- Reaction score
- 137.144
Άμα βρεις καμία, πες μου.Ψάξου να χωθείς όσο είναι καιρός. Και οι άλλοι από Θεσσαλονίκη.
Άμα βρεις καμία, πες μου.Ψάξου να χωθείς όσο είναι καιρός. Και οι άλλοι από Θεσσαλονίκη.
Εσύ θα ψάξεις. Πρέπει να είναι από την περιφέρεια σου.Άμα βρεις καμία, πες μου.
Μπορείς Δημήτρη σε παρακαλώ να μου πείς τι σου στοιχίζει τώρα το ev στον λογαριασμό του ρεύματος σου , είτε ανά μήνα είτε ανά δίμηνο ?Η φόρτιση στο σπίτι είναι πολύ φτηνότερη, όσο χρεώνει ο πάροχος την kWh, και κυρίως σε νυχτερινό. Βράδυ φορτίζουμε. Δεν έχω φορτίσει ποτέ εκτός σπιτιού, μόνο στο cosmos δωρεάν
Τι νόημα έχει να σου πει πόσο του έρχεται στον λογαριασμό; Εξαρτάται από τα χλμ που κάνει, προφανώς.Μπορείς Δημήτρη σε παρακαλώ να μου πείς τι σου στοιχίζει τώρα το ev στον λογαριασμό του ρεύματος σου , είτε ανά μήνα είτε ανά δίμηνο ?
Αν κάνει 500χλμ/μήνα, αυτά θα του κοστίζουν 10-15€.Εναν μέσο όρο θέλω. Ας κάνει και 500χλ το μήνα.
Πόσο αλλάζει ο λογαριασμός του λόγω του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Ναι εσύ έχεις net metering.(Να, εγώ ας πούμε δεν πληρώνω τίποτα )
Και να κοπούν πάλι σπίτι του θα φορτίζει, όχι έξω. Πάλι με νυχτερινό. Δεν αλλάζει κάτι. Για να έρθει μια η άλλη με τους ταχυφορτιστές, που θα του χαλάσουν και την μπαταρία, εν καιρό, θα πρέπει να έρθει η οικιακή τιμή kWh στα 0.50€. Τότε, το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο η φόρτιση αλλά η οικιακή κατανάλωση στο σύνολο της.Αμα κοπούν οι επιδοτήσεις , θέλω να δω πόσο θα το σκέφτεται ο καθένας να φορτίζει σπίτι του.
Ας πούμε ότι κάνει 1.000 km τον μήνα. Με "βαρύ" πόδι έχει κατανάλωση 20 kWh/100 km, άρα 200 kWh τον μήνα.Πόσο θα στοιχίζει να έχεις και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον λογαριασμό του ρεύματος?
Όχι. Μέχρι να βγεί off η μπαταρία θα έχεις αλλάξει όχημα. Ή, αν το κρατήσεις καμιά εικοσαετία και κάνεις και 20.000χλμ - 25.000χλμ το χρόνο, αν βγεί off με τα χρήματα από την εξοικονόμηση χρημάτων από τα καύσιμα θα βάλεις άλλη και θα έχεις και ρέστα, πολλά.Δεν θα πρέπει όμως να έχει αποταμιευθεί ένα ποσό ανάλογο του κόστους αντικατάστασης μπαταρίας μέχρι εκείνη την στιγμή που θα βγει off ;
Αν έχεις τα χρήματα, αφού θα γίνει η μετάβαση έτσι κι αλλιώς, εκμεταλλεύεσαι τα οφέλη της επιδότησης τώρα, συν την μειωμένη κατανάλωση.Δηλαδή, υπάρχει ιδιώτης, που πέρνει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για την μειωση του κοστους μετακίνησης στην διάρκεια του χρόνου, αλλα δέχεται να προπληρώσει ένα σεβαστό υπερβάλλον ποσό, εξαρχής, στην αγορά του;
Πόσο είναι το υπερβάλλον ποσό; Σίγουρα συγκρίνεις με αντίστοιχα;Δηλαδή, υπάρχει ιδιώτης, που πέρνει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για την μειωση του κοστους μετακίνησης στην διάρκεια του χρόνου, αλλα δέχεται να προπληρώσει ένα σεβαστό υπερβάλλον ποσό, εξαρχής, στην αγορά του;