- Reaction score
- 9.015
Μα εγώ του τόνισα απλώς ότι σε ένα ακατάλληλο χώρο όπως είναι τα σαλόνια για κριτικές ακροάσεις αναγκαστικά θα πρέπει να τοποθετηθεί η θέση ακρόασης αρκετά κοντά στα ηχεία. Αυτό άλλωστε πρότεινε και ο ίδιος παλιότερα πριν φάει την φλασια με το σπινοραμαΠες του και εσυ τώρα κάτι για παθητική φροντίδα και ντισπερσιον να τον συγχύσεις.
ναι…ναι..επειδή υπάρχει ενδιαφέρον...ας τα γράψουμε εδώ
Και επειδή είσαι μεγάλος μοντ, ας μεταφέρεις κάποια ποστεπειδή υπάρχει ενδιαφέρον...ας τα γράψουμε εδώ
απογευματάκι ....γιατί υπάρχει ένα μπαχαλάκι και στα 3 ζωηρά νήματα των τελευταίων ημερώνΚαι επειδή είσαι μεγάλος μοντ, ας μεταφέρεις κάποια ποστ
Παίδες έχω μια ερώτηση σχετικά με τα perlisten και την πιστοποίηση thx Dominus.
Μεταφέρω ένα σχετικό απόσπασμα από γερμανικό ριβιου.
,, Η σειρά Perlisten S είναι η μόνη σειρά ηχείων στον κόσμο που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές THX Dominus. Το THX είναι η αναγνωρισμένη ετικέτα ποιότητας για τον κορυφαίο κινηματογραφικό ήχο. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει επίσης δημιουργήσει διάφορα επίπεδα πιστοποίησης για home cinema, τα οποία προηγουμένως περιλάμβαναν τις κατηγορίες Compact, Select και Ultra. Με το Dominus, εισήχθη επιτέλους μια νέα κατηγορία επιδόσεων, η οποία έχει σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του home cinema και των επαγγελματικών κινηματογράφων THX. Τα συστήματα με πιστοποίηση THX Dominus πρέπει να μπορούν να παρέχουν ήχο σε κινηματογράφους μεγέθους έως 184 τετραγωνικά μέτρα σε επίπεδα 120 ντεσιμπέλ – με τις χαμηλότερες τιμές παραμόρφωσης, σε κάθε θέση ακρόασης, με κάθε υλικό προγράμματος.,,
Αν είναι αλήθεια αυτό με την στάθμη 120ντιμπι με ελάχιστη παραμορφωση και σε συνδυασμό με την ακόλουθη μέτρηση για το μικρότερο ηχειο της σειράς που έχει επίσης αυτή την πιστοποίηση S5m View attachment 267706 όπου αναφέρει ότι 105db μπορεί να καταφέρει το ηχείο και λαμβάνοντας ένα συνηθισμένο headroom τότε φτάνουμε στα 117db που ανταποκρίνεται στις τιμές που δίνει η εταιρία το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη αφού το thx δεν κάνει ζαβολιες έχω την εξής απορία.
Αν ένα ηχειο πιάνει 105db σε μέση στάθμη με αποδεκτή παραμορφωση, τότε οι στιγμιαίες κορυφωσεις που θα ξεπερνούν την στάθμη θεωρούμε ότι μπορούν να αποδοθούν εξίσου απ οτι καταλαβαίνω.
Επίσης στο μικρότερο ηχειο με ένα γουφερ πως διαολο πιάνουν την πιστοποίηση?
Ερώτηση απορία,Ακόμα και το μικρότερο R5m είναι Dominus με τα δύο 6.5άρια.
Λεφτά να έχεις, και για ενισχυτές επίσης.
Πχ, τρία τέτοια μπροστά με 3 μονομπλόκια nord acoustics, κολλητά.
View attachment 267715
μονον που αναφερει οτι θα πρεπει τοσο τα ηχεια οσο και ο av να εχουν αυτη την πιστοποιηση για να εχει νοημα.Αυτό είναι δεδομένο, το έχω γράψει από παλιά.
Ότι έχει πιστοποιηθεί με THX είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα, είτε ηχείο είτε ενισχυτής είτε AV.
Σωστά.Επίσης δεν φτιάχτηκαν με reference το Ελληνικό σπίτι