JOHN MARKOU
Münchhausen
- Reaction score
- 27.857
Δεν σου απαντώ περεταίρω, γιατί α είμαι απασχολημένος , και β διότι αν το κάνω , θα μου πούν ότι σου κάνω bullying .
φιλαρακ...δεν είναι τέσλα αυτό....αν σε πάρει ο ύπνος θα στουκάρεις
Εντάξει, αν περιμένεις να φορτίσεις. Στο δρόμο όμως μουσική με τόσο μεγάλο δυναμικό εύρος, δύσκολα ακούγεται. Το χέρι θα είναι συνέχεια στα κουμπιά του volume αφού εντός του αυτοκινήτου ο θόρυβος είναι κυρίως ο αεροδυναμικός και της κύλισης - σε υψηλές ταχύτητες. Δηλ. η μηχανή έρχεται τελευταία. Εντός πόλης όμως, κυρίως η μηχανή, άρα το ηλεκτρικό πλεονεκτεί.
Δε μπορεί ο Κώστας να μην έχει βάλει αφτερ μάρκετ μια οκτάδα ...Μα, έλεος αυτά τα παιδιά της VW, μισές δουλειές... Δεν έβαλαν ένα subwoofer στο iD3! Εδώ, μέχρι και το Qashqai μου έχει!
Fixed.Δεν έβαλανέναδύο subwoofer στο iD3!
Όντως.Χωρίς να ψειριζω τη μαϊμού, η πρόοδος που έχει συντελεστεί στα ηχοσύστημα αυτοκινήτου τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Κάτσε να απαντήσω εγω σε εσάς αλλά και στον @Costas Coyias , που δεν με πειράζει να λέω λαλακίες. Οι λαλακίες και η προσπάθεια απόδειξης ή κατάρριψης τους, είναι η βάση της πραγματικά επιστημονικής έρευνας, καθώς οι αρχικές υποθέσεις μια έρευνας που γίνονται με αυτό τον τρόπο (με λαλακίες), στερούνται στο formualtion τους καθιερωμένων αντιλήψεων και λογικής σκέψης που είναι επηρρεασμένες απο τη φύση, χαρακτήρα, ανάγκη για επιβεβαίωση προηγούμενων επιστημονικών "πιστέυω" του ανθρώπου. Αυτές δίνουν πάντα τα πιο πρωτοποριακά αποτελέσματα και όχι η τυπικα γνωστή κάπως στανταρ σκούμενη επιστήμη που είναι απλά ένα συνεχές αέναο χτήσιμο σε προηγούμενη παγιωμένη "γνώση" με σκοπό απλά αυτή να διατηρηθεί και όχι να καταρριφθεί.Ξέρω γω. Μην είπα και λαλακια; Ποιο κεφάλαιο απο Toole βιβλίο να ξεκινήσω;; (Δεν ξέρω κι αγγλικά)
Απο τα πρώτα λόγια του Toole στο βιβλίο του, είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις φυσικό ήχο απο ένα ηχοσύστημα, ακόμα και απο τη διαδικασία ηχογράφησης ξεκινάς με υποχωρήσεις. Άρα, είναι ευθύς αδύνατο κάποιος που έχει εμπειρία πραγματικών οργάνων να ικανοποιηθεί απο ένα ηχοσύστημα. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πλασάρουν πάσης φύσης οντιοφίλ χαϊεντάδες. Μετά σου εξηγεί για το χάος που επικρατεί στα studios ηχογράφησης όπου δεν υπάρχει ένα standard και το κάθε studio κάνει του κεφαλιού του, ενώ το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται απο τους παράγοντες που εμπλέκονται ( τα γούστα των παραγόντων δηλαδή που καθορίζουν το μάστερ ).Κάτσε να απαντήσω εγω σε εσάς αλλά και στον @Costas Coyias , που δεν με πειράζει να λέω λαλακίες. Οι λαλακίες και η προσπάθεια απόδειξης ή κατάρριψης τους, είναι η βάση της πραγματικά επιστημονικής έρευνας, καθώς οι αρχικές υποθέσεις μια έρευνας που γίνονται με αυτό τον τρόπο (με λαλακίες), στερούνται στο formualtion τους καθιερωμένων αντιλήψεων και λογικής σκέψης που είναι επηρρεασμένες απο τη φύση, χαρακτήρα, ανάγκη για επιβεβαίωση προηγούμενων επιστημονικών "πιστέυω" του ανθρώπου. Αυτές δίνουν πάντα τα πιο πρωτοποριακά αποτελέσματα και όχι η τυπικα γνωστή κάπως στανταρ σκούμενη επιστήμη που είναι απλά ένα συνεχές αέναο χτήσιμο σε προηγούμενη παγιωμένη "γνώση" με σκοπό απλά αυτή να διατηρηθεί και όχι να καταρριφθεί.
Λοιπόν το φυσικό ή αφύσικο γενικώς σε ότι αφορά τις αισθήσεις μας συμπεριλαμβανομένου του ήχου, είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος αντίθετα με τα όργανα μέτρησης, ξέρει τι να περιμένει στο μέλλον λόγω προτέρων εμπειριών που έχουν αποτυπωθεί στη μη προσωρινή μνήμη του και στο αισθητικό του κριτήριο (έαν έχει χα χα) και άρα έχει προσδοκίες για αυτό που θα ακολουθήσει.
Έτσι όταν ακούσει ενα ήχο απο ένα όργανο, ανακαλεί αυτόματα απο την παρελθοντική του εμπειρία πως θα περίμενε και έχει στο μυαλό του ότι πρέπει να ακουστεί αυτό το όργανο. Εαν ακούσει κάτι που θα αποκλίνει απο αυτήν του την μέχρι τότε εμπειρία, θα το αποκαλέσει αφύσικο. Και να μην έχει την γνώση να πει ή να εντοπίσει καλά τι λείπει, ασυναίσθητα θα μπορέσει να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι αυτό που ανέμενε να ακούσει. Το λεγόμενο "κάτι λείπει" που δεν είναι μετρήσιμο με όργανα καθώς τα όργανα δεν ¨αναμένουν" ή "προσδοκούν" απο πρότερες καταστάσεις.
... αυτο μονο στο σεκς μπορει να ισχυει (real thing vs σεκς doll) - αλλα οχι στον υπολοιπο βιο (καποιες φορες και το αναποδο - δηλαδη η συμβιωση με ενα αξεσουαρ... vs με ενα ανθρωποιειδες) ...γνωμη μου -για ενα μεγαλο ποσοστο του πλυθησμου και κατα την εκτιμηση μου-Άρα, είναι ευθύς αδύνατο κάποιος που έχει εμπειρία πραγματικών οργάνων να ικανοποιηθεί απο ένα ηχοσύστημα.