Τι ρολόι φοράς;

Reaction score
24.152
Εμένα γιατί μου φαίνονται απλά αντιγραφές των Rolex τουλάχιστον εμφανισιακά; Τι ιδιαίτερο έχουν τα Seiko?
Είναι ιδιαίτερα, γιατί δεν χρησιμοποιούν κάποια εξέλιξη του κλασσικού μηχανισμού αλλά δημιούργησαν έναν δικό τους διαφορετικό (και τεχνικά ανώτερο)
Απλά επειδή η Seiko έχει και ρολόγια του 100αρικου νομίζει ο κόσμος ότι είναι μια φθηνιαρικη εταιρία, αλλά δεν...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.410
Είναι ιδιαίτερα, γιατί δεν χρησιμοποιούν κάποια εξέλιξη του κλασσικού μηχανισμού αλλά δημιούργησαν έναν δικό τους διαφορετικό (και τεχνικά ανώτερο)
Απλά επειδή η Seiko έχει και ρολόγια του 100αρικου νομίζει ο κόσμος ότι είναι μια φθηνιαρικη εταιρία, αλλά δεν...
Η αξία ενός προϊόντος πολυτελείας είναι άθροισμα πολλών παραγόντων. Πρώτος και σημαντικότερος είναι το brand name και ταυτόχρονα είναι ο κύριος λόγος που δημιουργούνται όλα τα VS γιατί όσοι δεν ασχολούνται με τις μάρκες (είτε γιατί δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν είτε γιατί διαφέρει το lifestyle τους), σνομπάρουν τη σημασία του.

Το χτίσιμο του brand name είναι πολύ πιο δύσκολο από το να φτιάξεις το καλύτερο τεχνολογικά προϊόν. Η κατοχή της "υπερβολής" είναι καθαρά ψυχολογικό κομμάτι. Λες και αυτός που παίρνει το Rolex Submariner θα κάνει καταδύσεις στα 300μ για να δει αν οι προδιαγραφές στέκουν ή η γυναίκα που φοράει ένα Daytona κάνει χρονομετρήσεις.

Έχουν περάσει από τα χέρια μου πάνω από 10 χρονογράφοι κορυφαίων εταιρειών και η μόνη φορά που δούλεψα τα έξτρα κουμπιά ήταν όταν τα αγόραζα για να δω ότι όλα δουλεύουν εντάξει. Ούτε την ώρα δεν βλέπω στο ρολόι, ειδικά τώρα που έχουμε smartphones. Αρκετές φορές λέει ό,τι να 'ναι γιατί λόγω αυτόματου μηχανισμού μπορεί να έχει σταματήσει επειδή δεν το φορούσα 2-3 μέρες.

Αυτά τα ρολόγια είναι άλλο ένα κόσμημα. Αν τα 30-40 δημοφιλή μοντέλα αγοράζονται μεταχειρισμένα είναι σίγουρο ότι σε βάθος χρόνου είναι και επένδυση αφού η μεταπωλητική αξία τους ανεβαίνει.

Θέλω να καταλήξω ότι οι συγκρίσεις είναι ανούσιες. Ρολόι το ένα ρολόι και το άλλο, αλλά μέχρι εκεί. Οι αγοραστές που απευθύνονται είναι εντελώς διαφορετικοί και τα σύνολά τους δεν τέμνονται σχεδόν σε καμία πτυχή της ζωής.

Είναι σαν να λέμε ότι μία τσάντα ταξιδιού Adidas είναι πιο πρακτική από μία αντίστοιχη Balenciaga με 100πλάσια τιμή.
Άλλο target group, άλλες προτεραιότητες, άλλος κοινωνικός κύκλος.

Ευτυχώς υπάρχουν προϊόντα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Reaction score
2.543
Εχει φαγωθει η συζυγος να μου παρει ενα καλο ρολόι κι ας μη φοραω ποτε. Ισως με πεισει λεει.
Επειδη δεν εχω ιδεα απο ρολογια, ποιες εταιρειες κρατανε καποια αξια με την παροδο του χρονου;

Μου εχει δειξει τα παρακατω

Tag Heuer Formula 1 X Senna

Breitling Navitimer 46

Omega Seamaster

Εγω βεβαια απο αυτα που ειδα, ισως να επαιρνα ενα vostok engine που ειναι πολυ πολυ φθηνοτερο απο αυτα που μου δειχνει η συζυγος.

Attachments

Reaction score
562
Εχει φαγωθει η συζυγος να μου παρει ενα καλο ρολόι κι ας μη φοραω ποτε. Ισως με πεισει λεει.
Επειδη δεν εχω ιδεα απο ρολογια, ποιες εταιρειες κρατανε καποια αξια με την παροδο του χρονου;

Breitling Navitimer 46

Omega Seamaster

Εγω βεβαια απο αυτα που ειδα, ισως να επαιρνα ενα vostok engine που ειναι πολυ πολυ φθηνοτερο απο αυτα που μου δειχνει η συζυγος.
Αν δεν σας κάνει κόπο, ποια είναι η περίμετρος του καρπού σας?
Σας ενδιαφέρει να το φοράτε κάθε μέρα ή μόνο σε περιστάσεις?
Έχετε κάποιο budget ή κάποια συμπάθεια σε κάποια εταιρεία?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.346

Breitling Navitimer 46

Omega Seamaster

Παντως , να ξερεις, αν δε θελεις βρε παιδι μου τοσο το ρολοι δωρο, μπορω να το δεχτω εγω, δε θα πω οχι, μη τη στεναχωρεσουμε τη γυναικα τωρα χρονιαρες μερες:roflmao:8-):angel::p! Ναι σε ολα! Και στα 3 !

Reaction score
2.543
Αν δεν σας κάνει κόπο, ποια είναι η περίμετρος του καρπού σας?
Σας ενδιαφέρει να το φοράτε κάθε μέρα ή μόνο σε περιστάσεις?
Έχετε κάποιο budget ή κάποια συμπάθεια σε κάποια εταιρεία?
Η περίμετρος είναι μεγάλη. Δε γνωρίζω πόσο αλλά πολύ μεγάλη.
Σίγουρα δε θα το φοράω καθημερινά ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω εκτός κι αν συνηθίσω τόσο πολύ πιά.
Budget συγκεκριμμένο δεν έχω αλλά δε θα ήθελα ούτε κάτι παλαβά ακριβό.
Περισσότερο θα κοίταζα το value for money και αν θα μπορεί να κρατήσει μιά κάποια αξία σε περίπτωση που δεν το φοράω.
Έγινε πρόσφατα με ένα ρολόι που πήρα εγώ στη σύζυγο. Πανέμορφο στις φωτό κλπ αλλά ακόμη το μπρασελέ του Rado δεν τον φτιάξαμε.
Συμπάθεια θα έλεγα προς Vostok μόνο και μόνο επειδή είχα αγοράσει πιό μικρός ένα τέτοιο και μου το κλέψανε. Μου άρεσε και πάρα πολύ κι ας ήταν φθηνό.

Reaction score
25.942

BA00417.png

a13385101b1a1-avenger-chronograph-43-three-quarter.png

ck1119-c1.jpg

4,200 ΕΥΡΩ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΜΕ 5 TAG GRAND PRIX.

Last edited:

Reaction score
25.942
πρεπει να είναι αυτό , απ´ ο,τι θυμάμαι…:rolleyes: (όταν το βρω θα το ανεβάσω)

View attachment 274127

ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BLUE ANGELS (ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ USA) ΑΛΛΑ

BLUE IMPULSE (ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ JAPAN ME KAWASAKI :p T4).

ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ....

s-l1600.jpg

K

kimon

Guest
Προσωπικα θα ντρεπομουν σαν καταστημα να πουλησω κατι τετοιο.
Οποιος δει τις φωτο, θα καταλαβει το γιατι. Κατάσταση:
Γιατί, καλέ; Αφού είναι
"Πολύ καλό - Φορεμένο, με καθόλου έως ανεπαίσθητα σημάδια χρήσης " :roflmao:

Παίζει πάντως να είναι και αόμματοι στο μαγαζί!

Reaction score
25.942
ZENITH!!!

ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ

ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ROLEX ΣΤΑ DAYTONA!!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ EL PRIMERO Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ.

s-l1600.jpg

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.027
ΤΗΝ ROLEX ΣΤΑ DAYTONA!!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ EL PRIMERO Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ.
Σχεδόν είκοσι χρόνια πριν σταμάτησαν να τα βάζουν γιατί έφτιαξαν δικό τους μοτόρι. :p

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293