Neumann KH150

Reaction score
5.395
Σύμφωνοι, θα πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, αλλά αν αυτό είναι συνεχής επανάληψη μιας μόνιμης γκρίνιας περί ανέχειας και φτώχιας του γενικού ή του ειδικού στο χόμπυ πληθυσμού ούτε όμορφες ούτε διαχρονικές κάνουν τις συζητήσεις.

Το εμπεδώσαμε, φτάνει.

Ο κόσμος υποφέρει, με το ζόρι τα βγάζει πέρα κι εμείς συζητάμε αν κάνουν τα KH150 των 3200€ για surround. Ναι, ok, το ξέρουμε, κανείς δεν ζει στην κοσμάρα του που να μην το καταλαβαίνει. Η συνεχής υπενθύμιση είναι απλά περιττή κι ενοχλητική.

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.751
Εγώ που είμαι κακός θα πω ότι ειδικά στο audio η ετικέτα που φέρει τη μεγαλύτερη τιμη δεν είναι αυτόματα συνυφασμενη με ανώτερη ποιότητα. Από καβλωδια μέχρι ηχεία.

Γι'αυτό και όσοι ψωνίσαμε χωρίς να μελετήσουμε καταλήξαμε να πετάμε πολλά λεφτά.

Ειδικά για το νήμα αυτό πάντως, τα 150 αποδεδειγμένα έχουν μια χαρά, ανταγωνιστική τιμή. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν μπορώ εγώ ο ερασιτέχνης να τα αγοράσω ή όχι. Για τον επαγγελματία το κόστος είναι τραγικά μικρό, σχεδόν προσβλητικό.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.597
Σύμφωνοι, θα πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, αλλά αν αυτό είναι συνεχής επανάληψη μιας μόνιμης γκρίνιας περί ανέχειας και φτώχιας του γενικού ή του ειδικού στο χόμπυ πληθυσμού ούτε όμορφες ούτε διαχρονικές κάνουν τις συζητήσεις.

Το εμπεδώσαμε, φτάνει.
Με το ''ρίσκο'' να μην ισχύει για όλους όσους ''κουράζει'' αυτή η επανάληψη (αν ψάξουμε το τι και πόσα επαναλαμβάνονται εδώ και σε όλα τα forum παγκοσμίως θα φρίξουμε.. είναι μέσα στη διαδικασία) θα πω πως συνήθως δεν φταίει ο λόγος αλλά η τριβή του υποφαινόμενου.. ;)
Κι εγώ αν δω μεσημεριανά π.χ. (ακραίο παράδειγμα) για μία εβδομάδα συνεχόμενα θα μου φταίει το σύμπαν :roflmao:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.030
Να πω και εγω για το συγκεκριμένο ηχείο:
Ως άσκηση σχεδιαστικής τελειότητας για δίδρομο nearfield, μπράβο στην εταιρία. Οι επιδόσεις βγάζουν μάτια.
Ως ανταγωνιστικό-εμπορικό προϊόν, αν ήθελα δηλαδή να πάρω nearfield monitor, υπάρχουν άλλα φτηνότερα σχεδόν άριστα ηχεία, δεν θα το αγόραζα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.711
Παρακαλώ θερμά το 1% :lolsign:
..να μην εξάπτεται. :p
Άσε, περνάνε κλιμακτηριο.
Δεν υπάρχει σωτηρία. 😭😜😂😁😀🤪😛

Όσον αφορά το χόμπι μας, ψάξτε να βρείτε την απολύτως φτηνότερη λύση που έχω προτείνει ως "εισαγωγικό" σεταπ, ως την οικονομικότερη επιλογή.

Είναι το presonus sceptre s8, τότε ήταν στα 750 ευρώ το τεμάχιο, και κάπου στα 300€ το σαμπ, πρότεινα ως εισαγωγικό 5.2 ή 5.4 και εισαγωγικό ιμερσιβ 7.4.4 και κάνα 5-χιλιαρο για AV, συν 3-4 χιλιάρικα βάσεις και καλώδια.

Το αμέσως οικονομικότερο σεταπ για υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής που πρότεινα εβερ, είναι με Νιούμαν 310.
Κι αυτό υλοποίησα κιόλας.
Το θεωρώ πολύ οικονομική κατηγορία δορυφόρου.

Κι από κει και πάνω, όσα θες, μέχρι το 5-χιλιαρο ανά δορυφόρο, που κοστίζει το τζενελεκ δι ουάνς το μεγάλο, και το με γκειθεϊν το 801. Εκεί τέλος, φινιτο.

Αυτά είναι τα οικονομικά όρια για να μπεις στη διαδικασία να στήσεις με κάποιες αξιώσεις σεταπ, είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω.

Για πιο "προς τα κάτω", σονος και ηχόμπαρες.

Τώρα τα στατιστικά δε με αφορούν, οποίος ασχολείται με στατιστικά ας ασχοληθεί.

Προσωπικά ασχολήθηκα σε βάθος με το θέμα, για να βρω λύσεις αξιοπρεπείς, τόσο για μένα, όσο και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, εν είδη "οδηγού" για στήσιμο σεταπ με προδιαγραφές υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Θεωρώ πως κάτω της κατηγορίας του presonus, κάτω των 750 € ανά δορυφόρο, οι λύσεις που υπάρχουν είναι ανεπαρκείς.

Το πρισονους είναι οριακά επαρκές.

Άρα το εύρος τιμής που θεωρώ πως αποτελεί το συνολικό διαθέσιμο εύρος για οποιονδήποτε, ασχέτως οικονομικών δεδομένων του καθενός, είναι κόστος ανά δορυφόρο 750-5.000€.

Κοινή λογική, τίποτε άλλο.

Σε αυτό το συνολικό εύρος, η "χρυσή τομή", είναι το εύρος από 1.500-2.500 ανά δορυφόρο, ενώ το εύρος 2.500-5.000 ανά δορυφόρο είναι η ελίτ των διαθέσιμων προϊόντων.
Και προφανώς, το εύρος 750-1.500€ είναι το πιο "vfm" εύρος τιμής.

Δηλαδή, συνοπτικά, ανά δορυφόρο δίνω 3 κατηγορίες τιμής:

750-1.500
1.500-2.500
2.500-5.000

Και προφανώς θεωρώ πως η μεσαία κατηγορία είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Προσωπικά κινήθηκα προς τα Νιούμαν 310, όταν ήταν στα 1.600 ευρώ το τεμάχιο. 😎
Άσε που πήρα πολλά τεμάχια πολύ κοντά στο χιλιάρικο.😁🤪😛

Στη χαμηλή κατηγορία, "βολευεσαι" μια χαρά.
Στην υψηλή κατηγορια, "το τερματίζεις".

Στη μεσαία είναι το πιο λογικό να κινηθείς, δε χρειάζεται να το τερματίσεις, εκτός κι αν σου περισσεύουν, οπότε οκ, όρμα.

Τα ανωτέρω τα λέω εδώ και καμιά 15-ετια.

Reaction score
5.395
Ουσιαστικά μας λες ότι με δεδομένη την ύπαρξη του ΚΗ310 στην ίδια κατηγορία τιμής με το KH150 (1500-2500€), το KH150 χάνει από τα αποδυτήρια (ως δίδρομο και με μικρότερο γούφερ).

Συμφωνώ κι εγώ.

Το flash deal όμως 1300€ το κομμάτι ΚΗ150 που ανέβηκε πιο πάνω άλλαξε τις ισορροπίες.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.452
Δεν υπάρχει καμία γκρίνια, μιζέρια, μίρλα. Μακριά από εμένα αυτά. Πραγματικά.

Διάψευση ισχυρισμών υπάρχει με στοιχεία. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Τώρα αν δεν αρέσουν τα στοιχεία τι να κάνω, δεν φταίω. Τα στοιχεία είναι στοιχεία, και είτε αυτά δείχνουν πωλήσεις είτε σπινοράματα, είναι εκεί και δεν αμφισβητούνται.

Δεν ασχολούμαι καθόλου με τα οικονομικά και τις τσέπες των άλλων. Δεν με αφορά ούτε με ενδιαφέρει άλλωστε. Χρησιμοποιώ όμως δεδομένα πωλήσεων ως τρόπο για να δείξω ότι οι ισχυρισμοί είναι λάθος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Δεν ασχολούμαι καθόλου με τους φτωχούς και τους πλούσιους. Καθόλου όμως. Ασχολούμαι με τη λογική που έλεγε ότι έλεγε. Και συγνώμη αν όσα πίστευαν κάποιοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά δεν έχουν. Πιθανότατα να έχουν σχέση με την δική τους πραγματικότητα, δηλαδή τον κύκλο τους, το οποίο βέβαια είναι το σωστό, αλλά μέχρι εκεί.

Αν όλοι είχαν την ίδια λογική και τα ανήκαν στην ίδια οικονομική τάξη, αυτή τη στιγμή θα είχαμε 25.000 παραπάνω BEVs στους Ελληνικούς δρόμους, όχι 2750 πόσα ειναι.
Γιατί αυτοί οι 20.000 ας πούμε ιδιοκτήτες νέων οχημάτων υγρού καυσίμου (συν οι 5000 των PHEVs) που έδωσαν πάνω από 30.000€ για μια Mercedes, BMW, VW, AUDI, Nissan, Peugeot, DS, Toyota και τόσες άλλες, δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Έχουμε διαφορετική λογική από τη δική σας, διαφορετικες ανάγκες, διαφορετικά θέλω.

Δεν είναι θέμα οικονομικό μόνο. Τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα πως πρώτα και κύρια είναι θέμα διαφορετικών αναγκών, συνθηκών και άλλων παραμέτρων που θα γράφαμε μια ολόκληρη λίστα.

Αυτά. :drinks:

Reaction score
5.395
Μα δεν αρνείται κανείς αυτά που λες.

Γιατί θεωρείς ότι ανέλαβες να μας ανοίξεις τα μάτια για πράγματα αυταπόδεικτα δεν το καταλαβαίνω.

Ναι, ο πολύς κόσμος που ασχολείται με το audio κι ενδιαφέρεται για αγορά nearfield μόνιτορ θα επιλέξει Adam T7V των 195€ και όχι ΚΗ150 των 1600€.
Ε και;

Ποιους ισχυρισμούς πιστεύεις ότι καταρρίπτεις;

Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Ο κόσμος είναι φτωχός, και στην Ελλάδα και παντού.
Τα νούμερα των πωλήσεων των φτηνών προϊόντων το αποδεικνύουν. Το καταλάβαμε, το εμπεδώσαμε.

Ndis

Titika
Reaction score
4.751
To sceptre s8 είναι θεωρητικά αγοράσιμο, πρακτικά δεν υπάρχει απόθεμα ενώ αν αληθευουν όσα μου εγραφε τύπος απο το thomann η παραγωγή τους ειναι πλέον τραγικά μικρή.

Ηταν η πρώτη μου επιλογή πριν τα kali in8 αλλά κανένας δεν ήξερε πότε θα ήταν ξανά διαθέσιμο. Σήμερα που απο περιέργεια κοίταξα δεν υπάρχει καν στο κατάστημα. Αν μας διαβάζει κάποιος έλληνας έμπορος με νεώτερα στοιχεία ας γράψει γιατί πιθανά ενδιαφέρει αρκετούς η περίπτωση του.

Υπήρχε βέβαια και το θεωρητικό πρόβλημα (στο μυαλό μου) με το συνοδευτικο σαμπγουφερ (T10) σε σχέση ws-12 των kali αλλά για nearfield χρήση προφανώς δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα.

Last edited:

alexis

Reaction score
30.452
Μα δεν αρνείται κανείς αυτά που λες.

Γιατί θεωρείς ότι ανέλαβες να μας ανοίξεις τα μάτια για πράγματα αυταπόδεικτα δεν το καταλαβαίνω.

Ναι, ο πολύς κόσμος που ασχολείται με το audio κι ενδιαφέρεται για αγορά nearfield μόνιτορ θα επιλέξει Adam T7V των 195€ και όχι ΚΗ150 των 1600€.
Ε και;

Ποιους ισχυρισμούς πιστεύεις ότι καταρρίπτεις;

Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Ο κόσμος είναι φτωχός, και στην Ελλάδα και παντού.
Τα νούμερα των πωλήσεων των φτηνών προϊόντων το αποδεικνύουν. Το καταλάβαμε, το εμπεδώσαμε.
Άλλος έγραψε για 3-5 χιλιάρικα συντριπτική πλειοψηφία, όχι εγώ. Άλλος θεωρεί τα ηλεκτρικά φθηνά, όχι εγώ. Άλλος θεωρεί το Smart λογική αγορά, όχι εγώ. Και άλλα....

Εγώ απέδειξα πως αυτά δεν ισχύουν ή αφορούν προσωπικες απόψεις.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ήδη έχω γράψει πάρα πολλά και off topic. 🙂

Reaction score
5.395
Μην ανησυχείς λοιπόν, τα ξέρουμε όλα αυτά για τα οποία νομίζεις ότι μας ανοίγεις τα μάτια.

Για να λέει ο Ear ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών κινούνται σε μεσαία κατηγορία τιμών στα ηχεία και όχι στην κατώτατη κάτι θα ξέρει από την εμπειρία του τόσα χρόνια εδώ.

Εξυπακούεται ότι δεν κοιτάζει τις συνολικές πωλήσεις γενικά, ωστε να πεταχτείς εσύ να μας θυμίσεις ότι ζούμε στον κόσμο μας και δεν ξέρουμε ότι ο πολύς κόσμος μέχρι 500€ ηχεία αγοράζει ή δεν στήνει καθόλου σετάπ (με bold στο καθόλου μάλιστα) και ακούει μέσω bluetooth.

alexis

Reaction score
30.452
Μην ανησυχείς λοιπόν, τα ξέρουμε όλα αυτά για τα οποία νομίζεις ότι μας ανοίγεις τα μάτια.

Για να λέει ο Ear ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών κινούνται σε μεσαία κατηγορία τιμών στα ηχεία και όχι στην κατώτατη κάτι θα ξέρει από την εμπειρία του τόσα χρόνια εδώ.

Εξυπακούεται ότι δεν κοιτάζει τις συνολικές πωλήσεις γενικά, ωστε να πεταχτείς εσύ να μας θυμίσεις ότι ζούμε στον κόσμο μας και δεν ξέρουμε ότι ο πολύς κόσμος μέχρι 500€ ηχεία αγοράζει ή δεν στήνει καθόλου σετάπ (με bold στο καθόλου μάλιστα) και ακούει μέσω bluetooth.
Αν τα ήξερες δεν θα αναρωτιόσουν. Ούτε θα έκανες χρήση δικών μου κειμένων ώστε να μου πεις ότι τάχα μου σου άνοιξα τα μάτια. Γιατί πολύ απλά αν τα ήξερες δεν θα έγραφες όσα έγραψες. Αν τα ξέχασες διάβασε τα.

Τωρα τι ξέρει ο καθένας και λέει για στατιστικά είναι καθαρά θέμα έρευνας, η οποία προφανώς και δεν έγινε. Μίλησαν τα νούμερα και ουδεμία σχέση έχουν με όσα αναφέρονται κατά καιρούς.

Τέλος από εμένα.

Reaction score
5.395
Μέχρι και με πόσα λεφτά τον μήνα βγάζει ο άλλος τον μήνα άρχισες να ασχολείσαι:

Σε όποιον βγάζει τουλάχιστον 3 χιλιάρικα το μήνα, και αυτά για το μικρό των 1500. Μα τι λέτε; Αλήθεια.

Κατά τα άλλα:

Δεν ασχολούμαι καθόλου με τα οικονομικά και τις τσέπες των άλλων. Δεν με αφορά ούτε με ενδιαφέρει άλλωστε.

Δεν ασχολούμαι καθόλου με τους φτωχούς και τους πλούσιους. Καθόλου όμως.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.711
To sceptre s8 είναι θεωρητικά αγοράσιμο, πρακτικά δεν υπάρχει απόθεμα ενώ αν αληθευουν όσα μου εγραφε τύπος απο το thomann η παραγωγή τους ειναι πλέον τραγικά μικρή.

Ηταν η πρώτη μου επιλογή πριν τα kali in8 αλλά κανένας δεν ήξερε πότε θα ήταν ξανά διαθέσιμο. Σήμερα που απο περιέργεια κοίταξα δεν υπάρχει καν στο κατάστημα. Αν μας διαβάζει κάποιος έλληνας έμπορος με νεώτερα στοιχεία ας γράψει γιατί πιθανά ενδιαφέρει αρκετούς η περίπτωση του.

Υπήρχε βέβαια και το θεωρητικό πρόβλημα (στο μυαλό μου) με το συνοδευτικο σαμπγουφερ (T10) σε σχέση ws-12 των kali αλλά για nearfield χρήση προφανώς δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα.
Ναι, τα καλι ήρθαν μετά το παλιό καλό πρισονους, όταν τα έγραφα δεν υπήρχαν.

Για τα πρισονους είχα διαβάσει διθυράμβους από πολλούς στουντιάδες, στο γνωστό γκιαρσλατζ.

Τώρα τα καλι δείχνουν όντως καλές επιλογές, και τα λεφτά που ζητάνε είναι πολύ λίγα για 8-αρι.

Τα πρώτα είχαν κάποια θεματάκια, στα δεύτερα τα έλυσαν.

Μια χαρά οικονομική επιλογή είναι.

Και μετράει αξιοπρεπέστατα.

Ωστόσο, δε νομίζω κανένας να πιστεύει ότι φτάνουν την ποιότητα των Νιούμαν ή τζενελεκ..

Ενδιαφέρον έχει και η νέα πρόταση τριδρομου της Άνταμ, σε πολύ λογικό κοστολογιο. Όπως είπα, είναι απάντηση στο 310, μιλάμε για τριδρομο με 8-αρι γουφερ, φρέσκο μοντελακι από Άνταμ.

Σε αυτά τα επίπεδα των ενεργών μόνιτορ, οι προτάσεις από τις γνωστές φίρμες γενικώς είναι "τίμιες" στα λεφτά τους. Άρα, ότι δώσεις παίρνεις. 😎

alexis

Reaction score
30.452
Έλα ρε, μη σταματάς τώρα...

Λίγο ακόμα δώσε στατιστικά.
Δώσε λάθος νούμερα και θα σου πω αν είναι. Όπως το 1 στα 5 ηλεκτρικά στην Ευρώπη ας πούμε που στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 10%. 😎

Reaction score
18.806
Δώσε λάθος νούμερα και θα σου πω αν είναι. Όπως το 1 στα 5 ηλεκτρικά στην Ευρώπη ας πούμε που στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 10%. 😎
¨Οχι, όχι, βάλτον να μας πεί πότε θα πάμε στον Άρη να πεθάνουμε στο γέλιο. :D

Έλα μωρέ τι τον πειράζουμε συνέχεια τον άνθρωπο , είναι λίγο αφασία αλλά πάντα βοηθάει. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM