Αναβάθμιση καλωδίων ρεύματος σε REL Subwoofers

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Πρώτος κανόνας των ανερυθρίαστων και γενικώς όλων των ανθρώπων. Δεν ρωτάμε ποτέ, είναι ντροπή, τα ξέρουμε όλα. :D
Θα έλεγα ότι ισχύει το αντίθετο,πρώτος κανόνας όσων...θα ντρέπονταν να ρωτήσουν. :sneaky:
(Ο ίδιος λ.χ. δεν ντρέπομαι να ρωτήσω όποιον βάζει ΄΄θυμωμένη΄΄ και κατακόκκινη φατσούλα σε δικές μου διατυπώσεις για ποιον λόγο το κάνει)

Reaction score
19.591
Από φελλόοο...
Κάτσε να μπει ο Κανακιάνι και θα σου πω εγω χα χα.

Υ.Γ. : Ναι σωστά τα λές για τα όργανα. Είπα να σου βάλω λίγο δύσκολά, αλλά δεν είναι ώρα για τέτοια και σοβαρή συζήτηση χα χα

Reaction score
19.591
δεν ντρέπομαι να ρωτήσω όποιον βάζει ΄΄θυμωμένη΄΄ και κατακόκκινη φατσούλα σε δικές μου διατυπώσεις για ποιον λόγο το κάνει)
Έλα βρε ... τέστ ήταν αυτά. Τα πέρασες με 8. Ο prince π.χ. τα περνάει με 10 με τόνο. Από εσας Οκ να δεχθώ την λέξη ανερυθρίαστα. Απο άλλους όχι. Και πάλι επειδή έχω διαβάσει Καντ και έχω μελετήσει λίγο το θηλυκό μυαλό, που όπως πάντα έχει δίκιο. Αλλιως καλό ζώον είμαι και μπορώ να γίνω και εγω.

Reaction score
11.272
Οι άγραφοι κανόνες του High End:

1) Οι διαφορές που κάνουν τα high end κομμάτια, όπως high end ηχεία, high end καλώδια interconnect/power/ηχείων, οι αντικραδασμικές βάσεις, κλπ. κλπ. είναι πάντα στα πιο σημαντικά πράγματα, ΣΩΜΑ, "τοποθέτηση μουσικών οργάνων στον χώρο", "σκηνή", γλυκές μεσαίες, υγρές υψηλές (χαμηλό δεν έχουν :D ).

2) Πρέπει πάντα οι διαφορές να είναι σε μη quantifiable όρους και "νοήματα"

3) Ποτέ ένας high-endας δεν παίρνει μέρος σε χαζά πράγματα όπως double blind tests. Αυτά είναι για τους πλεμπαίους που δεν έχουν λεφτά για καλώδια 7.000€/1μ.

4) Δείτε 1, 2,3
5) Repeat
Επίσης, δεν κάνουν μετρήσεις. Τις έχουν ξεπεράσει πια...

Μετρήσεις, Α-Β, blind test κτλ έκανα πριν 20 χρόνια, εχω καταλήξει πλέον.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Έλα βρε ... τέστ ήταν αυτά. Τα πέρασες με 8. Ο prince π.χ. τα περνάει με 10 με τόνο. Από εσας Οκ να δεχθώ την λέξη ανερυθρίαστα. Απο άλλους όχι. Και πάλι επειδή έχω διαβάσει Καντ και έχω μελετήσει λίγο το θηλυκό μυαλό, που όπως πάντα έχει δίκιο. Αλλιως καλό ζώον είμαι και μπορώ να γίνω και εγω.
Δεν είμαι τόσο φιλοσοφημένος όσο ο αξιότιμος (χωρίς ειρωνεία) Prince.
Είμαι απλός ακροαματικόφιλος που το γύρισε από τα Furutech στο... gurutech. :biggrin:
Επίσης, δεν κάνουν μετρήσεις. Τις έχουν ξεπεράσει πια...
Το αυτί είναι εφάμιλλο συζύγου...Τα ξέρει ΄΄όλα΄΄ για όλα και...πριν απ'όλα. :roflmao:

Reaction score
19.591
Σώμα μουυυυ

Σώμαμου πλασμένο από πηλόοοοο

(Κλόπιράιτ από γνωστό λαϊκό βάρδο)
Μπήκε βρε το άσμα στο πόστ 128.
Εσυ βέβαια σαν γιατρός πρέπει να μας απαντήσεις σε άλλα πιο σοβαρά πράγματα απο αυτά του audio, όπως μια γενετική μετάλλαξη που να προσθέτει (όχι να αφαιρεί) πληροφορία στο γονιδίωμα. :D

Reaction score
8.899
Και αυτοί οι κατασκευαστές ρε παιδι μου όλοι μα όλοι πουλάνε πανάκριβα σαμπς με μαύρα φτηνά καλώδια για να παίρνει ο κόσμος πιο πολλά σαμπς ενώ θα μπορούσε με ένα καλώδιο ρεύματος να κάνει παπάδες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Μπήκε βρε το άσμα στο πόστ 128.
Εσυ βέβαια σαν γιατρός πρέπει να μας απαντήσεις σε άλλα πιο σοβαρά πράγματα απο αυτά του audio, όπως μια γενετική μετάλλαξη που να προσθέτει (όχι να αφαιρεί) πληροφορία στο γονιδίωμα. :D

D

Deleted member 50795

Guest
Και αυτοί οι κατασκευαστές ρε παιδι μου όλοι μα όλοι πουλάνε πανάκριβα σαμπς με μαύρα φτηνά καλώδια για να παίρνει ο κόσμος πιο πολλά σαμπς ενώ θα μπορούσε με ένα καλώδιο ρεύματος να κάνει παπάδες.
τα μαύρα τα θέλω εγώ, μη τα πετάτε…:biggrin:

Reaction score
19.591

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Τι εργασία για Νόμπελ είναι αυτή ; χα χα. Καλά θα την κάνω πιρ ριβιού χα χα όταν την διαβάσω. ή θα την στείλω στον Κολούμπια (τον δικό μου). :D
Πώς ονομάζεται ένα σάντουιτς περιέχον πολύ καυτερή πιπεριά ;
ΚΛΑΨ Σάντουιτς...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Μολονότι δεν βρίσκω ο ίδιος δόκιμους τέτοιους όρους, εικάζω ότι εννοεί πως όταν - παραδείγματος χάριν - ακούμε μια αναπαραγόμενη φωνή ερμηνευτή να καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα συνονθύλευμα τόνων και αρμονικών που εμφανίζονται ξαφνικά από μια ΄΄οπή΄΄ στο κενό ,αλλά να σχηματίζεται με σαφήνεια στο νου η παράσταση ενός προσώπου ευρισκόμενου πάνω σε σώμα μαζί με τα ανατομικά στοιχεία που θα συμμετέχουν στην παραγωγή της φωνής και τις ταλαντώσεις αυτών.Επιπλέον ν'αναπαριστώνται και πιθανές κινήσεις της κεφαλής του ερμηνευτή ως προς το μικρόφωνο σύλληψης κατά τη φωνητική απόδοση.
Καλά που το ''απλοποίησες'' βρε Bhutiaμ' και καθαρίσαμε..
Κάτσε να φτιάξω έναν δεύτερο (τρίτο:rolleyes:) καφέ να το ξαναδιαβάσω τώρα.. 😎
(οχι μονο δεν παιρνω αλλα subs, δεν αντεχω οικονομικα ουτε να σε διαβαζω πια με την τιμή του καφέ)

που εμφανίζονται ξαφνικά από μια ΄΄οπή΄΄ στο κενό
:lol:

η παράσταση ενός προσώπου ευρισκόμενου πάνω σε σώμα
:cry:

309056837_2155872521250844_7202270881337592637_n.jpg

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Καλά που το ''απλοποίησες'' βρε Bhutiaμ' και καθαρίσαμε..
Κάτσε να φτιάξω έναν δεύτερο (τρίτο:rolleyes:) καφέ να το ξαναδιαβάσω τώρα.. 😎
(οχι μονο δεν παιρνω αλλα subs, δεν αντεχω οικονομικα ουτε να σε διαβαζω πια με την τιμή του καφέ)

:lol:

:cry:

Θα έλεγα ΄΄κεφαλή προσαρτημένη σε σώμα΄΄ αλλά έχουμε χορτάσει από...ασώματες κεφαλές.
(η κοπέλα στην εικόνα είναι σε διαδικασία εμπέδωσης της...στιχουργίας από διασκευές )
1665571896950.png

