Τα παρεπόμενα της Black Box Audio Video Show 2022

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.109
Πάντως εγώ δεν έχω πειστεί πως το τέλειο σπινόραμα αρκεί για να δημιουργήσει το ιδανικό ηχείο για στερεοφωνική αναπαραγωγή. Στο immersive όπου υπάρχουν πολύ περισσότερες πηγές ήχου ίσως ναι, αλλά στο στέρεο δεν είναι τόσο απλό.
To αντίθετο.
Στο στέρεο, η εκτός άξονα ακτινοβολία των δύο και μόνον δύο ηχείων είναι αυτή και μόνον αυτή που καθορίζει τι φτάνει στον ακροατή μετά από ανακλάσεις (μαζί εννοείται με τον χώρο).
Στο ιμέρσιβ, το DSP και η πολλαπλότητα των ηχείων μπορούν (... δυνητικά) να διορθώσουν την κατάσταση, ανεξαρτητα από τις μονάδες

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.112
Δεκτόν, επιτέλους ακουσαμε και μια διαφορετική άποψη. :p
Η άποψη του kanakiani δεν πρέπει να προσμετράται στη διαφορετικότητα για την εν λόγω εκδήλωση, αφού τείνει να ...διαφέρει μονίμως. :sneaky:
Ε ποια ειναι αυτα τα άλλα που έπαιζαν καλύτερα? Αυτό θέλω να καταλάβω. Σε όλο το θέμα συζητάμε για τα KEF και τα D&D λες και δεν υπήρχαν άλλα δωμάτια στην έκθεση.
Πόλος έλξης τείνουν να γίνονται συσκευές όπως τα εν λόγω ηχεία-ολοκληρωμένα συστήματα που θα έκαναν απλούστερη τη σύνθεση και διαχείριση setup για τον κοινό audiophile καταναλωτή.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.971
... να ρωτησω κατι (αν και δεν ειναι επι του παροντως), γιατι δεν το εχω καταλαβει το σπορ (ε, και αθλητικο τυπο δε με λες). οι πρωτες εκθεσεις σε αυτη τη χωρα ποτε ξεκινησαν ?

Reaction score
3.428
... να ρωτησω κατι (αν και δεν ειναι επι του παροντως), γιατι δεν το εχω καταλαβει το σπορ (ε, και αθλητικο τυπο δε με λες). οι πρωτες εκθεσεις σε αυτη τη χωρα ποτε ξεκινησαν ?
Με ακριβά, hiend, το 1991 στο intercontinental.
Consumer από τα 80s.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.971
... στο προσωπικο μου βιο (εντως φιλικου κυκλου - χωρις προσβαση) το λεκτικο "εκθεση ιδεων" εχει τη κωδικη ονομασια "κρεμομαι(αντι σκεπτομαι) και γραφω" :king::angel:
Με ακριβά, hiend, το 1991 στο intercontinental.
Consumer από τα 80s.
α, παει χρονια αυτη η κολων(ι)α.. ναι σωστα, ενθυμηθηκα αναφορες μελων σε εκθεσεις 80ς.
- ω θεοι ! αγγλιστι holy sh*t -
επι του θεματως, ειμαι σε προσμονη να ανεβει το υλικο σε μορφη βιντεο να ριξω μια ματια - απο περιεργεια τι συμβαινει εκτως φορουμ (δεδομενου οτι τα περισσοτερα θεματα τα οποια αναφερονται εχουν ηδη αναφερθει εκτενως εντως).

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.972
billpeppas δεν ξέρω ποιός είσαι
(γενικά στον "χώρο" γνωρίζω ελάχιστους / ο tidal είπε τη σωστή λέξη. "χωρίς κολλητιλίκια"!)
και δεν είμαστε "αδέλφια"..
και δεν έκανα λάθος πού αναφέρθηκα (επαληθεύομαι εδώ πού τα επαναλαμβάνεις)

"δεν καταλαβαίνω" λοιπόν (σε εισαγωγικά το "δεν καταλαβαίνω"), τί νόημα είχε το: "να ΜΗΝ συγκρίνουμε ηχεία, πηγές, κλπ. σε διαφορετικά δωμάτια, με διαφορετικά υποσυστήματα, και κυριότερο διαφορετικό στήσιμο και ακουστική φροντίδα, κλπ."

και πώς θέλεις να βγεί ο "νικητής", ή αυτός πού έπαιξε καλά, σε μία έκθεση?
εφ' όσον υπάρχει η "διαφορετικότητα"… (και δεν είναι "πρωτάθλημα ενιαίου")

όσο για το: "σίγουρα έκανες καλή δουλειά και έπαιζε ωραία", πού λές εδώ, σού λέω πώς δεν έκανα εγώ τη δουλειά (ή έκανα ελάχιστή) αλλά τα μηχ/τα πού αντιπροσωπεύω (και αυτό δεν έγινε μόνο φέτος, αλλά γίνεται 22, 23, χρόνια τώρα /γραπτά υπάρχουν.
και αν είσαι τού "χώρου", θα έπρεπε να το γνωρίζεις).

σού θυμίζω επίσης (ή σε ενημερώνω), πώς έπαιζα σε ένα κανονικό δωμάτιο και όχι σε αίθουσα (πού θα ήθελα) και πώς δεν είχε καμία "ακουστική φροντίδα" ο χώρος (εκτός αν θεωρήσουμε "ακουστική φροντίδα" την ..γλάστρα πού είχα για διακόσμηση)
δεν είχα κάνει δηλαδή κανένα …σπιρογραφήμα και καμία μαγνητική ή αξονική) τομογραφία : ) στο χώρο.
και -επαναλαμβάνω για εσένα- τα μηχ/τα δεν έπαιζαν πάνω σε "εξωτικά" ρακ, αλλά επάνω στο τραπέζι πού διέθετε το δωμάτιο και πάνω στις κούτες συσκευασίας τους.

Θέλω να πω δηλ. με δύο λόγια (γιατί μπορούμε να κάνουμε συζήτηση / και αν χρειασθεί να το αποδείξουμε)
-και αυτό αφορά ΟΛΟΥΣ! τούς φίλους γενικά-
πώς την διαφορά την κάνουν -πρωτίστως!- τα μηχανήματα (και ΕΚΕΙ πρέπει να επενδύουν -όσο μπορούν- οι φίλοι) και δευτερευόντως ο χώρος, τα διάφορα ..."σπιρογραφήματα", καλώδια όσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο, κλπ. "μαντζούνια".

-

* ο Lamm μού είχε πεί όταν τον ρώτησα (στις αρχές τής συνεργασία μας) τί καλώδια ρεύματος να χρησιμοποιήσω
"να χρησιμοποιήσεις αυτά πού έχω μέσα στο κουτί. Ότι ήταν και έπρεπε να γίνει, έχει γίνει. Το έχω κάνει έγώ.
(άσχετα αν μετέπειτα -και εκ των πραγμάτων- χρησιμοποιούμε -όλοι- διαφορετικά)

-
Για να λες σε εμένα για ακριβά ρακ δεν έχεις διαβάσει την παραμικρή δημοσίευση μου.
Αν παρεξηγήθηκες από την έκφραση αδερφέ, κάπου εδώ θα σταματήσω να γράφω γιατί δεν υπάρχει λόγος.

Για τις συγκρίσεις δεν μπορούσα να είμαι πιο ξεκάθαρος πιστεύω, εννοώ μην κρίνουμε μηχανήματα μεταξύ τους σε άλλους χώρους και συνοδά. Δεν είπα πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ας πούμε ποιο δωμάτιο έπαιζε καλύτερα στην έκθεση.
Τόσο απλά.

Αν είσαι τσαντισμένος με κάποιον άλλο, σεντ είναι δικό μου θέμα.

Καλή συνέχεια.

Reaction score
2.721
Τούτο το post με εξιτάρισε!!
Υπάρχουν μηχανάκια που τα βάζεις όπου και όπως λάχει και παίζουν όμορφα;
Δεν λέμε για 50cm από τα αυτιά

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662
πώς την διαφορά την κάνουν -πρωτίστως!- τα μηχανήματα (και ΕΚΕΙ πρέπει να επενδύουν -όσο μπορούν- οι φίλοι) και δευτερευόντως ο χώρος, τα διάφορα ..."σπιρογραφήματα", καλώδια όσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο, κλπ. "μαντζούνια".
δηλαδή αν βάλεις το συστημα σου σε ένα κοντέινερ ....θα παίξει σωστά?

για άτομο του "χώρου", θα έπρεπε να γνωρίζεις

Υ.Γ. για τα καλώδια θα συμφωνήσω....εχει αποδειχτεί

Reaction score
18.605
Κάτσε μισό λεπτό περίμενε, εδώ δεν έχει αποδειχθεί ακόμη τι είναι ο χρόνος και η υπερσυμμετρία σε χαμηλές ενέργειες στο LHC , εκτός ότι έχουμε και την εργασία του Κολούμπια του Ινδού. :D

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
δηλαδή αν βάλεις το συστημα σου σε ένα κοντέινερ ....θα παίξει σωστά?

για άτομο του "χώρου", θα έπρεπε να γνωρίζεις

Όχι. δέν θα παίξει σωστά σε ένα κοντέινερ (φαντάζομαι. δεν ξέρω πάλι :) δεν το έχω δοκιμάσει)
όμως, μήν πάς στην υπερβολή….

μιλάω, εννοώ, ότι ένα -καλό- μηχάνημα (ενισχυτ. ή ηχείο), οποιασδήποτε μάρκας, δεν θέλει "μαγικούς" χώρους, κώνους, "μαγικά" καλώδια και "μαγικά" ρακ (και άλλα πού αναφέρονται) για να παίξει.

και είπα, οι φίλοι πού αγοράζουν, πρωτίστως να δίνουν βάση στα μηχ/τα και όχι στα παρελκόμενα τους.
δηλ. να εκταμιεύουν -από το "μπάτζετ" πού έχουν ορίσει- περισσότερο σε αυτά (ηχεία, ενισχυτές)
γιατί πιστεύω (δέν έχω ασχοληθεί και με "παρελκόμενα") ότι όσο καλά "παρελκόμενα" και αν βάλεις, δεν θα το διορθώσεις από αυτό πού μπορεί, δύναται, να σού προσφέρει.

αλήθεια, εσύ ποιός είσαι? τι πουλάς, αντιπροσωπεύεις ?
-

*"για τα καλώδια θα συμφωνήσω....εχει αποδειχτεί"
- Ούτε εκεί έχουν αποδειχθεί τα πάντα. Η υπερβολή (σε όλα) έχει αποδειχθεί

υ.γ. δεν γνωρίζω γενικά τον "χώρο". Ο χώρος μπορεί.. (να με γνωρίζει)

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662
Όχι. δέν θα παίξει σωστά σε ένα κοντέινερ (φαντάζομαι. δεν ξέρω πάλι :) δεν το έχω δοκιμάσει)
όμως, μήν πάς στην υπερβολή….

μιλάω, εννοώ, ότι ένα -καλό- μηχάνημα (ενισχυτ. ή ηχείο), οποιασδήποτε μάρκας, δεν θέλει "μαγικούς" χώρους, κώνους, "μαγικά" καλώδια και "μαγικά" ρακ (και άλλα πού αναφέρονται) για να παίξει.

και είπα, οι φίλοι πού αγοράζουν, πρωτίστως να δίνουν βάση στα μηχ/τα και όχι στα παρελκόμενα τους.
δηλ. να εκταμιεύουν -από το "μπάτζετ" πού έχουν ορίσει- περισσότερο σε αυτά (ηχεία, ενισχυτές)
γιατί πιστεύω (δέν έχω ασχοληθεί και με "παρελκόμενα") ότι όσο καλά "παρελκόμενα" και αν βάλεις, δεν θα το διορθώσεις από αυτό πού μπορεί, δύναται, να σού προσφέρει.

αλήθεια, εσύ ποιός είσαι? τι πουλάς, αντιπροσωπεύεις ?
-

*"για τα καλώδια θα συμφωνήσω....εχει αποδειχτεί"
- Ούτε εκεί έχουν αποδειχθεί τα πάντα. Η υπερβολή (σε όλα) έχει αποδειχθεί

υ.γ. δεν γνωρίζω γενικά τον "χώρο". Ο χώρος μπορεί.. (να με γνωρίζει)
ο dr Toole μας έμαθε ότι μέχρι τη ζώνη Σροέντερ παίζει ο χώρος....και από εκεί κ μετά τα ηχεία μας
το να θεωρείς ότι πρέπει να δίνουμε βαρύτητα στην αγορά όσο το δυνατόν καλύτερων συσκευών και να αγνοούμε κ να απαξιώνουμε τους νόμους της φυσικής στην αναπαραγωγή του ήχου και την εμπλοκή τοιχωματικών ορίων, γεωμετρία χώρου, φύση επιφανειών, αντανακλάσεις, περιθλάσεις, διαθλάσεις κλπ ....φανερώνει μια ελλιπή αντίληψη επαγγελματικής φύσεως που την υποστηρίζεις με έπαρση αυθεντίας χωρίς να καταθέτεις κάποιο επιστημονικό στοιχείο...όχι ότι θα βρεις βέβαια

η ηχητική φροντίδα ενός χώρου...δεν αποτελεί παρελκόμενο...αλλά βασικό εξοπλισμό στην αναπαραγωγή του ήχου .-

Reaction score
3.428
θα ηταν αρκετα χρησιμο να υπαρχουν και σχετικες μετρησεις στα δωματια -τι μονο απο τα μελη θα τα ζηταμε:smoke:
Μετρήσεις από τα κορίτσια που παρουσιάζουν τηλεοράσεις εννοείς; 🥰

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.971
... εχει ανεβει απο το #434, μην επανερχομαστε :)
λεω, οτι με ενα συνολο μετρησεων μπορει κανεις να καταλαβει τι επαιζε σε οποιαδηποτε δωματιο.

Reaction score
3.428
... εχει ανεβει απο το #434, μην επανερχομαστε :)
λεω, οτι με ενα συνολο μετρησεων μπορει κανεις να καταλαβει τι επαιζε σε οποιαδηποτε δωματιο.
Κάνεις λάθος. Σήμερα μπήκε το φωτορεπορτάζ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.478
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134