Αναβάθμιση καλωδίων ρεύματος σε REL Subwoofers

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.348
Δεν θυμάμαι πιο κομμάτι είναι , δεν έχω και το dat ενεργό γμτ μου , να σου έλεγα . Μήπως είναι το βολισσός ?
Το θυμάμαι το κομμάτι, ηχεί στ"αυτιά μου τώρα .

Reaction score
18.347
Είναι από τα cd αναφοράς που έχουμε με τον Α Αδαμόπουλο για να τεστάρουμε ηχεία.
Δεν υπάρχουν ηχογραφήσεις αναφορά και να υπήρχαν , δεν μπορεί να ξέρουμε ποιές θα ήταν. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να κρίνεις την αναπαραργωγή. Τον τρόπο κάπου , σε κάποιο νήμα τον είπα. Μην χρησιμοποιείς αναφοράς. Απλώς πολλά απο πολλά είδη μουσικής , απο πολλές εποχές , απο πολλά φορμάτ.
Καλά , παιδιά άμα τα φτιάξετε κεράστε κανά ποτάκι. :gotcha:
Τι να κάνουμε τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται. :D

Last edited:

Reaction score
6.790
Δεν θυμάμαι πιο κομμάτι είναι , δεν έχω και το dat ενεργό γμτ μου , να σου έλεγα . Μήπως είναι το βολισσός ?
Περίμενε να γκουγκλάρω

Reaction score
6.790
Έλα το βρήκαμε.
Ο τόπος που μεγάλωσα λέγεται😎😎

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.348
Κομματάρα με την φοβερή φωνή του τύπου και ηχογράφηση για ρεσιτάλ .
Με πολύ σπάνιο τύμπανο , που δεν έχω ιδέα τί είναι .
Οποιος το ακούσει δεν το ξεχνάει ποτέ .
Κερνάω σπέσιαλ ειδικό άκουσμα σε όποιους θέλουν .
Με ευχαριστείτε αργότερα.

Reaction score
6.790
Κομματάρα με την φοβερή φωνή του τύπου και ηχογράφηση για ρεσιτάλ .
Με πολύ σπάνιο τύμπανο , που δεν έχω ιδέα τί είναι .
Οποιος το ακούσει δεν το ξεχνάει ποτέ .
Κερνάω σπέσιαλ ειδικό άκουσμα σε όποιους θέλουν .
Με ευχαριστείτε αργότερα.
Γεια σου Γιάνναρε!!

Reaction score
1.924
Νταξ. Deal.
Και εγώ μην νομίζεις. Δεν γουστάρω τα ακριβά μασίνια αλλά δεν βάζω στην κορυφή οτιδήποτε βγάζει ο amir τέλειο.
Τον Αμιρ τον εμαθα προσφατα και τον εχω παρακολουθησει ελαχιστα. Το HiFi ειναι για μενα ενα χομπι με το οποιο ασχολουμαι απο τα 14 μεν (40χρονια) αλλα με διακοπες on και off αρκετων ετων αναλογα την ορεξη (μια που εχω κι αλλα χομπι) και μου αρεσει να ψαχνω τα παντα εις βαθος. Τωρα ετυχε να ασχοληθω ξανα μετα απο τουλαχιστον 5 χρονια και ομολογω οτι οταν τον ανακαλυψα διαπιστωσα οτι προκειται για εναν ανθρωπο με τον οποιο συμφωνουμε σε πολλα πραγματα οσον αφορα το Audio αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο λογος του ειναι ευαγγελιο (τουλαχιστον οχι για εμενα) και εχω διαπιστωσει οτι πολλοι απο τους ειδημονες του ειδους εχουν πολυ συχνα αντιθετες αποψεις σε θεματα περι audio (παρ ολο που συμφωνουν απολυτα σε αλλα) και μαλιστα τεκμηριωμενα και οι μεν και οι δε και αυτο ειναι κατι που συμβαινει πολυ συχνα στην επιστημη.
Αυτο ομως που δεν μπορω να δεχθω με τιποτα ειναι τα μαγικα που φερνουν ακουστες βελτιωσεις που τις ακουν καποιοι με χρυσα αυτια τις οποιες ομως δεν μπορουν να τις τεκμηριωσουν με καμια επιστημονικη μεθοδο.
Οποτε σε μια συγκριση Αμιρ (μετρησεις, τεκμηριωση, επιστημη) VS Golden ears, θα εμπιστευτω σιγουρα τον πρωτο.
Να σημειωσω εδω οτι στο παρελθον λογω της ανοσιας μου στο placebo effect ειχα παει σε ΩΡΛ να κανω ακοογραμμα να σιγουρευτω οτι ακουω καλα γιατι ειχα παρευρεθει σε ακροασεις οπου οι υπολοιποι παρευρισκομενοι ακουγαν υποτιθεται διαφορες σε CD που ειχε περαστει με πρασινο "ειδικο" μαρκαδορο, και αλλη φορα που προσπαθουσα να διαπιστωσω την ανωτεροτητα ενος πανακριβου καλωδιου interconnect σε συγκριση με ενα αλλο φτηνοτερου μεν αλλα οχι φτηνου η κακου καλωδιου και δεν μπορουσα να χωνεψω το γεγονος οτι δεν ακουγα καμια διαφορα στην περιπτωση του CD ενω η διαφορα στο καλωδιο ηταν αδυνατον για εμενα να σιγουρευτω οτι οντως υπηρχε και αν ηταν υπερ του ενος η του αλλου ενω δεν ειχα κανενα προβλημα οχι μονο να αναγνωρισω αλλες πιο σημαντικες αλλαγες (πχ ενισχυτικα, καλωδια ηχειων, βελτιωσεις ακουστικης του χωρου κτλ) αλλα και να κανω και πολυ επιτυχημενες διορθωσεις σε τοποθετησεις ηχειων και subwoofer με το αφτι οντας για ενα διαστημα υπευθυνος στο τμημα HiFi και Pro Audio καταστηματος ηλεκτρικων και ηλεκτρονικων συσκευων στην πολη μου.
Mε απλα λογια ειχα πλεον πεπειστει οτι η ακοη μου ηταν μια χαρα και οτι απλα δεν ειχα χαζεψει απο τα υποτιθεμενα μαγικα του χαι εντ. Αν κατι προσφερει ακουστικη βελτιωση σε καποια ακουστικη αλυσιδα αναπαραγωγης, αυτη πρεπει με καποιο τροπο να μπορει να αποτυπωθει ως διαφορα σε καποια μετρηση και να τεκμηριωθει η θετικη της επιδραση με ελεγχομενη τυφλη δοκιμη. Αν αυτο δεν μπορει να γινει, τοτε ειναι απατη.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.348
Ενα πράμα έχω να πω για πολλοστή φορά .
Οσοι έχουμε γνώσεις ηλεκτροτεχνίας βλέπουμε τις υποτιθέμενες διαφορές στα καλώδια τροφοδοσίας και γελάμε.

Γιατί γελάμε?

Μα γιατί , ένα καλώδιο τροφοδοσίας στα 230 vac , ΔΕΝ μπορεί να κάνει καμία διαφορά στον τρόπο που ρέει το ρεύμα των 230vac , δεν γίνεται . Τέλος . Period. Ούτε φίλτρο μπορεί να κάνει , τι να φιλτράρει ? τα 50hz ? , ούτε τίποτα.
Το καλώδιο είναι πάντα ένα παθητικό μέρος της αλυσίδας. Απλά μεταφέρει τάση , χωρίς να μπορεί να αλλοιώσει ενεργά αυτήν την τάση.
Αν παρόλα ταύτα την αλλοιώνει τότε είναι για κλωτσές και η θέση του είναι στην ανακύκλωση . Period.

Το αυτό ισχύει για κάθε άλλο καλώδιο , που μεταφέρει ενισχυμένο ή μη σήμα.
Δλδ καλώδιο ηχείων ή καλώδιο interconnect .

Αν δεν μεταφέρει ότι πρέπει , όπως είναι , είναι για ανακύκλωση .

Reaction score
6.790
Ενα πράμα έχω να πω για πολλοστή φορά .
Οσοι έχουμε γνώσεις ηλεκτροτεχνίας βλέπουμε τις υποτιθέμενες διαφορές στα καλώδια τροφοδοσίας και γελάμε.

Γιατί γελάμε?

Μα γιατί , ένα καλώδιο τροφοδοσίας στα 230 vac , ΔΕΝ μπορεί να κάνει καμία διαφορά στον τρόπο που ρέει το ρεύμα των 230vac , δεν γίνεται . Τέλος . Period. Ούτε φίλτρο μπορεί να κάνει , τι να φιλτράρει ? τα 50hz ? , ούτε τίποτα.
Το καλώδιο είναι πάντα ένα παθητικό μέρος της αλυσίδας. Απλά μεταφέρει τάση , χωρίς να μπορεί να αλλοιώσει ενεργά αυτήν την τάση.
Αν παρόλα ταύτα την αλλοιώνει τότε είναι για κλωτσές και η θέση του είναι στην ανακύκλωση . Period.

Ζω για να δω το ηλεκτροτεχνικό χαμόγελο σου σε δοκιμές καλωδίων τροφοδοσίας😀😀

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.348
Ζω για να δω το ηλεκτροτεχνικό χαμόγελο σου σε δοκιμές καλωδίων τροφοδοσίας😀😀
Πάμε σε ένα εργαστήριο να το δείς όποτε θέλεις να λάμπει .
Ωπα τώρα πλάκωσαν τα βαριά χαρτιά .

Reaction score
1.924
Eχω μια αντιρρηση για τα καλωδια ηχειων μια που μαζι με τα ηχεια ολοκληρωνουν το κυκλωμα του ενισχυτη και σε καποιες σχεδιασεις ενισχυτων (ομολογουμενως οχι επιτυχημενες) επιφερουν ακουστες διαφορες οχι γιατι μεταφερουν το σημα διαφορετικα αλλα γιατι κανουν τον ενισχυτη να αποδιδει διαφορετικα. Ενδεχομενως να ισχυει το ιδιο και για καλωδια interconnect που συνδεουν καποιους προενισχυτες με τελικους αλλα αν και δεν εχω διαπιστωσει ποτε κατι τετοιο ο ιδιος, δεν θα μου φανει παραξενο αν ισχυει. Ομως σε ολες αυτες τις περιπτωσεις, κατα τη γνωμη μου το προβλημα ειναι στην κακη σχεδιαση των συσκευων και οχι στα καλωδια αυτα καθ εαυτα.

Reaction score
6.790
Πάμε σε ένα εργαστήριο να το δείς όποτε θέλεις να λάμπει .

Ωπα τώρα πλάκωσαν τα βαριά χαρτιά .
Γιάννη μου στο εργαστήριο τα μαστόρια δεν ακούνε μουσική.
Βασικά δεν ακούνε τίποτα.
Τα έχεις λίγο μπερδεμένα τα πράγματα αγαπημένε μου!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.348
@SpZach
Ισχύει αυτό που λες -γράφεις , αλλά όπως και ό ίδιος γράφεις είναι περισσότερο πρόβλημα των ίδιων των συσκευών και λιγότερο των καλωδίων , χωρίς όμως αυτά να είναι άμοιρα ευθυνών .
Με λίγα λόγια μηχανήματα που την ακούν εύκολα σε αλλαγές καλωδίων είναι κακοσχεδιασμένα , αλλά και τα καλώδια που προκαλούν προβλήματα είναι κακοσχεδιασμένα επίσης.
Γιάννη μου στο εργαστήριο τα μαστόρια δεν ακούνε μουσική.
Βασικά δεν ακούνε τίποτα.
Τα έχεις λίγο μπερδεμένα τα πράγματα αγαπημένε μου!
Ελα να σε πάω μία βόλτα μέχρι το εργαστήριο του Σάκη να δείς αν ακούν μουσική ή τίποτα.
Ολη μέρα μουσική ακούν.

Reaction score
6.790
@SpZach
Ισχύει αυτό που λες -γράφεις , αλλά όπως και ό ίδιος γράφεις είναι περισσότερο πρόβλημα των ίδιων των συσκευών και λιγότερο των καλωδίων , χωρίς όμως αυτά να είναι άμοιρα ευθυνών .
Με λίγα λόγια μηχανήματα που την ακούν εύκολα σε αλλαγές καλωδίων είναι κακοσχεδιασμένα , αλλά και τα καλώδια που προκαλούν προβλήματα είναι κακοσχεδιασμένα επίσης.

Ελα να σε πάω μία βόλτα μέχρι το εργαστήριο του Σάκη να δείς αν ακούν μουσική ή τίποτα.
Ολη μέρα μουσική ακούν.
Ρε παπάρι ο Σάκης είναι αδερφός μου.
Δεν εννοούσα αυτό🤣🤣🤣🤣

Πάμε πάλι.
Βάζουν πχ τον ενισχυτή στον καρδιογράφο και βλεπουν. Δουλεύει σωστά οκ; Δεν δουλεύει; Τον επισκευάζουμε. Σιγά μην τον ακούνε κιόλας!!!😁😁😁

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS