Μπριζολιέρα ηλεκτρικιά

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.998
.... κατα βαση, αγοραζεις τοσες συσκευες οσες μπορεις να κρυψεις στα ντουλαπχια.. περιλαμβανω κατσαρολες πχιατα και ποτηρια .. 🐒
.... δε το λεω για μενα, το λεω για τη φουκαριαρα τη μανα μου που το εχει παρακανει. 8-)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.603

Reaction score
5.394
Ναι, air fryer είναι, όπως το λες.
Φριτέζα Αέρος.

Κι όντως, στο μπιφτέκι πλέον δεν θα ξανασχοληθώ, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, ακόμα και για πολύ δυνατό εστιατόριο.
Για μπιφτέκια θα βγάζεις τη φριτέζα αέρος και για μπριζόλα τη μπριζολιέρα;
Για τις τηγανητές πατάτες;

Reaction score
5.394
Ρύζι στον ηλεκτρικό βραστήρα ρυζιού;
Λαχανικά στον ατμομάγειρα;
Αφού τα κόψουμε με τον ηλεκτρικό κόφτη λαχανικών;
Χυμό με τον ηλεκτρικό αποχυμωτή;
Παγάκια στην παγομηχανή;
Μπύρα στον ηλεκτρικό διανεμητή μπύρας με βρυσάκι (BeerTender);
Και στο τέλος ένα καφεδάκι στην ηλεκτρική εσπρεσιέρα;
Αφού αλέσουμε τον καφέ στον ηλεκτρικό μύλο;

Πόσα ντουλάπια πρέπει να έχει η καημένη η κουζίνα;!
Και πόσο μεγάλο πάγκο για τις συσκευές που δεν είναι για να μπαινοβγαίνουν στα ντουλάπια;

Reaction score
5.394
Ωραίο πράγμα τα πολλά ντουλάπια. Τη δεύτερη κουζίνα που έκανα τελευταία την έκανα μέχρι το ταβάνι με ντουλάπια.
Τις μεγάλες συσκευές τις βάζω σε ξεχωριστό δωμάτιο-αποθήκη σε ραφιέρα.
Τo BeerTender το ακύρωσα. Καταλάμβανε πολύτιμο χώρο στον πάγκο και άδειαζε η φιάλη σε χρόνο ρεκόρ.

Και το βάλε-βγάλε πάντως στα ντουλάπια πολύ βαρετό, συν τα μικροεξαρτήματα που έχουν πολλές συσκευές.
Πιστεύω δυσκολεύουμε τη ζωή μας χωρίς λόγο με τις πολλαπλές συσκευές.
Κρύο-ξεκρύο βγαίνω στο μπάρμπεκιου και κάνω τη δουλειά μου όμορφα κι ωραία.

Ιδανικά θα ήθελα έναν ξεχωριστό πάγκο με όλες τις συσκευές συνδεδεμένες, έτοιμες προς χρήση.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.866
Ρύζι στον ηλεκτρικό βραστήρα ρυζιού;
Λαχανικά στον ατμομάγειρα;
Αφού τα κόψουμε με τον ηλεκτρικό κόφτη λαχανικών;
Αυτές τις 3 συσκευές αλλά και διάφορες άλλες (π.χ. blender κλπ.) τις αντικαθιστά το thermomix.

Συν ότι κάνει και πολλά πολλά ακόμα (μαγειρευτά, ζύμες, sous vide, παγωτά) και τα κάνει και πανεύκολα. Τα πετάς μέσα, βάζεις το πρόγραμμα, τρως. Δηλαδή κι εγώ που δεν ασχολούμαι με τη μαγειρική νομίζω θα ξεκινήσω να "μαγειρεύω".

Είναι πανάκριβο το άτιμο αλλά αν βάλεις όλες αυτές τις διαφορετικές συσκευές και την ευκολία, ίσως αξίζει. Έχουμε μια φίλη που το έχει και είναι κατενθουσιασμένη, μας έχει βάλει στο τριπάκι. Νομίζω θα το χτυπήσουμε κάποια στιγμή.

Άσχετο με τις ψησταριές, αλλά μιας και το ανοίξαμε.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.998
δειξε μου τη κουζινα σου να σου πω πχοιος εισαι... 🐒
-> το μονο εκτεθειμενο στο χωρο μου ειναι οι δισκοι βινυλιου, ολα τα υπολοιπα ειναι (συνηθως) στη θεση τους. - και να σκεφτει κανεις οτι δεν εχω τον παραμικρο ψυχαναγκασμο. [επι της κουζινας, εχω τον φουρνο μικροκυματων, το βραστηρα και την εσπρεσχιερα σε ημερησια διαταξη - τον φουρνο μικροκυματων-δεν τον χρησιμοποιω παρα σπανια, αλλα εχω πανω του τα βαζα με το καφε και λειτουργει ως ραφι, α και το χαρτι κουζινας..] *ενδεικτικα: ταψια κατω απο το φουρνο - κατσαρολες τηγανια κτλ σε ντουλαπι-η καφεδιερα γαλλικου ειναι σε ντουλαπι - τοστιερα δε χρησιμοποιω αλλα ειναι σε ντουλαπι. (σσ. δεν μενω με αλλους,και δε δεχομαι επισκεψεις απο καποιον - κατι που συμβαινει σταθερα τα τελευταια 10+ χρονια).
->στον εργασιακο μου χωρο απο την αλλη... 8-)

Last edited:

Reaction score
5.394
Ωχ, δηλαδή ακόμα μία υποψήφια συσκευή να προστεθεί ως αντικαταστάτρια άλλων.
Και φυσικά και οι αντικατασταθείσες συσκευές θα συνεχίσουν να θέλουν τον χώρο τους, οπότε οι 3 θα γίνουν 3 + 1 στην αποθήκη. :)

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.866
Θέλει και το Friend το Thermonix TM6, δυνατό σετάκι γίνεται.
Βέβαια δύο χιλιάρικα.
Δεν νομίζω πως είναι αναγκαίο το friend. Είναι κυρίως για να κάνεις κάποια πράγματα πιο γρήγορα (παράλληλα).
Nice to have ναι, αλλά όχι αναγκαίο.

Ούτε η φίλη μας που λέω το έχει, κάνει τη δουλειά της άνετα και χωρίς αυτό.

Reaction score
5.394
Πολύ nice to have όμως, όπως βλέπω στο βίντεο.

Στο άλλο βίντεο με το παστίτσιο χωρίς το friend, περιμένει να βράσουν τα μακαρόνια, να τα βγάλει για να προχωρήσει στον κιμά κτλ.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.866
Πολύ nice to have όμως, όπως βλέπω στο βίντεο.

Στο άλλο βίντεο με το παστίτσιο χωρίς το friend, περιμένει να βράσουν τα μακαρόνια, να τα βγάλει για να προχωρήσει στον κιμά κτλ.
Βρε σύμφωνοι, αν έχεις τον επιπλέον χώρο και τα λεφτά, το παίρνεις κι αυτό. Αλλιώς περιμένεις λίγο παραπάνω ή κάνεις τα κουμάντα σου αλλιώς.

Π.χ. στο παστίτσιο που λες βράζεις τα μακαρόνια ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα. Δεν ξέρω αν αξίζει να πληρώσεις +530€ για να σου βράσει μακαρόνια. Κάνεις εκεί τον κιμά και τη μπεσαμέλ που είναι δύσκολη, τα μακαρόνια τα βράζεις και μόνος σου.

Ξαναλέω βέβαια, δεν ασχολούμαι με τη μαγειρική. Απλά μιλώντας με ανθρώπους που το έχουν (και ασχολούνται και πολύ με τη μαγειρική) μου είπαν δεν είναι αναγκαίο.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.544
το σου-βιντ δεν είναι άσχημη ιδέα (όχι με το παραπάνω φυσικά) αλλά δεν θέλει και σκεύος σφράγισης σε διαφάνεια;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.519
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106