Reaction score
19.591
Ξέρεις, εκτός απο τον¨Αι Βασίλη, που λένε σε άλλα νήματα, ότι πιστεύει ο κακομοίρης ο φτωχός και αμόρφωτος πολίτης, το 35 % των εχόντων τελειώσει Πανεπιστήμιο (ιατρική και βιολογία συμπεριλαμβανομένων) πιστεύουν (έχουν μάθει) ότι οι επιστήμονες έχουν φτιάξει βάτραχο και το 70 % ότι έχει φτιάξει βακτήριο ; ;) :D Και είναι και πάνω απο 4 ετών και σίγουροι για αυτήν την γνώση.:D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Ξέρεις, εκτός απο τον¨Αι Βασίλη, που λένε σε άλλα νήματα, ότι πιστεύει ο κακομοίρης ο φτωχός και αμόρφωτος πολίτης, το 35 % των εχόντων τελειώσει Πανεπιστήμιο (ιατρική και βιολογία συμπεριλαμβανομένων) πιστεύουν (έχουν μάθει) ότι οι επιστήμονες έχουν φτιάξει βάτραχο και το 70 % ότι έχει φτιάξει βακτήριο ; ;) :D Και είναι και πάνω απο 4 ετών και σίγουροι για αυτήν την γνώση.:D
Σε επίπεδο ιών πάντως έχουμε φτάσει οπωσδήποτε...:lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Να ρωτησω κατι εγω. Αφου τα καλωδια ρευματος στα sub δεν κανουν απολυτως καμια διαφορα, θα πρεπει ο κατοχος Lyngdorf να προχωρησει σε νεο καλιμπραρισμα του συστηματος μετα την αλλαγη τους?

Το λεω γιατι το θεμα του χωρου ειναι ηδη λυμενο με την χρηση της ισοσταθμισης
Δεν είναι δημιουργική η απαξιωτική διάθεση ανάμεσα σε ομάδες χομπιστών που θα είχαν διαφορετικές θεωρήσεις...
Σε πλαίσιο του να μην προάγονται ανάλογες στάσεις θα χωρούσε κάποιο εύλογο σχόλιο...

Ο επεξεργαστής της Lyngdorf όπως και οι υπόλοιποι καταρχάς δεν διορθώνει χώρους.Οι λειτουργίες του μεταβάλλουν τη συμπεριφορά επιμέρους ηχειακών πηγών (main & sub) στα πεδία συχνότητας και χρόνου κατά τρόπον ώστε να προσαρμόζονταν εκείνες καλύτερα σε δεδομένη χωροταξία - με την ανταπόκριση από τον ίδιο το χώρο να μένει σταθερή - καθώς και αναμεταξύ των.Αυτές οι λειτουργίες εκτελούνται με τη βοήθεια ψηφιακών φίλτρων .

Παρατηρείται επίσης ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν διαθέτει ψηφιακές εισόδους ώστε να διαχειριζόταν το σήμα απευθείας σε ψηφιακό πεδίο από τον αρχικό αναπαραγωγό,δηλαδή μεσολαβούν στάδια αναλογικοψηφιακής μετατροπής και πίσω σε ψηφιοαναλογική σε επίπεδο σήματος γραμμής (line). Αυτό δεν αναφέρεται ως μομφή,αλλά ως ένδειξη ότι θα διέπραττε εκ προοιμίου κάποια ΄΄παρανομία΄΄ υπό τα γνωστά παραδοσιακά κριτήρια...

Τα εφαρμοζόμενα ψηφιακά φίλτρα κατά τη διαχείριση σήματος μπορούν να δράσουν είτε αυξομειώνοντας το πλάτος σήματος σε συχνοτικές ενότητες με παραμέτρους που διαμορφώνει ο χρήστης ,είτε ν'αυξήσουν το βαθμό χρονικής υστέρησης σε ομοίως επιλεγόμενες ζώνες,κατά τρόπον ώστε να προκύψει ευθυγράμμιση μεταξύ των σε όσο δυνατόν ευρύτερο κομμάτι του φάσματος... Για τη δε εφαρμογή delays ως προς την ενσωμάτωση sub η ευθυγράμμιση νοείται αποκλειστικά γύρω από τη ζώνη cross με τα main ηχεία...

Ας δεχθούμε λοιπόν ότι θα έχει επιτευχθεί ικανοποιητική εξομάλυνση και προσαρμογή στην ανταπόκριση χώρου για το ηχειακό μας σύνολο.Ας δεχθούμε επίσης ότι οι ηλεκτρικές συνδέσεις θα είναι ορθά εφηρμοσμένες ούτως ώστε να μην προέκυπταν φαινόμενα όπως βρόχοι γείωσης ή παρεισφρέουσες DC ή EMI συνιστώσες. Τότε η εναλλαγή καλωδίων τροφοδοσίας στα sub ή τον ίδιο τον επεξεργαστή θα έπρεπε ν'απαιτεί καλιμπράρισμα εκ νέου εάν κι εφόσον τα δοκιμαζόμενα καλώδια θ'ασκούσαν επίδραση σε κάποιους από τους εξής παράγοντες :

- Απόκριση πλάτους σε σχέση με τη συχνότητα.

- Απόκριση φάσης σε σχέση με τη συχνότητα.

- Ηλεκτρομηχανική συμπεριφορά στην ίδια την τροφοδοτούμενη ηχειακή μονάδα.

Το θέμα ότι ο ίδιος δεν έχω υπ'όψιν κάποιο καλώδιο τροφοδοσίας που να επιτύγχανε κάποια από αυτές τις δράσεις - μεταβάλλοντας κατά συνέπεια την Κρουστική Απόκριση - σε sub ορθώς κατασκευασμένα και συνδεδεμένα.Αυτό κιόλας το έχω διαπιστώσει ο ίδιος στην πράξη με τέτοιες εναλλαγές ανάμεσα στα μαύρα που συνόδευαν το εκάστοτε sub και διάφορα επώνυμα.Στις δε συσκευές ψηφιακής επεξεργασίας τύπου miniDSP 2Χ4 η εναλλαγή παλμοτροφοδοτικού με κάποιο εξωτερικό γραμμικό μπορεί να βελτιώνει ενδεχομένως το SINAD αλλά όχι τις ίδιες τις παραμέτρους ως προς τη διαχείριση σήματος.

Σε περίπτωση λοιπόν που προκύπτουν τέτοιου είδους ακροαματικές εντυπώσεις κατά την εναλλαγή καλωδίων τροφοδοσίας σε πλαίσιο μετριοπάθειας δεν θα ζητήσω καν μετρητικά δεδομένα ανάμεσα σε ΄΄πριν και μετά΄΄ αλλά μονάχα τα δεδομένα που θα δείχνουν το βαθμό εξισορρόπησης κατά τη διαχείριση σήματος από την αρχικώς καλιμπραρισμένη κατάσταση,κυρίως Κρουστικές,Βηματικές,Group Delay και πάνω απ'όλα Spectrogram στη ζώνη 20-200 Hz.

Εάν αυτά τα δεδομένα είναι ικανοποιητικά εκ προοιμίου χωρίς ιδιαίτερες μεταπτώσεις,τότε ο χρήστης που αποκομίζει οποιεσδήποτε ευνοϊκές εντυπώσεις κατά τις εναλλαγές καλωδίων με γειά του και χαρά του χωρίς να μας πέφτει λόγος δυσπιστίας . Μου φτάνει αυτό όντας απολύτως χαρούμενος για πάρτη του.

Αν όμως υφίστανται μεταπτώσεις στην αρχικά καλιμπραρισμένη - και υποτίθεται εξομαλυνθείσα - κατάσταση,τότε θα έπρεπε να μεριμνήσει για περαιτέρω εξομάλυνσή των προτού να προχωρούσε σε εναλλαγές καλωδίων τροφοδοσίας.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.719
Πολύ δύσκολα τους βάζεις ρε μπούτια ..

Εγώ πάλι λέω να μείνουμε στα σλιβς και στη σύσφιξη.

Παίρνουμε καλώδιο 3*2mm και σλιβς για 2,5mm

IMG_20191120_110225.jpg

Τα φοράμε τα σλιβς λέμε

IMG_20191120_110317.jpg

Τα χώνουμε στις τρύπες και σφίγγουμε γερά, αντρίκια, με μίσος, να βογκήξουν οι βίδες λέμε.

IMG_20191120_110508.jpg

Πιάνουμε καλά το καλώδιο να μη κουνιέται κιχ

IMG_20191120_110710.jpg

Κι έτοιμο το σούπερ πολυμπριζο της προκοπής το ωραίο το επώνυμο το πανασονικ με γεμάτα σώματα και χωρίς κόκκο, τα σαμπς x2 κατευθείαν.

IMG_20191120_110810.jpg

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
Πολύ δύσκολα τους βάζεις ρε μπούτια ..

Εγώ πάλι λέω να μείνουμε στα σλιβς και στη σύσφιξη.

Παίρνουμε καλώδιο 3*2mm και σλιβς για 2,5mm

View attachment 266330

Τα φοράμε τα σλιβς λέμε

View attachment 266333

Τα χώνουμε στις τρύπες και σφίγγουμε γερά

View attachment 266334

Πιάνουμε καλά το καλώδιο να μη κουνιέται κιχ

View attachment 266332

Κι έτοιμο το σούπερ πολυμπριζο της προκοπής το ωραίο το επώνυμο το πανασονικ με γεμάτα σώματα και χωρίς κόκκο, τα σαμπς x2 κατευθείαν.

View attachment 266331
Άμα τους βάζω δύσκολα όπως λες,αυτό αποτελεί ένδειξη για το βαθμό εκτίμησης που τους έχω,αφού θα τους λογαριάζω ικανούς να τα διαχειρίζονται.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.111
Members
38.278
Νεότερο μέλος
ParloseT