- Reaction score
- 1.220
Το μονωτικό το δοκίμασα στο καλοριφέρ και η σύζυγος το πέταξε. Εκείνες τις ημέρες πηγαίναμε για τα εμβόλια του κινέζικου ιού και είχαμε τα διαχωριστικά φρέσκα στη μνήμη μας. Δεν παίζουν τα πάνελ.Εγώ όπως το βλέπω δεν χρειάζεται να πας σε κρεμασμένα ηχεία........ δυο επιφάνειες με μονωτικό υλικό (επιφανειες από mdf και πάνω το μονωτικό), που θα μπουν στις δυο πλευρές (μπροστά από το καλοριφέρ και στην άλλη πλευρά που είναι το τζάκι), ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου (διδρομα παθητικά και χωρίς μεγάλο γουφερ για στενό πλάτος) και ένα ή δυο μικρά ενεργά υπογούφερ. Και τον τελικό σου κρατάς και δεν κρεμάς τα ηχεία σα να έχεις καφετέρια. Αισθητικά δεν είναι μεγάλη παρέμβαση και όταν έρχεται κόσμος σπίτι για να αποφύγεις την γκρίνια, απλά τα μετακινείς κάπου που δεν θα φαίνονται. Μπορεί να χάνει λίγο σε απόδοση το καλοριφέρ (το τζάκι αν δεν είναι ενεργειακό, είναι άχρηστο έτσι και αλλιώς), αλλά μικρό το κακό.
Εξάλλου, με τα δικά μου ηχεία δεν έχω έλλειψη μπάσου, το αντίθετο θα έλεγα.
Να τα δώσω στο 1/3 της αρχικής τους τιμής η και λιγότερα, και να χώσω άλλα δεν ξέρω εγώ πόσα χιλιάρικα για να έχω πάλι το ίδιο θέμα με καλοριφέρ και τζάκι, δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία. Είχα προσφορές για πολύ καλά ηχεία πύργους σε εξαιρετικές τιμές (Vienna Accoustics) αλλά δεν ενέδωσα.
Ευχαριστώ για τις ιδέες πάντως!