.jpg

Reaction score
19.386
Ότι οι γιατροί δεν είναι επιστήμονες έχει να ακουστεί από τη βικτωριανή εποχή.
Ναι, ? άκου και το άλλο. Ούτε οι μηχανικοί είναι (εαν δεν κάνουν μετα κανένα διδακορικό και εργσίες π.χ. στη φυσική).

Για αυτό ονομάζεται Πολυ - τεχνείο και όχι Πολύ -πανεπιστήμιο. χα χα.
Λοιπόν, με ξέρετε, δεν είμαι ευγενικός σα τον μπούτια, αλλά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να είμαι όσο ευγενικός γίνεται. Να το τερματίσω το κοντέρ. Πάμε λοιπόν:

Ο αγαπητός μου ολιβ, δηλαδή ο Dr Sean Olive, είναι αδιαμφισβήτητα μια αυθεντία στο χώρο, ένας καθηγητής, δάσκαλος, σοφός.

View attachment 258613

Ούτε με σύνδρομο down δεν δικαιούσαι να φέρεις αντίρρηση σε ότι πει ο ολιβ, είναι θεσφατο, τέλος.

Έχει κάνει ο άνθρωπος άπειρες δημοσιεύσεις (πρωτότυπες έρευνες) στην AES, ήταν και δντης της AES, είναι ειδικός στην αντίληψη του ήχου από ηχεία και ακουστικά, ειδικός στην ψυχοακουστικη επιστήμη (δηλαδή αν είσαι με σωας τας φρένας δε τολμάς να του πεις ότι ξέρεις τι ακούς και τι σου αρέσει, διότι μόνον αυτός ξέρει τι ακούς και τι σου αρέσει, όχι εσύ) , ειδικός και στις ηχογραφήσεις και στο μαστερινγκ, το σπούδασε, και αντιγράφω μόνο τμήμα του τι έχει καταφέρει:

He directs the Corporate R&D group, and oversees the subjective evaluation of new audio products. Prior to 1993, he was a research scientist at the National Research Council of Canada where his research focused on the perception and measurement of loudspeakers, listening rooms, and microphones. Sean received a Bachelors in Music from the University of Toronto, and his Masters and Ph.D. degrees in Sound Recording from McGill University in Montreal. He has written over 50 research papers on the perception and measurement of audio for which he was awarded the Audio Engineering Society (AES) Fellowship Award in 1996, two Publication Awards (1990 and 1995) and best peer-reviewed paper award at AES 143rd. in 2017.

Λινκ εδώ

Βεβαίως οι διάνοιες του αβουσαϊτ νομίζουν πως έχουν κατακτήσει το δημοκρατικό δικαίωμα να αμφισβητούν τον ολιβ.

Γελάνε και οι πέτρες.

View attachment 258608

ΥΓ. Ο σιν ολιβ, βαράει προσοχή στον τουλ.
Ε, εντάξει το έκανες και εσυ ειδολωλατρεία. :D Για εξηγησέ μου λίγο τι είναι το AES. ?

Θα τα κάναμε πάνω μας δηλαδή εαν τον γνωρίζαμε, μπαμπούλας ο άνθρωπος χα χα. Δεν θα τολομούσαμε να τον ρωτήσουμε κάτι δηλαδή. χα χα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, έτσι τα φατντάζεσαι. Μια χαρά νορμάλ θα είναι ο άνθρωπος. Δεν είναι καθηγητής ιατρικής χα χα.

Last edited:

Reaction score
19.386
Στο φόρουμ του Αμίρ, συμμετέχουν και τα απόλυτα κορυφαία ονόματα του οντιο, όπως ο ολιβ κι ο τουλ.

Το Ρισπεκτ το έχει κερδίσει ο αμίρ, στην εκλεκτή κοινότητα των επιστημόνων του ήχου. Το τι λέμε μεις οι 5 δω πέρα, είναι στα όρια του κωμικού. Ιδίως μη επιστήμονες του ήχου, που παν να θάψουν από αμίρ έως τουλ. Αυτά είναι κωμικά περιστατικά. Όταν μιλάει ο ολιβ, πχ, όλοι βαράνε προσοχή. Δικαίως.

Τέλος.
Βρε εδω τολμάτε και βρίζετε τον Πούτιν με IQ 161 μετρημένο. :D

Ωχ, ειδωλολατρεία. χα χα διόρθωση. :D

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.227
Μου το έδωσε η μαϊμού. 😂😜😁
+ ...να εδω μερος του εξωφυλλου, οπου πατασονται τα φιδο-καλωδια.. 🐒
1658765971166.png

-και κσανα στο θεμα μας .. ο Αμιρ μου στελνει τηλεπαθητικο μηνυμα σε σηματα μορς "για να φτιαξεις την αποκριση ...πρεπει να (βεβαιωθεις οτι) εχεις" 8-)

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon