Αναβάθμιση καλωδίων ρεύματος σε REL Subwoofers

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
ότι μπορεί ο καθένας και ότι τον ευχαριστεί.😊
1665510025255.png

Μια σύντομη και διόλου ΄΄σεντονάτη΄΄ απορία...Δηλαδή όποιος αντί των αβανταδόρικων καλωδίων ήθελε να βάλει στο παιγνίδι περισσότερα sub τεμάχια και να έψαχνε- υποχρεωτικώς μέσω spectrogram - την εξομάλυνση ανταπόκρισης από το χώρο στις χαμηλές οκτάβες θα καθίσταται αυτομάτως ΄΄αρνητής καλωδίων΄΄ ;

Λυπάμαι για τη δυσπιστία προς τον συμπαθή σε όλους μας Tidal,αλλά όποτε αντικρίζω ισχυρισμούς περί καταπληκτικής βελτίωσης στις χαμηλές οκτάβες χωρίς πιστοποίηση μέσω spectrogram κρατώ μικρό καλάθι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.719
Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν έχω κάνει Integrate στο σύστημα μου μέσω του Lyngdorf RP-1, δύο REL S5 SHO subwoofer με συχνότητα αποκοπής τα 60Hz, όπως προτείνει η Tidal για τα ηχεία μου.
Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την επιτυχή (από ότι καταλαβαίνω) ενσωμάτωση σαμπ στο σεταπ σου, ασχέτως καλωδίων και λοιπών λεπτομερειών.

Για τα ρεύματα όμως, επιτρέψτε μου να τονίσω πως φρόνιμο είναι τα όποια καλώδια να έχουν μια Α πιστοποίηση ασφαλείας, και όντας προσωπικά πολλά χρόνια στο σπορ, έχουν δει πολλά τα ματάκια μου τα σχιστά, και πολλά από αυτά ήταν εξοφθαλμα επικίνδυνα, καθώς γινόταν χρήση ακατάλληλων αγωγών ή καλωδίων ή μονωτικών ή συνδέσεων ή δεξερωγωτι, για την εν λόγω εφαρμογή.

Δε με νοιάζει καθόλου η μάρκα ή ποιος τα φτιάχνει, άμα είναι diy δηλαδή, και σιγά το ποίημα εδώ που τα λέμε, τι ψυχή έχει ένα γ@μοκαβλωδιο ρεβματος δεν είναι δα μεταμόσχευση καρδιάς, και τσομπάνης το φτιάχνει κουτσά στραβά, αλλά ο κάθε τσομπάνης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ξέρει τις βασικές αρχές που χρειάζονται για ασφαλή κατασκευή, και πέραν της πλάκας και του χαβαλε με το Χάι ενδ, η ασφάλεια θα πρέπει να μας απασχολεί όταν παίζουμε σα μεγάλα παιδάκια με τα ρέβματα.

Σύσφιξη, όχι κόλληση, σλιβς, επώνυμα βύσματα (πιστοποιημένα, ένα λεγκραντ ρε αδερφέ), επώνυμα καλώδια πιστοποιημένα για τη χρήση, εντός προδιαγραφών ισχύος, κατάλληλο για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, τα βασικά.

Κι ακούστε ότι διαφορές θέλετε, σούπερ. Γιεεεε

Reaction score
6.815
View attachment 266237

Μια σύντομη και διόλου ΄΄σεντονάτη΄΄ απορία...Δηλαδή όποιος αντί των αβανταδόρικων καλωδίων ήθελε να βάλει στο παιγνίδι περισσότερα sub τεμάχια και να έψαχνε- υποχρεωτικώς μέσω spectrogram - την εξομάλυνση ανταπόκρισης από το χώρο στις χαμηλές οκτάβες θα καθίσταται αυτομάτως ΄΄αρνητής καλωδίων΄΄ ;

Λυπάμαι για τη δυσπιστία προς τον συμπαθή σε όλους μας Tidal,αλλά όποτε αντικρίζω ισχυρισμούς περί καταπληκτικής βελτίωσης στις χαμηλές οκτάβες χωρίς πιστοποίηση μέσω spectrogram κρατώ μικρό καλάθι...
Τιμαί λογικαί
1665510911735.png

Reaction score
2.002
Και καλά κανεις! Εγώ θα κρατούσα μικρό καλάθι και με 100 σελίδες μετρήσεις η 100 «απόψεις», αν δεν είχα προσωπική άποψη μέσω ακρόασης. Γιατί θα ακούω εγώ, όχι εσύ .

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Και καλά κανεις! Εγώ θα κρατούσα μικρό καλάθι και με 100 σελίδες μετρήσεις η 100 «απόψεις», αν δεν είχα προσωπική άποψη μέσω ακρόασης. Γιατί θα ακούω εγώ, όχι εσύ .
Γνώμη μου είναι ότι ειδικά για τις πρώτες οκτάβες - δηλαδή κάτω από τη ζώνη Schroeder για συγκεκριμένο δωμάτιο - οι μετρήσεις πρέπει να έχουν προτεραιότητα έναντι των ακροάσεων.
Τιμαί λογικαί
View attachment 266238
Μιας και πιάσαμε τη Λογική,ένα εύλογο επιχείρημα θα ήταν ότι άμα κάποια καλώδια τροφοδοσίας βελτιώνουν τόσο πολύ τη συμπεριφορά κάποιων μοντέλων sub,τότε είναι πιθανόν τα συγκεκριμένα μοντέλα να ήταν άκρως....ελαττωματικές υλοποιήσεις από τη ΄΄μαμά΄΄ εταιρεία. :sneaky:

Reaction score
4.113
Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την επιτυχή (από ότι καταλαβαίνω) ενσωμάτωση σαμπ στο σεταπ σου, ασχέτως καλωδίων και λοιπών λεπτομερειών.

Για τα ρεύματα όμως, επιτρέψτε μου να τονίσω πως φρόνιμο είναι τα όποια καλώδια να έχουν μια Α πιστοποίηση ασφαλείας, και όντας προσωπικά πολλά χρόνια στο σπορ, έχουν δει πολλά τα ματάκια μου τα σχιστά, και πολλά από αυτά ήταν εξοφθαλμα επικίνδυνα, καθώς γινόταν χρήση ακατάλληλων αγωγών ή καλωδίων ή μονωτικών ή συνδέσεων ή δεξερωγωτι, για την εν λόγω εφαρμογή.

Δε με νοιάζει καθόλου η μάρκα ή ποιος τα φτιάχνει, άμα είναι diy δηλαδή, και σιγά το ποίημα εδώ που τα λέμε, τι ψυχή έχει ένα γ@μοκαβλωδιο ρεβματος δεν είναι δα μεταμόσχευση καρδιάς, και τσομπάνης το φτιάχνει κουτσά στραβά, αλλά ο κάθε τσομπάνης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ξέρει τις βασικές αρχές που χρειάζονται για ασφαλή κατασκευή, και πέραν της πλάκας και του χαβαλε με το Χάι ενδ, η ασφάλεια θα πρέπει να μας απασχολεί όταν παίζουμε σα μεγάλα παιδάκια με τα ρέβματα.

Σύσφιξη, όχι κόλληση, σλιβς, επώνυμα βύσματα (πιστοποιημένα, ένα λεγκραντ ρε αδερφέ), επώνυμα καλώδια πιστοποιημένα για τη χρήση, εντός προδιαγραφών ισχύος, κατάλληλο για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, τα βασικά.

Κι ακούστε ότι διαφορές θέλετε, σούπερ. Γιεεεε
Εννοείται ότι πριν την ακρόαση καλωδίων χρειάζεται by the specs ψάξιμο.

Reaction score
6.815
Γνώμη μου είναι ότι ειδικά για τις πρώτες οκτάβες - δηλαδή κάτω από τη ζώνη Schroeder για συγκεκριμένο δωμάτιο - οι μετρήσεις πρέπει να έχουν προτεραιότητα έναντι των ακροάσεων.

Μιας και πιάσαμε τη Λογική,ένα εύλογο επιχείρημα θα ήταν ότι άμα κάποια καλώδια τροφοδοσίας βελτιώνουν τόσο πολύ τη συμπεριφορά κάποιων μοντέλων sub,τότε είναι πιθανόν τα συγκεκριμένα μοντέλα να ήταν άκρως....ελαττωματικές υλοποιήσεις από τη ΄΄μαμά΄΄ εταιρεία. :sneaky:
Να τα στείλει πίσω τότε στη μαμά.
Έλα βρε γκουρού μας. Αφού και εσύ το κατέχεις σοβαρά το άθλημα με τα καλώδια. Αλλιώς δεν γίνεσαι γκουρού 😊😊

Reaction score
19.591
Εγω πάντως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθαινα ποιό καλώδιο έκανε τρανζιστοράκι το σύστημα του Kanakiani. :D Αλλά θα συγκρατηθώ και δεν θα ρωτήσω. :)

Reaction score
2.826
Αλλά εσύ γιατί αποκλείεις να φτιάχνει Εγώ ξέρω συστήματα που κοστίζουν πάνω από 300.000EUR που παίζουν με πολλά καλώδια του Αργύρη.
Φτηνοί στα λάχανα ακριβοί στα παραπούλια, αυτό που περιγράφεις είναι κατάντια.

Reaction score
2.002
Φτηνοί στα λάχανα ακριβοί στα παραπούλια, αυτό που περιγράφεις είναι κατάντια.
Αυτό θα το κρίνει αυτός που ακούει και εν τέλει πληρωνει. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.182
Σε αυτό το σημείο να κάνουμε ένα διάλειμμα για να ευχαριστήσω δημόσια τον @Kotsidis John γιατί αν δεν είχα ακούσει το σύστημα του με ισοσταθμιση και δυο subs δεν θα ασχολιόμουν ποτέ με τη διαδικασία αυτή.

Για άλλη μια φορά θα πω να μην έχετε παρωπίδες και να διαβάζετε και absolute sound και pdf. Δεν είναι όλα άσπρο η μαύρο.
Αιντε βρε απο κει που μ ευχαριστεις κιολας, για ποιο πραμα δηλαδη; Τι εκανα;
Εγω σ ευχαριστω και σε χαιρομαι που σ εχω τοσα χρονια καλο φιλο.

Αυτο ελειπε, εχεις ερθει τοσες φορες σπιτι μου δηλαδη, απλα πλεον παιζω ακομα καλυτερα και με τα νεα ηχεια και με τα σαμπ κλπ κλπ, απλα πηζω στη δουλεια δοξα το θεο, τρεχω κ δεν προλαβαινω, οταν εχω χρονο για ακροασεις θα προσπαθησω να το σεταρω ακομα καλυτερα!

Φιλια απ τη Θεσνικη, βεβαια οι 2 γιατροι μου το εστησαν, ο φαλακρας μου το εστησε και ο φαλακρας μου το μετρησε και το τιουναρε.

Ωπα σορρυ δηλαδη, κατι δεν παει καλα, και οι δυο φαλακρες ειναι!:biggrin::fuckyou:

Reaction score
2.002
Αιντε βρε απο κει που μ ευχαριστεις κιολας, για ποιο πραμα δηλαδη; Τι εκανα;
Εγω σ ευχαριστω και σε χαιρομαι που σ εχω τοσα χρονια καλο φιλο.

Αυτο ελειπε, εχεις ερθει τοσες φορες σπιτι μου δηλαδη, απλα πλεον παιζω ακομα καλυτερα και με τα νεα ηχεια και με τα σαμπ κλπ κλπ, απλα πηζω στη δουλεια δοξα το θεο, τρεχω κ δεν προλαβαινω, οταν εχω χρονο για ακροασεις θα προσπαθησω να το σεταρω ακομα καλυτερα!

Φιλια απ τη Θεσνικη, βεβαια οι 2 γιατροι μου το εστησαν, ο φαλακρας μου το εστησε και ο φαλακρας μου το μετρησε και το τιουναρε.

Ωπα σορρυ δηλαδη, κατι δεν παει καλα, και οι δυο φαλακρες ειναι!:biggrin::fuckyou:
Από το πολύ διάβασμα το έπαθαν , μην ασχολείσαι. 😂 Να τα χαίρεσαι φιλαράκι μου, γουστάρω να σε βλέπω να γουστάρεις!

Reaction score
8.899
Εγω πάντως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθαινα ποιό καλώδιο έκανε τρανζιστοράκι το σύστημα του Kanakiani. :D Αλλά θα συγκρατηθώ και δεν θα ρωτήσω. :)
Μήπως κανένα του Αρτζυ? :biggrin: Φαντάζεσαι το ένα σύστημα να το μεταμορφώνει σε πολυκαναλο και το άλλο σε τρανζιστοράκι?
Μαγικό είναι άλλωστε.... ότι θέλει κανει:biggrin:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.679
Όλη η μανούρα και η δυσπιστία αγαπητέ @Tidal γίνεται διότι έγραψες αυτό:

Λες και προσέθεσα άλλα δυο subwoofers
Να 'λέγες πως είδες μια κάποια βελτίωση, αει στα κομάτια, μπορεί κιόλας, ποιος ξέρει... αλλά σαν συν 2 ακόμη sub;;;
Να πάψω να το σκέφτομαι το δεύτερο sub δηλαδή και να αρχίσω να δοκιμάζω καλώδια;;; πιάνουν και λιγότερο χώρο (τα λιγότερα).... μια χαρά...

head-stef

Headphones
Reaction score
2.296
... τις βασικές αρχές που χρειάζονται για ασφαλή κατασκευή, και πέραν της πλάκας και του χαβαλε με το Χάι ενδ, η ασφάλεια θα πρέπει να μας απασχολεί όταν παίζουμε σα μεγάλα παιδάκια με τα ρέβματα.
Ολόσωστο.

Και μια που τις αναφέραμε, δεν πιστεύω να αλλάξατε καλώδια και να αφήσατε τις ίδιες ασφάλειες! Αν είναι έτσι, δεν πιστεύουμε τίποτα!

Reaction score
4.113
Ολόσωστο.

Και μια που τις αναφέραμε, δεν πιστεύω να αλλάξατε καλώδια και να αφήσατε τις ίδιες ασφάλειες! Αν είναι έτσι, δεν πιστεύουμε τίποτα!
Εννοείται. Κάνουν διαφορά. Γενικά ότι αλλάζεις κάνει. Το αν αυτό μπορεί να μετρηθεί πιστεύω όχι πάντα. Με την ακρόαση πάντως αποφασίζεις τελικά για την αγορά ή όχι. Αν μπορεις να κάνεις ακρόαση πριν την αγορά..

Reaction score
2.002
Όλη η μανούρα και η δυσπιστία αγαπητέ @Tidal γίνεται διότι έγραψες αυτό:

Να 'λέγες πως είδες μια κάποια βελτίωση, αει στα κομάτια, μπορεί κιόλας, ποιος ξέρει... αλλά σαν συν 2 ακόμη sub;;;
Να πάψω να το σκέφτομαι το δεύτερο sub δηλαδή και να αρχίσω να δοκιμάζω καλώδια;;; πιάνουν και λιγότερο χώρο (τα λιγότερα).... μια χαρά...
Το δεύτερο sub είναι απαραιτητο για άλλους λογους εκτός του χαμηλού. Να το πάρεις. Και μετά να δοκιμάσεις καλώδια ρεύματος πριν πάρεις άλλα δυο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.719
Και μετά να δοκιμάσεις καλώδια ρεύματος πριν πάρεις άλλα δυο.
Σωστό.

Γιατί άμα πάρεις 4 σαμπ, μετά είναι αργά για δοκιμές καβλωδιων, δεν μπαίνεις καν στον κόπο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.113
Members
38.277
Νεότερο μέλος
ParloseT