Abessalom
Βαρώνος
- Μηνύματα
- 21.578
- Reaction score
- 36.264
Αντε να δούμε...
Κάπου διάβασα ότι το πιο λεπτό κόψιμο δίνει πιο πικρό καφέ και το πιο χοντρό πιο όξινο. Από γεύση τί λέει;18 γραμμάρια, 25 δ. εκχύλιση... Να θέλει πιο λεπτό;
Προσαρμογή του μυλου ωστε να βγαινουν τα γραμμαρια που θελουμε σε 25-30 δλπΚάπου διάβασα ότι το πιο λεπτό κόψιμο δίνει πιο πικρό καφέ και το πιο χοντρό πιο όξινο. Από γεύση τί λέει;
Έτσι είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων. Έστω ότι έχουμε βρει τις ιδανικές ρυθμίσεις για μία συγκεκριμένη ποικιλία. Αν τον κόψουμε πιο ψιλό θα πικρίσει και στο πιο χοντρό θα "ξινίσει".Η πικρα και η οξύτητα είναι εγγενεις του χαρμανιου, εαν τη βγάζουμε επιπλεν εμείς την πικρα τοτε μαλλον κατι κανουμε λαθος φανταζομαι.
Δεν έχω πάει στο μαγαζί. Αν θυμάμαι καλά, όταν είχα διαβάσει την παρουσίαση σε κάποιο έντυπο, έλεγαν ότι έχουν καφέ Wisecup.Για τους Αθηναιους ηπια πρσφατα εξαιρετικο καφε στo line athens στον Ταυρο.
Ποικιλια απο el salvador. Πηρα και στο σπιτι
Δε το ξερα το μαγαζι αλλα στον καφε το πανε πολυ καλα. Και στο φαγητο παρεπιπτοντως για οποιον θελει να παει απο κοντα να δοκιμασει.
Βασικα χτες ξαναπηγα εκει για καφε στο χερι. Μενω αρκετα κοντα.Δεν έχω πάει στο μαγαζί. Αν θυμάμαι καλά, όταν είχα διαβάσει την παρουσίαση σε κάποιο έντυπο, έλεγαν ότι έχουν καφέ Wisecup.
Wisecup Coffee Roasters | Athens
Wisecup Coffee Roasters, Athens, Greece. 1,878 likes · 1 talking about this · 542 were here. It's all about making your mornings taste better.www.facebook.com
Τωρα μπαινοντας facebook μιλαω για τον Γιωργο και απ οτι βλεπω δεν εχει ΚΑΙ το line. Μαλλον συνεργαζονται για τους καφεδες.Βασικα χτες ξαναπηγα εκει για καφε στο χερι. Μενω αρκετα κοντα.
Ειδα στην μπαρα αυτους απο το wisecup εναν καραφλο μπαριστα και τον ιδιοκτητη....απιστευτη συμπτωση τωρα που το λες. Δεν ειχα ιδεα οτι ειναι αυτοι παλι πισω απο αυτο το μαγαζι. Οπως ειναι και στο warehouse.
Δε θυμαμαι το ονομα του ιδιοκτητη και ειχα να του μιλησω πανω απο 5ετια απ οταν ειχε ανοιξει το wisecup στην κωνσταντινουπολεως και ψωνιζα μανιωδως καφε απο κει...μετα χαθηκαμε και τον συναντησα στο warehouse. Και τωρα παλι στο line.
Τιποτε δεν ειναι τυχαιο. Εχει μαγαζαρες ο τυπος.
Ήμουν στην Ιταλία και ο γνωστός μου έλεγε ότι ο θείος του ήθελε 10 λεπτά για φτιάξει έναν εσπρέσσο. Κάθονταν σιγά σιγά και πίεζε προσεκτικά τους κόκκους για να μην υπάρχουν συσσωματώματα και να είναι ομοιόμορφα συμπιεσμένοι. Το αποτέλεσμα ήταν κορυφαίο.
Αλλά πρόσθεσε "εγώ δεν είμαι τόσο υπομονετικός".
Όπως σε όλα τα χόμπι, με πρώτο παράδειγμα τον ήχο/εικόνα (με εμπειρία από το φόρουμ), υπάρχει μία λεπτή γραμμή που τα διαφοροποιεί. Ένα μεγάλο υποσύνολο των πωρωμένων ενδιαφέρεται περισσότερο με το σκάλισμα, μαστόρεμα, ψάξιμο, παρά με το πραγματικό αντικείμενο του χόμπι.Κάτι σαν κι αυτό;
- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.youtube.com
Οκ έχω και εφαρμόζω μόνο λεβερερ και δυναμομετρικο ταμπερ.