Decembered
Μαϊμού
- Reaction score
- 42.408
...
Είσαι αλήτης ρε!Γατα είσαι..βρες και αυτο που παίζει τωρα..
Που τα βρίσκεις αυτά και να είναι και γενικά spot on ?Avantgarde rock album αφιερωμένο στον thva...Ακόμα και να μην το ακούσει, οι τίτλοι των κομματιών περιέχουν νοήματα.
View attachment 280165
Μουσικές δημιουργίες με υψηλό βαθμό διάφωνων συνηχήσεων ενεργοποιούν εκλεκτικά διαφορετικά κέντρα του εγκεφάλου. Αποτελέσματα τέτοιας ενεργοποίησης έχουν μελετηθεί σε έρευνες με τη συνεργασία avantgarde μουσικών και νευροεπιστημόνων :Που τα βρίσκεις αυτά και να είναι και γενικά spot on ?
Εκτός απο το Νο.3 οι άλλοι τίτλοι καταλαβαίνω και i concur.
Ναι δεν μπορώ να τα ακούσω αυτά, (really tried) εάν και το σύστημα μου δείχνει να τα αποδίδει καλά (πράγμα που του το καταλογίζω σαν κακό και αμαρτία χα χα.). Υπάρχουν άλλα με την ταμπέλα αβαντγκάρντ που μου αρέσουν.
Αυτά τα αβάντγκάρντ έχω παρατηρήσει ότι έχουν φιλοσοφημένους τίτλους (μάλλον τα δανείζονται απο αντίστοιχα θέματα που απασχολούν τους ανάλογους κύκλους, αλλά ποτέ δεν βρήκα κάποο συσχετισμό μουσικά με την ουσία αυτού που προσπαθούν να εκφράσουν , άρα το θεωρώ σαν κάποιο κόλπο για να δωθεί κάποια δήθεν ανώτερο νόημα στην τέχνη αυτή καθαυτή ή μια ασυνείδητη προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την κενότητα του μηνύματος ή την περιορισμένη απήχηση και αντίκτυπο που έχει η μουσική τους παρά μόνο σε ένα εκλεπτυσμένο και σίγουρα πολυ περιορισμένο κοινό ; φυσικά μπορεί να κάνω λάθος.
Όπως το... έθεσε ωραία ο Σταύρος, έστω και αν δεν ήταν αυτός ο αρχικός του στόχος....Διαλέγετε άλμπουμς ή σάς διαλέγουν αυτά?
Να τέτοιες έρευνες κάνουν οι νευροεπιστήμονες και χαλάνε την φήμη της ίδιας τους της επιστήμης και την προσφορά που μπορεί να έχουν σε σοβαρότερα θέματα που αφορούν την ηλεκτροχημική συμπεριφορά του εγκεφάλου, τις συνάψεις και πως λειτουργούν. Καλά οι αβανταγκάρντ μουσικοί, τι να πω ; το πιο πιθανόν είναι , χωρίς να έχω ακόμη διαβάσει την εργασία, να είναι οι μόνοι που προσφέρθηκαν μπας και τους πάρει κανένας σοβαρά (χα χα κακία που είπα). Κοίτα σοβαρά τώρα μπορώ να φανταστώ το ενδιαφέρον για τον ακροατή και θεατή μιας τέτοιας "performace" να είναι συνεχώς on edge λόγω του αυτοσχεδιασμού, της έκπληξης και της αναμονής της επόμενης μουσικής φράσης αλλά τι ακριβώς ξυπνάει συναισθηματικά είναι άλλο πράγμα. Θα την διαβάσω, όπως και άλλες για το θέμα, μόλις βρώ λίγο χρόνο μήπως και καταφέρω να βρώ κάποιους λογικούς, εγκεφαλικά τουλάχιστον συσχετισμούς που να μπορέσω να κάνω κάποιο compute. Εγω πάντως την έχω στην κατάταξη μου και με κάποια άλλα είδη που προορίζεται για πιο εγκεφαλικούς ανθρώπους και αυτό δεν ταιριάζει με την άποψη που έχω για τον σκοπό που πρέπει να εξυπηρετεί η μουσική. Το ίδιο και για την χρήση του ρυθμού. ϊδια πράγματα και καλύτερα μπορεί ένας μουσικός να τα εκφράσει με την μελωδία. Παρακαλώ να ξαναγίνει η εργασία χα χα.σε έρευνες με τη συνεργασία avantgarde μουσικών και νευροεπιστημόνων :
Τα avantagarde κομμάτια δεν μου αρέσουν όλα ανεξαιρέτως...Μονάχα όσα μπορώ να τα βιώσω ολιστικά κατά την αναπαραγωγή αντί να εστίαζα σε συγκεκριμένα στοιχεία τους.Να τέτοιες έρευνες κάνουν οι νευροεπιστήμονες και χαλάνε την φήμη της ίδιας τους της επιστήμης και την προσφορά που μπορεί να έχουν σε σοβαρότερα θέματα που αφορούν την ηλεκτροχημική συμπεριφορά του εγκεφάλου, τις συνάψεις και πως λειτουργούν. Καλά οι αβανταγκάρντ μουσικοί, τι να πω ; το πιο πιθανόν είναι , χωρίς να έχω ακόμη διαβάσει την εργασία, να είναι οι μόνοι που προσφέρθηκαν μπας και τους πάρει κανένας σοβαρά (χα χα κακία που είπα). Κοίτα σοβαρά τώρα μπορώ να φανταστώ το ενδιαφέρον για τον ακροατή και θεατή μιας τέτοιας "performace" να είναι συνεχώς on edge λόγω του αυτοσχεδιασμού, της έκπληξης και της αναμονής της επόμενης μουσικής φράσης αλλά τι ακριβώς ξυπνάει συναισθηματικά είναι άλλο πράγμα. Θα την διαβάσω, όπως και άλλες για το θέμα, μόλις βρώ λίγο χρόνο μήπως και καταφέρω να βρώ κάποιους λογικούς, εγκεφαλικά τουλάχιστον συσχετισμούς που να μπορέσω να κάνω κάποιο compute. Εγω πάντως την έχω στην κατάταξη μου και με κάποια άλλα είδη που προορίζεται για πιο εγκεφαλικούς ανθρώπους και αυτό δεν ταιριάζει με την άποψη που έχω για τον σκοπό που πρέπει να εξυπηρετεί η μουσική. Το ίδιο και για την χρήση του ρυθμού. ϊδια πράγματα και καλύτερα μπορεί ένας μουσικός να τα εκφράσει με την μελωδία. Παρακαλώ να ξαναγίνει η εργασία χα χα.
Καλή η White Negress ; Δές και ένα doc για αυτήν.
...
Τι έγινε τελείωσαν οι μουσικές οι αβαντγκάρντ με τα σφυριά, τα πριόνια, τις σκούπες και τους τενεκέδες και βάζεις τώρα μουσική για διάβασμα ;
Παραβλέπεις ότι πρόκειται περί tribute, δηλαδή με άλλους καλλιτέχνες που ερμηνεύουν με δική τους τεχνοτροπία κομμάτια του Sakamoto.Αυτός ρε συ ήταν "ιδρυτής¨και σου τον έχω ποστάρει μαζί και με άλλον στην ρόκ. Μετά ... ανέλαβαν οι αρθρογράφοι. Ξεχνάς κιόλας.
Αυτός ρε συ ήταν "ιδρυτής¨και σου τον έχω ποστάρει μαζί και με άλλον στην ρόκ. Μετά ... ανέλαβαν οι αρθρογράφοι. Ξεχνάς κιόλας.View attachment 280679
Αυτό το tribute βασισμένο σε σπουδαία κομμάτια του Ryuichi Sakamoto θα ήταν κρίμα να το προσπερνούσαν κάποιοι ως ΄΄άλλο ένα΄΄ avantgarde album...
Δεν θα έπρεπε να χαθεί τέτοια ευκαιρία... O Bill Evans με την ορχήστρα του George Russell σ'ένα κλασσικό κομψοτέχνημα όταν ακόμα δεν έβαζαν κατσαρολικά κι ελικόπτερα....Εγώ μόνο αβαντγκάρντ.
¨Ελα βρε συ, πλάκα κάνω, ξέρεις εμμονική σαν το phono του Κανακιανι, τον Μάσκ κλπ. Η εμμονική συμπεριφορά σε κάτι σε συνδυασμό με λίγο καλοπροαίρετη ειρωνεία σε αυτό το κάτι .... βγάζει γέλιο (για μένα), μου φαίνεται αστεία διαδικασία και λυτρωτική, σπάει και τα εδραιωμένα αλλά και την apriori (προ εμπειριών) μεθολογική αυστηρή νατουραλιστική (και όντως αξιολογη) μέθοδο εκτέλεσης πειραμάτων στην επιστήμη αλλά πολύ κακή μέθοδος για να φτιάξεις την αρχική υπόθεση.Δεν θα έπρεπε να χαθεί τέτοια ευκαιρία... O Bill Evans με την ορχήστρα του George Russell σ'ένα κλασσικό κομψοτέχνημα όταν ακόμα δεν έβαζαν κατσαρολικά κι ελικόπτερα.
View attachment 281433
Η υπόσχεση είναι υπόσχεση. 'Επεσα πάνω σε αυτό το διπλό βινύλιο απο το μακρυνό 1986 στην δισκοθήκη μου και το ακούω τώρα στην υγειά του Bhutia. Experimental / avantgarde κλίση- προσανατολισμός και μάλιστα πάνω σε διάφορα είδη τα οποία και αυτά χρήζουν της προσοχής, ενδιαφέροντος και θα τολμούσα να πω μέχρι και αγάπης πιθανώς ; του Bhutia.Τραγούδι αύριο. Πρέπει να φύγω. χα χα