Σταδιακή αναβάθμιση ηχοσυστήματος (dimifoot)

Reaction score
5.515
μια LG C2 στις 83 και μια LG G2 στις 98 είναι μονόδρομος.
Την απάντηση την έδωσε ο Μανώλης πιο πάνω.

LG C2 στις 83'' τώρα.
Και όταν πέσει η τιμή της LG G2 98'', ανεβαίνει η 83άρα στο σαλόνι, και μπαίνει η 98άρα στον dedicated.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.187
Αφού δεν πεθαίνεις να έχεις την καλύτερη εικόνα σε προβολέα, ούτε είσαι φαν της φωτεινότητας, 9400.
Πραγματικά, δεν θα το σκεφτόμουν καν στην θέση σου, τον κλείνω προτού εξαφανιστούν τα τελευταία 2-3 κομμάτια που έχουν μείνει στην αγορά και ξεμπέρδευα άμεσα δίχως μερεμέτια.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.394
Αφού δεν πεθαίνεις να έχεις την καλύτερη εικόνα σε προβολέα, ούτε είσαι φαν της φωτεινότητας, 9400.
Πραγματικά, δεν θα το σκεφτόμουν καν στην θέση σου, τον κλείνω προτού εξαφανιστούν τα τελευταία 2-3 κομμάτια που έχουν μείνει στην αγορά και ξεμπέρδευα άμεσα δίχως μερεμέτια.
Μαζί σου είμαι.
Μην κάνεις τσιγκουνιά όπως την άλλη φορά.
Θα κάνω μάλλον. 2 χρόνια και μετά τιβι 90+

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.394
όχι dimi μη, ξανασκέψου το.
Έχουν μείνει τρία τεμάχια. Όταν φτάσουμε στο ένα θα πρέπει να αποφασίσω.
Μια χαρά ήμουν με τον 9300, ειδικά μετά το τελευταίο καλιμπρέισιον όπου φτιάχτηκε HDR mode χωρίς πολλά dB φασαρία. Και αν φτιαχτεί δεν θα πάρω τίποτα. Αρα θα είμαι καλά και με τον 9400.

Αναγνωρίζω πως οι JVC είναι καλύτεροι, αλλά δεν μου χρειάζεται.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.172
Και αν φτιαχτεί δεν θα πάρω τίποτα.
Τέτοιος είσαι, αναστατώνεις ολόκληρο φόρουμ τεχνολογίας και υψηλής πιστότητας για το τίποτα.
Αυτά βλέπουν κάποιοι και σκέφτονται να μας βάλουν συνδρομή. :roflmao:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.394
Τέτοιος είσαι, αναστατώνεις ολόκληρο φόρουμ τεχνολογίας και υψηλής πιστότητας για το τίποτα.
Και όμως, έχω πάρει πολύ καλές συμβουλές. Ακόμα και όσα δεν υλοποιηθούν τελικά, ήταν καλή καθοδήγηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.433
Σα το τζιβισί, δεν εχ.

Σπαγγε.

Αν μπορείς να ανεβείς λίγο, θα σου πρότεινα το νέο jvc np5.

Λίγο ακόμα λέμε. Τέλος.

Τηλεόραση για το σαλόνι.

Κάποτε θα αλλάξεις χώρο. Σα τον προβολέα δεν εχ.
Πανί θα αλλάξεις κάποτε, σε άλλο χώρο, να πάρεις κάποιο κοντά στις 120 ιντσες.

Άμα πάρεις τζιβισί, με αυτόν θα πιτάνεις.
Ουάνς φορ ε λάιφταιμ.
Τρινοβ ένα πράμα.
Το παίρνεις και λήγει η ιστορία.

Άντε. Σπαγγε.
Ανέβα λίγο ακόμα στο μπάτζετ να κλείσει το θέμα φορεβε.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.394
Σα το τζιβισί, δεν εχ.

Σπαγγε.

Λίγο ακόμα λέμε. Τέλος.

Τηλεόραση για το σαλόνι.

Κάποτε θα αλλάξεις χώρο. Σα τον προβολέα δεν εχ.
Πανί θα αλλάξεις κάποτε, σε άλλο χώρο, να πάρεις κάποιο κοντά στις 120 ιντσες.

Άμα πάρεις τζιβισί, με αυτόν θα πιτάνεις.
Ουάνς φορ ε λάιφταιμ.
Τρινοβ ένα πράμα.
Το παίρνεις και λήγει η ιστορία.

Άντε. Σπαγγε.
Ανέβα λίγο ακόμα στο μπάτζετ να κλείσει το θέμα φορεβε.
Όχι. Όχι λέμε. Ο τελικός στόχος είναι τιβι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.433
Προσωπικά, μετά το καλιμπραρισμα της νέας Σόνι στο σαλόνι, στις 77", έκανα διάφορα τεστ σύγκρισης, φυσικά με πολυθρόνα κοντά στην τηλεόραση ώστε να έχω ίδια (πάνω κάτω) γωνία θέασης.
Και το ίδιο τεστ έβαλα και το έκαναν άλλοι 2 ως τώρα, άνθρωποι με γνώση στο αντικείμενο της εικόνας, όχι άσχετοι.
Με κλειστά φώτα, ιδανικές συνθήκες πάντα.

Όλοι μας, προτιμούμε τζιβισί, περοντ.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, καρφωτά.

Βεβαίως και οι άσχετοι στο αντικείμενο, λένε τα ίδια, όπως ο γιος μου κι η γυναίκα μου, καρφωτά ψηφίζουν καλύτερη εμπειρία συνολικά τον προβολέα, με διαφορά κιόλας.

Η τηλεόραση βέβαια, με αντικειμενικά κριτήρια, σίγουρα κερδίζει στο απόλυτο μαύρο και την υψηλότερη φωτεινότητα, δηλαδή στο κοντραστ.

Περίμενα να δω καλύτερη κίνηση στη Σόνι. Ίσως να έχει, αλλά δε το κατάλαβα. Στα μάτια μου, πιθανώς ο τζιβισί να είναι λίγο καλύτερος στην κίνηση, με τις ρυθμίσεις σε αμφότερους στη μέση, Καστρουνης.

Σε όλα τα υπόλοιπα όμως, χάνει παμψηφεί.
Χρώματα, αίσθηση ανάλυσης, βλέπεις περισσότερα πράγματα, κινηματογραφική αίσθηση, πιο ξεκούραστη θέαση, πιο αληθοφανή όλα. Πιο λάιβ αίσθηση συνολικά. Μεγάλη διαφορά.

Είναι κινηματογράφος εναντίον τηλεόρασης, χάνει η τιβί από τα αποδυτήρια. Ουδεμία ελπίς.

Βέβαια το κόστος του JVC είναι υπερδιπλάσιο της Sony, ομοίως υπερδιπλάσιο είναι το κόστος του λούματζεν, και σχεδόν διπλάσιο το κόστος του πανιού.

Συνολικά η σύγκριση κόστους είναι πάνω από 5:1 πλησιάζει το 6:1 και είναι γεγονός πως η τηλεόραση πλησιάζει πολύ την εικόνα του εν λόγω σεταπ του προβολέα, κι αυτό σημαίνει πως με κλάσμα του κόστους έχεις πλέον τρομερή εικόνα, αδιαμφισβήτητα.

Όπως πλησιάζει το ντιρακ, σε κλάσμα του κόστους, την ισοστάθμιση του τρινοβ. Μια χαρά στο φτιάχνει το ντιρακ, κανένας δε το αμφισβητεί, μέχρι να ακούσεις τι σκατά κάνει ο τρινοβ, μετά κλείνει η κουβέντα. 😎

Τζιβισί λέμε. Δι Εντ.

ΥΓ. Κρατάω μια πισινή για να δω καλύτερη τηλεόραση από αυτή που πήρα. Δε ξέρω πόσο καλύτερη εικόνα βγάζουν, ξέρω μέχρι εκεί που έχω στο χώρο μου. 😎
Και μένα θα μου άρεζε η ευκολία της τηλεόρασης στο χομ θιατερ, σίγουρα στις ίδιες ιντσες (σαφώς πάνω από 110") και πιθανώς κάποτε να καταλήξουμε εκεί. Δε το ξέρω, αλλά προς ώρας, προβολέας δαγκωτά, και γλυφομαι με το νέο προβολικό του λογκεο.😜😁🤪🤣

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.394
Για να καταλάβετε όλοι πόσο λάθος είναι το παράδειγμα του Έαρ για Τρίνοβ και προβολείς:

Η πικρή πραγματικότητα είναι πως οι προβολείς έχουν θόρυβο. Ακούγονται. Αρκετά dB. Πως έχει γίνει αποδεκτό από τόσο πολύ κόσμο δεν μπορώ να το καταλάβω. Ουσιαστικά σου ρίχνουν το συνολικό SINAD του συστήματος κατά πολλά db. Και όλοι κάνετε την πάπια. Απίστευτο. :o

Δηλαδή αν ο Τρίνοβ παραμόρφωνε ορατά την εικόνα, θα τον αγοράζαμε με μόνο κριτήριο το καλύτερο software ισοστάθμισης; Όχι βέβαια, θα λέγαμε πως ρημάζει την εικόνα.

Οπότε άσε φαλάκρα τις παρομοιώσεις, αποτυχημένες είναι. Αν μπορέσεις να βγάλεις τον προβολέα έξω από την γυψοσανίδα/έξω από το δωμάτιο και να προβάλει από μια τρύπα χωρίς να ακούγεται, τότε μάλιστα, να μπω σε συζήτηση καλύτερης εμπειρίας. Μέχρι τότε είναι πολύ υποδεέστερη. Πολύ. Καταστρέφει το noise floor.

Και αφήνω για άλλη συζήτηση την ευκολία της τιβι, που δεν έχει κανέναν ανταγωνισμό.

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.272
Και αφήνω για άλλη συζήτηση την ευκολία της τιβι, που δεν έχει κανέναν ανταγωνισμό.
:thumbsup:

Για ποδόσφαιρα, μπάσκετ και καμνιά ταινία τσόντα πας σε τηλεόραση.

Για σοβαρές θεάσεις χρειάζονται σοβαρά προβολικά. :gamer:

Reaction score
8.898
Το ότι οι προβολείς έχουν θόρυβο το ξέρουμε, για αυτό και κάποιοι πηγαίνουν στην λύση ενός huschbox
1671800684002.png

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.595
:thumbsup:

Για ποδόσφαιρα, μπάσκετ και καμνιά ταινία τσόντα πας σε τηλεόραση.

Για σοβαρές θεάσεις χρειάζονται σοβαρά προβολικά. :gamer:
πότε μια θέαση θεωρείται σοβαρή? :p
τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά;
μια κουλτουριάρική ταινία (που κουνάει η κάμερα από ... άποψη) είναι?
μια marvel? μια σειρα στο netflix?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.024
Members
38.278
Νεότερο μέλος
lagoudas1957