Μεσα απο την συζητηση σε ενα αλλο νημα ετεθη για μια ακομη φορα το θεμα της αποστασης ακροασης και του συσχετισμου με το μεγεθος των γουφερ καθως και τον ρολο των υπογουφερ στην εξισωση.
Αφορμη για την συζητηση ηταν το ποστ #21 εδω https://www.avsite.gr/forum/threads/Αλλαγή-ενισχυτή.191595/page-2#post-2953507
Οπου ειχαμε μια διαφωνια με το μελος gid οσον αφορα τον συσχετισμο μεγεθους γουφερ δορυφορων vs μεγεθους γουφερ υπογουφερ οσον αφορα το μεγεθος του χωρου και της αποστασης ακροασης.
Ακολουθησαν τα ποστ #23 και #29 και μετα απο μερικες ακομα ανταλλαγες μηνυματων οπου ζητησα να μεταφερουμε την συζητηση αλλου για να μην κανουμε highjack το ξενο νημα ειπα να ανοιξω το νεο θεμα εδω.
Για ευκολια στην αναγνωση θα κανω copy-paste τα βασικα μηνυματα εδω
Αφορμη για την συζητηση ηταν το ποστ #21 εδω https://www.avsite.gr/forum/threads/Αλλαγή-ενισχυτή.191595/page-2#post-2953507
Οπου ειχαμε μια διαφωνια με το μελος gid οσον αφορα τον συσχετισμο μεγεθους γουφερ δορυφορων vs μεγεθους γουφερ υπογουφερ οσον αφορα το μεγεθος του χωρου και της αποστασης ακροασης.
Ακολουθησαν τα ποστ #23 και #29 και μετα απο μερικες ακομα ανταλλαγες μηνυματων οπου ζητησα να μεταφερουμε την συζητηση αλλου για να μην κανουμε highjack το ξενο νημα ειπα να ανοιξω το νεο θεμα εδω.
Για ευκολια στην αναγνωση θα κανω copy-paste τα βασικα μηνυματα εδω
Τα 6.5άρια γούφερ δεν αρκούν για 30τμ. Ακόμη κι αν υπάρχει σαμπ. Εννοείται πως πρώτα πρέπει να έλθει το/τα σαμπ.
Αν υπαρχουν subwoofer τοτε τα 6.5αρια πρεπει να καλυψουν μονο την αποσταση ακροασης και οχι τα 30τμ
Εδώ διαφωνούμε.
Κανενα προβλημα. it's OK to disagree.
Mε δυο λογια σε ενα χωρο 1000τμ τι ηχεια θελουμε για να ακουμε στο 1 μετρο?
Λίγο μεγαλύτερα σε διάμετρο γούφερ από αυτά που χρειάζεσαι στα 30τμ. Δεν πάει αναλογικά. Άσε που κανείς δεν ακούει από HiFi σύστημα στο 1 μέτρο.
Σειρά μου τώρα, αλλά με πολύ ρεαλιστικότερα νούμερα για να μην κοροϊδευόμαστε:
Σενάριο Α: 12τμ, 2,5 μέτρα ακρόαση, 6.5 γούφερ + σαμπ.
Σενάριο Β: 30τμ, 2,5 μέτρα ακρόαση, 6.5 γούφερ + σαμπ.
Είναι ακριβώς το ίδιο για σένα, σωστά;
Αν θες να μιλάμε με ρεαλιστικά νούμερα μην μου βάζεις 6.5 γουφερ με 2.5μ ακρόαση. Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο σε κανενα χωρο.
Μην κανουμε ομως highjack σε αυτο το νημα. Αν θες ανοιξε ενα καινουριο με θεμα "Μεγεθος γουφερ και σχεση με αποσταση ακροασης και ογκο χωρου" να τα πουμε εκει και να εχει και αλλους συμμετεχοντες. Θα εχει πλακα.
Τα 2.5 μέτρα με 6.5 γούφερ είναι ΠΟΛΥ πιο ρεαλιστικά από το ΕΝΑ μέτρο, αν πάρεις στατιστικά από τους χώρους ακρόασης σε όλο τον κόσμο του HiFI όπου λειτουργούν ηχεία με 6.5άρια, δε φαντάζομαι να διαφωνείς ΚΑΙ σ' αυτό. Όσοι έχουν τέτοια γούφερ δεν τα έχουν σε τρίγωνο πλευράς 1 μέτρου....
Δεν απάντησες όμως στην ερώτησή μου, ενώ εγώ απάντησα στη δική σου. Και είναι αρκετά προφανές το γιατί δεν απάντησες.
...κι εδώ εγώ σταματώ.![]()
Δεν ειναι καθολου ρεαλιστικα. Τα 6.5 γουφερ ειναι για μεχρι 1.5μ αποσταση ακροασης. Για 2.5μ αποσταση ακροασης θες τουλαχιστον 8ιντσες και αυτο τραβηγμενο απο τα μαλλια.
Απο την συχνοτητα schroeder και κατω μετραει ο ογκος του χωρου και κατα συνεπεια το μεγεθος του subwoofer. για την αποσταση ακροασης μετραει το sd του ηχειου.
Ο λογος που δεν απαντησα πριν ηταν 1) για να σε προτρεψω να παραθεσεις ρεαλιστικα νουμερα και 2) για να γινει η συζητηση σε αλλο νημα και να μην κανουμε highjack το νημα του ανθρωπου που θελει να βρει λυση στο προβλημα του.
Αν θες να το συνεχισουμε ανοιξε αλλο νημα. Αν οχι μπορει να το κανω εγω αν βρω το χρονο αργοτερα.
Νομιζω οτι ειναι ενα αρκετα ενδιαφερον θεμα συζητησης και παρ ολο που οι απαντησεις στα ερωτηματα αυτα εχουν δοθει πολλες φορες, δεν ειδα να υπαρχει καποιο νημα που να ασχολειται ειδικα με αυτο το θεμα και ετσι να μπορει να το βρει ευκολα καποιος με αναζητηση.Αν παρεις στατιστικα δειγματα απο χωρους ακροασης σε ολο τον κοσμο τοτε θα πρεπει να θεωρησουμε σωστη την θεση ακοασης στην κουζινα με τα ηχεια στο σαλονι το ενα πανω στο συνθετο και το αλλο στο πατωμα. Δεν βρισκουμε τη σωστη θεση ακροασης με βαση τη στατιστικη.