Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.792
Κατά τη γνώμη μου πάντως, το χιουνται είναι πιο όμορφο από το Μερτσέντες.

Ιδίως αυτό το μισό μαύρο μισό ασημί στο Μερτσέντες, είναι εντελώς αηδία.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.473
Το Brand name δεν έχει καμία σχέση με τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Τα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα είναι τα ομορφότερα.____ 😋

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.035
Ιδίως αυτό το μισό μαύρο μισό ασημί στο Μερτσέντες, είναι εντελώς αηδία.
Θα βγαίνει και σε άλλα χρώματα.
Το Χιουντάι όμως δεν βγαίνει σε άλλα σχήματα.

Last edited:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αλήθεια, όλα αυτά τα τελευταία EQ-something Μερτσεντέ (sic) σε ποιούς αρέσουν; Η μόνη λογική εξήγηση που έχω ακούσει είναι ότι τα σχεδιάζουν με τα μάτια στραμμένα στις αγορές της Ασίας, γιατί αλλιώς θα ορκιζόμουν ότι τα σχεδιάζουν με κλειστά μάτια.

Για τα καγκούρικα εσωτερικά με τα γυαλιστερά πλαστικά που τρίζουν άμα τα κουνήσεις (σε αμάξι αντιπροσωπείας - φαντάζομαι σε ένα χρόνο από την αγορά θα παίζουν κανονικά "μουσική") δε θέλω να σχολιάσω - άλλωστε ζω στην Κύπρο, κι εδώ τα Μερτσεντέ είναι σαν τις αγελάδες στην Ινδία (βλ. πολλές και ιερές), οπότε κινδυνεύω με απέλαση - αλλά σίγουρα στον Κορεάτη θα είναι πιο λειτουργικά και στιβαρά.

TGD

Reaction score
8.618
Η μόνη λογική εξήγηση που έχω ακούσει είναι ότι τα σχεδιάζουν με τα μάτια στραμμένα στις αγορές της Ασίας, γιατί αλλιώς θα ορκιζόμουν ότι τα σχεδιάζουν με κλειστά μάτια.
Έτσι είναι. Οι μεγάλες γρίλιες είναι ένδειξη κύρους στην Κίνα, γι'αυτό οι BMW βγαίνουν όπως βγαίνουν. Ποιος του χέζει τους Ευρωπαίους, τα φράγκα είναι αλλού!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Στείλτε σάλιο στο Ancestry DNA να δούμε αν κυλάει (και) ασιατικό αίμα στις φλέβες σας. Από περιέργεια. :p

Ρε συ!!!! :o :o :o :o :o

Από πότε; Γιατί δεν μιλάς;;;;; Γιατί δεν έχουμε βγει για φαγητό παρέα με τον @Gebreselassie ακόμα;;;;; :biggrin: :biggrin: :biggrin:
Να κανονίσουμε - και με τον NikosEAR (ΤΜ).

alexis

Reaction score
30.473
H EQE έκανε πρώτη εμφάνιση τον Οκτώβριο του 2021 και το Ioniq 6 τον Ιούνιο του 2022. Δεν έχει πάρει στοιχεία από εκεί. Δεν γίνεται. Είναι από παλαιότερο μοντέλο, όπως την CLS.

H πίσω Carrera βγάζει μάτι, όπως και το μπροστινό Toyota Supra.
images (1).jpeg
232911-front-3-4-web.jpg

Reaction score
5.399
Εγώ πάλι όλα καλά τα βρίσκω. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αγοράσω Hyundai Ioniq 6, Kia EV6, Toyota bZ4x, Nissan Ariya, Tesla Model Y κ.ο.κ.

Δεν έχω λύσει όλα τα θέματα αισθητικής στην καθημερινότητά μου, στους χώρους όπου κινούμαι, ώστε να φτάσει να με προβληματίζει αν στο αμάξι που οδηγώ θα ήθελα π.χ. οι γραμμές των πίσω φωτιστικών σωμάτων να ήταν κάπως αλλιώς.

alexis

Reaction score
30.473
Μα επειδή δεν τα έχουμε λύσει, ξεκινάμε και τα λύνουμε με κάθε νέα προσπάθεια - αγορά. Αν αγοράζαμε ότι να ναι θα διαιωνίζουμε τα θέματα που θα θέλαμε να μην υπήρχαν.

Προσωπικά, ότι και να αγοράζω, και σύμφωνα πάντα με τα χρήματα που θα δώσω, πρέπει να συμπληρώνει, ιδανικά, όλα τα κουτάκια. Στο κουτάκι που δεν θα γίνει ποτέ έκπτωση είναι στην αισθητική.

Last edited:

Reaction score
5.399
Εντάξει, αλλά δεν είναι και ό,τι να'ναι ένα Hyundai Ioniq 6 ή ένα Tesla Y ή ένα Kia EV6.
Σύγχρονα αυτοκίνητα με έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό είναι.
Πόσο πια πρέπει να αγγίξει την τελειότητα στα μάτια μας ο σχεδιασμός ενός αυτοκινήτου για να το αποδεχτούμε ως υποψήφια επιλογή για αγορά;

alexis

Reaction score
30.473
Το 100%, για μένα. Έχω απορρίψει πάρα πολλά πράγματα επειδή ένα στοιχείο με χάλασε.

Είμαι απαιτητικός, δεν συμβιβάζομαι εύκολα, έως και καθόλου. Αν δεν είναι όπως πρέπει να είναι, next.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.792
To EV 6 πάντως, προσωπικά τουλάχιστον, από τις φωτογραφίες δεν με "τραβούσε" η εξωτερική του εμφάνιση, αλλά το ρημαδι από κοντά είναι πολύ εντυπωσιακό όχημα, ομολογώ μου άρεσε, πολύ κιόλας.

Το ίδιο και με το iD.4 που στις φωτογραφίες μου φαινόταν ντεμί, από κοντά όταν το είδα ήταν εντελώς διαφορετική η αίσθηση, ήταν πολύ εντυπωσιακό εκ πρώτης όψεως, με τις μεγάλες ζάντες κιόλας, και σε μαύρο που είδα το πρώτο iD.4 από κοντά, πραγματικά μου άρεσε πολύ.

Αντιθέτως, το κόνα ήταν από κοντά εντελώς αδιάφορο. Εντωμεταξύ το κόνα είχε τον πιο "συμβατικό" εξωτερικό σχεδιασμό, και στις φωτογραφίες ήταν μια χαρά.

Τέλος πάντων, συμφωνώ πως θα πρέπει να σου αρέσει αυτό που θα πας να δώσεις τόσα λεφτά και θα κάθεσαι ώρες εκεί μέσα να οδηγείς. Δε πα να είναι εξαιρετικό και vfm και δεξερωγωτι powertrain έχει, άμα δε σ'αρεσει, να το γουστάρεις ρε φίλε, άστο να πάει στο δγιάλο.
Ο καθένας με τα γούστα του. Και στο χρώμα και σε όλα.
Να το βλέπεις και να το χαίρεσαι.
Αξία ανεκτίμητη.

alexis

Reaction score
30.473
Βρε δεν πάει να είναι το καλύτερο value for money που έχει βγεί ποτέ. Τι να το κάνεις αν δεν σου αρέσει; Θα το πάρεις επειδή είναι VFM; Μα σοβαρά τώρα.

VFM: Ότι ποιο χαζό έχει βγάλει το marketing.

Reaction score
5.399
Να το βλέπεις και να το χαίρεσαι, συμφωνώ.

Το ερώτημά μου είναι κυρίως, πότε ένα όχημα είναι "ξερνάω, δεν μπορώ ούτε να το κοιτάξω, δεν θα το κρατούσα, ούτε να μου το χάριζαν".

Π.χ. κοιτάζοντας το Hyundai Ioniq 6 αμαξάρα λέω. Δεν το θεωρώ 100% ιδανικό για μένα, όσον αφορά την αισθητική του, αλλά αυτόματα δεν κατατάσσεται στα "ξερνάω".

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Δεν έχω λύσει όλα τα θέματα αισθητικής στην καθημερινότητά μου
Αυτό το βλέπω ως έναν ακόμη λόγο να μη προστεθεί ένα επιπλέον. :)

Reaction score
5.399
Π.χ. μου αρέσουν οι γραμμές του eC4 που αγόρασα πιο πολύ από του Tesla Y.
Αν το αντικαταστήσω με Tesla Y κάποια στιγμή τι θα πάθω, θα προσθέσω ένα θέμα αισθητικής στα ήδη υπάρχοντα; Σιγά μωρέ, που θα κλάψω κιόλας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.569
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik