Neumann KH150

Reaction score
5.395
Στο σαλόνι κι εγώ μόνο να με πλήρωναν θα έβαζα Hedd.
Για τον πρώτο και κύριο λόγο, ότι δεν βάζω ηχεία με απροστάτευτα μεγάφωνα στο σαλόνι.
Σε αυτό κερδίζουν τα Neumann, μόνιτορ και σαμπ.

Αλλά υπεισέρχεται και ο δεύτερος παράγοντας για μένα, που ακυρώνει τα πάντα. Δεν θα παλουκωθώ στο σαλόνι στο 1,5 μέτρο για να ακούσω μουσική. Ούτε στα 2,5.

Γι' αυτό και στο σαλόνι έχω μόνο Duevel Bellalunα και Sonos Five ψηλά στον τοίχο.

Ψηφίζω Sonos Five. Λευκά, ψηλά σε λευκό τοίχο, να μη φαίνονται, λευκό sonos sub σε μια γωνιά, επίσης να μη φαίνεται. Κι αν φανεί κάτι, άσχημα δεν τα λες.

Wifi streaming θέλει το σαλόνι, ούτε ρακ με μηχανήματα ούτε στήλες-ηχεία. Ξεπερασμένα τα βλέπω όλα αυτά. Δυστυχώς και τα KEF δεν παύουν να είναι δύο στήλες, και θέλουν κι εκείνα να κάθεσαι κοντά και μπροστά τους. Σόρι, δεν θα πάρω.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.459
Στο σαλόνι κι εγώ μόνο να με πλήρωναν θα έβαζα Hedd.
Για τον πρώτο και κύριο λόγο, ότι δεν βάζω ηχεία με απροστάτευτα μεγάφωνα στο σαλόνι.
Σε αυτό κερδίζουν τα Neumann, μόνιτορ και σαμπ.

Αλλά υπεισέρχεται και ο δεύτερος παράγοντας για μένα, που ακυρώνει τα πάντα. Δεν θα παλουκωθώ στο σαλόνι στο 1,5 μέτρο για να ακούσω μουσική. Ούτε στα 2,5.

Γι' αυτό και στο σαλόνι έχω μόνο Duevel Bellalunα και Sonos Five ψηλά στον τοίχο.

Ψηφίζω Sonos Five. Λευκά, ψηλά σε λευκό τοίχο, να μη φαίνονται, λευκό sonos sub σε μια γωνιά, επίσης να μη φαίνεται. Κι αν φανεί κάτι, άσχημα δεν τα λες.

Wifi streaming θέλει το σαλόνι, ούτε ρακ με μηχανήματα ούτε στήλες-ηχεία. Ξεπερασμένα τα βλέπω όλα αυτά. Δυστυχώς και τα KEF δεν παύουν να είναι δύο στήλες, και θέλουν κι εκείνα να κάθεσαι κοντά και μπροστά τους. Σόρι, δεν θα πάρω.
Σύμφωνη. Και εγώ άμα είχα dedicated κάπως έτσι θα είχα το σαλόνι. Και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ήταν τα πάντα in wall - in ceiling.

Αν όμως ο μοναδικός χώρος ψυχαγωγίας είναι το σαλόνι τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ διαφορετικά. Ανάλογα τους στόχους του καθενός.

Αυτά των ΙΚΕΑ τα έχεις ακούσει; Πόσο καλύτερα είναι τα Fives σε σχέση με αυτά των 100€;

Reaction score
5.395
Απείρως καλύτερα.
Ολοκληρωμένο σύστημα αξιώσεων είναι δύο Five + Sub.

Μπορεί να ακούγεται σαν αστείο το "Πάρτε Sonos", αλλά, τουλάχιστον εγώ, δεν το λέω καθόλου για αστείο.

Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω, δεν θα ασχολούμουν καν με οτιδήποτε άλλο.
Sonos Five παντού, και τέλος.

Και εγώ άμα είχα dedicated...
Εννοώ και χωρίς ύπαρξη dedicated.
Σοβαρή ακρόαση γίνεται μια χαρά και με 2x Sonos Five + Sub στο σαλόνι, χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο αλλού.

Last edited:

Reaction score
3.464
Τα όποια συμπεράσματά σου, είναι άχρηστα και παραπλανητικά.

Χωρίς σαμπ, να μην τα ακούτε καν.
Μόνο να τα βλέπετε, αν σας αρέσουν στο μάτι.
Να το γράψεις και σε κάνα φόρουμ με στουντιαδες που το 95% ηχογραφεί χωρίς σαμπ στο σετ απ.

Reaction score
5.395
Εκείνοι τη δουλειά τους κάνουν. Παράγουν μια μίξη που να ακούγεται καλά στα ηχειάκια του περισσότερου κόσμου.

Δεν τους ενδιαφέρει ούτε να ακούσουν όλο το φάσμα, ούτε να απολαύσουν.

Reaction score
3.464
Εκείνοι τη δουλειά τους κάνουν.

Δεν τους ενδιαφέρει ούτε να ακούσουν όλο το φάσμα, ούτε να απολαύσουν.
Όχι όχι .
Πρέπει να ακούνε όλο το φάσμα και χρειάζονται ανάλυση και να είναι άνετα για πολλές ώρες .

Reaction score
5.395
Ακόμα και μεγάλα μόνιτορ να έχουν στο στούντιο, θα δεις ότι έχουν και δυο μικρά, για έλεγχο πώς θα ακούγεται η μίξη τους από τα ηχειάκια του περισσότερου κόσμου.

Άλλα τα ζητούμενα του επαγγελματία, άλλα τα δικά μας που θέλουμε να κάνουμε ακρόαση και να απολαύσουμε.

Reaction score
3.464
25 χρόνια μπαινοβγαίνω σε στούντιο και δυσκολεύομαι να θυμηθώ αν είχα συναντήσει κάποιο με Σάμπ στο main set up του .
Το μόνο που είχε ήταν το athens mastering στο μεγάλο δωμάτιο με τα atc.

Reaction score
5.395
Ακόμα και αν ισχύει αυτό, σε καλύπτει ώστε να ισχυριστείς ότι δεν χρειάζονται σαμπ τα μόνιτορ;
Και ειδικά στην κατηγορία σκατουλακίου που μιλάμε στο νήμα;

Reaction score
3.464
Ακόμα και αν ισχύει αυτό, σε καλύπτει ώστε να ισχυριστείς ότι δεν χρειάζονται σαμπ τα μόνιτορ;
Και ειδικά στην κατηγορία σκατουλακίου που μιλάμε στο νήμα;
Δεν είπα κάτι τέτοιο.
Εγώ ακούω με 2χ12 και θέλω και άλλα.

Reaction score
5.395
Άρα γιατί αντέδρασες στο ποστ του Ear;

Τα μονιτοράκια αυτά δεν ακούγονται χωρίς σαμπ.
Βγαίνουν λάθος συμπεράσματα αν δεν τα ακούσεις ολοκληρωμένα.
Θα πεις ότι ξύνουν, κουράζουν, ότι τους λείπει αυτό κι εκείνο και χίλια δυο άτοπα.

Reaction score
3.464
Είπα αυτό που άκουσα
Ένα ηχείο που παίζει σωστά αλλά δεν έχει στάθμη ακόμα και για τον μέσω επαγγελματία που απευθύνεται.
Μπορεί να φταίει ο εκεί εκθέτης στο πώς το έπαιζε.
Μόλις ήθελες να ανεβάσεις λίγο ανθρώπινη στάθμη κλιπαρε .

Reaction score
5.395
Και το ΚΗ310 στο κάνω να κλιπάρει στο πι και φι.

Συνέχεια να επεμβαίνει η προστασία, συνέχεια όμως.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Να ένας από τους πολλούς λόγους που τα σονος είναι ιδανικά για ακρόαση μουσικής στο σπίτι.

Δεν κλιπαρουν.

Για την ακρίβεια, δεν ακούς ότι κλιπαρουν. Και έχουν γεμάτο ήχο σε κάθε (λογική και προβλεπόμενη) στάθμη.

Plug n play.

Reaction score
5.395
Ναι, μειώνουν ελαφρώς τα δυναμικά με DSP, τόσο όσο.
Αυτό θα συμβεί σε πολύ υψηλή ένταση, εφόσον υπάρχει σαμπ.
Σε χαμηλότερη ένταση αν δεν υπάρχει σαμπ, σε ακόμα χαμηλότερη αν αντί δύο ηχεία έχουμε ένα, και σε ακόμα χαμηλότερη αν το ηχείο είναι μικρό.
Με 2x Five + Sub είσαι safe. Θα συμβεί σε τέτοια στάθμη, και τόσο μαλακά που δεν θα το καταλάβεις, εκτός και αν το σκεφτείς.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.459
Εννοώ και χωρίς ύπαρξη dedicated.
Σοβαρή ακρόαση γίνεται μια χαρά και με 2x Sonos Five + Sub στο σαλόνι, χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο αλλού.
Πολυκάναλο έχουν με Fives; Όχι ηχομπαρες; Ασύρματο 5.2.4 με Fives στήνεις; Αν όχι δεν κάνουνε δουλειά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.748
Αυτά ας πούμε είναι σχεδιαστικά αριστουργήματα μπροστά στο HEDD.

View attachment 273515 View attachment 273516 View attachment 273517
Συμφωνώ απόλυτα.
Τα ανωτέρω που έβαλες σε φωτογραφίες, είναι πολύ όμορφα, κλάσεις ανώτερης αισθητικής του Χεντ.

Αλλά και τα λεφτά τους είναι διαστημικά περισσότερα...

Επίσης μου αρέσει αισθητικά πολύ το ντατς.
Πάρα πολύ μάλιστα.
Σε λευκό είναι υπέροχο.

Επίσης πολύ ακριβό όμως...

Βεβαίως μου αρέσουν πολύ τα τζενελεκ δε ουάνς, κι αυτά σε λευκό, με μόνη παραφωνία το σκούρο μιντ στο κέντρο, που δε το πολυγουστάρω, αλλά ως σύνολο είναι στα γούστα μου.

Μπορεί να ακούγεται σαν αστείο το "Πάρτε Sonos", αλλά, τουλάχιστον εγώ, δεν το λέω καθόλου για αστείο.
Ούτε γω δε το λεω για αστείο, τα εκτιμώ πολύ τα σονος.

Είμαι βέβαιος πως παίζουν πολύ καλύτερα από τα περισσότερα δικαναλα του κοσμακη με παντόφλα, κι ας έχει υποστηρικτικά καβλωδιων. 😎

Reaction score
8.790
Το sonos έχει 3 τουιτερ που ακτινοβολουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις αν δεν κάνω λάθος. Για κάνα εστιατόριο καλά είναι :tongue:
Μπορούμε να συζητήσουμε σε τυπικο σαλόνι πως θα ακούγεται όλο αυτό

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.748
Για τέλος άφησα τα γ@μιδια τα γκετχαρντ τα οποία τα μπ@υρδελακια τα δίνουν σε ο,τι χρώμα γουστάρεις, είναι θεοί ρε, θεοί.

Screenshot_20221213-162251~2.png

Αχ εκείνα τα 801 τα γκετχαρντ σε δικιάς μου επιλογής χρωματισμό, τα γουστάρω κολαζμένα.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197