Black Box Audio Video Show 2022

Reaction score
775
Α, ναι το είχα διαβάσει αλλά νόμιζα εννοούσες "λεπτόηχα" όπως ένα τρανζιστοράκι. (και λέω τι λέει :) )

Αλλά εσυ μάλλον εννοείς το ραδιόφωνο με την συμπίεση του όπως το ακούμε απο ένα καλό Hi FI σύστημα.

Δεν ήταν συμπίεση αυτό που άκουσες. ¨Ηταν voicing στα χαμηλομεσαία με ένα μεγάλο σε ποσότητα χαμηλό (για κάποο λόγο), αυτά που είπα στον Alexis. Εγώ άκουσα κλασική και ήταν καλά ιδίως τα τσέλα και βιολοντσέλα. Στα υψηλά είχε λεπτομέρεια αλλά έπρεπε να εστιάσεις.

Εσένα λογικά απο ότι σε καταλαβαίνω θα σου άρεσαν τα Εστελον ε ; Δε είχαν πολύ χαμηλό ίσως λόγω μεγάλης σάλας αλλά σαν φιλοσοφία ήχου εννοώ.
Κοιτα. Ο φουασης έπαιζε σε εντάσεις δυνατές (έτσι όπως μου αρέσει να ακούω σπίτι μου) κ κομμάτια που δεν είχαν χαιεντιλα (ηλεκτρονικά πχ με απαιτήσεις σε ανάλυση κ μπάσο). Κ ήταν κολασμένο το γ@μημενο.
Στα d&d έπαιζε ένα χαζοπόπ σε σχετικά χαμηλή ένταση, με μπάσα χωρίς περιγραφή νότας (απλά μπουμπουναγε χωρίς λόγο) και μεσαιοψηλα λεπτοηχο και αδιάφορο ήχο. Δεν ξέρω ποσο πιο λιανά να το κάνω.
Τα estelon ok ήταν. Αρκετά sharp για τα γούστα μου

Reaction score
18.607
Κοιτα. Ο φουασης έπαιζε σε εντάσεις δυνατές (έτσι όπως μου αρέσει να ακούω σπίτι μου) κ κομμάτια που δεν είχαν χαιεντιλα (ηλεκτρονικά πχ με απαιτήσεις σε ανάλυση κ μπάσο). Κ ήταν κολασμένο το γ@μημενο.
Στα d&d έπαιζε ένα χαζοπόπ σε σχετικά χαμηλή ένταση, με μπάσα χωρίς περιγραφή νότας (απλά μπουμπουναγε χωρίς λόγο) και μεσαιοψηλα λεπτοηχο και αδιάφορο ήχο. Δεν ξέρω ποσο πιο λιανά να το κάνω.
Κατάλαβα ΟΚ.

Reaction score
3.464
Έχω κάνει και πριν σχετικό σχόλιο.
Δεν υπάρχει σύγκριση.
Τα lamm με το verity είχαν τεράστιο ήχο σε σκηνή, ομοιογένεια, μπάσα με περιγραφή νότας. Μεστό, γεμάτο ήχο.
Τα d&d όταν πέρασα έπαιζαν σαν ραδιόφωνο. Δεν ξέρω αν παίζουν έτσι. Μάλλον όχι απ ότι διαβάζω. Αλλά όταν πέρασα εγώ ήταν άθλια, πολύ κακός ήχος.
Τα kef η αν σκηνή και δυναμικά, αλλά ήθελα να τα κρίνω με πράγματα που ξέρω, δέχθηκα ένα όχι μεγαλοπρεπεστατο και την έκανα.
Lamm verity με μεγάλη διαφορά λοιπόν
Όντως ήταν φοβερά .

D

Deleted member 50795

Guest
:thumbsup:…φαίνεται ότι ξέρεις να ακούς.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.466
@Kostasqotsa Πώς ορίζεται η "περιγραφή νότας"; Είδα ότι χρησιμοποίησες τον όρο 2-3 φορές και θα ήθελα να μάθω τι είναι/τι σημαίνει/πώς "μεταφράζεται" κατά την ακρόαση μουσικής. :)

Reaction score
775
@Kostasqotsa Πώς ορίζεται η "περιγραφή νότας"; Είδα ότι χρησιμοποίησες τον όρο 2-3 φορές και θα ήθελα να μάθω τι είναι/τι σημαίνει/πώς "μεταφράζεται" κατά την ακρόαση μουσικής. :)
Μάλιστα. Αυτό ακριβώς που γράφω.
Ακούς ξεκάθαρα την νότα με τον όγκο που πρέπει σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα.
Κατανοητό;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Δοκιμή των παραπάνω με το παρακάτω κομάτι:

Πιο περιγραφικό ακουστικό μπάσο δε γίνεται. Ως ηχογράφηση (*).

Ακούστε το πρώτα με ακουστικά. Μετα με ηχεία.

Για να παίξει σωστά με ηχεία πρέπει να ισχύουν αρκετές προυποθέσεις, η πιο σημαντική είναι τα καλώδια.

Έ, λάθος, η έλλειψη συντονισμών και η γρήγορη απόσβεση χώρου και ηχείων. (Ωχ πάλι τα ίδια.)

Για τους πιο ηλεκτρονικούς τύπους, ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και με κομμάτια ηλεκτρονικής που περιέχουν sweeps χαμηλών συχνοτήτων.

Για τους pdf-άκηδες, ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και με sweep από το rew. Χωρίς καθόλου μουσική. Ακούγοντας μόνο ίου-ίου.

Αλλά αν υπάρχει μικρόφωνο γλιτώνετε όλα τα παραπάνω.

(*) Το ακουστικό μπάσο στο συγκεκριμένο κομάτι το έχουν ηχογραφήσει οι μάγκες της τέλαρκ τελείως close miked. Χωρίς καθόλου χώρο και χωρίς σχεδόν ούτε αντηχείο - σκάφος. Μόνο χορδή.

Last edited:

TGD

Reaction score
8.575
Πάντα ο Φουάσης έχει καλό ήχο στις εκθέσεις. Και ο Χατζηστάμου επίσης. Και δεν μοιάζει ποτέ ο ήχος του ενός με τον ήχο του άλλου. Αυτή είναι η μαγεία του χόμπι!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.466
Μάλιστα. Αυτό ακριβώς που γράφω.
Ακούς ξεκάθαρα την νότα με τον όγκο που πρέπει σε σχέση με το υπόλοιπο φάσμα.
Κατανοητό;
Σε ευχαριστώ για την εξήγηση. Εμ, οχι, δεν μου είναι κατανοητό, επειδή μιλάς για νότες και για μένα οι νότες είναι Ντο, Ρε, Μι κτλ, τι οποίες όμως, δεν ξεχωρίζω/αναγνωρίζω στη μουσική. Δηλαδή, όταν ακούω ένα τραγούδι, δεν μπορώ να αναγνωρίσω εάν σε ένα σημείο ο μουσικός έπαιξε Ρε Μι Φα ή Λα Σολ Ντο. Συνεπώς, δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον "όγκο" μιας νότας συγκριτικά με μιας άλλης.

Όπως και να 'χει, σε ευχαριστώ για την προσπάθειά σου.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.974
Αν είναι να συγκρίνουμε ηχεία σε:

διαφορετικούς χώρους
με άλλη προσοχή στο στήσιμο και ρύθμιση
με άγνωστη πηγή (μέχρι και youtube έχω δει να παίζουν σε έκθεση)

καλύτερα να αλλάξουμε επάγγελμα ή hobby.

D

Deleted member 50795

Guest
Πάντα ο Φουάσης έχει καλό ήχο στις εκθέσεις. Και ο Χατζηστάμου επίσης. Και δεν μοιάζει ποτέ ο ήχος του ενός με τον ήχο του άλλου. Αυτή είναι η μαγεία του χόμπι!
κάποιος είπε πριν ότι ο ΜΦ, το ίδιο σύστημα το είχε στήσει πριν 20 χρόνια . Για μένα αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο καλός ήχος , δεν πάει με τα χρόνια ούτε με την τεχνολογία που νομίζουν πολλοί.
το ότι φτάσατε στο σημείο να συγκρίνετε ένα παλιό σύστημα , με την αφρόκρεμα της τεχνολογίας , από μόνο του αυτό και μόνο είναι επιτυχία για τον ΜΦ. :geek:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Και σε αυτό το κομματάκι έχουμε παράδειγμα άριστης ηχογράφησης και μίξης, με σωστή ισορροπία ντραμς-μπάσου.

Μεγάλο κεφάλαιο η σωστή περιγραφή των χαμηλών συχνοτήτων.

Πρώτα θέλει σωστή μίξη. Τραγικά σπάνιο φαινόμενο.

Μετά θέλει ισχύ, χαμηλή παραμόρφωση, γρήγορη απόσβεση ηχείου.

Και φυσικά χώρο χωρίς συντονισμούς και με χαμηλό RT.

Τραγικά σπάνιο να ισχύουν όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα. Σίγουρα όχι στις εκθέσεις.

Πάρτε και ένα τελευταίο κομματάκι γιατί μερακλώθηκα με Jacques πάλι:

Που είχε το σούπερ στούντιο στη Γαλλία που αγόρασε και ανακαίνησε πρόσφατα ο παίδαρος. Αυτό ντε.

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482
Members