- Reaction score
- 8.985
Για μπροστά τα RF-63, κεντρικό RC-62, surround 2 RS-52 και 2 RB-81Ποια Klipsch εχεις? RF/RB σειρες να υποθεσω?
Για μπροστά τα RF-63, κεντρικό RC-62, surround 2 RS-52 και 2 RB-81Ποια Klipsch εχεις? RF/RB σειρες να υποθεσω?
Τι εννοείς ?Σαν να τρεχεις Ferrari σε χωματοδρωμο μου ακουγεται,
Πάντα μια σωστή ρύθμιση γίνεται συνδυαστικά.Παντως όσον αφορά το Ypao (εχω τον 3050) έτσι νόμιζα και εγώ όπου μου τα ρύθμισε χειροκίνητα ο Καστρούνης
Για μένα δεν υπάρχει ρύθμιση με το αυτί. Μόνο με μετρήσεις.Πάντα μια σωστή ρύθμιση γίνεται συνδυαστικά.
Αυτοματα μπορει καποιος να πάρει ιδέες, αλλα παραπανω παραμετροποιηση γίνεται συμφωνα με το αυτί.
Αλλες φορες υπαρχουν μεγαλες διαφορες, αλλοτε οχι. Στην περιπτωση του Vakis μπορει να μην ειναι τοσο τραγικες οι διαφορες κι αυτο φανταζομαι οτι ηθελε να τονισει, το οποίο μου ακουγεται λογικο.
Δε θα συμφωνησω απολυτα.Για μένα δεν υπάρχει ρύθμιση με το αυτί. Μόνο με μετρήσεις.
Η ρύθμιση που κάνει το ypao γενικά δεν είναι αξιόπιστη και έχει πολλά λάθη. Η δικιά μου εμπειρία αυτή είναι. Και είχα πάλι Yamaha πριν.
Τώρα μπορει στον Vakis να τα έκανε σωστότερα. Αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται το ypao με την ρύθμιση από επαγγελματία (η και κάποιον που έχει τις γνωσεις και τα εργαλεία)
Αν πουμε για άλλα αυτόματα συστηματα ισοσταθμισης (πχ. Dirac ) αλλάζει το πράγμα...
Αυτό το συγκεκριμένο το είχα πρόβλημα και εγώ με το Audyssey, χαμήλωνε και τα main στο -11db όταν άλλαξα ενισχυτή και είχε το xt32 λίγο βελτιώθηκαν τα db τους, αλλά με το ypao βρήκα την υγειά μου τα db και αποσπάσεις των ηχείων και σαμπ ήταν σε καλύτερη ρύθμιση.Μια βασική απόκλιση που εντόπισα μεταξύ ypao & audissey είναι η ένταση στα subs.
Αν είσαι πριμάκιας ναι.Όσο αναφορά όμως το EQ που χρησιμοποιούν για τη διόρθωση των ηχείων πιστεύω ότι το Audyssey έκανε καλύτερη δουλειά.
Αν μιλάμε για το xt32 στην reference καμπύλη δεν φουσκώνει καθόλου τα πρίμα. Άσε που το κόβεις αν θες όπου θες. Έχοντας πλέον εμπειρία από ypao, audyssey και μικρή από dirac καθώς το έχω μόνο ένα μήνα περίπου έχω καταλήξει στα εξής:Αν είσαι πριμάκιας ναι.