Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.785

Reaction score
256
Να ένα ωραίο όχημα, μίνι κάμπριο, ηλεκτρικό.

View attachment 283680

200 χιλιόμετρα αυτονομίας (WLTP).

0-100 σε 7,1".

Δικό σας, με 62,5 χιλιάρικα. ❤

Ωραίο, όντως! Ας δωσουμε 25κ παραπάνω για να κάνουμε οικονομία στην βενζίνη..

Reaction score
5.399
Πολύ όμορφο, τόσο εκθαμβωτικά όμορφο που προσβάλλει την προσωπική μου αισθητική.
Δεν θα το έπαιρνα (με 62Κ).

Όσο και να προσβάλλει τη μετριόφρονη αισθητική μου, δεν ξερνάω κιόλας, αλίμονο.
Μια χαρά θα το έπαιρνα (με 30Κ).

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.473
πότε ένα όχημα είναι "ξερνάω, δεν μπορώ ούτε να το κοιτάξω, δεν θα το κρατούσα, ούτε να μου το χάριζαν".
Όταν δεν σε καλύπτει. Εσύ πχ με το Ioniq 6 είσαι ΟΚ όπως φαίνεται. Από την στιγμή που δεν το απορρίπτεις είσαι ΟΚ. Έτσι εξετάσεις και την πιθανή αγορά του.

Π.χ. μου αρέσουν οι γραμμές του eC4 που αγόρασα πιο πολύ από του Tesla Y.
Αν το αντικαταστήσω με Tesla Y κάποια στιγμή τι θα πάθω, θα προσθέσω ένα θέμα αισθητικής στα ήδη υπάρχοντα; Σιγά μωρέ, που θα κλάψω κιόλας.
Εννοείται πως δεν θα κλάψεις καθώς το Model Y σου αρέσει. Δεν έχει σημασία αν το θεωρείς καλύτερο ή χειρότερο από το C4. Αν δεν σου άρεσε δεν θα το έπαιρνες. Δεν αναφέρεσαι σε όσα λέω παραπάνω, καθώς όπως φαίνεται σου αρέσουν όλα, φτάνει να είναι ηλεκτρικά. Μεταξύ μας. 🙂

Αυτό εννοείται. Δεν χρειάζεται να το εξηγήσω. Ο καθένας εκφράζεται σύμφωνα με όσα θέλει εκείνος. 🙂

Να ένα ωραίο όχημα, μίνι κάμπριο, ηλεκτρικό.

View attachment 283680

200 χιλιόμετρα αυτονομίας (WLTP).

0-100 σε 7,1".

Δικό σας, με 62,5 χιλιάρικα. ❤
Το mini είναι ένα όχημα με εξαιρετικό χαρακτήρα, και ωραία σχεδίαση. Έχει να σου πει πράγματα δηλαδή. Δεν είναι σαν κάτι άλλα, αδιάφορες γραμμές σε ένα χαρτί. Όλα καλά, μέχρι που μπήκαμε μέσα, και βγήκαμε, και τέλος. Κρίμα, και μας άρεσε.

Να σημειώσω πως το εσωτερικό του ταιριάζει απόλυτα με το εξωτερικό. Αν όμως προχωρούσα σε αγορά θα ήθελα κάτι άλλο.

Last edited:

Reaction score
5.399
Εννοείται πως δεν θα κλάψεις καθώς το Model Y σου αρέσει. Δεν έχει σημασία αν το θεωρείς καλύτερο ή χειρότερο από το C4. Αν δεν σου άρεσε δεν θα το έπαιρνες. Δεν αναφέρεσαι σε όσα λέω παραπάνω, καθώς όπως φαίνεται σου αρέσουν όλα, φτάνει να είναι ηλεκτρικά. Μεταξύ μας. 🙂
Δεν μου αρέσουν οι γραμμές των Tesla. Ούτε το εξωτερικό μου αρέσει, ούτε το εσωτερικό. Και είμαι υπέρμαχος των φυσικών διακοπτών.
Αλλά αυτό απέχει από το "ξερνάω, ούτε να το βλέπω δεν θέλω, ούτε να μου το χάριζαν".
Με πολύ χαρά θα το έπαιρνα.
Και θα προσαρμοζόμουν και στην έλλειψη φυσικών διακοπτών.
Kαι θα χαιρόμουν και όταν το έβλεπα, ή όταν ήμουν μέσα. Θα προσαρμοζόμουν. Δεν θα ένιωθα άσχημα ότι το επέλεξα.

Για να πω "ξερνάω, δεν μπορώ ούτε να το βλέπω", θα πρέπει να είναι πραγματικά έκτρωμα, π.χ. Fiat Multipla.

Reaction score
2.811
Για να πω "ξερνάω, δεν μπορώ ούτε να το βλέπω", θα πρέπει να είναι πραγματικά έκτρωμα, π.χ. Fiat Multipla.
Με φώναξε κανείς, κουάξ - κουάξ;;; 🐸

1678367669466.png

:biggrin::biggrin:

Ε, εντάξει το πήγες στα άκρα τώρα, χα χα! Πραγματικά όμως δε παίζεται, σου βγαίνουν τα μάτια!

alexis

Reaction score
30.473
Δεν μου αρέσουν οι γραμμές των Tesla. Ούτε το εξωτερικό μου αρέσει, ούτε το εσωτερικό. Και είμαι υπέρμαχος των φυσικών διακοπτών.
Αλλά αυτό απέχει από το "ξερνάω, ούτε να το βλέπω δεν θέλω, ούτε να μου το χάριζαν".
Kαι θα χαιρόμουν και όταν το έβλεπα, ή όταν ήμουν μέσα. Θα προσαρμοζόμουν. Δεν θα ένιωθα άσχημα ότι το επέλεξα.

Πώς είναι δυνατόν να πάρεις κάτι που δεν σου αρέσει, και μάλιστα θα το αγοραζες και με χαρά, χωρίς να αισθανθείς άσχημα όταν θα το έβλεπες, μέσα ή έξω;

Δεν πάνε αυτά παρέα στον δικό μου κόσμο. Δεν γίνεται, απλά δεν υπάρχει αυτό που λές.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω στην περίπτωση σου, είναι το "ηλεκτρικό να ναι και ότι να ναι". 🙂

Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια και διαγώνια βέβαια, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.

TGD

Reaction score
8.618

Ούτε κι εμένα. Το εξωτερικό το προσπερνάω. Το εσωτερικό όμως -γι' αυτό πρακτικά θα βλέπω- με τίποτα. Και η έλλειψη διακοπτών είναι κρίσιμο για μένα. Για να φανταστείς, θα ήταν αρκετός λόγος για να μην αγοράσω iD, όχι να πάω και στην ακρότητα του Tesla!

Reaction score
5.399
Πώς είναι δυνατόν να πάρεις κάτι που δεν σου αρέσει, και μάλιστα θα το αγοραζες και με χαρά, χωρίς να αισθανθείς άσχημα όταν θα το έβλεπες, μέσα ή έξω;
Δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις στο πόσο δεν μου αρέσει κάτι;

Έφερα παράδειγμα αυτοκινήτου που πραγματικά δεν μου αρέσει με τίποτα, Fiat Multipla.
Θα το βαθμολογούσα με 1 από 10 όσον αφορά το εξωτερικό του.

Το Tesla Y θα το βαθμολογούσα με 8 από 10.
Με προσωπική βαθμολογία 8, σημαίνει ότι αν ήταν δικό μου άνετα θα το κοίταζα και θα χαιρόμουν.
θα προτιμούσα όμως να ακολουθούσε διαφορετικό μοτίβο στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων η Τesla.
Εσύ λες ότι αν δεν σε καλύπτει αισθητικά 10 από 10, δεν θα το έπαιρνες με τίποτα.
Αυτή είναι η διαφορά μας.

Σε θαυμάζω αν καταφέρνεις σε όλα τα πράγματα της ζωής σου να καταφέρνεις να επιλέγεις 10άρι στην εμφάνιση.
Εγώ συμβιβάζομαι και με 8 στα αμάξια.
Αν έχει τρομερούς χώρους, πέφτω άνετα και με χαρά και στο 7, π.χ. eBerlingo.
Ουυυ, να δεις με τι αγάπη και περηφάνια θα το γυάλιζα, σαν να ήταν πανέμορφο σπορ κάμπριο.

Reaction score
5.399
Το σκέφτηκα κι αυτό να το γράψω, αλλά δεν ήθελα να εκτραπεί η συζήτηση.
Θα έλεγα, γυναίκα της Victoria Secret έχετε όλοι εσείς οι απαιτητικοί του 10 από 10 στην εμφάνιση και τίποτα λιγότερο;

melina

Cargo 200
Reaction score
42.910
Νταξ, το γούστο είναι υποκειμενικό. Και για το γούστο του καθενός δεν μένει κρέας στον χασάπη.

Reaction score
5.399
Δηλαδή για να επιλέξουμε ένα αμάξι, θα πρέπει να έχει αγγίξει ακριβώς την τελειότητα 100% σύμφωνα με την προσωπική μας αισθητική;
Αν τύχει δηλαδή τα πίσω φανάρια να είναι λίγο αλλιώς από αυτό που θα θέλαμε, πάει, Χ σε όλο το μοντέλο, "ξερνάω, ούτε να το βλέπω δεν θέλω";

Κι αν δεν υπάρχει μοντέλο που να συμφωνεί 100% με την αισθητική μας, τι θα κάνουμε δηλαδή, θα μείνουμε χωρίς αμάξι, μέχρι να βρεθεί ένας σχεδιαστής που θα συμφωνήσουμε μαζί του 100% σε όλα;

alexis

Reaction score
30.473
Δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις στο πόσο δεν μου αρέσει κάτι;

Έφερα παράδειγμα αυτοκινήτου που πραγματικά δεν μου αρέσει με τίποτα, Fiat Multipla.
Θα το βαθμολογούσα με 1 από 10 όσον αφορά το εξωτερικό του.

Το Tesla Y θα το βαθμολογούσα με 8 από 10.
Με προσωπική βαθμολογία 8, σημαίνει ότι αν ήταν δικό μου άνετα θα το κοίταζα και θα χαιρόμουν.
θα προτιμούσα όμως να ακολουθούσε διαφορετικό μοτίβο στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων η Τesla.
Εσύ λες ότι αν δεν σε καλύπτει αισθητικά 10 από 10, δεν θα το έπαιρνες με τίποτα.
Αυτή είναι η διαφορά μας.

Σε θαυμάζω αν καταφέρνεις σε όλα τα πράγματα της ζωής σου να καταφέρνεις να επιλέγεις 10άρι στην εμφάνιση.
Εγώ συμβιβάζομαι και με 8 στα αμάξια.
Αν έχει τρομερούς χώρους, πέφτω άνετα και με χαρά και στο 7, π.χ. eBerlingo.
Ουυυ, να δεις με τι αγάπη και περηφάνια θα το γυάλιζα, σαν να ήταν πανέμορφο σπορ κάμπριο.
Βεβαίως και υπάρχει διαβάθμιση. Όταν όμως υπάρχει διαβάθμιση δεν υπάρχει επιλογή. Μου αρέσει αλλά 2/10, 5/10, 8/10 δεν υπάρχει για μένα. Το μόνο που υπάρχει είναι μου αρέσει το παίρνω ή δεν μου αρέσει δεν το παίρνω.

για να επιλέξουμε ένα αμάξι, θα πρέπει να έχει αγγίξει ακριβώς την τελειότητα 100% σύμφωνα με την προσωπική μας αισθητική
Ακριβώς.

Αν τύχει δηλαδή τα πίσω φανάρια να είναι λίγο αλλιώς από αυτό που θα θέλαμε, πάει, Χ σε όλο το μοντέλο
Αυτό ακριβώς κάνω. Δεν πληρώνω αυτό που δεν μου αρέσει. Δεν έχει σημασία σε πιο σημείο είναι αυτό το "δεν μου αρέσει ".
Κι αν δεν υπάρχει μοντέλο που να συμφωνεί 100% με την αισθητική μας, τι θα κάνουμε δηλαδή, θα μείνουμε χωρίς αμάξι, μέχρι να βρεθεί ένας σχεδιαστής που θα συμφωνήσουμε μαζί του 100% σε όλα;
Πάντα υπάρχει, και στο λέω εγώ ο δύσκολος.

Reaction score
23.475
Το σκέφτηκα κι αυτό να το γράψω, αλλά δεν ήθελα να εκτραπεί η συζήτηση.
Θα έλεγα, γυναίκα της Victoria Secret έχετε όλοι εσείς οι απαιτητικοί του 10 από 10 στην εμφάνιση και τίποτα λιγότερο;
της Victoria secret επι εποχής candice και alexandra ή της τωρινής πολιτικαλικορεκτ με τις χοντρες;

Reaction score
5.399
Ε, εντάξει τότε, δεν είσαι και τόσο αυστηρός, σε βαθμό που να μη βρίσκεις επιλογές.

Περίμενα να ακούσω Fiat 500e, αλλά δεν σε καλύπτουν οι χώροι.
Πρόσθεσες Volvo και Mercedes, αλλά είναι ακριβά.

Μένουν Mokka και e208 ως πραγματικοί υποψήφιοι;

alexis

Reaction score
30.473
Ε, εντάξει τότε, δεν είσαι και τόσο αυστηρός, σε βαθμό που να μη βρίσκεις επιλογές.
Ο καθένας σύμφωνα με τα θέλω του. 🙂

Περίμενα να ακούσω Fiat 500e, αλλά δεν σε καλύπτουν οι χώροι.
Μη το λες. Είμαι τόσο τρελός που μπορεί να έπαιρνα και το Fiat.

Μένει Mokka και e208;
Για την ώρα.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Νταξ, το γούστο είναι υποκειμενικό. Και για το γούστο του καθενός δεν μένει κρέας στον χασάπη.
Οι γυναίκες δεν είναι κρέας, διαφωνώ καθέτως με την ατυχή παρομοίωση. Παρακαλώ όπως ανακαλέσετε ειδάλλως θα στείλω αναφορά στις υδροφεμινίστριες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.568
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik